Stranica 231 od 383 PrviPrvi ... 131181221229230231232233241281331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,501 do 11,550 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Cure, malo off topic, ali možda netko ima ideju. Djeci u nedjelju izlazi samoizolacija, i ja sam u ludilu od rada od doma i hendlanja školarca i jednogodišnjakinje skroz zaboravila tražiti liječničku ispričnicu za vrtić i školu, a u ponedjeljak kreću u školu. Šta da radim, možda mi dežurni može dati?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zenii prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, malo off topic, ali možda netko ima ideju. Djeci u nedjelju izlazi samoizolacija, i ja sam u ludilu od rada od doma i hendlanja školarca i jednogodišnjakinje skroz zaboravila tražiti liječničku ispričnicu za vrtić i školu, a u ponedjeljak kreću u školu. Šta da radim, možda mi dežurni može dati?
    Bili su pozitivni ? Ili su bili u samoizolaciji zbog nekog drugog ? Ne treba ispricnica za izlazak iz samoizolacije koliko je meni poznato.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možda za školu ne treba,mislim da u vrtiću važe druga pravila

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Nisu bili pozitivni. Možda će onda biti dovoljna naša ispričnica

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moj skolarac i jaslicar su u samoizolaciji, i doktorica mi je rekla da se javim za ispricnicu zadnjeg dana samoizolacije.
    A vidim u e dnevniku da je razrednica pokraj izostanala napisla, samoizolacija(lijecnicka ispricnica)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mojima nije trebala ispričnica ni kad su bili u samoizolaciji, ni kad su bili u izolaciji. Odmah na početku sam morala poslati u škole i vrtić rješenje koje su dobili od epidemiologa (moram priznati da je epidemiološka odradila posao kako spada, zvali su nas u kratko roku za svako dijete i nas odrasle, za kontakte i poslali na mail svakom pojedinačno rješenje). To je bilo dovoljno jer su tamo točno bili navedeni datumi izostanka od-do.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mojoj nije trebala ispricnica za izlazak iz si, nije imala simpt, pa nije bilo testiranja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj leptirići prvotno napisa Vidi poruku
    Moj skolarac i jaslicar su u samoizolaciji, i doktorica mi je rekla da se javim za ispricnicu zadnjeg dana samoizolacije.
    A vidim u e dnevniku da je razrednica pokraj izostanala napisla, samoizolacija(lijecnicka ispricnica)
    Što znači da je očekuje

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

I ja sam gledala u e dnevnik i uputu iz jaslica, i naši očekuju. Pokušat ću tražiti dežurnog liječnika, ne mogu još jedan dan provesti doma

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Dakle cekam mamu i u Samoboru se cijepi dio ljudi iz Zagreba. Ne znam sto su to i kako organizirali.
    I to dosta ljudi ZG, jedan ulaz u dvoranu je za njih

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja sam gledala u e dnevnik i uputu iz jaslica, i naši očekuju. Pokušat ću tražiti dežurnog liječnika, ne mogu još jedan dan provesti doma
    A doktori rade popodne?
    Za školu isprika bi trebala biti do dva dana nakon što su došel u školu,znači realno i utorak srijeda je ok.
    Ali ,možda će neko komentirati

Za vrtić je nekad važili da si dete i papir morao dati odmah prvi dan

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da uopce vise ne zovu preko platforme zasad jer da je koma, nego iskljucivo LOM-ovi tj CEZIH:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ijepe-15067799
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.04.2021. at 08:59

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sve bolje vijesti od boljih...totalni fijasko.

Mislim da bi bilo najbolje kad procijepe stare i rizicne da otvore punktove gdje se moze doci bez najave (uz one s najavom i terminom), cijepiti tko zeli jer tako ce rasteretit lomove.
    Vec sada je nekim lomovima pun kufer, ne da im se, rade greske (kao ova naša).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle cekam mamu i u Samoboru se cijepi dio ljudi iz Zagreba. Ne znam sto su to i kako organizirali.
    I to dosta ljudi ZG, jedan ulaz u dvoranu je za njih
    I u Zapresicu. Neki prijatelji su bili pozvani jucer.

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A doktori rade popodne?
    Za školu isprika bi trebala biti do dva dana nakon što su došel u školu,znači realno i utorak srijeda je ok.
    Ali ,možda će neko komentirati

Za vrtić je nekad važili da si dete i papir morao dati odmah prvi dan
    Jelena, starijeg šaljem u školu s našom ispričnicom pa će donijeti u utorak liječničku. A mala će ostati s mužem doma, šta je tu je

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pitanje za one koji se razumiju u problematiku. Da li je utuživo ako se zaraziš koronom na radnom mjestu, ako su te poslali na zamjenu u drugu poslovnicu i prešutjeli da mijenjaš osobu pozitivnu na koronu i u samoizolaciji?Smjenu odrađuješ s bliskim kontaktom, osobom od koje se zarazila, a izašla je iz samoizolacije. Da li je poslodavac dužan obavijestiti radnika o razlogu prebačaja, radnik je rizična skupina?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čisto sumnjam da je išta takvo utuživo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jelena, starijeg šaljem u školu s našom ispričnicom pa će donijeti u utorak liječničku. A mala će ostati s mužem doma, šta je tu je
    Zeni, niste dobili rješenje o samoizolaciji od epidemiologa?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kako ću ja na nalazu testiranja znati da li je je negativan ili pozitivan? Vidjela sam par na fb-u i to je totalno nerazumljivo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ću ja na nalazu testiranja znati da li je je negativan ili pozitivan? Vidjela sam par na fb-u i to je totalno nerazumljivo.
    Ako ne skuzis sama posalji mi poruku sa slikom nalaza.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Budes skuzila. Na nalazu brisa trazis rijec: pozitivno ili negativno.

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Buba Klara, nismo. Nama je dr poslala neke potvrde o izolaciji za poslodavca, a pedijatrica je samo posla poruku da su djeca do 25. u samoizolaciji

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ne skuzis sama posalji mi poruku sa slikom nalaza.
    Hvala unaprijed.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo i moj sin u SI. 3 dana u vrtiću bilo dijete koje ispalo pozitivno.
    A jos su nasi dio jutra imali spojene grupe, evo dusu dalo za sranje i da pol vrtica zavrsi doma

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Nismo ni mi. Zvali su mene i mm na telefon nakon već otvorene izolacije (koje su nam lom i pedica zapisali) i bubnuli neke svoje datume, pa se to još 3x mijenjalo. Pismeno nije došlo ništa.

Apropo utuživosti, nama su na poslu rekli da ako se zarazimo smo sami krivi jer očito nismo poštovali mjere i adekvatno koristili dostupna zaštitna sredstva.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ijepe-15067799

Sent from my iPhone using Tapatalk

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Eto, sad je valjda i službeno. Očito je na kraju ta procedura preko lom-ova jedina koja koliko-toliko funkcionira. Jest da smo u "kamenom" dobu telefoniranja i zivkanja i zapisivanja na liste kod vlastitog lom, ali bar je sad to i službeno "redovno" a ne "preko reda" (iako su i prije izjavljivali da je to redovna procedura i za one ispod 65 ako kod lom odustane netko od prioritetnih a lom ima nekog drugog tko želi iskoristiti taj termin).

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pisu da ZG zupanija nije ni koristila platformu jos. Super, ionak moram otvoriti bolovanje pa cu se javiti i nek me zapise

Kako ste vi s vise djece kad je jedno bilo u SI? Svi bili doma?
    Čula sam razna iskustva.
    Nama rekli ako mozemo to dijete izolirati da druga djeca mogu u školu/vrtic. Ali ono, mislim da je pametnije da oboje bude doma

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nadam se da ce sad svi lom-ovi narucivat pacijente preko cezih-a, a ne odbijat imat veze sa cijepljenjem i narucivanjem i upucivat pacijente na cijepise.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Inače, mislim da svi koji sad prozivaju ovu ili onu firmu koja je razvijala platformu ne gađaju pravu metu. Prvo i osnovno pitanje nije tko je to razvijao nego tko je pisao zahtjeve, i kakvi su bili. Ako su od početka bili dobro promišljeni onda je problem u realizaciji zahtjeva tj. u firmi izvođaču. Ako su od početka bili manjkavi, kaotični, nedorečeni, konstano se mijenjali itd - a onda je rezultat obično takav kakav je ovaj.

E sad sama platforma mi se ne čini baš kao svemirski brod, znači razumno komepetentna IT firma bi to mogla popraviti u vrlo kratkom roku - samo ako netko od naručitelja zna jasno i konzistentno objasniti što točno treba popraviti. Kako se kaže, sve je izvedivo, samo je pitanje vremena i novaca. Novaca očito ima Ali, kao i uvijek, utrošeno vrijeme je nenadoknadivo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pitanje
    Jel bi se to uopće otkrili da nije bila frka i ispitivanje tih firmi?!?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pisu da ZG zupanija nije ni koristila platformu jos. Super, ionak moram otvoriti bolovanje pa cu se javiti i nek me zapise

Kako ste vi s vise djece kad je jedno bilo u SI? Svi bili doma?
    Čula sam razna iskustva.
    Nama rekli ako mozemo to dijete izolirati da druga djeca mogu u školu/vrtic. Ali ono, mislim da je pametnije da oboje bude doma
    Meni se to desilo kad je starije bilo online,ali recimo veliki je normalno išo na faks

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pitanje
    Jel bi se to uopće otkrili da nije bila frka i ispitivanje tih firmi?!?
    Pa naravno da bi, platforma ne radi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali zanimljivo da do sad je bilo kao ok .kad se počelo pipkati je sve funkcioniralo,samo su svi tvrdili da nitko ništa nije radio
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.04.2021. at 19:47

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni se to desilo kad je starije bilo online,ali recimo veliki je normalno išo na faks
    Meni isto neki kazu da nek mala ide u vrtic

Al koliko cujem,klinac je koronu i pokupio u vrtiću,selo nam je puno pozitivnih. Idem ja na go i nek bude ovih 5 dana doma

Mama danas primila 2.dozu Pfizera i kaze sad navečer ju ruka dosta boli

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ali zanimljivo da do sad je bilo kao ok .kad se počelo pipkati je sve funkcioniralo,samo su svi tvrdili da nitko ništa nije radio
    Kako je prije bilo ok? Misteriozna testna faza za koju uopce nisu rekli da je testna, prijave stopirane nakon dva dana, pa nedostatak mail potvrde, pa masovno slanje mail potvrda naknadno, dodavanje naknadno kvacice za ostale bolesti itd... Brdo toga nije ok od početka i sve ukazuje na kaotičan proces razvoja.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam jučer poludila kako se i dalje ljudi ponašaju neodgovorno. MM-ova kolegica jučer došla na posao iako joj muž od srijede ima simptome i jučer je testiran. Danas naravno javlja da je pozitivan.
    Mi u firmi imamo pravilo , ako ti suprug, supruga ili bliski kontakt ima simptome i sumnju na koronu, ne dolaziš na posao do nalaza.
    MM je jučer prigovorio na poslu i nakon toga su ju poslali doma.
    Znam da nema zakonske obaveze, ali već smo se u ovih godinu dana trebali naučiti nekoj odgovornosti! Imam doma dva astmaša ( koji su trenutno na full terapji) i pazimo se već godinu dana pa da se sad zaraze jer se netko neodgovorno ponaša.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni isto neki kazu da nek mala ide u vrtic

Al koliko cujem,klinac je koronu i pokupio u vrtiću,selo nam je puno pozitivnih. Idem ja na go i nek bude ovih 5 dana doma

Mama danas primila 2.dozu Pfizera i kaze sad navečer ju ruka dosta boli
    Moj klinac je pokupio u vrtiću i donio nama doma. Sva sreća da nikog nit vidimo nit se s ikim družimo pa je ostalo sve doma. A ja sam bila testirana (i pozitivna prije nastupa simptoma) na vlastito inzistiranje, jer za cijepljene automatski vrijede neka druga pravila. Kao da je cjepivo 100% zaštita, a nije.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Tipfeler, idem na bolovanje, jer valjda imam pravo na njega. Necu malca sad ostaviti baki i dedi na brigu

Danas sam svjedocila jednom vjencanju, čula o bar 3 slučaja zaraze na karminama, zarazi svih sudionika privatne proslave rodenja jedne bebe...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Moj klinac je pokupio u vrtiću i donio nama doma. Sva sreća da nikog nit vidimo nit se s ikim družimo pa je ostalo sve doma. A ja sam bila testirana (i pozitivna prije nastupa simptoma) na vlastito inzistiranje, jer za cijepljene automatski vrijede neka druga pravila. Kao da je cjepivo 100% zaštita, a nije.

Da, takva su nova pravila sto je zapravo nezgodno za obitelj.
    Jer se propisuje da cijepljena osoba na poslu/ vani/ izvan obitelji nosi ffp masku i drzi razmak.
    Sto je ok, ako je pozitivna osoba unutar obitelji .
    Sto ako je pozitivna osoba na poslu , a kontakt je bio cijelo radno vrijeme nekoliko dana?
    Pa sto ako jos ta pozitivna osoba na poslu nije pravilno nosila masku. Bez testiranja vrlo glatko cijepljena osoba moze zaraziti clanove svoje obitelji. Puno lakse nego druge ljude na poslu ili nekoga u trgovini posebno ako pravilno nosi masku.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ah evo i protupriopćenja
    https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2271337.aspx

Meni je zanimljivo kako nikad čitajući sva ta priopćenja ne shvaćam uopće u čemu je konkretno problem. Kako je proces zamišljen? Da li tako funkcionira ili je neka greška? Je li greška u programu/aplikaciji? Ili je greška u zamišljenom procesu? Ili sve u stvari funkcionira ljudi koji trebaju raditi proces nemaju prave upute? Ili imaju i upute ali ne žele tako raditi/sabotiraju/ne snalaze se/...?

Nabacuju se brojkama koje ne znače ama baš ništa bez da znaš planirane brojke pa da možeš usporediti planirano vs realizirano. Jedino što vidimo i što je neupitno je da je kaos, da je komunikacija katastrofa, da mi građani bauljamo zatrpani informacijama i dezinformacija malo u jednom pa malo u drugom smjeru itd. Uglavnom - kao u dječjoj svađi - teško je shvatiti tko je više ili manje kriv ali znaš da je sr**e na kvadrat.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mama nakon jucerasnje 2. doze Pfizera sve kako se kaže, blaga temperatura, bol u ruci, zimica, trnci po leđima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I sad posle silly ispada da sve štima?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U četvrtak sam bila kod frizera i tako ja sjedim s farbom na glavi, a frizerka, ujedno i vlasnica salona, do mene šiša drugu gospođu dok se moja farba ne primi.
    I u jednom trenutku pita ta gospođa za drugu frizerku kako je jer je čula da je ta frizerka pozitivna.
    Navodno je dobro, alii sad ja pitam kako i što. I ispadne da je ta frizerka pokupila koronu kod familije s kojom je živjela dok joj je muž bio na terenu i uredno je cijelo vrijeme radila i tek je dan ranije pitala gazdaricu kaj da radi jer ima temperaturu i ne osjeća se dobro pa joj je ova rekla nek ostane doma. Isti taj dan test pozitivan, a frizeraj najnormalnije radi. I svi njeni kontakti. I kad sam to rekla vlasnici, dobre smo si, znamo se godinama i smatram da joj mogu sve reći. Ona meni da će joj zatvoriti salon, da ona nemre tak, mora raditi...pod svaku cijenu. Pod svaku cijenu! Pa i pod cijenu mojeg muža koji nema imunitet od silnih kemoterapija, a sigurna sam da svaka mušterija ima nekog starijeg ili bolesnog doma.
    Poslije si mislim da sigurno nije ona jedina. Ljudi su počeli tajiti kontakte. rade bolesni. Boje se za egzistenciju...
    Jučer gledam u busu barem pola putnika uopće nema masku. Ni na bradi. Nigdje. Ne nose ju.
    Vožnja do Zagreba traje minimalno pola sata. Kad je gužva na cesti i više. Sasvim dovoljno da se svi putnici zaraze i onda tu zarazu prenesu dalje kolegama na poslu, po trgovinama, placevima i slično.
    Jučer su bile i krizme i tulumi na sve strane...
    Nitko se ne pridržava držanja distanci i nošenja maski.
    Neki dan me zajašila na blagajni žena koja radi na rtg u domu zdravlja. Dakle ona prva bi trebala držati distancu, ali neeee. Legla je na mene jer je valjda mislila koko će brže doći na red ako leži na meni i puše mi po faci.
    Fakat ne kužim ljude.
    Svaki dan je situacija sve gora, a ljudi se ponašaju kao da je pandemija gotova.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Moja poznanica pokupila koronu bas kod frizerke .
    Cijepila se mjesec dana prije toga sa 1. dozom AZ.
    Nije imala jake simptome .

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tanci,
    Meni je to kod tvoje frizerke uzasno neodgovorno, strasno.
    Shvacam da se svatko bori za egzistenciju, al brate mili da 10 dana ne moze zatvorit.

Mene bi ko musteriju bome izgubila dok ne prodje pandemija kad se tako ponasa.

A da je zatvorila, smatrala bih je odgovornom i normalno nastavila dolazit kod nje.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Moja poznanica pokupila koronu bas kod frizerke .
    Cijepila se mjesec dana prije toga sa 1. dozom AZ.
    Nije imala jake simptome .
    Ja sam isto primila prvu dozu Az i ne pišem to zbog sebe.
    Pišem zato jer vidim da nema načina da se ova pandemija obuzda.
    Nema!
    Što vrijedi ako ja nosim masku, svakodnevno ju mijenjam, držim razmak i sve ostalo, kad 80% ljudi oko mene to ne radi?
    Kako da ja znam da je u frizeraju prisutna zaraza ako frizeraj najnormalnije radi i nitko mi ništa ne govori?
    Da sam znala, sigurno ne bih otišla u taj frizeraj.
    Slučajno sam saznala za pozitivnu frizerku od druge mušterije pored nakon što sam već provela u tom frizeraju sat vremena.
    Vjerujem da je ista priča posvuda.
    Profit ispred zdravlja/života.
    Super.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •