Kod nas je to upravo u tijeku. Odahnula sam kad je mlađi položio vozački i počeo aktivno voziti. Stariji je trenutno u autoškoli. Lakše mi se pomiriti da sam povremeno bez auta nego da sam stalno na iglama i razmišljam hoće li me zvati da dođem po njih, ali nije toga bilo puno - tu i tamo nekakav doček Nove godine... Što se tiče večernjih izlazaka, nema ih baš puno u doba korone, ali već sam više puta napisala - moji kad odu iz kuće, nema ih ne do tri ujutro nego više dana u komadu (radioamaterska natjecanja, razna kulturna događanja, ljetne škole i kampovi ili obično ljetovanje). To je počelo u višim razredima osnovne škole, kad su sudjelovali u tim ljetnim aktivnostima. Sad su s druge strane plota - često na organizatorskoj strani u nekim aktivnostima ili kao volonteri na nekim drugim. Evo primjera: https://www.havc.hr/hrvatski-film/fe...-film-festival
Jučer si je moj stariji kupio novi šatorjer će se ljetna škola u kojoj sudjeluje vjerojatno održavati u obliku kampa, zbog epidemioloških mjera. Želi se čovjek osigurati, hehehe... Možda će i mlađi, ali on planira s ekipom samo tjedan dana na more, a ostali dio ljeta već mu je isplaniran (ima posao).
Ont. Potpuno mi je nezamislivo da srednjoškolci dođu do mature, a da nisu iskusili tako nešto. To je solidna priprema za osamostaljivanje - socijalizacija i briga o samom sebi... Nažalost, moji nisu imali priliku ići na kampove u inozemstvo. Vjerojatno će ići na studentske razmjene. Sad bi bilo pravo vrijeme za to, ali je korona, pa je to malo zastalo...

jer će se ljetna škola u kojoj sudjeluje vjerojatno održavati u obliku kampa, zbog epidemioloških mjera. Želi se čovjek osigurati, hehehe... Možda će i mlađi, ali on planira s ekipom samo tjedan dana na more, a ostali dio ljeta već mu je isplaniran (ima posao).
Odgovori s citatom
o kakvom odlasku od kuće s 18 godina uopće mogu razmišljati? Samo se mogu nadati da neće previše kasniti u osobnom razvoju zbog svih ovih okolnosti