Stranica 207 od 383 PrviPrvi ... 107157197205206207208209217257307 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,301 do 10,350 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Svima sa nuspojavama , neka što pre prođu!

Temperatura je izgleda vrlo učestala za sve osim kineske vakcine, i sasvim lepo obara.
    Verujem da starijim ljudima pada još teže, i stvarno je dobro imati nečiju pomoć bar dan-dva.
    Ipak su iskustva različita, ja osim same temperature, drhtavice i bola u mišićima, kostima i na celoj površini kože, ne mogu reći da sam se osećala istinski loše. Znam da zvuči glupo, ali osećala sam se kao neko ko prezdravlja- bez bolnog grla, zapušenog nosa ili uha, kašlja, stomačnih problema, nenormalne malaksalosti... I nakon 24h temperature sam ustala totalno odmorna i energična, što mi se nikad nije desilo kod bolesti.
    Sa druge strane, skoro niko koga znam nije imao nuspojave nakon kineske vakcine, ali se svi pitaju kolika joj je efikasnost...

Trenutno mislim da su veće šanse da me šlogira stres i jed oko nenormalnih ideja nastavnika u onlajn nastavi, nego Oksfordski čekić, kako MM tepa Astri otkako je video kako je mene oborila. Ali primetila sam, sasvim slučajno, kada sam legla na tu ruku, da mi je u poslednja dva dana mesto vakcinacije ponovo bolno na pritisak, tako da pretpostavljam da se u imunom sistemu zaista nešto dešava u tom periodu od 12.-14. dana.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja mama isto 70+ cijepljena Pfizerom također nije imala nikakve simptome, ni nakon prve niti nakon druge doze.
    Svekrva, isto cijepljena Pfizerom imala je noć nakon cijepljenja i idući dan bol u ruci, povišenu temperaturu, malaksalost i osjećaj opće slabosti. Nakon prve doze.
    Svekar cijepljen Pfizerom samo bol u ruci. Jučer su se cijepili drugom dozom, nisam još čula kako je nakon druge.
    Muž cijepljen AZ bol u ruci danima, opća slabost i blaga temperatura dan nakon cjepljenja (taman da nam zezne dogovor za planinarenje s frendom )

Eto, to je naša kompletna cijepna statistika, za evidenciju.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči on nije imao trombocitopeniju kod kemo?
    Ne. Niti supresiju koštane srži.
    U srijedu ide na zračenje u Radiochirurgiju.
    Nadam se da neće morati odgoditi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Drži te se!

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sveki-81 god-AZ-prva doza- drugi dan bolovi u mišićima,umor,iscrpljenost

Tata-81 god-AZ-prva doza-ništa

Mama-75 god-AZ-prva doza- drugi dan povišena temperatura, idućih 2-3 dana umor i slabost

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jel znate nekoga da je dobio 2 doze AZ? Mene zanima usporedba.
    Tata nakon prve ništa, tko zna kako bude nakon druge

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Jel znate nekoga da je dobio 2 doze AZ? Mene zanima usporedba.
    Tata nakon prve ništa, tko zna kako bude nakon druge

Javim ti za 2,5 meseca... Ali zar nisu i u Britaniji skoro odmah razmakli drugu dozu na 3 meseca? Verujem da su retki oni sa 2 doze čak i tamo.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Tak bude i moj tata negdje, krajem 5. bi trebao biti ako je 3mj razmak. Ako je prvo prošlo ok, valjda bude i drugo

Malo me sad frka za mamu i Pfizer sutra, javim kako bude njoj

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moji su dobili dvi doze az. Nakon prve doze zesci simptomi u mame, u tate nista. Drugu primili prije dva dana. Zasad ok, mislim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, jesu li obiteljski liječnici prijavili te nuspojave koje navodite, Halmedu?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, jesu li obiteljski liječnici prijavili te nuspojave koje navodite, Halmedu?
    To binse moralo prijavljivati kao i kod svakog cjepiva. Pacijent lijecniku, lijecnik Halmedu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam rekla mami da prijavi, ali joj se ne da od jutra do mraka zvati svoju doktoricu.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Iz prijašnjih iskustava, nakon cijepljenja djeteta i malo ozbiljnije nuspojave - liječnik nije htio prijaviti tu nuspojavu. Vjerojatno je puno formulara trebalo ispuniti.
    Tako da ne vjerujem da prijavljuju ove manje nuspojave, eventualno samo životno ugrožavajuće.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Iz prijašnjih iskustava, nakon cijepljenja djeteta i malo ozbiljnije nuspojave - liječnik nije htio prijaviti tu nuspojavu. Vjerojatno je puno formulara trebalo ispuniti.
    Tako da ne vjerujem da prijavljuju ove manje nuspojave, eventualno samo životno ugrožavajuće.
    Osobe mogu i same prijaviti nuspojave, mi u zdravstvu dobili smo upute na web stranicu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da li je netko mozda pratio od kada su poceli u broj pozitivnih uracunavati i one koji su utvrdjeni brzim antigenskim testom...pitam jel sam jucer na nekom portalu vidjela da pise da je od ukupnog broj pozitivnih odredjeni dio utvrdjen brzim testom, a sredinom veljace sam vidjela clanak u kojem se tvrdilo da se pozitivni brzi testovi ne uracunavaju u objavljene pozitivne.

I svima koji imaju nuspojave, neka prodje cim brze i sto bezbolnije.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zdravstveni radnici imaju zakonsku obvezu prijaviti svaku sumnju na nuspojavu. I nema tu sto manje, vece... ako pacijent prijavu moraju. Inace krse zakon.

I nije neka velika tlaka niti puno formulara. Za valjanu prijavu moras napisati samo 4 podatka.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se cini da je ina u pravu. U Italiji smrtni slucaj 57god, u Austriji one dvije zene 49 i 35 godija - nisu umrle, u Norveskoj isto mladji od 65.

Ovdje su upozorenja na simptome:
    https://health.economictimes.indiati...ation/80302155
    Kao sto sam primijetila mladji su u pitanju, a ne stariji. Francuzi sad proporucaju AZ za starije osobe.
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...od-55-15059191

A Markotic izjavljuje da treba napraviti korelaciju s kontracepcijskim pilulama. Ima smisla.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas je ona zena sto je preminula imala 91 god.
    A drugi slucajevi nasi koji se istrazuju koliko sam upratila su takodjer starije osobe.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nuspojave moze osoba i sama prijaviti, postupak traje par minuta i jako je jednostavan- tako da sigurno LOMovi ne izbjegavaju zbog komplicirane procedure

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

https://www.24sata.hr/news/treba-li-...-rizici-751724

Sad kad vidim ovakve članke a po starosnoj dobi tu spadam, po koagulaciji takodjer a bome i po vrlo niskim trombocitima (genetski, ne rade mi nikakvu smetnju), ispada da sam ja rizicnija od svoje mame.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nadam se da je tako
    Dobro je znati da mogu ljudi sami prijaviti nuspojave, nisam to znala
    Istina, ja znam samo za jedan slučaj nuspojava nakon cijepljenja djeteta i baš u tom slučaju liječnik nije htio prijaviti nuspojave niti je roditeljima napomenuo da mogu sami prijaviti (nije bilo cjepivo na covid)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moji svekar i svekrva su u Beogradu primili kineske vakcine. Nakon skoro mesec dana od druge doze, jedno ima antitela u hiljadama a drugo negativna (50 je cutoff). Imaju sedamdeset i sitno godina

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kli kli pa kod tog drugog onda totalno neucinkovito ...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na zalost, da. Nismo bas sigurni ni u ucinkovitost kod ovog koji ima antitela, ali nas barem tesi da postoji nekakav odgovor organizma.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja se bas spremam ovih dana izvaditi antitijela da vidim kako sam odreagirala na Modernu. U utorak ce biti tri tjedna nakon druge doze.

Muz nije imao nikakvu reakciju nakon prvog Pfizera, cak ni bol u ruci. Njega brine da mRNA nece odraditi svoj posao zbog preniske misicne mase, ali vidjet cemo. Za dva tjedna mu je druga doza, a onda ce i on vaditi antitijela.

Mama je primila prvu dozu Pfizera, takodjer bez reakcije. Samo je tu i tamo osjetila misic kad bi izvrnula ruku na neku cudnovatu stranu.

Ja nisam prijavljivala nuspojave VAERS-u ovdje, iako je druga doza dosla s povisenom temperaturom, malaksaloscu i glavoboljom treci dan.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Moji svekar i svekrva su u Beogradu primili kineske vakcine. Nakon skoro mesec dana od druge doze, jedno ima antitela u hiljadama a drugo negativna (50 je cutoff). Imaju sedamdeset i sitno godina
    Dogada se. Nama se na poslu dogodilo kod par ljudi i nakon prve doze pfizera . I ja sam nakon prve doze imala minimalno antijela. Ali stvarni minimalno u odnisu na druge( 1 je pozitivno , imala sam 9 , ostali su imali prosjecno oko 80 pa na vise)
    Ali je nakon druge doze znacajno skocilo.
    Meni sa 9 na 2000.
    Ostalima jos i puni vise.
    Jedino sto su apsoutno svi imali pozitivan titar nakon druge doze.
    Barem svi koji su u istrazivanju pa znamo rezultat.
    Posljednje uređivanje od sirius : 19.03.2021. at 18:31

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.24sata.hr/news/treba-li-...-rizici-751724

Sad kad vidim ovakve članke a po starosnoj dobi tu spadam, po koagulaciji takodjer a bome i po vrlo niskim trombocitima (genetski, ne rade mi nikakvu smetnju), ispada da sam ja rizicnija od svoje mame.
    Ja cekam hoce li sta rec za zene te dobi koje bi se htjele cijepiti (nisu komorbiditetne), a imaju dg poremecaj zgrusavanja Dal cijepiti, dal cijepiti s az. Ne guram se vise u prve redove.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ina33, ni ja.
    A AZ bih sigurno odbila zbog svoje obiteljske anamneze.

Evo mama je otisla privatno radit pretrage za koagulaciju bas da vidi kako stoji, naravno opet joj je sve poviseno. Odnijet ce nalaz svojoj LOM da to negdje zapiše.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.03.2021. at 21:21

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ina33, ni ja.
    A AZ bih sigurno odbila zbog svoje obiteljske anamneze.

Evo mama je otisla privatno radit pretrage za koagulaciju bas da vidi kako stoji, naravno opet joj je sve poviseno. Odnijet ce nalaz svojoj LOM da to negdje zapiše.
    Ja imam povišen hemoglobin i pretpostavljam da mi je cijepljenje onda isto rizik.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zaista ne znam Cathy jel ima poveznice rizik cjepljenja s hemoglobinom al svugdje navode smanjeni broj trombocita i probleme zgrusavanja.

Bas sam se ionako spremala ovih dana napraviti kompletnu krvnu sliku (to radim radi trcanja 2xgod), pa cu i koagulaciju napravit. Kad je genetika u pitanju,tu moze pomoc sportska aktivnost do neke mjere, ali uvijek ostaje ta genetska predispozicija koja bukne u odredjenim situacijama (npr. meni tijekom trudnoca, a možebitno i uslijed cjepiva AZ prema napisima).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.03.2021. at 08:01

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

U trudnoći sam imala trombocitopeniju, loše reagiram na bilo kakav oblik kontracepcijskih tableta i AZ bi glatko odbila.
    Od mojih bližnjih, nitko nije cijepljen.
    Prijatelj, Pfizerom, jedva je, tjedan dana od cijepljenja došao do sebe.
    Trebao je ići na jednodnevni dalji put, no nije se usudio, brinula ga je opća slabost, a najviše zbunjenost.
    Kaže, takva smušenost, kakvu nikada ranije nije imao.
    Prijavio je nuspojave, no liječnik kaže, jooooj čudno, pa obično su takve nuspojave nakon druge doze, a vi eto, javljate ne nakon prve. Truć trać, truć.... i to je to.... sa njene strane nema panike.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Rena7 i ja sam imala trombocitopeniju u trudnoci, ista smo sorta

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Malo pozitive za cijepljenje, izraelske brojke novozarazenih su u stalnom izrazenom padu - danas su ih imali sestotinjak, s tim da oni testiraju po 60-80 tisuca ljudi dnevno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Malo pozitive za cijepljenje, izraelske brojke novozarazenih su u stalnom izrazenom padu - danas su ih imali sestotinjak, s tim da oni testiraju po 60-80 tisuca ljudi dnevno.
    60-80 tisuca testiranja! Impresivno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koji cirkus, sad francuzi s astrom nece cijepit mladje od 65, nego iskljucivo starije Prije je bilo nece starije, nego mladje:
    https://m.vecernji.hr/vijesti/astraz...B+page+statusi
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.03.2021. at 21:04

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Svaka cast Izraelu!!

Ovo s AZ postaje smijurija.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gdi su podaci od testiranj probne serije ? Ima li toga

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    U trudnoći sam imala trombocitopeniju, loše reagiram na bilo kakav oblik kontracepcijskih tableta i AZ bi glatko odbila.
    Od mojih bližnjih, nitko nije cijepljen.
    Prijatelj, Pfizerom, jedva je, tjedan dana od cijepljenja došao do sebe.
    Trebao je ići na jednodnevni dalji put, no nije se usudio, brinula ga je opća slabost, a najviše zbunjenost.
    Kaže, takva smušenost, kakvu nikada ranije nije imao.
    Prijavio je nuspojave, no liječnik kaže, jooooj čudno, pa obično su takve nuspojave nakon druge doze, a vi eto, javljate ne nakon prve. Truć trać, truć.... i to je to.... sa njene strane nema panike.
    Imala sam slicne simptome nakon prve doze i nisam ih ni prijavila . umor, dekoncentracija par dana ( vise nego obicno). Nisam to smatrala zabrinjavajucim nego ocekivanim.
    Meni se poklopila jaka prehlada sa dobivanjem druge doze, dijete mi je prvo bilo bolesno, tako da ne znam sto je tocno bilo nakon druge.
    Posljednje uređivanje od sirius : 21.03.2021. at 06:29

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mama, 70god, jucer cijepljena Pfizerom. Kaze da ju samo boli ruka,za sad

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj muž je dobro i nadam se da će tako i ostati.
    Ja nisam. Umorna sam, sve me boli i niš mi se ne da.
    Temperaturu nemam.
    I mislim si, da sam se kojim slučajem cijepila, sad bih mislila kako mi je to 100% od cjepiva

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odmori,pa nek te on služi za promjenu!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja svekrva otkako se cijepila Pfizerom nema tek i ništa joj se ne jede (otprilike kao meni kad sam imala Covid). I to traje već 2 tjedna, smršavila je 5 kg.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja svekrva otkako se cijepila Pfizerom nema tek i ništa joj se ne jede (otprilike kao meni kad sam imala Covid). I to traje već 2 tjedna, smršavila je 5 kg.
    Da je barem mene zadesila ta nuspojava kad smo vec isto cjepivo dobile.
    Salu na stranu, nadam se da ce joj se tek brzo vratiti.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Koja glupost, danas nam je došla popodne (nedjelja) obavijest o razrednoj samoizolaciji.
    Samoizolacija počela 17.3. I onda se čudimo što brojevi rastu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Koja glupost, danas nam je došla popodne (nedjelja) obavijest o razrednoj samoizolaciji.
    Samoizolacija počela 17.3. I onda se čudimo što brojevi rastu.
    Pa danas je tek 21. 03. racuna se od kad je dijete zadnji put bilo u skoli . Danas je tek dobila rezultat testa.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod maturanta kad neko dijete javi da ima simptome i da ide na test ostave ih doma sve ( iz tog razreda) na daljinu taj dan ili nekoliko dana do rezulatata testa.
    Posljednje uređivanje od sirius : 21.03.2021. at 19:57

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Kao sto sam primijetila mladji su u pitanju, a ne stariji. Francuzi sad proporucaju AZ za starije osobe.
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...od-55-15059191

A Markotic izjavljuje da treba napraviti korelaciju s kontracepcijskim pilulama. Ima smisla.
    Ona od 49 godina je umrla, ne znam otkud ti to da nije?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kod maturanta kad neko dijete javi da ima simptome i da ide na test ostave ih doma sve ( iz tog razreda) na daljinu taj dan ili nekoliko dana do rezulatata testa.
    Ne znam di, kod nas ne. Zato i kažem. Tek od ponedjeljka on-line. A računa se od srijede.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mozda Jeleni osoba od 49 god. spada u mladje, a u starije ovi od 60+, tako su barem meni stariji

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •