Pokazuje rezultate 1 do 50 od 254

Tema: Prevelika očekivanja od djeteta?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ali pravi "krivinaši" u negativnom smislu su oni koji zaista gledaju da se iz svakog učenja i zadatka izvuku sa što manje truda, ali i sa što manje naučenog, zapamćenog, sa što manje iskustva osim iskustva kako da posao/učenje meksimalno eskiviraju.
    Mene lično taj tip osoba nervira, ali jasno mi je da nismo svi isti. Još od srednje su mi išli na živce jer mi nikad nije bilo jasno zašto si dođavola uopšte birao srednju, a naročito fakultet, iz koga gledaš da izađeš mozga maksimalno nedodirnutog znanjem :D? Ono, zašto nisi taj svoj talenat upotrebio u bolje svrhe?
    ali krivinasi i kampanjci nisu ista skupina, stovise, potpuno suprotna

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ali krivinasi i kampanjci nisu ista skupina, stovise, potpuno suprotna

Ja sam se nadovezala na Barbi, ona je pomenula lenju decu kampanjce sklone hvatanju krivina .
    Meni nisu suprotni, ali mogu biti jako različiti.
    Kampanjci mogu jako mnogo i naučiti, i zadržati tog znanja, jednom kad krenu u manično učenje.
    Kao što i krivinaši mogu zadržati u glavi onaj najbitniji deo znanja i izvući se na inteligenciju bez opterećivanja mozga silnim podacima ili repetitivnim domaćim zadacima.
    Tako da mi ni jedno ni drugo ne mora biti negativno.

Negativni su oni, kako je Peterlin rekla, koji se okoriste tuđim zaslugama, i kojima kampanja služi samo da na brzinu naguraju bilo kako bilo koji niz činjenica u glavu, istresu ga na ispitu bez volje, reda i razumevanja, dobiju bilo koju prolaznu ocenu i izađu dalje u život bez trunke pojma onome što su kao učili (ok, svako je nekad tako nešto naučio, ali ako je to nekome stil života, stvarno se zapita čovek kako neki ljudi stvore sebi te plate).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •