Stranica 183 od 298 PrviPrvi ... 83133173181182183184185193233283 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,101 do 9,150 od 14861

Tema: Gimnazije i srednje škole

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Legitimno je vabiti učenike u svoju školu . Na forumu baš nema anonimnosti pa mame uglavnom hvale škole dok ih djeca pohađaju. Kritički se osvrti pišu post festum, po meni puno premalo, između ostalog i zato što jedva dočekaju da se "muka" (ako je bilo neprofesionalnih situacija) završi.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Zna li netko kolike su šanse da se u Zagrebu otvore dodatni razredi u matematičko-prirodoslovnim gimnazijama i koje bi škole mogle imati prostora za to? Ni u općim ni u jezičnim gimnazijama nisu toliko visoki pragovi, a vidim da ni u drugim gradovima nemaju takvih problema kao u Zagrebu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko kolike su šanse da se u Zagrebu otvore dodatni razredi u matematičko-prirodoslovnim gimnazijama i koje bi škole mogle imati prostora za to? Ni u općim ni u jezičnim gimnazijama nisu toliko visoki pragovi, a vidim da ni u drugim gradovima nemaju takvih problema kao u Zagrebu.
    Tu nije toliko problem u fizičkom prostoru, koliko u nastavnom kadru - prirodoslovno-matematičke gimnazije imaju veću satnicu matematike, fizike i informatike, a profesore tih predmeta i inače je teško dobiti.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Tu nije toliko problem u fizičkom prostoru, koliko u nastavnom kadru - prirodoslovno-matematičke gimnazije imaju veću satnicu matematike, fizike i informatike, a profesore tih predmeta i inače je teško dobiti.
    Ovo mi nije ni palo na pamet, ali ako je tako, onda je još veći problem nego što sam mislila.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Da to je problem koji je postojao i prije 15 godina kad sam ja diplomirala a tad cak profesorske place nisu bile toliko manje od srodnih koliko su sad. Mi smo bili prof smjer, ali ih se puno nije zadrzavalo u skoli nego su presli u banke i sl.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Slažem se s Čokoladom i istina je da hvalim gimnu koju pohađa moja kćer i da kako bi Čokolada rekla vabim učenike u nju, ali ne samo da reklamiram školu jer inače mi to nije profesija, ali navodim dobre strane te škole kojih po mojem mišljenju ima puno jer su i profesori i djeca super i to je moje mišljenje i mišjenje moje kćeri, ali ako netko ima neko loše iskustvo samo neka se javi jer cijenim svačije mišljenje i znam da je normalno da je nekome neka škola izvrsna dok je drugome ta ista škola manje draga. Znam da je vjerojatno djelovalo kao reklama da što više učenika primamim, ali je moj primarni cilj bio napisati moje mišljenje kao roditelja i pomoći ostalim zainteresiranim mamama oko upisa u 18. Ja ću samo još jednom reći da ja o toj školi mogu reći sve najbolje, ali ako netko ima neko drugo iskustvo neka se javi jer je i meni kao i svima vama cilj steći realnu sliku o nečemu i da ništa ne ispadne "The" škola kako bi neki od vas rekli.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Da, to je istina imamo sve manje profesora iz prirodnih predmeta, ali sam ja načuo da se radi na tome da se poveća broj prirodoslovnih razreda baš zbog tolikog stampeda učenika na te škole i to znam da je Prva privatna gimnazija imala u planu otovriti čak za ovu školsku godinu, no zbog kovida mislim da se to stavlja pod tepih no 13. gimnazija je isto trebala dodati još jedan prirodoslovni razred, no to isto mislim da ove godine neće biti. Prošle godine zbog kovida učenici u prijamnom nisu pisali cjelinu Geometrijska tijela, ali za ovu godinu to nije još potvrđeno s obzirom da su većinu sati učenici odradili u školi, no kćerkini prijatelji nisu pisali tu cjelinu. Od boljih matematičkih mogu istaknuti 1., 10., 12. i 5. s time da sad sve više i više preporuka čujem za 1. mada je jako zahtjevna učenici su prilično zadovoljni.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

https://www.youtube.com/watch?v=wVfMyc5AopU&t=3s
    evo linkić oko projektne nastave 18. gimne s obzirom da smo raspravljali o tome

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Goran Š. prvotno napisa Vidi poruku
    Od boljih matematičkih mogu istaknuti 1., 10., 12. i 5. s time da sad sve više i više preporuka čujem za 1. mada je jako zahtjevna učenici su prilično zadovoljni.
    ........a MIOC?
    Posljednje uređivanje od Cathy : 19.05.2021. at 21:19

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Goran Š. prvotno napisa Vidi poruku
    Od boljih matematičkih mogu istaknuti 1., 10., 12. i 5. s time da sad sve više i više preporuka čujem za 1. mada je jako zahtjevna učenici su prilično zadovoljni.
    12. nije matematička, a 1. upisuje samo jedan prirodoslovno-matematički razred po generaciji, oni su primarno uvijek bili opća gimnazija.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

https://www.prva.hr/index.php/2021/0...ije-28-5-2021/

Ako netko razmatra 1.gimnaziju, evo info za (virtualni) dan otvorenih vrata

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    ........a MIOC?
    MIOC je 15.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo je lijepo

https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2277352

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj roman972 prvotno napisa Vidi poruku
    MIOC je 15.
    Cathy je rekla da mioc iliti 15. fali na onom popisu.

Fale i neke druge škole, recimo Lucijanka, koja isto ima matematičke razrede.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajmo ponoviti. Prirodoslovno-matematičke razrede (smjerove) u Zagrebu imaju: 1., 3., 5., 10., 13., 15. i Lucijanka. Od nabrojanih škola, 5. i 15. imaju samo prirodoslovno-matematički program, ostale gimnazije imaju i druge smjerove (opću gimnaziju).

Smjer prirodoslovne gimnazije ima Prelog.
    Opće gimnazije su 1., 2., 3., Gornjogradska (6.), 7., Tituš (8.), 9., 10., 11., 12., 13., Lucijanka, Gimnazija Sesvete.
    Jezične su 4., 16. i 18. (i te su gimnazije samo jezične, s dvojezičnim podsmjerovima).

Lucijanka je svojedobno imala i smjer jezične gimnazije, ali više ga nema (zbog traženijeg prirodoslovno-matematičkog smjera).

Govorimo o javnim školama, ne o privatnim gimnazijama (to je posebno područje).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa dobro, Goran je istaknuo bolje matematičke škole, za preporuku, nije niti htio nabrojati sve.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Je, ali je istaknuo krive, a onda je krenulo dodavanje na listu Pa sam htjela to malo sumirati.
    Sad slobodno izdvajajte iz popisa koje su bolje, a koje nisu.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jedan razred jezične gimnazije od lani ima i HTŠ.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vidim na stranicama V. gimnazije u Zagrebu da su se samo dva učenika plasirala na državno natjecanje iz fizike.
    Dok na Državnom natjecanju iz latinskoga jezika u kategoriji GIMNAZIJE sudjelovalo je 7 učenika V. gimnazije od 18 pozvanih.

Možda ipak ta gimnazija ne spada u kategoriju prirodoslovno-matematičke nego više kategoriju gimnazije latinskog jezika

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dva na državno natjecanje ? Pa nije to baš samo.

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pa za tu školu je samo. 25+godina pamtim: agricola, agricolae, m. Seljak zanimanjem, a ne karakterom. Od 3. razreda sam učila 50%manje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koja je to deklinacija?

Inače malo pratim natjecanja (iz dosade) pa ne vidim da V. gimnazija dominira. Mislim na matematiku i fiziku.

Moram reći da ja imam neke svoje percepcije o školama, pa mi se po tome ne čini da se matematičari i fizičari upisuju u petu. To mi je nekako više škola za buduće doktore.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nisu natjecanja jedino mjerilo kvalitete škole.
    Zadnjih nekoliko godina je postalo uobičajeno među djecom da se državni natjecatelji iz prirodnih predmeta (i ne samo prirodnih!) - govorim o Zagrebu - mahom upisuju u Mioc ili Prelog. Za djecu koja su u osnovnoj školi sudjelovala na državnim natjecanjima vjerojatnije je da će s time nastaviti i u srednjoj školi, ako ni zbog čeg drugog, a ono zbog iskustva koje su stekli u osnovnoj, pa im je lakše plasirati se na državno. Sam odabir škole ili profesor koji ih zapadne tu nema toliko utjecaja. Recimo da je u nekim školama zbog toga atmosfera poticajnija za natjecatelje nego u drugim školama. Ali to zbilja nije direktan pokazatelj kakva je škola.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a nepoticajna za one koji ne idu na natjecanja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    a nepoticajna za one koji ne idu na natjecanja
    Može biti frustrirajuća, to da

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mislim da tu ima veze i koliko škola surađuje sa sveučilišnim (vanjskim) "pripremačima" za natjecanje, odnosno koliko je spremna pristati na takva pravila igre. Valjda ne mislite da sve te STEM prvake priprema škola?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nikako, u vrijeme kad je moj veliki bio u tim vodama,naprotiv profesor koji ima veze s gradivom nije ih ni htio prijaviti na natjecanje,pa su molili profača koji je prije bio kod njih na zamjeni.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da tu ima veze i koliko škola surađuje sa sveučilišnim (vanjskim) "pripremačima" za natjecanje, odnosno koliko je spremna pristati na takva pravila igre. Valjda ne mislite da sve te STEM prvake priprema škola?
    Naravno da ne
    A non-STEM državne natjecatelje često ne priprema nitko

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ali kvalitetu škole stvarno ne bi trebalo gledati (samo) po broju natjecatelja, to je poanta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da ne
    A non-STEM državne natjecatelje često ne priprema nitko
    eto i ja htjela isto napisati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali kvalitetu škole stvarno ne bi trebalo gledati (samo) po broju natjecatelja, to je poanta.
    kad dođem nakon tanje mogu samo potpisati

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Jedan-tri prvotno napisa Vidi poruku
    Pa za tu školu je samo. 25+godina pamtim: agricola, agricolae, m. Seljak zanimanjem, a ne karakterom. Od 3. razreda sam učila 50%manje
    nije to samo. davno su prošla vremena kad su u V išla djeca koaj kasnije idu samo na FER i PMF.
    iz T generacije je lani njih dvadesetak upisalo medicinu (ne samo u zg), dosta njih arhitekturu, desetak filozofski, PBF, PMF, farmaciju, molekularnu, pravo ih je more upisalo, FPZ... ima ih zaista svuda.
    i svi rasturaju latinski

ja pratim pozorno godinama i idu djeca na razna natjecanja i ostvaruju jako dobre rezultate, nisu samo iz STEM predmeta

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    ........a MIOC?
    Naravno da i mioc spada u tu kategoriju, ali ga nisam posebno navodio jer se to podrazumijeva i dosta je već razvikan kao matematička škola, no ove koje sam naveo nisu tako razvikane, a stvarno mislim da se trebaju posebno pohvaliti. Mioc spada baš u one škole u koje se najteže upada, ali oni koji upadnu imaju stvarno volju učiti i isplati se jer ostvare izvrsne rezulatate na natjecanjima, ali mioc upisuju stvarno najbolji od najboljih, no ako ima zainteresiranih i ako su djeca u tom području nećete pogriještii s upisom.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

3. sam zaboravio spomenuti, ali sam čuo isto super info o njoj. O Lucijanki ne znam puno, ali viidm da vas ima tu zainteresiranih i ovako što sam iz nekih vanjskih izvora čuo o njoj je da je super, ali ne znam više pa slobodno nek se uključe ostale forumašice jer sam baš čitao da vas ima za Lucijanku zainteresiranih.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

I svi vi sa osmašima, jeste li već formirali liste? Još malo pa kreću prijave, ali viidm da tu imamo interese i za jezične i za matematičke pa baš imamo tu razne interese. Ja stojim na raspolaganju oko informacija za dvojezične/jezične programe, a i za proces upisa općenito ili neka druga iskustva. Rado bih se uključio i oko matematičkih škola, ali ima forumašica kao Tanja i ostale koje su bolje informirane pa najbolje da njima to prepustim.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ajmo ponoviti. Prirodoslovno-matematičke razrede (smjerove) u Zagrebu imaju: 1., 3., 5., 10., 13., 15. i Lucijanka. Od nabrojanih škola, 5. i 15. imaju samo prirodoslovno-matematički program, ostale gimnazije imaju i druge smjerove (opću gimnaziju).

Smjer prirodoslovne gimnazije ima Prelog.
    Opće gimnazije su 1., 2., 3., Gornjogradska (6.), 7., Tituš (8.), 9., 10., 11., 12., 13., Lucijanka, Gimnazija Sesvete.
    Jezične su 4., 16. i 18. (i te su gimnazije samo jezične, s dvojezičnim podsmjerovima).

Lucijanka je svojedobno imala i smjer jezične gimnazije, ali više ga nema (zbog traženijeg prirodoslovno-matematičkog smjera).

Govorimo o javnim školama, ne o privatnim gimnazijama (to je posebno područje).

Hvala

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

3 koje idu na listu su odlucene, sad hoce li ubacit jos koju vidit cemo. Ima vremena do prijave programa

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Evo da ja samo napišem da je moj mali jučer bio na predstavljanju 4. gimnazije, hvala Jelka da si javila. Sad je vidio predstavljanje i 18. i 4. i kaže da mu se obje škole čine super da je jedina razlika sto 18. izgleda ko i svaka druga škola, a 4. kao kul svemirski brod. Mi smo isto zaključili listu no moj i dalje ostaje da će mu 18. biti prva, a i tamo će već znati neke u razredu i skoli smo mu je prednost, no 4. mu je svakako druga na popisu. Meni nažalost nije da da sudjelujem na zoomu, ali sam čula da su drugi roditelji bili pa mi je žao da sam propustila, ali mi je sin rekao da je prof. Šabić koja je vodila prezentaciju da mu se super čini i upoznao je još profesorice iz likovnog i povijesti na francuskom. Ima tamo neke kolege koji su ga očito zastrašili sa time koliko je 4. teška i da profesori ipak nisu tak blagi kako su jučer predstavili. Isto tako čula sam da je za 4. ipak veći interes i da se tamo po 24/25 učenika prijavi, a ove godine su bas pojednostavili kriterije pa ce sigrino se gledati i ocjene iz Oš za upis jer ima dosta zainteresiranih svake god. No, ovo za projekte i učeničke razmjene mi se čini super steta da samo jednog učenika pošalji, ali ako ima zainteresiranih i za 4. moj je bio bas zadovoljan nakon zooma, ali ju neće staviti 1. na popis jer se boji da se neće stići družiti i ići van nakon sto mu je ekipa iz 4. poslala E dnevnik s testovima i kad bi ih zvao van su rekli da moraju učiti, a neki su maknuli sportske aktivnosti, no ja ipak mislim da je 4. teza od 18. i to definitvno ali da za one koji se potrude je to isto izvrsna opcija tako da ja mogu dati dobro mišljenje o 4. za sve one koji su propustili konferenciju.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

I isto tako još samo nešto o lektoricu da kažem. Sin mi je bas rekao da im je lektorica Noemie koja radi i u 18. pa ju je on upoznao i kaže da je stvarno dobra, a kako vidim osvojila je sad i nagrade s učenicima iz 18., a i u 4. je zahvalna za ta putovanja i sve to.
    I imate i Padlet platformu ako vas zanima oko 4. i bas kad se pogleda stvarno 18. i 4. imaju tako sličan program, a i obje padlet stranice su zgodno napravljene pa bacite oko svi zainteresirani

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

I moj je tako očito preplašen srednje i on je rekao da su se na zoomu javile neke curke koje su bile 1. tri mjesta na drzvanom iz francuskog i on se odmah prepao da će jedna od njih biti ta sretnica koja ide na razmjenu u Francusku, ali je onda dodao da su rekli da je sasvim dovoljno da se francuski uci u OŠ i da su tamo prošli svo gradivo koje treba, a još ako imate delf ili županijsko natjecanje imate izravan upis, a jedino će biti problem ako ih se puno Prijavi onda se gledati prosjek i odabrati tih 13 jer kvotu neće prelaziti zbog propisa iz Ministarstva, ali rekli su mu da je razina A2 sasvim dovoljna da se tamo nastavi pratiti nastava i da će učenici sve naučiti u skoli da ne žele ni čuti da će netko učiti u alijanski ili nekoj drugoj školi dodatno francuski kada ih u skoli pripreme za sve.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

http://https://m.youtube.com/watch?v=xsj-gLJ-rgA#menu

Peta petkom u pet. Dani otvorenih vrata

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Klara M. prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da ja samo napišem da je moj mali jučer bio na predstavljanju 4. gimnazije, hvala Jelka da si javila. Sad je vidio predstavljanje i 18. i 4. i kaže da mu se obje škole čine super da je jedina razlika sto 18. izgleda ko i svaka druga škola, a 4. kao kul svemirski brod. Mi smo isto zaključili listu no moj i dalje ostaje da će mu 18. biti prva, a i tamo će već znati neke u razredu i skoli smo mu je prednost, no 4. mu je svakako druga na popisu. Meni nažalost nije da da sudjelujem na zoomu, ali sam čula da su drugi roditelji bili pa mi je žao da sam propustila, ali mi je sin rekao da je prof. Šabić koja je vodila prezentaciju da mu se super čini i upoznao je još profesorice iz likovnog i povijesti na francuskom. Ima tamo neke kolege koji su ga očito zastrašili sa time koliko je 4. teška i da profesori ipak nisu tak blagi kako su jučer predstavili. Isto tako čula sam da je za 4. ipak veći interes i da se tamo po 24/25 učenika prijavi, a ove godine su bas pojednostavili kriterije pa ce sigrino se gledati i ocjene iz Oš za upis jer ima dosta zainteresiranih svake god. No, ovo za projekte i učeničke razmjene mi se čini super steta da samo jednog učenika pošalji, ali ako ima zainteresiranih i za 4. moj je bio bas zadovoljan nakon zooma, ali ju neće staviti 1. na popis jer se boji da se neće stići družiti i ići van nakon sto mu je ekipa iz 4. poslala E dnevnik s testovima i kad bi ih zvao van su rekli da moraju učiti, a neki su maknuli sportske aktivnosti, no ja ipak mislim da je 4. teza od 18. i to definitvno ali da za one koji se potrude je to isto izvrsna opcija tako da ja mogu dati dobro mišljenje o 4. za sve one koji su propustili konferenciju.

Prosjek ocjena se uvijek gleda. Uvijek postoji i prag za upis (ne sjećam se koliki je za jezične).

Što se tiče zahtjevnosti, to je srednjoškolcima mantra - svatko želi dokazati da je njegova škola najteža ili teža od neke druge.

Popis testova je možda malo duži zato jer pišu više provjera znanja iz stranih jezika (sastavci, gramatika, diktati, vokabular, čitanje s razumijevanjem ... kako koji nastavnik odluči).
    Ali i u drugim gimnazijama je dug. Imaju po 15+ predmeta. Da svaki predmet ima minimalno jednu pismenu provjeru u polugodištu to je već puno testova, a realno imaju ih puno više...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Klara, bila sam ja uz svoju kćer na zoomu, iz njezinog razreda je bilo još dvoje djece. Ja sam se čak javila kao bivši đak dvojezičnog programa XVIIIg., htjela sam dati support ovima što se možda nećkaju jer nisu sigurni u svoje znanje francuskog. Trebala sam šutiti, baš mi je na koncu bilo glupo kaj sam se javila, to je ipak za djecu zoom bio.

Super ti je sin sve prenio, baš sam oduševljena koliko je infa i dojmova upio i uspio ti prenijeti.
    Sve to što si ti tu napisala, toga se i ja bojim. Iz prve ruke čula jako negativne dojmove (sa više strana), ima doduše i pozitivnih, ali to su đaci koji VOLE učiti, i takvi uživaju u tom sistemu. Ali moja Jana nije takav đak, ni približno. A silom želi IV jer živimo u kvartu do, jer će iz razreda njih par ići u dvojezični, jer je zgrada nova. I jer fakat kad uspoređujem prezentacije IV I XVIIJ, ni ja ne želim u XVIII. Nakon zooma, Jana plače od sreće koliko želi na tu razmjenu. I velim joj ajmo na padlet XVIII, računajući da će tamo isto tako zanimljive teasere naći. E - ništa eye catching.... :/

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Vrijeska, prag je 65.
    Jana je u chatu pitala za sportske školske bodove, malo smo se šokirali kad je ravnateljica rekla da čekaju pravilnik. Kao, do sad se uvijek bodovalo, ali...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijeska, prag je 65.
    Jana je u chatu pitala za sportske školske bodove, malo smo se šokirali kad je ravnateljica rekla da čekaju pravilnik. Kao, do sad se uvijek bodovalo, ali...
    Ravnateljica očito nije htjela ništa obećavati, malo se ogradila, ali ja zbilja ne vjerujem da će ove godine mijenjati pravilnik. Da su to planirali, već bi bio u javnoj raspravi. A i u ovakvoj godini korona-nastave i s tolikim odstupanjima od standardnog načina školovanja, ne bi bilo ni fer da ga mijenjaju.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Naravno tanja, potpuno jasno zašto je to tako rekla. Sad samo treba strpljenja da se sve definira.

Nego, Klara, kad kažeš da je tvoj sin vidio sad prezentaciju i XVIII i IV, što konkretno je gledao o XVIII? Možda si o tome pisala, ali ne sjećam se više...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djeca često slušaju starije generacije ili prijateljičine prijatelje ...
    podatak koji djeca daju o količini učenja treba uvijek uzeti s rezervom, tj. treba ga potpuno isključiti iz jednadžbe odabira škole

mojih dvoje u različitim srednjim kukaju i jedno i drugo - jedno kuka jer uči po cijele dane uz mobitel i pogled kroz prozor, drugo kuka jer nakon 8 mjeseci NEučenja treba dva sata provesti nad knjigom i to smatra da je puno učenja ...

meni je u ZG jako važna blizina škole ili prometna povezanost, jer promet postaje sve gori
    s jednim smo to propustili (mislili smo da nije problem, ali popravljanje tram pruga, mostova, cesta ...) pa 4 godine problema, s drugim smo bili pametniji tj. samo je biralo najbliže
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 21.05.2021. at 11:47

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    meni je u ZG jako važna blizina škole ili prometna povezanost, jer promet postaje sve gori
    s jednim smo to propustili (mislili smo da nije problem, ali popravljanje tram pruga, mostova, cesta ...) pa 4 godine problema, s drugim smo bili pametniji tj. samo je biralo najbliže
    Potpisujem u potpunosti. Ako su škole po prilici iste, uvijek treba birati bližu. Pogotovo ako dijete ima još i izvanškolski program.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma nisu baš iste, IV je značajno teža od XVIII. A gimnazijski program sam po sebi je za Janu ovakvu kakva je danas pretežak. Uvijek naravno može iznenaditi, ali strah me tog studentskog principa rada u IV.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj znači studentski princip u IV?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •