Da rijetko je ali ima slucajeva.
Jedna obitelj je tocno na 2 tjedna se razboljevala.tata,mama pa djeca.
Suprug i ja naruceni za cijepljenje Pfizerom sutra. Prosli tjedan sam zvala doktoricu (rekla sam da hocemo Pfizer), i evo, vec na redu![]()
Isto sam.
Kašljem mrvicu manje, ali se ponekad tako zakašljem da se sva preznojim.
Umorna sam i samo bi ležala i spavala.
Jučer sam cijeli dan preležala.
Sad sam bila na jednom sastanku koji nisam mogla preskočiti i jedva čekam da dođem doma i legnem.
Eto, tako sam.
I fakat više ne znam kaj je ovo, cjepivo, covid ili kombinacija ili loša sreća...
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://ljekarna.hr/vitamin-b/4122-plivit-b-forte.html
https://webljekarna.vasezdravlje.com.../ascorvita-max
Ako nista ne koristis od vitamina kupi si ovu kombinaciju.
Vece doze b vitamina za umor i iscrpljenost i ovaj drugi link
C/D/Zn u dobrim dozama za imunitet.
Cure, hvala.
Novi zaplet.
Došao mi nalaz mamografije i moram na uzv i daljnju obradu jer u lijevoj dojci imam nešto veličine 8mm.
Ja ću prošvikat.
O bem mu kad krene....Tanci saljem pozitivne misli, drzi se!
.
Posljednje uređivanje od Mima : 04.05.2021. at 11:49
Tanči sretno!
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Smijem se sama sebi...
Danas sam dobila ponudu za posao iz snova.
Moram napisati memoare. (to bi se čitalo,ali nitko ne bi vjerovao da su istiniti)
Ili barem uplatiti loto...
Tanci, super! Nadam se da je sve ok s dojkama <3
Mi juce primili drugu dozu Pfizera, i a danas smo poprilicno skrseni![]()
Mi danas primili prvu dozu Pfizera. Zasad i mene i md-a malo boli ruka.
Ja u medjuvremenu dobila i temperaturu, poprilicno me zdrmalo.
Kli kli, javi kako si.
Moj bratić u petak dobiva drugu dozu Pfizera, a budući da mu je radno mjesto jako odgovorno, brine me kako će to proći i hoće li uopće biti u stanju raditi.
Posao sam prihvatila.
Ja sam radila nakon druge doze Moderne. Nije bila idealna situacija, ali bilo je izdrzivo. Nadoknadila sam ranim odlaskom na spavanje.
Moderna ima nesto jace nuspojave, iako je naravno sve individualno i vise izrazeno npr. kod osoba koje su preboljele kovid.
Nema pravila.
Poznajem gospođu u 82. godini koja je primila obje doze Pfizera i nije imala apsolutno nikakvih nuspojava.
Mene je Astra satrala do daske, a mog muža, koji je 21 godinu stariji i imunitet mu je na nuli od kemoterapije skoro pa ništa.
Susjeda deset godina starija od mene je nakon prve doze Pfizera bila ok, a nakon druge koma: temperatura, slabost, glavobolja...
Nema pravila.
A nije baš da nema pravila, nekih pravila ima. Ovo su pravila:
- starčad u pravilu ili nema nuspojava (80+ gotovo ništa) ili imaju blage nuspojave
- što se niže spuštaš po dobi to veće i češće nuspojave
- kod AZ više nuspojava na 1. dozu (ovi koji ih razviju), 2. doza u pravilu prolaze lišo
- kod Pfizera 1. doza u pravilu lišo prođeš, 2. doza evo nuspojava.
Moja mama od 80+ je imala jake nuspojave od Astrazenece, temperaturu, bolove u kostima, nekoliko dana se osjećala kao da ima gripu, i opća nemoć, lako umaranje sigurno tjedan dana
kažu da po nekim "pravilima" jača bude reakcija na 1. dozu Astre i na 2. dozu Pfizera.
Moja mama 1.dozu Pfizera nije ni osjetila, osim boli na mjestu uboda. Druga doza joj dala 24h temperature do 37,8, zimice, trnci, umor i bolna ruka
Samo da javim da je Mef Zg poslao obavijest studentima prve i druge godine da će im u roku tjedan dana omogućiti cijepljenje.
Koliko po prilici traje vremenski proces cijepljenja na Velesajmu?
Moj stariji sin je za danas dobio poziv na Velesajam i cijepljen je. Mlađi sin i ja idemo na drugu dozu idući tjedan u kvartovski dom zdravlja.
S druge strane, mm i njegova mama kod svoje liječnice još ni blizu nisu došli na red. U njihovoj ambulanti ima puno više ljudi ili puno više starijih ljudi, nemam pojma. Ja nisam ništa posebno tražila ni intervenirala, zvali su nas iz ambulante.
Kod nas po vrtiću šetaju djeca koja bi trebala biti u SI. Znam za cijelu priču, a ta mama svašta mulja.
Ne znam da li prijaviti ili što, pustit ću da vidim hoće li tata uspjeti nešto poduzeti
I taman u grupi mog klinca
Evo, moj sin je bio danas naručen za 9:25, došao je tamo 10 minuta ranije kako je bilo napisano u pozivu i došao na red u točno vrijeme. Kaže da je dvorana bila gotovo prazna i sve je išlo kao po špagici. Cijepljenje je uz rub dvorane, a na sredinu su stavili stolce za čekanje. Nakon cijepljenja ljudi sjede tamo 15-20 min i onda mogu ići. Dobije se potvrda o cijepljenju i još jedan papir s osnovnim informacijama o cjepivu.