Je samo kaj je doktorica prvi mislila da su ponovno koze,da bi dva tjedna posle ispala alergija na par kapi mlijeka u kolaču,s kojim se neko igrao![]()
Je samo kaj je doktorica prvi mislila da su ponovno koze,da bi dva tjedna posle ispala alergija na par kapi mlijeka u kolaču,s kojim se neko igrao![]()
Super, Peterlin, bravo i za tebe i za dečka, svaka čast na tvom LOM-u i vjerojatno ste imali sreće, možda je bilo dosta odbijanja AZ-a kod njega.
Peterlin supeer!
Mm je upravo njegova lom rekla da vise nece biti cjepljenja kod nje nego sve preko platforme,a sestra mu je jucer rekla potpuno suprotno da ce im dolazit cjepiva i da ce cijepiti.
Tko tu koga???!!
I ja sam čula od sestre od lom-a da uskoro očekuje prekid dostave cjepiva i cijepljenje preko platforme ili organizirano masovno.
Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk
To je isto kod moje lom, sve preko platforme, nema pitanja 'ima li mozda otpalih od az-a'. Sve je to jos uvijek jedan kaos, nekome smrkne, nekome osvane, nekog doslplovno pogube ko mog tatu s 2. dozom pfizera jer je primio valjda kad su pfizera poceli pomicat s 21 dan na 6 tjedana, opet, negdje (u bolnicama mislim), pfizer i dalje daju na 3 tjedna, sve je to neprozorno, kaoticno i rulet. Super za sve koji su imali srece i.upali sad preko lom-ova u 'da se ne baci az djir'.
Posljednje uređivanje od ina33 : 02.04.2021. at 16:04
Je ina slazem se.
Ja navijam da prebace na masovno cjepljenje na punktove i da vise to rijesimo.
Roditelji bi mi rado otisli malo na more a ne usude se jer sto ako ih bas tad pozovu na cjepljenje
A njima je cijela priprema voznja do Dalmacije.![]()
Pa da - da se zna sad se cijepi npr. 43. godište pa da znaš da možeš još dva mjeseca bit na moru prije nego te pozovu.
Je, kad prebace na cijepise.hr, bit ce to organizirano cakum-pakum, ko u srbiji! Dobit ces notifikaciju i moc racunat ....valjda.
Posljednje uređivanje od ina33 : 02.04.2021. at 17:35
Meni predobar komentar:
https://m.facebook.com/story.php?sto...12494523516230
Jadro moja, jesu bas jesu i oni i svekiji,al vidim da sad vec pucaju i da bi se maknuli iz Zg da promijene okruzenje i maknu se od ove psihodelije na otok.
Tata ce nadam se uskoro dobit 2.dozu,al ostalih troje nije cijepljeno svi su 70-76 god
Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.04.2021. at 18:01
Korisno mi je bilo saznati da se nuspojave javljaju tek nakon nekoliko sati, jer smo planirali put od 5 dana i baš bismo trebali krenuti na dan kad sam iznenada dobila termin. Stignem, dakle, cijepiti se, otputovati, nuspojave "odraditi" na odredištu i "kao nova" vratiti se kući. Vozit će MM, tako da ako i krenu nešto ranije, ne bi trebalo biti presudno, osim, naravno, ako me baš ne složi najgore moguće.
Za az nakin 8 h, znacci, ako planiras srbiju za az odmah nazad. Ja sam dsnas dobila misljenje i od hemato i od epidemiologije da moja dg nije preprekw za az Na epidemiologija hr odgivaraju promptno! Nusp traju do 48 h s az i ceste su
https://faktograf.hr/2021/03/31/kako...zJli-wEk2qT25s
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sigurno je genericka spranca, mozda pricekaj par dana il 7 dana za nove spoznaje jer evo malo informativnijeg teksta na eng of onog tportalovskog sazetka, imaju i englezi povecan broj tih eventova krvarenja i zgrusavanja, fakle nije random tipa enivej bi se dogodilo, nego je visr nego sto se inace dogadja u populaciji, u tekstu pise da to nije uoceno nakon pfizera i da oni imaji neke hpdograme kako to pratit (od strane lijecnika, hematolosko uk udruzrnje odaslalo po uk drima navodno) i da se postupa (doktori) kontraintiutivno pa je zato vazno, a isto se kao vidja i kod koristenna heparina.i slicnih lijekova:
I dalje sto su meni isto napisali s hematologije, koristi nadmasuju rizike:
https://www.independent.co.uk/news/h...box=1617396297
Posljednje uređivanje od ina33 : 02.04.2021. at 23:54
Mislim na onaj odlomak u txtu koji kaze 'you would normally antioagulate patients with heparin if you se....but you should not do that'. Nece to tebi ko pacijentu puno znacit, hopefully to prate, al vidis da svaki tjedan nove spoznaje. Jos pred 20 dana je bilo nema to veze, slucajnost. Sad vide statisticko povecanje i ocito uce sto napravit ako se kome desi. Mislim da su imali tipa 20-tal slucajeva i 7 smrti na svoj ogroman broj procijepljenih, pise tocno u tekstu, al ne mogu zapamtit i oni ne spominju, ko ema, mladje, nego sve age groups. Ovaj clanak npvinski mislim, nije to znanstv rad, koji ja enivej ni ne mogu citat, kad linkaju to mi je besmisao kao i kad krenu lauc i bakic sa svojim grafovljem pa evo..zakljuci iz toga, vidi abstract, ne znam ja to citat, meni treba pametan clanak iz novine, ne znanst rad.
Posljednje uređivanje od ina33 : 03.04.2021. at 00:01
I u ovom uk clanku kazu isto samo pracenje, may br caused, ali nije established da stvarno je caused.
Lili, evo detaljnih uputa koje su mi linkali na epidemiologiji uz naznaku da je jedina trenutna kontraind. za az samo alergija na sastojak i febrilitet (znaci, ni hemofolija, ni von willebrand i nijedan krvni dijapazon zasad nije kontraindikacija), i tebi ce isto reci, a ovdje su detalji o tom povezanom broju tih krvnih eventova (ocekivano na x cijepljenih 1 zarez nesto, bilo ih je 12 sto je vise nego inace), a s drugim cjepivima zasad nisu uoceni, al i to ce pratiti. Pacijente informiratino mogucnosti te rijetke komplikacije i reci u kojim tocno slucajevima se javljaju dr i navode da su primili az (navedeno je tocno).
https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiol...-astra-zeneca/
Posljednje uređivanje od ina33 : 03.04.2021. at 00:17
A te stvari za sto se treba hitno javit su bol u prsima ili zelucu, oteklina ili hladnoca u ruci ili nozi, zamagljen vid, jaka glavobolja ili glavobolja koja se pojacava, trajno krvarenje, visestruke modrice, crvenkaste il purpurne mrlje ili krvni mjehrici ispod koze. U tom slucaju odmah dr, rec da si primio az i nadat se da ti mogu nesto da zaustave taj razvoj.
Hvala ti ina, procitat cu. Ma ja sam sva neka "specificna" i dosta dobro poznajem svoje tijelo.
Inace imam rijetko dobar imunitet, uopce ne pijem nikakve lijekove, nisam skoro nikad bolesna, zdrava cijeli zivot kuc kuc (osim zuba, za njih sam hodocastila), ali ako nesto imam e to je onda totalno special i atipicno
Npr u trudnocama kad sam imala trombove i primala heparin, dr je upozoravao da bi moglo bit problema s krvarenjem zbog razrjedjivanja krvi (cak se nisu zbog htjeli bavit stanicama iz pupcane).
Ja pak bez obzira na heparin znala da nece bit tih problema jer s ranama nikad nisam imala issue bez obzira na niske trombocite cijeli zivot, a to bi bilo ocekivano. Dobih to genetikom na mamu. Bez trudnoce, zivim bez ikakvih smetnji s koagulacijom.
Imala sam nekoliko atipicnih situacija i reakcija organizma. Takodjer jednom i purpuru u vrijeme potpomognute dok sam bujala pod svom tim hormonima.
Tako da s obzirom da moje atipicnosti, intuitivno osjecam da ja ne trebam eksperomentirat s AZ da bi za mene manje nuspojave bile od koronesto se tice ugrusaka.
Nadam se da ipak valjda mogi dobit bilo koje deugo cjepivo, iako sam 100%sigirna da ce organizam odreagirat jer to radi svaki puta kad bilo sta sa strane u mene ubace. Najbolje ne dirat mi "rodjenjem dobiveno stanje organizma"i tad sam u najboljoj ravnotezi. Al hebiga eto takva je situacija.
Ne bojim se same korone, vise zazirem od dugorocnih posljedica na organizam, koje nisu istrazene dovoljno kao uostalom ni sama cjepiva.
Biramo principom manje stete-vece koristi.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.04.2021. at 08:09
Sorry na tipfelerima, ne da edit.
Drugim rijecima, meni nista ne znaci mala vjerojatnost ako cu to biti bas ja ili moja mama.
A i znakovito mi je da s AZ neke velike EU clanice ne cijepe zene mladje od 55 god.
Ma ne zelim biti bas ja u uzorku za statistiku.![]()
Lili, mislim da vas, ako izricito zatrazite, nece cijepiti s az. Moj osjecaj je da se to nece javno reci (jer naravno da je korist mnogo veca od rizika), ali da ce se opcenito izbjegavati cijepljenje ljudi s problemima sa zgrusavanjem krvi s az. Sto manje slucajeva s takvim nuspojavama to svima bolje i to bolje za procijepljivanje. Mislim da ce doktori biti susretljivi. Neka mama proba to naglasiti unaprijed - narocito, ako u vas jos uvijek lom-ovi cijepe.
Posljednje uređivanje od Jadranka : 03.04.2021. at 08:26
Ina to `tvoje' savjetovanje je samo za az?
Masovno cjepljenje ZG počinje u srijedu 7.4. s 1500 cjepiva na velesajmu paviljon br. 6
Ja sam stigla u jedno malo dalmatinsko mjesto.
Uopće se ne osjećam ugodno i mislim da večeras idem kući u ZG.
Maske su nepoznanica... U dućanu i pekari ne drže ni ispod brade. Ispred mesnice red 10 ljudi, dvoje ima masku, ostali međusobno razgovaraju, bez distance. Konobari isto bez maske. Stolove ne dezinficiraju...
Sva sreća da je selo pa da nema ljudi jer bi se inače odmah okrenula i pravac kući.
U ZG se barem drže nekog reda...
Probaj se opustiti Vrijeska, neka ukucani obave nabavku kad te toliko uznemirava.
Odmorite se i uzivajte, vi svojim putem, planinarite, secite, ljencarite, citajte,gustajte na svoj nacin
Mi smo isto na putu prema jugu, nema te sile koja bi me vratila u Zgdok ne budemo morali, trebam odmak od svakodnevne rutine i promjenu okruzenja, a more me najvise opusta.
Jadro, slazem se s tobom. Tako je mami dr.i najavila, da ona nece dobit AZ. Po meni posve normalna i ocekivana reakcija dr.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.04.2021. at 11:46
Zar ne bi cijepljeni trebali u izolaciju par dana, nose oslabljeni virus? Meni su djeca nakon cijepljenja izbjegavala trudnice i ljude sa slabijim imunitetom. Ovdje to nije slučaj?
Posljednje uređivanje od isvetica : 03.04.2021. at 12:35 Razlog: Gramatika
baš kad sam nedavno čitala da ste išli u BG počela sam i o toj opciji razmišljati, ali eto, neće trebati jer mene je doktorica zvala da se cijepim, odnosno odem u dvoranu na Zamet i naručila me tj. dala termine.
Dakle, cijepit ću se regularno, po prijavi kod doc, u Rijeci, ali nakon toga bismo onda putovali, kraći je to put, od cca 3 sata.
Za snižavanje temperature svakako nosim sa sobom, ali moram priznati da me danas ponovo počeo loviti strah od ovih drugih, rijetkih ali mogućih problema... (za žene mlađe od 55, odnosno 60).
Pulinka, jel tocno da su kod vas danas i medijima rekli da az ne ide vise za mladje od 60, cak ni za revakcinaciju? U njem su rekli navodno da cak i 2. doza mladjima od 60 ne ide az, nego pfizer i moderna. Dakle, oninkoji su primili 1 dozu az-a primit ce pfizer il modernu, a ne az navodno. Izvor: fb grupa vezano za cijepljenje pa ne znam jel to tocno ili ne.
Posljednje uređivanje od ina33 : 03.04.2021. at 21:39
Ina33, ja se na tvom mjestu s tvojom dijagnozom uopce ne bih zafrkavala s AZ, kao da nista drugo ne postoji osim toga.
Sta se s tim zamaras, lijepo ces iz opravdanog razloga primiti neko drugo cjepivo i bok.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.04.2021. at 22:57
Jel se uopće smije cijepiti sa dva različita cjepiva?
Ne znam, ja to nisam ni čula da će raditi kod nas, ali bio je u Vranju onaj slučaj kad su greškom čovjeku dali krivo drugi put, pa je bilo po medijima.
Pojma nemam
Dekontaminiram se danas od vesti, deaktivirala sam nedavno svoj fb na neko vreme, sad sam zavirila na forum da vidim jel neko podigao Uskršnje teme.
Tako da nažalost nimalo nisam u toku, ali čisto sumnjam da će na nas eksperimentalne AZ da bace Pfizer ili Modernu... Mislim da je to neka dezinformacija.
Svakako ne bi trebalo mešati vakcine, ova je vektorska i nije kompatibilna ni sa jednom drugom, čak ni sa ruskom, nosači su im različiti, koliko se sećam.
Neću da se nerviram, ionako ko zna šta će biti za još dva meseca, mogu stići još da pokupim britanski soj sa jednom dozom, tek onda nemam pojma kakva je procedura, kod nas inače lud zbunjenog kad treba dobiti taj tip informacija
Da, u Vranju je bio slučaj da je čovek greškom dobio prvu dozu kineske a drugu Pfizer-a, pa je navodno imao neke silne nuspojave i pretio tužbom, onako, meni je zvučalo samo kao neko ko jako uživa u medijskoj pažnji, jer su te njegove "nuspojave" bile tako nejasne i opšte da ko zna sa čime su imale veze... Realno čovek uopšte nije tako loše prošao, aktivirao imuni sistem na dva načina.
Na kraju je završilo tako da ih nije ni tužio. Barem po onome što sam ja zadnje pratila. Meni bi bilo skroz logično i da jeste, pogotovo jer su rekli da je on došao u krivu halu. Možda jeste, možda nije, ali u svakom slučaju ne bi trebalo biti tako teško pogledati s čim je čovjek prvi put cijepljen pa onda uzeti isto to cjepivo.
Ovako je ispalo kao neka luđačka situacija, kao da bodu ljude s čim stignupa je eto sad on problem jer je došao u krivu halu pa ga krivo uboli.
![]()
Mislim koliko takvih ima koji pogriješe prostoriju, halu, što god, pa opet valjda onaj koji cijepi provjeri, odnosno trebao bi.
Nego za ovo sa AZ, i ja mislim da je dezinformacija. Tražila sam maloprije i ništa mi ne izbacuje. Ne znam..
Happy to report da je stari pristao na uskrsnji rucak u dalmatinskoj suncanoj zavjetrini na otvorenome, pfizer nije bacio bzvze svoje doze! Small step for mankind, al ogroman za njega.
Super ina, srecan Uskrs svima!
I ja imam da podelim (meni) ohrabrujuce vesti - juce mi je prijatelj koji ima 41 godinu, ne radi u prioritizovanim grupama (iste smo struke) i nema komorbiditita, znaci jedan od onih iz poslednjih kategorija za vakcinaciju - vakcinisan. Dobio je Johnson&Johnson na punktu na kom se vakcine masovno daju, bez zakazivanja, po principu ko prvi dodje.
U Americi se zahuhtava masovno vakcinisanje!
Može pomoć treba imati negativni pcr ne stariji od 48 sata,prijem bi trebao biti u neki ponedeljak ujutro,e sad zanima me ako se test radi u subotu,kak će se znati koji je ishod testa,jer koliko čujem da se nalazi šalju doktoru koji je dao uputnicu
Treba li se za njih naručivati?
Kak je kod drugih?
Gdje se na uputnicu može testirati subotom? Jel samo Rockfellerova?
Da, kod nas je free for all od 30. ozujka, nevezano uz komorbiditete, struku, bilo sto. Samo trebas biti stariji od 16 godina. U ljekarnama po okolnim selima stalno ima viska doza, doslovno svaki dan. Kod nas u gradu je, uz redovne termine (za sve, sad) u ljekarnama i Mayo klinici, otvoren punkt za masovno cijepljenje svaki utorak, mislim da imaju kapacitet od 1,500 ljudi. U petak je velika lokalna korporacija cijepila 2,500 ljudi - sve svoje radnike i puno malih nonprofita koji su vezani recimo upravnim odborima i slicnim. Ukljucilo je i nonprofit gdje trenutno radim tako da su kod nas poslu sad svi cijepljeni.
Prijateljica u Sonoma countyju je cijepljena, kao i cijela njena sira obitelj. Dio preko firme, iako nitko direktno ne radi kao bilo kakav essential worker, a dio preko nekakvog redovnog poziva preko Kaisera. Ona ima 39 godina, partner 44.