Stranica 218 od 383 PrviPrvi ... 118168208216217218219220228268318 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,851 do 10,900 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je ovo bio prvi glas za nekog ko je mladji od 50 i nema drugih uslova za vakcinaciju. Kod nas se otvara 15. aprila za sve. Fakticki bih i ja mogla da odem u minority community na first come first serve i dobila bih vakcinu, ali ne slaze mi se s moralnim nacelima. Niko me ne bi odbio.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kli kli, zasto ne? Posebno, ako ste ti ili djeca u kontaktu s puno ljudi i potencijalno mozete siriti zarazu. Onda je visestruko korisno da se cijepis.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas je i dalje jedini način za cijepiti se da šetam oko Doma zdravlja i zivkam svako malo Loma pa ako mu ostane što da se ne baci...
    Ne zezam se.
    Puno starije populacije koja su pozvana na cijepljenje odbija AZ pa ostaje tog cjepiva neiskorištenog.
    Jedini je problem što radim i ne mogu biti u blizini DZ cijeli dan.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje se na uputnicu može testirati subotom? Jel samo Rockfellerova?
    Itko?

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Daj vidi na ovom linku ako ti kaj pomogne

https://www.koronavirus.hr/svi-testn...rMRWyUDdV8wxcM

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Daj vidi na ovom linku ako ti kaj pomogne

https://www.koronavirus.hr/svi-testn...rMRWyUDdV8wxcM
    Hvala.
    Znači Rockfellerova i Fran Mihaljević.
    Jedino sada moram iskopati za nalaz, Fran Mihaljević šalje nalaz primarnom liječniku, a meni nalaz treba u ponedjeljak u 7 sati. Za Rockfellerovu ne piše za ove na uputnicu.
    A kaj ako na vrijeme ne dobijem liječnicu? Kao da nismo napravili testiranje.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Rockefellerova šalje nalaz na tvoj mail s uputnicom ili bez.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala.
    Znači Rockfellerova i Fran Mihaljević.
    Jedino sada moram iskopati za nalaz, Fran Mihaljević šalje nalaz primarnom liječniku, a meni nalaz treba u ponedjeljak u 7 sati. Za Rockfellerovu ne piše za ove na uputnicu.
    A kaj ako na vrijeme ne dobijem liječnicu? Kao da nismo napravili testiranje.
    Sve ćeš dobiti na vrijeme, ne sekiraj se.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Sve ćeš dobiti na vrijeme, ne sekiraj se.
    Nadam se, ali poznavajući našu doktoricu sa pravom se bojim.
    Taj ponedjeljak radi popodne.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 05.04.2021. at 13:48

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

problem je ako se pojaviš s djetetom a slučajno je nalaz pozitivan,a ti nisi znao. Još ako moraš putovati do prijema sat dva uzalud sve.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    problem je ako se pojaviš s djetetom a slučajno je nalaz pozitivan,a ti nisi znao. Još ako moraš putovati do prijema sat dva uzalud sve.
    Pa znam, zato bi rado imala nalaz u nedjelju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja čak i u subotu popodne najidealnije

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja čak i u subotu popodne najidealnije
    Čisto sumnjam ako u subotu ideš na testiranje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moram prvo s doktorima dogovoriti uputnice i postupak,to ću dok prespavam

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Kli kli, zasto ne? Posebno, ako ste ti ili djeca u kontaktu s puno ljudi i potencijalno mozete siriti zarazu. Onda je visestruko korisno da se cijepis.
    15. aprila otvaraju za sve, a mi smo prilicno izolovani. Moja deca idu online od proslog marta, muz i ja 100% od kuce, namirnice narucujem online. Ovi events su u minority communities za sad, ne zelim da se ubacujem bez preke potrebe i potencijalno iznerviram xx ljudi :D Sta ce im to.
    Definitivno nisam jedina s takvim stavom, ljudi ovde generalno cekaju svoj red. Zato i ne znam ljude mojih godina koji su vakcinisani, sto ce se drasticno promeniti vrlo uskoro. Recimo jedan od klijenata s kojima radimo preko faksa je Latino organizacija, imaju first come first serve odavno, i nikom od nas nije palo na pamet da tamo idemo na vakcinu, jer je cilj tog site-a da se vakcinise Latino populacija iz tog dela urbane sredine. Volontirala sam tamo nekoliko puta, i cak i njihovi zaposleni nisu koristili site jer zele da prvo vakcinisu ljude koji bi se teze snasli. To je neki socijalni koncenzus koji se meni lepo slaze s mojim nacelima, verujem da ce vakcina biti i meni dostupna jako brzo, i sve mi je to ok.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Aha, nisam skuzila da to ide po tom principu, da je vezano za manjinske zajednice. Pa da, bit ce brzo u vas za svih.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Opcenito je puno lakse cekati red negdje gdje cjepiva ima puno, ali i opcenito negdje gdje honor system funkcionira na puno razina. Mislim da ne znam nikoga tu kod mene tko je otisao preko reda, odnosno nekamo gdje ga nisu zvali ili gdje nije pripadao prema kriterijima koje su postavljali (prije ovog potpunog otvaranja za sve od 16 godina navise, koje je pocelo 30. ozujka).

Zapravo, ok, znam jednu zenu koja je uz svoj poziv na cijepljenje kao PCA vlastitog sina upisala i muza koji nije bio pozvan, a on je to cjepivo i dobio. Sigurno postoji neki odredjeni broj ljudi koji su otisli preko reda, odnosno na neku lokaciju gdje nisu trebali, ali vjeroatno je zanemariv. Mene zapravo jos uvijek ponekad fascinira honor system, a najveca stvar su mi bile male zelene trznice na lokalnim farmama gdje dodjes autom, uzmes sto zelis i onda napises check ili stavis kes u kutijicu, vodeci se objavljenim cjenikom na ploci. Kazu da u principu ljudi ne kradu, a i ako se nesto ukrade, sve se nekako izravna kad ljudi plate vise ili doniraju.

Ja nisam ocekivala poziv na cijepljenje u sijecnju i zateklo me kad su me pozvali kao "leftover", ali s obzirom na situaciju u kuci i cinjenicu da ne zivimo 100% online, otisla sam po cjepivo iako ne zaradjujem placu kao muzev non-traditional health worker iliti PCA (ali eto, zivim s njim). S druge strane, moju grupu su otvorili odmah nakon toga (BMI iznad 30 je bio jedan od komorbidititeta u sljedecoj grupi).

Muz je u subotu primio drugu dozu Pfizera i jucer cijeli dan imao temperaturu oko oko 38. Danas je ok.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja se upravo prijavila na portalu. Broj 105 tisuća i nesto dobila

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja i dalje ne znam trebam li se prijaviti i preko portala ili je dovoljno ovo kod moje dr. Mislim da ću je probati dobiti sutra, jer sam negdje pročitala da su doktori (navodno) sve svoje koji su se prijavili isto upisali na platformu (ali ne znam s kojim datumom, onim "pravim" ili datumom unosa). Ionako realno nisam prioritetna skupina (ispod 50). A i nešto si mislim, pričekati da dođu te najavljene Pfizer/Moderna doze? Znam da je statistički zanemarivo ono za ugruške od AZ i neusporedivo manja šansa nego od korone - a onda opet...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

To i mene muci, ako me pozovu za AZ odbiti il ne...

Al ja imam tek 35, mozda ne dođem brzo na red

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Britanci nemaju tih problema kao Balkanci sto se AZ tice.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne bi baš rekla sudeći po nekim vijestima iz UK, pogotovo novijima. I nisu samo balkanci da imaju problema, sto s recimo nizozemcima? Nijemcima?

https://www.telegram.hr/politika-kri...a-mlade-od-65/

https://dnevnik.hr/vijesti/koronavir...---646026.html

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne moze se bas reci da je glasina ili da nije češće nego u općoj populaciji. Da nema drugog cjepiva ok, ali ako postoji drugo cjepivo koje nema tu rijetko nuspojavu? Ne smijemo promisljati sto je bolje za nas?
    Posljednje uređivanje od sillyme : 05.04.2021. at 23:05

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne bi baš rekla sudeći po nekim vijestima iz UK, pogotovo novijima. I nisu samo balkanci da imaju problema, sto s recimo nizozemcima? Nijemcima?

https://www.telegram.hr/politika-kri...a-mlade-od-65/

https://dnevnik.hr/vijesti/koronavir...---646026.html
    I Kanadjani, Norvezani, Svedjani, Francuzi... ili ne cijepe ili cijepe samo starije od neke dobne granice... Ni ja ne znam hocu li pristati, ako me pozovu da se cijepim s az... Jasno je meni da je globalno korist od cijepljenja neusporedivo veca, ali s druge strane ne zelim biti ta osoba koja zavrsi s ovim nuspojavama, pa i gore. A takvih osoba ce, to se cini izvjesnim, sigurno biti jos.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa imaju, identicnih, odkud ti da nemaju? Imaju isto tih slucajeva ugrusaka u glavi Plus, mislim da je eu prva s az krenula po mladjoj populaciji jer prvo nisu htjeli starije. Prosli tj. je njihov regulagor slicnu poruku ko nas dao, nema ogranicenja, but primjecujemo porast incidencije therefore oprez.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.google.com/amp/s/www.bbc...ealth-56447367

May be associated with brain cloths but benefits outweigh risks.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2021. at 08:10

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.google.com/amp/s/amp.the...eca-recipients

I isto kako se pitaju jel politika to sto drajva eu da se okrenu od az, isto se moze pitat jel politika to sto drajva uk da se drzi az-a, kad je i kanada rekla da u mladjoj populaciji ide na vlastitu odgovornost (a oni su im, ajmo rec, saveznici neki), kad vec nijemci, koji su rekli isto, nisu. Kod nijemaca je az kod mladjih na vl. odgovornost. Sada je zasad tako.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2021. at 08:17

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa imaju, identicnih, odkud ti da nemaju? Imaju isto tih slucajeva ugrusaka u glavi Plus, mislim da je eu prva s az krenula po mladjoj populaciji jer prvo nisu htjeli starije. Prosli tj. je njihov regulagor slicnu poruku ko nas dao, nema ogranicenja, but primjecujemo porast incidencije therefore oprez.
    Pa meni je potpuno logicno da se primjecuje porast incidencije. Kao sto bi mi bilo logicno da se poveca pojava incidencije kada bi velik broj rizicne populacije odjednom poceo koristiti oralnu kontracepciju. Tada bi isto rizicni do tada neprepoznati isplivali na povrsinu.
    Obzirom da i druga cjepiva u odredenoj mjeri ( za sad cini se manjoj barem koliko izlazi u javnost)) uzrokuju istu nuspojavu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pise da to nije primjeceno kod pfizera. Meni jr logicno da se primjrcuje porast incidencije al onda to znaci da ce neki koji ne bi umrli od korone umrijrt od cjepiva, a ne kuzim kako se to fita s prima nolo nocere.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2021. at 08:22

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pise da to nije primjeceno kod pfizera.
    Ali mi i dalje govorimo o riziku 1: milion, a ogromna većina stanovništva nema nedijagnostikovane poremećaje koagulacije.
    A sad od AZ odustaju svi, i mladi, i stari, i zdravi, i pod rizikom- totalno nekritički.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čujem najavu za sutrašnje cjepljenje i baš je spomenut samo az, što to onda znači da ljudi koji ne smiju az da će doći zabadav?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj logicno je samo ako samo cjepivo to izaziva.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2021. at 08:24

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pise da to nije primjeceno kod pfizera.
    Pa ne znam. Ja sam shvatila da je primjeceni kod svakog. Mozda je kriva informacija , nisam proucavala odavno tablice. Ali bas su mi na poslu rekli da je jedna osoba nakon pfizera razvila nuspojavu. Kazem, mozda nisam dobro informirana , nisam prucavala sluzbene podatke.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.04.2021. at 08:39

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

čujem najavu za sutrašnje cjepljenje i baš je spomenut samo az, što to onda znači da ljudi koji ne smiju az da će doći zabadav?
    Mislim da je sutra populacija preko 65, jos ono nisu gotovi. Tehnicki, nema nikog ko ne smije az osim ako je alerg. na sastojak ckepiva. Mislim, nema u nas, nema u uk, al ima u njemackoj, kanadi, smije/ne smije ne ovisi o medicini, nego o pojedinoj zwmlji, sto nam je isto novo iskustvo a propos lijekova. Zanima me hoce li az ic mladjoj lijecnicko-sestrinskoj populaciji, ako bude isao opcoj mladjoj populaciji, i opcenito, kako ce se vlasti postavljat vezano za mladje i az.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa ne znam. Ja sam shvatila da je primjeceni kod svakog. Mozda je kriva informacija , nisam proocavala odavni tablice. Ali bas su mi na poslu krekli da je jedna osoba nakon pfizera razvila nuspojavu. Kazem, mozda nisam dobro informirana , nisam prucavala sluzbeme podatke.
    Sto da ti kazem, nisam ni ja informiranija od englwskih, njemackih i kanadskih regulatora, a isto su mi rekli ovo i ono. Sve sto imam su novinski clanci u kojima pise sto pise.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2021. at 08:29

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da je sutra populacija preko 65, jos ono nisu gotovi. Tehnicki, nema nikog ko ne smije az osim ako je alerg. na sastojak ckepiva. Mislim, nema u nas, nema u uk, al ima u njemackoj, kanadi, smije/ne smije ne ovisi o medicini, nego o pojedinoj zwmlji, sto nam je isto novo iskustvo a propos lijekova. Zanima me hoce li az ic mladjoj lijecnicko-sestrinskoj populaciji, ako bude isao opcoj mladjoj populaciji, i opcenito, kako ce se vlasti postavljat vezano za mladje i az.
    Pa AZ ide mladoj lijecnickoj populaciji. Kakvo je to pitanje?
    Prva runda je bila pfizer jer je prvi odobren i prvi stigao. Sad duga runda ( oni koji nisu mogli ili nisu htjeli se cijepiti u prvoj rundi) kod nas ide AZ jer je to jedino dostupno.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.04.2021. at 08:30

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ali mi i dalje govorimo o riziku 1: milion, a ogromna većina stanovništva nema nedijagnostikovane poremećaje koagulacije.
    A sad od AZ odustaju svi, i mladi, i stari, i zdravi, i pod rizikom- totalno nekritički.
    Odistaju cijele vlade (neke) na temelju dobi i primijecenih nuspojava. Neki lijecnici koje poznam se cude kako az moze ovako nesto prezivit i kako se cijepljenje nastavlja. I tako, misljenjem na misljenje zasad. Jer zasad nisu rekli (nijedan regilator) ti s tim i tim problemima da, ti ne. Samo se neki lijecnici (lom-ovi) mozda boje ic s tim prema nekom ko vec ima krvni poremecaj, al nigdje nema takve upute, ni od kakvog hematoloskog drustva nigdje Zasad se neki samo drze dobi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2021. at 08:33

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kakvo je to pitanje?
    A meni logicno ako su sestre mladja i mahom zenska populacija, a prvoj rundi je bilo puno odbijanja koja su hajlajtali ravnatelji tih ustanova pa da vidim kako se drzava sada ponasa.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2021. at 08:38

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad rečeno nema biranja, dobiš kaj dobiš

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A meni logicno ako su sestre mladja i mahom zenska populacija, a prvoj rundi je bilo puno odbijanja koja su hajlajtali ravnatelji tih ustanova pa da vidim kako se drzava sada ponasa.
    Pa biranja nema.
    Mlada populacija odbija cijepljenje bez obzira na cjepivo.
    Ovi koji odbijaju uzeti ce ga tek kad postane obavezno.
    Nema to veze sa vrstom nego sa stavom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sad rečeno nema biranja, dobiš kaj dobiš
    Mislim da ce biranja mozda bit kasnije, kad dosegnemo srbiju po ponudi. Zati valjda nijemci i odustaju od az jer imaju masu odbijanja, a sta su onda napravili, bogata su zemlja, a cjelpvo jos nije obavezno. Mislim da je jos 65 plus populacija, ovi koji nisu uspjeli kod Lom-ova. I nema nikakvoh sluzbeno kod nas koji 'ne smiju' az. Ima onoh kojima su lom-ovi nesto rekli da mozda ne bi, ti ce ga odbiti vjerojatno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2021. at 08:43

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi koji smo se prijavili u prvoj rundi nismo birali cjepivo. Mi smo birali cijepljenje na potpuno nevideno. Tada se jos nije nista sluzbeni znalo ni koje ni kako ni kada. Prvi popis je isao u 11 mj. prije bilo kakvog odobrenja.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.04.2021. at 08:44

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi koji smo se prijavili u prvij rundi nismo birali cjepivo. Mi smo birali cijepljenje na potpuno nevideno. Tada se jos nije nista sluzbeni znalo ni koje ni kako ni kada. Prvi popis je isao u 11 mj. prije bilo kakvog odobrenja.
    A slicno je psihiloski i sada. Imas broj zemalja koji svojim gradjanima komunicira s tim cjepivom idete na vl. odgovornost, i ostale zemlje koje govore cjepivo je ok. Isto skaces u mrak. I imas onoga od 30 god koji je umro od krvarenja nakon az u hrvatskoj, za koga su vlasti rekle da ce ic obdukcija, a sad danima sute.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2021. at 08:46

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa biranja nema.
    Mlada populacija odbija cijepljenje bez obzira na cjepivo.
    Ovi koji odbijaju uzeti ce ga tek kad postane obavezno.
    Nema to veze sa vrstom nego sa stavom.
    Ne slazem se uopce, specificno se odbija aszrazeneca, i od mladje i od starije populacije.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2021. at 08:49

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A evo sad i Velike Britanije, da isto razmisljaju o ogranicenju cijepljenja za mlade, prvi takav clanak, tesko je s narusenim ugledom, a trazis od populacije da napravi nesto dobrovoljno sto sama ne bi napravila jer se ocito boji:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...necom-15063358
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2021. at 08:55

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne slazem se uopce, specificno se odbija aszrazeneca, i od mladje i od starije populacije.
    Moje kolege koje nisu cijpljeni odbijaju ideju cijepljenja protiv covida . Aposlutno nebitno kojim cjepivom. Odbijaju ideju cijepljenja , a ne izbor cjepiva.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.04.2021. at 08:56

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moje kolege koje nisu cijpljeni odbijaju ideju cijepljenja protiv covida . Aposlutni nebitno kojim cjepivom. Odbijaju ideju cijepljenja , a ne izbor cjepiva.
    Nisam u djiru takvih ljudi pa mi je tesko komentorati odbijanje ideje cijepljenja kao ideje i rad u medicini, a cijepljenje jedno od glavnih dostognuca, mene korona sprijecila npr. u cijepljenju protiv encefalitisa, ja sam nacelno cijepni fun.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2021. at 08:56

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne bi rekla da je 1:1000000. U Norveskoj ih je umrlo troje na 120 000 cijepljenih. Norvezani bas tvrde da je to od cjepiva, tj. njihovi doktori.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sirius - na moj komentar da nisam sigurna je li mudro da se cijepim s AZ kad možda ima boljih opcija, rekla si da takvih problema ima samo na Balkanu.
    Nigdje nisam navela da se ne želim cijepiti, dapače prijavila sam se još u siječnju. Tad je AZ bilo jedno od cjepiva koje samo što nisu dobila odobrenje. A testirano na sličnom uzorku kao i ostali.

Da je 1:milijon - nije. Vidjela sam negdje da je omjer nekoliko slučajeva na mislim 500.000 što bi onda bilo 1:100.000 A to nije malo. I pričamo o državama koje su tek počele cijepiti mlađe. I piše da regulator opet proučava prijavljene slučajeve.

Tako da molim, ako je već N država odlučilo da će privremeno zaustaviti cijepljenje s AZ za mlađe od 50/55 i sl onda nije bezrazložna briga. Pogotovo što se svugdje spominju žene u tim izvještaijma ili kao dominantni slučajevi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •