Stranica 261 od 383 PrviPrvi ... 161211251259260261262263271311361 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,001 do 13,050 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sto se tice nuspojava...
    Moja mama je cijepljena AZ ( druga doza) nakon par sati dobija jake bolove u trbuhu, mucninu, proljev, povracanje...to traje cijeli dan i noc , te ju odlucujem voditi na hitnu.
    Naprave joj nalaze koji upucuju na upalu gusterace.
    Hospitaliziraju, dobiva infuzije i ne jede. U bolnici je guzva i ona ceka 5 dana na detaljnije preglede jer sumnjaju da je u kooji kamen dospio u zucne puteve ( nema zucnu vrecicu, operirala je prije 30 godina).
    U meduvremenu bolovi se smiruju, nalazi drasticno padaju i dolaze u normalu, cetvrti dan je ko da nista nije bilo.
    Peti dan uzv i gastroskopija su savrseni, nema kamenja.6 dan je otpustaju , ne znaju zasto je upala.
    Svima napominjemo da je neposredno prije upale dobila dozu cjepiva.
    Nitko ne zna nista, ja nalazim na slicne slucajeve pretrazujuci internet.
    Kad je dosla doma prijavljum sve nuspojave( apsolutno sve) HALMEDU na sluzbeni obrazac.
    Nakon tjedan dana se zahvaljuju, kazu da su sve nuspojave uveli u baze ( evropsku i onu za svijet). Traze dodatne dokumente i serije cjepiva. Saljem dodatne podatke i oni se zahvaljuju.
    Mama je dobro, nikakve posljedice nema, osjeca se odlicno. Ja sam odradila svoju duznost gradanina. Prijavila sam ono sto se dogodilo nakon cijepljenja, a agencija neka istrazuje da li ima veze ili nema.
    Ako nesto nije sluzbena nuspojava svakako to treba prijaviti, posebno ako postoje i lab.nalazi koji to dokumentiraju. Naravno da ce lijecnici na sve govoriti da misle da nema veze, ako jos nije sluzbena nuspojava. Ne ocekujem da oni pretrazuju medicinske baze podataka koji mozda imaju prikaz slicnig slucaja. Isto tako ako situacija nije strasna (sa nekim fatalnim posljedicama )vecina ne prijavljuje nuspojave svojih pacijenata. Zato to pacijent moze napraviti sam .
    Posljednje uređivanje od sirius : 28.06.2021. at 15:45

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bravo sirius sve moje misli si tako lijepo sažela

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

https://www.jutarnji.hr/life/znanost...dozom-15084197

Dobra vijest..nadam se da ce to stvarno i pokazati tocnim[emoji846]

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovih dana je poplava vesti u kojima su mRNA vakcine najnajnaj...
    Bilo bi divno da je to sve tačno, ali kad pročitam da je uzorak sačinjavala čak 41 osoba i da se zaključci temelje na tolikom uzorku a trebalo bi da važe za 7 milijardi ljudi, mene nekako prođe optimizam da su zaključci baš sasvim validni. Recimo da su ohrabrujući u najboljem slučaju.
    Isto kao što Pfizer ispade najnajvakcina za delta soj a u Izraelu vakcinisanom Pfizerom opet raste broj obolelih, slično kao u Britaniji pre mesec dana.
    Jednostavno delta soj nije jednako distribuiran širom planete i nezahvalno je donositi zaključke o delotvornosti pojedinih vakcina kad epidemiološki uslovi u zemljama gde su primenjene nisu isti.
    Pri tome nije svuda isti ni broj ljudi sa prirodnim imunitetom od prethodnih sojeva korone, što bi trebalo isto da utiče na stopu oboljevanja od novog soja.
    Jako su mi sve te nove vesti nekako crno-bele, a sve u korist jedne jedine vakcine bez temeljnog naučnog osnova, sve nešto jako preliminarno.

Čak ne znam ni postoji li definitivniji stav imunologa koliko prosečno traje prirodni imunitet - 4, 6, 8, 12 meseci ili duže? Ipak sad korona cirkuliše već 1,5 godinu.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 28.06.2021. at 19:53

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moji decki su dobili drugu dozu pfizera 17.6. i imali su iste nuspojave kao muz i ja: dan i po prilicnog kolapsa s simptomima slicnim gripu. Jos 3 dana pa nas je 4 od 6 fully vaccinated.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da se javim.
    Jučer me zovu iz bolnice da odmah dođem na Hitnu jer je moje stanje zabrinjavajuće.
    U bolnici mi
    prvo dr veli da sam životno ugrožena i moram ostati u bolnici.
    PCR su mi napravili i sve ostalo.
    Ja javila svojima da ostajem, što da mi donesu itd.
    Kolegi javila zbog posla.
    Nakon sat vremena dolazi dr i kaže da ima dobru vijest: trombociti su danas 50 (20 je granica za hospitalizaciju) u četvrtak su bili 8.
    Ne kužim. Ne kuži ni dr.
    Ja sva sretna jer idem doma. Dr veli da ćemo provesti liječenje kroz dnevnu bolnicu. Transfuzijom i kortikosteroidima, a ako se ispostavi da je autoimuno, trebalo bi izvaditi slezenu.
    Super.
    Moram još pričekati neke nalaze pa idem doma.
    Nakon još dva sata opet dolazi dr i kaže da su to lažni trombociti.
    Kako?!?
    Oni su napravili taj neki dodatni citrat test i moji trombociti su posve normalni 180 ( od 150-450 je interval)
    Kako je to moguće?
    Zna se desiti kod nekih ljudi.
    To je pojava kad se trombociti grupiraju i sljepljuju i onda ispadne da ih je malo, ali su veliki što je meni i pisalo na nalazima.
    Ok, a zašto mi to nitko do sad nije rekao, u labosu bi to morali znati?!?
    Užas, koji stres su mi priredili.
    I na kraju sam posve zdrava i mogu se cijepiti i sve je ok.
    Sretna sam jer sam zdrava, ali ne mogu vjerovati koliko su svi nesposobni.
    Moj Lom nikad nije čuo za ovo. Kako?
    Uglavnom, ova pojava se zove pseudotrombocitopenija ( da, da, jedna riječ LOL)
    Eto da znate da je i ovo moguće.
    Hvala svima na savjetima i brizi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Super Tanči.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jeeej, koji super rasplet !!!! Zao mi je zbog stresa!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala na updateu, kli kli!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Odlicno Tanci!! Super da si napravila detaljne pretrage, pa sad znas na cemu si

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, i to je korisno znati!
    Koliki je ono minimalni period između doza za Pfizera? 3 tjedna ili više? (mene su cijepili drugom dozom nakon 6 tjedana, ali znam da se može i ranije)

Razmišljam da riješim cijepljenje sina (nepunih 17), sad kad je prilika i kad nema drugih obaveza zbog kojih bi se mogao buniti "da ne stigne"
    Za ispod 18 tocno 3tj. Tako su meni napomenuli, da odrasli mogu i vise ali djeca tocno 3tj. I tako su moji naruceni na drugu dozu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

O, tx! Ja sam prijavila kcer (13) preko sk medicine za hzjz (tako u zg ide), znaci djecu narucuju na tocno 3 tj?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    O, tx! Ja sam prijavila kcer (13) preko sk medicine za hzjz (tako u zg ide), znaci djecu narucuju na tocno 3 tj?
    A. je sluzbeno narucen na drugu dozu Pfizera za 6 tjedana, ali moze doci bilo kad na otvoreni punkt nakon sto prodju 3 tjedna. Zbog godisnjeg ce ici malo ranije, razmak bude neka 4 i pol tjedna.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tanči, a kad si nekad prije bila vadila krv, kakvi su ti bili trombociti? Je li ta pseudo...pojava povremena ili stalna?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja se vratila s kratkog boravka na moru, vrlo malo se nose maske.
    S jedne strane puno toga je na otvorenom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    A. je sluzbeno narucen na drugu dozu Pfizera za 6 tjedana, ali moze doci bilo kad na otvoreni punkt nakon sto prodju 3 tjedna. Zbog godisnjeg ce ici malo ranije, razmak bude neka 4 i pol tjedna.
    Tx, nama.bi za prije go.trebalo bas 3 tj inace ne stizemo, budemo onda nakon go..Valjda ce prije cjepivo nego delta. Cini se da ce bit slicno ko i prosle god, rastjeravanje turista i prije kraja 8-ga ako delta bukne.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi sigurna da se i za drugu dozu može doći na otvoreni punkt? Nisam nigdje vidjela tu informaciju.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se vratila s kratkog boravka na moru, vrlo malo se nose maske.
    S jedne strane puno toga je na otvorenom.
    Zavisi gdje si bila na moru. Kod nas, na Kvarneru, se nose i svi su disciplinirani.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zna li netko može li se cijepiti na otvorenim punktovima ako nije prošlo 3 mjeseca od preboljenja? Da muž ne ide sutra bez veze.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zavisi gdje si bila na moru. Kod nas, na Kvarneru, se nose i svi su disciplinirani.
    Potvrdjujem. Mislim jest da neki nose one gastro maske, al nacelno se nosi. Sto juznije, to manje maski i interesa za cijepljenje, cini mi se.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi sigurna da se i za drugu dozu može doći na otvoreni punkt? Nisam nigdje vidjela tu informaciju.
    U Splitu se može.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala Jadranka, Moj se danas cijepio bez narudžbe. Pa mi ta info da na drugu dozu može doći kad mu paše, puno znači. Budem pročačkala za Zagreb

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Sad na dnevniku javljanje dr iz doma sportova kaze da vrse i revakcinaciju.
    Poseban je red za 1. I 2.dozu.
    I da ako osoba nije u zg u terminu 2. doze da ju moze primiti tamo gdje ljetuje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Sad na dnevniku javljanje dr iz doma sportova kaze da vrse i revakcinaciju.
    Poseban je red za 1. I 2.dozu.
    I da ako osoba nije u zg u terminu 2. doze da ju moze primiti tamo gdje ljetuje.
    Što kažu na Dnevniku, je li gužva u Domu sportova?

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Rekla je da nije guzva da je jako protocno .
    Samo nisam zapamtila radno vrijeme.
    Ima neka pauza.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znam radno vrijeme. Ujutro od 8 do 12 i popodne od 14.30 do 19.
    Zanimala me gužva, ali drago mi je čuti da je protočno.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

https://www.google.com/amp/s/m.vecer...-mogu-cijepiti

Sad ovdje citam.
    Pise iskljucivo 1.doza pfizer..nemam pojma.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobila mi je mala (13 god) preko sk medicine koja je slala na hzjz termin za cijepljenje na Velesajmu sutra, a razmak nakon točno 3 tjedna (automatski su mi tako dali), stižemo još prije mora. Drž'te palčeve, napišem kakve su nuspjoave bile.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Da, tako su nam na punktu rekli.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila mi je mala (13 god) preko sk medicine koja je slala na hzjz termin za cijepljenje na Velesajmu sutra, a razmak nakon točno 3 tjedna (automatski su mi tako dali), stižemo još prije mora. Drž'te palčeve, napišem kakve su nuspjoave bile.
    Drzim fige. Od nas doma nitko nije imao nuspojave jace od bolne ruke i crvenila na mjestu uboda.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

U Varazdinu otvoreni punktovi rade vec dosta dugo, cjepiva ima vise nego dovoljno, tako da nista ne kompliciraju. Moze se dogovoriti sve sto je u okviru uputa o cjepivu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Dalmacija, moj otok

Maske ne nose bas, ali cijepilo ih se dosta, ovi koje poznajem.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ko moji dalmatinski otocani. Onaj ko je isao u st na cijepljenje, dobio koronu. Hashtag na trajekt bez maske, tu su 'nasi'.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Najbolja mi je "kontrola" na ulazu u trajekt . Na ulazu svi imaju, gore u salonu gotovo nitko.

Sve viđeno i prošlo ljeto.

Jedino što me tješi da može činiti razliku od prošlog ljeta jest činjenica da su gotovo svi preboljeli ili su cijepljeni (barem u našem malom mistu).
    Posljednje uređivanje od buba klara : 29.06.2021. at 14:01

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Pagu apsolutno nitko ne nosi maske po restoranima/kafićima, u dućanima da.
    Ali konobari, slastičari nula.
    To mi je sve smiješno u kontekstu Beroševog ispada u Zadru.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U jednom drogu na Krku nose i mještani i stanci,i u dućanu i birtiji

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Drzim palceve, ina33!
    Posljednje uređivanje od kli_kli : 29.06.2021. at 14:41

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zvala da se raspitam za vakcinaciju deteta od 12 godina, odgovor- može ako je hroničar i treba odobrenje I specijaliste I pedijatra.
    A Fajzera u selu na bacanje, sve kukaju kako nemaju koga da vakcinišu.
    Trenutno sam previše ljuta za ikakav normalan komentar.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, tako su nam na punktu rekli.
    Hvala. Sad vidim tvoju lokaciju. Morat ću se sama raspitat za Zagreb

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A zašto se toliko žurite cijepiti djecu. Mislim, cjepiva imaju uvjetno oobrenje za hitnu upotrebu, ne postoje neovisne kliničke studije sigurnosti i učinkovitosti već samo dokumenti proizvođača na temelju kojih su cjepiva uvjetno odobrena za vrijeme pandemije, proizvođači su oslobođeni odgovornosti za eventuale posljedice, klinička ispitivanja su u tijeku, o dugoročnim posljedicama po organizam se nema pojma (postoje izvještaji o upali srčanog mišića kod mlađih tinejđera što se tek istražuje), u europskoj agenciji za prećenje nuspojava je zabilježeno oko 10.000 smrtnih slučajeva vremenski povezanih sa cjepivom i milion težih oštećenja isto vremenski povezanih sa cjepivom, djeca ne razvijaju težu kliničku sliku kod zaraze covidom, već sad izlaze izvještaji da npr u Izraelu bilježe povećan broj zaraza od kojih je oko polovica cijepljenih s dvije doze...
    Ne znam, ali ja bih za dijete ipak pričekala bar kraj službenih kliničkih studija prije nego što nešto dam djetetu...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zato što smo procenili da za našu konkretnu životnu i porodičnu situaciju ima smisla zaštititi i njih.
    Ko je pratio temu, zna ko je kako obrazložio svoje konkretne motive više puta, ja svoje recimo neću ponoviti još jednom.
    Nego, primaju li vaši pedijatri vakcinalne turiste iz Srbije ?

Našla sam dopis Ministarstva na internetu, gde lepo piše da PRVENSTVO u vakcinaciji imaju hroničari, i njima treba nalaz specijaliste i pedijatra, a ostaloj deci samo odobrenje pedijatra i saglasnost roditelja.

Znači da mi je i pedijatarka antivakcerka koja daje namerno nejasne i netačne informacije. E blago meni.
    Ili ona zaista tako percipira reči iz dopisa. Tim gore. Uh.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što smo procenili da za našu konkretnu životnu i porodičnu situaciju ima smisla zaštititi i njih.
    Ko je pratio temu, zna ko je kako obrazložio svoje konkretne motive više puta, ja svoje recimo neću ponoviti još jednom.
    Nego, primaju li vaši pedijatri vakcinalne turiste iz Srbije ?

Našla sam dopis Ministarstva na internetu, gde lepo piše da PRVENSTVO u vakcinaciji imaju hroničari, i njima treba nalaz specijaliste i pedijatra, a ostaloj deci samo odobrenje pedijatra i saglasnost roditelja.

Znači da mi je i pedijatarka antivakcerka koja daje namerno nejasne i netačne informacije. E blago meni.
    Ili ona zaista tako percipira reči iz dopisa. Tim gore. Uh.
    Kod nas ne treba za cijepljenje nikakva potvrda pedijatra i/ili specijalista ako je dijete kronicni bolesnik.
    Samo se prijavi liecniku skolske medicine.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    europskoj agenciji za prećenje nuspojava je zabilježeno oko 10.000 smrtnih slučajeva vremenski povezanih sa cjepivom i milion težih oštećenja isto vremenski povezanih sa cjepivom..
    Ima li link za ovo?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas ne treba za cijepljenje nikakva potvrda pedijatra i/ili specijalista ako je dijete kronicni bolesnik.
    Samo se prijavi liecniku skolske medicine.

Ja i mislim da je taj dopis sastavljen malo nejasnim jezikom, piše ovako, kopiraću odavde: https://www.danas.rs/drustvo/vakcina...domu-zdravlja/

"Stručni komitet za imunizaciju Republike Srbije i Udruženje pedijatara Srbije došli su do zaključka da kod dece sa komorbiditetima (neurološkim, metaboličkim, nefrološkim, kardiološkim, respiratornim, hematološkim, onkološkim i reumatološkim, kao i kod gojazne dece čija je vrednost indeksa telesne mase iznad 95 percentila) postoji povećan rizik od težih oblika zaraze korona virusa.

Imunizacija dece uzrasta 12 do 15 godina Fajzer vakcinom preporučuje se prvenstveno kod te dece, ali uz predhodno dobijeno mišljenje pedijatra subspecijaliste iz bolnice, ili klinike uz saglasnost roditelja.
    Za vakcinaciju ostale dece od 12 do 15 godina, istom vakcinom, potrebno je mišljenje pedijatra iz dispanzera uz saglasnost roditelja."

Kako sam ja shvatila, reč je o ostvarivanju prvenstva, tada se roditelji pozivaju na hroničnu bolest i donose mišljenje specijaliste (ili možda zaista moraju u svakom slučaju doneti mišljenej specijaliste?)
    S obzirom da gužve ne da nema nego sam ja naravno prva u selu koja je pitala, nema nikakvog natezanja oko prioriteta i redosleda vakcinisanja za sada.

Kako god, za par dana će znati više pa da zovem opet ... Mada mislim da ću iskoristiti tih par dana da okrenem sve moguće brojeve viših instanci koje bi mi dale jasnije tumačenje...
    U krajnjem slučaju nije mi ni Zrenjanin jako daleko, ako primaju i decu sa strane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry što ljepim sliku, znam da je nedozvoljeno, ali ne znam kako staviti link samo na tu slinku , a da ne linkam cijeli članak. Za Munkicu je

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ključna reč je SUSPECTED:

sa njihovog sajta, naslovnice:
    The information on this website relates to suspected side effects , i.e. medical events that have been observed following the use of a medicine, but which are not necessarily related to or caused by the medicine.
    Information on suspected side effects should not be interpreted as meaning that the medicine or the active substance causes the observed effect or is unsafe to use. Only a detailed evaluation and scientific assessment of all available data allows for robust conclusions to be drawn on the benefits and risks of a medicine.
    The European Medicines Agency publishes these data so that its stakeholders, including the general public, can access information that European regulatory authorities use to review the safety of a medicine or active substance. Transparency is a key guiding principle of the Agency.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

https://www.adrreports.eu/en/, pod "key information"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da Pulinka, u pravu si, suspektni su i nitko niti ne tvrdi da su umrli od cjepiva. Možda i nisu , a možda i jesu. Trebalo bi to istražiti, ja se iskreno nadam da se istražuje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ina33 a e to su nasi

Buba klara kod nas na trajektu nema nikakve kontrole maski ni na ulazu na trajekt.

A bome i meni je sve teze nositi kako su krenule vrucine npr. u vlaku stravaa...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •