Pokazuje rezultate 1 do 50 od 338

Tema: 18+ napuštanje obiteljskog gnijezda

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Odrastanje i odlazak od kuće je prirodan put koji ne treba kočiti ako dijete samo želi i planira, a nekad treba malo i pogurnuti ako s 25+ i dalje ne pokazuju intenciju.
    Još nisam to iskusila zapravo ali ne mislim da bi mi posebjo teško palo. Povratke iz izlazaka prespavljujem. Čak i auto dajem.
    Kod nas je to upravo u tijeku. Odahnula sam kad je mlađi položio vozački i počeo aktivno voziti. Stariji je trenutno u autoškoli. Lakše mi se pomiriti da sam povremeno bez auta nego da sam stalno na iglama i razmišljam hoće li me zvati da dođem po njih, ali nije toga bilo puno - tu i tamo nekakav doček Nove godine... Što se tiče večernjih izlazaka, nema ih baš puno u doba korone, ali već sam više puta napisala - moji kad odu iz kuće, nema ih ne do tri ujutro nego više dana u komadu (radioamaterska natjecanja, razna kulturna događanja, ljetne škole i kampovi ili obično ljetovanje). To je počelo u višim razredima osnovne škole, kad su sudjelovali u tim ljetnim aktivnostima. Sad su s druge strane plota - često na organizatorskoj strani u nekim aktivnostima ili kao volonteri na nekim drugim. Evo primjera: https://www.havc.hr/hrvatski-film/fe...-film-festival

Jučer si je moj stariji kupio novi šator jer će se ljetna škola u kojoj sudjeluje vjerojatno održavati u obliku kampa, zbog epidemioloških mjera. Želi se čovjek osigurati, hehehe... Možda će i mlađi, ali on planira s ekipom samo tjedan dana na more, a ostali dio ljeta već mu je isplaniran (ima posao).

Ont. Potpuno mi je nezamislivo da srednjoškolci dođu do mature, a da nisu iskusili tako nešto. To je solidna priprema za osamostaljivanje - socijalizacija i briga o samom sebi... Nažalost, moji nisu imali priliku ići na kampove u inozemstvo. Vjerojatno će ići na studentske razmjene. Sad bi bilo pravo vrijeme za to, ali je korona, pa je to malo zastalo...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.05.2021. at 10:50

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ont. Potpuno mi je nezamislivo da srednjoškolci dođu do mature, a da nisu iskusili tako nešto.
    Sva je prilika da će generacije sadašnjih srednjoškolaca doći do mature, a da nisu iskusili ni normalno organiziranu školsku godinu, a kamoli kampove, projekte, putovanja i ostala osamostaljujuća iskustva
    Moj sin će sad biti na polovici svojeg srednjoškolskog obrazovanja, a zbog silne online nastave postao mu je problem kad nakon više tjedana mora izaći iz stana o kakvom odlasku od kuće s 18 godina uopće mogu razmišljati? Samo se mogu nadati da neće previše kasniti u osobnom razvoju zbog svih ovih okolnosti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Sva je prilika da će generacije sadašnjih srednjoškolaca doći do mature, a da nisu iskusili ni normalno organiziranu školsku godinu, a kamoli kampove, projekte, putovanja i ostala osamostaljujuća iskustva
    Moj sin će sad biti na polovici svojeg srednjoškolskog obrazovanja, a zbog silne online nastave postao mu je problem kad nakon više tjedana mora izaći iz stana o kakvom odlasku od kuće s 18 godina uopće mogu razmišljati? Samo se mogu nadati da neće previše kasniti u osobnom razvoju zbog svih ovih okolnosti

s ovim se slažem
    iako se moje starije druži po kućama s društvom, ali mlađe u 1. srednje, ništa ... (btw. sljedeći tjedan su opet 10 dana online)

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    potpuno se slažem i jako mi je žao djece

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •