Stranica 192 od 298 PrviPrvi ... 92142182190191192193194202242292 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,551 do 9,600 od 14858

Tema: Gimnazije i srednje škole

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ja stvarno ne kužim te ljude. Imati dijete s IPom i ne pročitati brošuru na upisi.hr
    Debeli potpis...

I ne samo brošuru, nego i zakonsku regulativu. Neću sad stavljati linkove, nema smisla....

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja ne razumijem kako nitko iz OŠ (u našoj je za upise zadužena pedagogica) nije roditelju detaljno objasnio. Mi smo imali 2 roditeljska s njom vezano uz upise, nekoliko mailova, dva razgovora, nekoliko puta sam se čula sa gđom iz Zavoda koja je provodila profesionalnu i savjetovala me da nazovem sve škole za koje smo zainteresirani itd.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Jelka i Klara, pozdrav, nisam dugo bio aktivan ali vidim da je bilo nejasnoća oko XVIII. i izravnog upisa. Kad sam upisivao kćer govorilo se da je izravni upis s delfom A2 jer je to kao najveća svjedodžba koju možeš donijeti naravno uz uvjet da imaš dovoljno bodova. Koliko vidim obje ćete upisati svoje jer nemate problema s bodovima ove godine je prag 67 bodova, a lani je to bio 65. Ako imate delf A2 ne trebate pristupiti pisanoj provjeri i dođete samo na motivacijski razgovor i neka vam pripreme oko dvadesetak rečenica o sebi da se predstave i neka u nekoliko rečenica kažu zašto ih je baš privukla XVIII. gimnazija. Mogu spomenuti super profesore, učenje jezika, česte razmjene i putovanja i želju da možda oni poslije odu u inozemstvo. Neka budu pozitivni i poželjno je da dominiraju u razgovoru. Ako imaju A2 imaju ogromne šanse upasti ako zadovoljavaju bodovni prag što sam skužio Jelka da i tvoja kćer zadovoljava kao i tvoj sin Klara. Sretno na upisima pa se javite s još pitanja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slažem se, Mbee, stručna služba je to trebala detaljno objasniti roditeljima. Pravila upisa sa IP tj. na predupisima su stvarno dosta nelogična i zbunjujuća. Koliko se sjećam, u školi mog djeteta je stručna služba zvala roditelje djece sa IP na razgovor.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I u "mojoj" je OŠ bilo organizirano više sastanaka na kojima su objašnjene sve nedoumice, a osobito je bilo naglašeno ovo na koji način izvesti odlazak na redovne upise nakon predroka.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 25.06.2021. at 08:06

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    I u "mojoj" je OŠ bilo organizirano više sastanaka na kojima su objašnjene sve nedoumice, a osobito je bilo naglašeno ovo na koji način izvesti odlazak na redovne upise nakon predroka.
    Ne znam kako je sada u "mojoj" školi, ali u vrijeme kad su se moji sinovi upisivali u srednju školu sa IP, stručna služba je bila na raspolaganju svim zainteresiranim roditeljima, ali nisu svi roditelji to i iskoristili.

Moje iskustvao sada ne znači puno, jer je prošlo nešto godina, a u ono vrijeme ja sam sama hodočastila u Ilicu 25. Najavila sam se, dobila termin kad mogu doći i odnijela papire, tako da odmah mogu dobiti povratnu informaciju je li sve u redu ili nešto nedostaje. U uvjetima korone to se više tako ne radi - vidim na web stranici Gradskog ureda da dokumentaciju dostavlja stručna služba osnovne škole:

Dokumentacija za prijavu i upis učenika u 1. razred srednje škole dostavlja se Gradskom uredu za obrazovanje, Ilica 25, u razdoblju od 24. 05. do 14. 06. 2021. u vremenu od 8:30 do 15:30 sati. Zbog važećih epidemioloških mjera, dokumentaciju ne dostavljajupojedinačno roditelji učenika, već jedan stručni suradnik škole za sve učenike 8. razreda.
    Ovdje je cijeli tekst: https://www.zagreb.hr/upis-ucenika-s...ed-sred/171670
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.06.2021. at 08:20

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimaju... Valjda.
    Končar, tesla, ruđer, faust, bivša željeznička, ptt , prometna.... taj đir. A što od svega će prijaviti... Vidjet ćemo.
    babyboys, javi koliko bodova treba
    moj je tek 6. završio ali pratim situaciju jer će po svemu sudeći biti kandidat za isti smjer i iste škole
    matematiku rastura ali društveni predmeti - drama

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nek se primi knjige,fotke će se i to povećati

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Gledam kako na upisi.hr nekih programa nema koji se na stranicama određene skole nude, jel mogu ocekivati da ce se pojaviti naknadno ili što je s tim( mozda su mjesta popunjena ali ni prije mjesec dana ih nije tamo bilo...)
    I recite da li se dijete automatski upada u onu skolu za koju stekne dovoljan broj bodova ili od njih nekoliko za koje ima uvjete izabere jednu, hocu reci , moze li se u meduvremenu predomisliti pa da mu ona skola koju npr.stavi trecu po redu zapravo izabere i na kraju upise?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na redovnim upisima da.
    Postoji neki trenutak kad se zaključuju liste, i u tom trenutku na prvom mjestu mora biti škola koju želi upisati. Do tad može mijenjati prioritete koliko hoće.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zadnju noć klinci znaju promijeniti redoslijed ili ubaciti / izbaciti školu. Znači pratiti do kraja

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Baš su zabavne ove ljestvice poretka. Sretno svim osmašima

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Hvala Vrijeska da si javila vise o upisima mislim da će to biti kao zadatak na delfu A2 pa ti onda hvala da si potvrdila no svakako moraju imati spremno predstavljanje a i ove ostale koje si teme stavila hvala ti. Jelka, Jana onda stvarno dobro zna raditi reklame ako ih je uspjela preobratiti.
    Svi ostali kako je prošlo prvi dan za upise? Moj je primljen u 18., ali u 4. I 16. Nije

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije to konačno,pola klinaca nisu se ni prijavili,a kamoli odabrali što bi

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni su dvije mame rekle da im javlja grešku prilikom prijave, a i meni je sinoć kad sam probala neku školu dodati samo da isprobam.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Moj je u prva dva izbora prvi trenutno, a u trecem je 18. To su sve izbori sa prijemnima pa pretpostavljam da se vecina prijavila jer je rok 28. 6. U cetvrtom,petom i sestom izboru je drugi, peti i osmi. To ocekujem vece promjene jer je rok dulji

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Naplavomzalu bravoo za sina!!

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    I ovo što ste stavili profil na IG, koliko vjerujete u sve napisano? Nekak mi je to sve skupa preotvoreno kritiziranje ili hvaljenje. Tko vodi taj profil?

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
    Mogu li znati o kojem profilu pričaš? Nisam baš upratio da se instagram spominjao.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

IG srednjeuzagrebu_

Sent from my iPhone using Tapatalk

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su dvije mame rekle da im javlja grešku prilikom prijave, a i meni je sinoć kad sam probala neku školu dodati samo da isprobam.
    Nešto se crveni na listi kod svih.
    To je podsjetnik da treba fizički donijeti 7.7. neki papir.
    Jel na to misliš ili baš na grešku?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj naplavomzalu prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je u prva dva izbora prvi trenutno, a u trecem je 18. To su sve izbori sa prijemnima pa pretpostavljam da se vecina prijavila jer je rok 28. 6. U cetvrtom,petom i sestom izboru je drugi, peti i osmi. To ocekujem vece promjene jer je rok dulji
    Postoje više prvih mjesta ! Znači svi koji imaju jednak zbroj dijele mjesto

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Nešto se crveni na listi kod svih.
    To je podsjetnik da treba fizički donijeti 7.7. neki papir.
    Jel na to misliš ili baš na grešku?
    Ne to, javlja "Došlo je do pogreške prilikom učitavanja podataka".

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Mome je to javljalo sinoc pa kaze da je oko 1 uspio ubacit tek zdravstvenu

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    U 14 su objavljene rang-liste. Kaže frendica da je sve zatamnjeno osim jedne škole (u kojoj je dijete preliminarno prolazilo). Ma jel moguće da joj je nakon silnih potvrda da je ok staviti 5 izbora i na kraju ne odabrati nijedan nego ići na redovni upis, na koncu bude izvisila i automatizmom bila upisana u tu jedinu koja nije zatamnjena?! Jer tako mi smrdi...

Pa skroz je ok
    Upisujes onu u koju upadnes po broju bodova, a navedena je na listi.
    Dakle kcer prijateljice je upisana u 5.izbor i nema pravo izaci na redovite upise.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To znam jer je sin u predupisima naveo samo srednje koje zeli. One koje su predlozene tj. jedna , ekonomska, koju nije zelio nije ni stavio. Upisao je onu koju je zelio na redovitim upisima. Mogao je to upisati i na predupisima jer je imao dovoljno bodova, ali savjetnica na burzi je krivo tumacila njegovu alergiju kao kontraindikaciju ( sto nije bila).

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Jelka, spomenula si da je tvoja kćer zvala ravnateljicu da provjeri oko delfa A2. Ako je odgovorila sto je rekla? Profesorica mog sina iz osnovne je zvala profesorice francuskog Dubravku i Miriam iz 18. i one su rekle da je delf A2 najsigurniji način da se upadne i da je to kao izravan upis ali da se mora zadovoljiti i na tom intervju-u. Također rekle su da bi delf A2 značio i više od bodova jer bi neki učenici s manje bodova a da imaju delf A2 upisali. Dakle oni s delfom A2 imaju kao izravan upis ali pod uvjetom da budu dobri na intervju-u.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Moja upadau sve svoje izbore za sada ....za Tituš ima još prijemni...
    Jedino me zbunjuje što na listi piše za neke negativan uspjeh'!
    Da li netko zna što to znači?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možda nisu učili engleski?

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na koji način se vrednuje provjera engleskog u IV za dvojezični? Da li dobro/loše napisana provjera može pomaknuti nečiju poziciju na rang listi? Ne vidim nigdje da piše koliko bodova nosi ….
    Posljednje uređivanje od ivano2 : 26.06.2021. at 22:10

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj hada prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino me zbunjuje što na listi piše za neke negativan uspjeh'!
    Da li netko zna što to znači?
    da su trenutno na produžnoj nastavi, kad i ako isprave, mogu prijaviti program odn. pisat će im broj bodova

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    da su trenutno na produžnoj nastavi, kad i ako isprave, mogu prijaviti program odn. pisat će im broj bodova
    Kod nekih su u pitanju greske u sistemu. Bas gledam jedan slucaj, pise: ukupno 77,38 bodova; prosjek 8. razreda 5.0; pojedinacne ocjene svih vaznih predmeta u 8. razredu 4,93 (?), uspjeh negativan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj to padanje sistema i crvenilo me koštalo živaca kod velikog,kod klinke prošle godine nije bilo toliko,ili mi nismo bili u tom trenu,ali pošto smo znali cake koje su moguće lakše se prebrodilo.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Može li mi netko molim vas odgovoriti na ovo. Čula sam sad od profesorice iz francuskog da je na upisima za ove dvojezične 18. i 4. bas gužva i da će prednost imati svi koji imaju francuski kao 1. jezik da će automatski biti gore na listi a vidim da ih za 18. Ima samo 3 s francuskim kao 1. Jezikom jel to znaci da ako netko još ne dođe da će moj sigurno upasti jer ima delf A2 pa ajmo reci donekle siguran upis već se dobro sprema za razgovor ima oko 30 rečenica o sebi i zna sve već reći pa se nadam da ih neće puno doći s tom prednosti da im je francuski 1. Jezik

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne može nitko biti nigdje automatski "gore" na listi zato što je imao francuski

Gledajte bodovni poredak (tj. prema ocjenama) nakon što prođe prijemni i svima se upiše stavka jesu li položžili uvjet ili nisu
    Oni koji nisu položili, oni neće biti na listi, ostat će samo djeca s diplomom A2 i s položeni prijemnim.

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nekih su u pitanju greske u sistemu. Bas gledam jedan slucaj, pise: ukupno 77,38 bodova; prosjek 8. razreda 5.0; pojedinacne ocjene svih vaznih predmeta u 8. razredu 4,93 (?), uspjeh negativan.
    Vidjela i ja takve, mora biti greska u sistemu ili krivi upis razrednika.

Palo mi na pamet i da su to mozda ponavljaci prvog razreda.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku

Gledajte bodovni poredak (tj. prema ocjenama) nakon što prođe prijemni i svima se upiše stavka jesu li položžili uvjet ili nisu
    Oni koji nisu položili, oni neće biti na listi, ostat će samo djeca s diplomom A2 i s položeni prijemnim.
    O hvala ti! Koliko sam ja čula ove godine nijedna škola nije polagala Delf A2 jer zbog korone nisu polagali ni A1 no ima ih par iz tih škola kojima je francuski 1. Jezik koji su ranije polagali no dobra stvar je da ih ima oko 5/6 s delfom A2 pa će onda valjda biti lakše upasti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Klara M. prvotno napisa Vidi poruku
    O hvala ti! Koliko sam ja čula ove godine nijedna škola nije polagala Delf A2 jer zbog korone nisu polagali ni A1 no ima ih par iz tih škola kojima je francuski 1. Jezik koji su ranije polagali no dobra stvar je da ih ima oko 5/6 s delfom A2 pa će onda valjda biti lakše upasti

Prošle godine nisu polagali, za ovu nisam sigurna za A2. Znam da se polagao B1 i B2, tako da je moguće da je bio organiziran i A2.
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 27.06.2021. at 13:35

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Moj zasad upada i u Rudjera i u XIII. gimnaziju.
    U Rudjeru je u prvoj polovini, u XIII. u zadnjoj trećini, al tamo ih samo 26 primaju.
    Bit ce teska odluka.
    Posljednje uređivanje od Yuria : 27.06.2021. at 13:36 Razlog: Krivi smajlic

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Yuria prvotno napisa Vidi poruku
    U Rudjeru je u prvoj polovini, u XIII. u zadnjoj trećini, al tamo ih samo 26 primaju.
    Bit ce teska odluka.
    Moj mlađi sin je završio Ruđer, a njegov dobar prijatelj iz osnovne škole je upisao i završio XIII gimnaziju. Obje škole su dobre. Obojica su upisali fakultet koji su htjeli.

Teško će možda biti samo u jednom kratkom trenutku. Kad konačno odluči, više neće ni razmišljati o drugim mogućnostima. Bitno je da je odluka njegova, jer to je ključna stvar za kasniju samomotivaciju. Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moj mlađi sin je završio Ruđer, a njegov dobar prijatelj iz osnovne škole je upisao i završio XIII gimnaziju. Obje škole su dobre. Obojica su upisali fakultet koji su htjeli.

Teško će možda biti samo u jednom kratkom trenutku. Kad konačno odluči, više neće ni razmišljati o drugim mogućnostima. Bitno je da je odluka njegova, jer to je ključna stvar za kasniju samomotivaciju. Sretno!
    Hvala <3
    Citala sam i tvoje stare postove o iskustvima s Miocom i Rudjerom.
    Kod mog sina je jedino jasno da nije ni za što društveno niti za kompetitivnu sredinu koja traži puno ucenja. Kampanjac.
    Bistar je, ali brzoplet jako, ima tu elemenata ADHD.
    Iz mat, fiz, inf i tehnickog ima lake petice, ali ne znam jel ga dovoljno zanima bas taj stručni dio kojeg u Rudjeru ima napretek. Nije se nikad u skoli ni van nje trgao sudjelovati u mladim tehnicarima ili izvannastavnoj informatici.
    A opet, u PM gimnaziji ce morati proći i povijest i geografiju, muke jezeve.

On je jedan dan za Rudjer, drugi za XIII.
    Moglo bi kao kod tvog mlađeg presuditi to sto mu je gimnazija na pljunomet, a Rudjer je vise od pol sata tramom.

Ako upadne, naravno.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bit ce teska odluka.
    Bok, koliko bodova ima trenutno zadnji koji upada u Ruđer, prvi vjerojatno ima 80?
    Nama to možda igra sljedeće godine za upis pa pratim.

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Bok, koliko bodova ima trenutno zadnji koji upada u Ruđer, prvi vjerojatno ima 80?
    Nama to možda igra sljedeće godine za upis pa pratim.
    Trenutno zadnji ima 73,83 boda.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Trenutno zadnji ima 73,83 boda.
    a o kojem smjeru pričamo? prošle godine zadnji upisani na smjer očna optika imao je 70,45, a za smjer tehničar za mehatroniku 76,10. prilična razlika.

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Mea culpa, nisam naglasila.
    Tehnicar za računalstvo.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mea culpa, nisam naglasila.
    Tehnicar za računalstvo.
    Hvala, taj me i zanima.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku

Vrijeska, a kad se tako ažurira lista? Onaj cca 7.7. ili ubrzo nakon testiranja?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kćer nažalost ne stoji dobro u XVIII. Doma teška drama, baš mi ju je žao gledati kako ispašta za svoje grijehe neučenja kad smo joj relativno na vrijeme ukazivali na izgledne suze koje sad doista lije. I što nema sreće pa je ova godina naaajjača po bodovima ikad.

Upada u druge izbore, ali nije to to...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dok prepišu bodove s prijemnog onda će se vidjeti u kojem smjeru ide
    Jedu li joj upisali sportske bodove?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jelka. Ja trenutno ne pratim upise i ne znam u kojoj su fazi.
    Ako imaju testiranje za neku skolu, kao sto je jezik, tad nakon testiranja pise samo jesu li prosli ili ne. Ne nosi taj test poznavanja jezika nikakve bodove.
    Ukoliko skola ima prijemni odmah po upisivanju bodova s prijemnog se vidi broj dobivenih bodova.
    Ovo je iskustvo od prosle godine.

Sadasnje stanje na listama postaje realnije nakon upisa bodova s prijemnih. Jer tek tad zapravo djeca shvqcaju sve ozbiljnije.
    Nas klinac je vece prije zakljucavanja sjeo i razmislio ozbiljno o svojoj listi. Izmjenio je skole s obzirom na broj bodova. On je imao preko 79. Stvarno se ne sjecam sad decimala. Preko 0.5
    Jutro kad su se zakljucavale liste je pocelo plesanje po istim. Svakih sat vremena su azurirane i njegov poredak se mijenjao.
    U svoj 1. Izbor je upao. Bio je na sredini liste. U jednoj gimnaziji je plesao. Ispod i iznad crte cijelo jutro. Zavrsio je ispod crte.
    Tako da iskreno prava drama se dogadja to jutro.
    Jesu se pisali prijemni za Prelog, MIOC i 1?

Mene upisna histerija ceka nagodinu opet. Mala isto nece imati 80 bodova. U 5. je imala 4 iz povijesti. I meni je nevjerojatno koliko jedna 4 utjece na upis. I to ne kad se gledaju pojedinacni predmeti. U ZGB je zbilja ludo da ti tako nesto odredjuje sudbinu. A ima klinaca koji imaju 4 iz likovnog ili tjelesnog a zeme u PM gimnaziju. Ako to nije neka s prijemnim onda nemaju sanse za upis.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prijemni tek slijede, I. 28.06., Mioc 30.06. i Prelog 01.07.
    Kćer se tek iduće godine upisuje, ali pratim pomalo kako se stvari razvijaju. Zapravo me zanima u kojim školama će biti najvidljiviji taj porast bodovnog praga o kojem (ne samo) Jokić priča i hoće li možda još koja škola dogodine zbog toga uvesti prijemni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •