-
Pozdrav drage žene.
Ja sam nova, u ovom bas teškom periodu za mene pronašla sam ovu stranicu.
Naime naša priča počinje prije 15-16mjeseci kada smo počeli raditi aktivno na trudnoći. Nije uspijevalo nikako, uradili smo sve moguće analize muž i ja. Ispostavilo se los spermiogram a kod mene visok prolaktin čak 1600 a normalan je do 500. Dobila sam terapiju dostinex i folnu a muž fertilup, doktorica je optimistično rekla za 3 mjeseca ćeš ostati trudna. Ja nisam ni najmanje imala nade, ali sam se prepustila slučaju. U Martu smo počeli s terapijom, sada je Juli... a samo prije 2 dana sam saznala takav sok!!!
Naime već dva mjeseca imam takve bolove u grudima da je to nepodnošljivo, prošli mjesec imala ciklus, započeo rozom bojom, ali mi je rečeno da zbog dostinexa može tako biti, tri dana poslije dobila sam normalan ciklus i boju. Svo to vrijeme i mjesec poslije grudi su i dalje boljele, želudac da ne pričam. Uradila sam dva testa jer sam posumnjala na trudnoću zbog rozog krvarenja, i boli u grudima bili su negativni. Odustala sam i nastavila dalje. Cekala sam ovu menstruaciju (inače su neredovna i uvijek kasne, 36-40 ) ova mi je stigla na 37 dan, smedji iscjedak. Sutradan sam imala neki napad strašan, jak bol i povraćanje. Popila sam brufen jer inače imam jače menstruacije praćene povraćanjem, povratim i brufen popijem još jedan. Legnem spavati da se dozovem, ustanem kasnije nakon par sati zamijeniti uložak i imam šta vidjeti... pobacila!!!! Sok, sok!! To se ne može opisati, onaj osjećaj kada sam ugledala to sve na ulošku, svijet mi je stao. Brzo sam otišla doktoru i POTVRDJENO mi je blizanacka trudnoća 8-9 sedmica i pobačaj, sve izašlo odmah. Saznati da ste izgubili bebe prije nego saznate da ste uopste bili trudni mi najteže pada. Ohrabrujuće je da sam uopste ostala trudna, ali svejedno ovo je jako težak period u mom životu sa 24 godine... bojim se iskreno pokušati opet, ne znam cemu da se nadam...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma