Page 280 of 383 FirstFirst ... 180230270278279280281282290330380 ... LastLast
Results 13,951 to 14,000 of 19127

Thread: Korona virus, panika ili?

ina33's Avatar

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...pcini-20210808

Evo, najlosija procijepljenost na moru gdje 'nema korone'. Pgz najbolje proc. Meni su najocitije razlike u ponasanju ugost, sjev j puno vise nose maske cak i vani, makar one gastro maske.
    Last edited by ina33; 08.08.2021 at 13:26.

Quote Originally Posted by ina33 View Post
    Pulinka, pa ovo je the forum preispitivanja roditeljskih odluka, al ako ustrajes u svome, ugl dobijes 'ti znas najbolje, sretno i bit ce sve ok', pa opet dobro.
    Što mi je savršeno ok ako pričamo o dilemi da li za prvu kašicu banana ili šljiva, da li treba mobilni dati deci tri sata ili je bolje dva, i koliko decu treba ograničiti u izlascima a koliko pustiti...
    S tim što se ja petljam i u pipavije rasprave tipa vrtić ili ne, vegan ili ne, ali kad dođe do zakona i lečenja dece, mislim da tu većinom forum povlači crtu.
    Vakcina spada u zdravstvenu zaštitu dece, i stvarno je previše n+1 put preispitivati druge zašto prihvataju dečju profilaksu, pa makar ona išla i sa privremenom dozvolom i bila nova (nije da nije bilo članica koje su prvi put dale deci neki novi lek sa farmako-tržišta).

ina33's Avatar

Da, al cijepljenje djece protiv covida nije (jos) zakonska obaveza, pa onda o kojem tu krsenju zakona govoris?

Da, al cijepljenje djece protiv covida nije (jos) zakonska obaveza, pa onda o kojem tu krsenju zakona govoris?

Napisala gore, ne baš kršenju zakona, ali je zakonska obaveza roditelja da vodi računa o zdravlju deteta, između ostalog i o profilaksi tipa kontrolnih dr pregleda i vakcinaciji.

Pa sad tu imaš sivo područje dozvoljenih ali ne i obaveznih vakcina, tipa HPV, varicele, itd. (pišem napamet jer znam samo za Srbiju podatke).
    Znači nije obavezno da ih detetu daš, ali radiš u dobrobit detetovog zdravlja ako ih daš, i u skladu sa zakonom o dečjim pravima i roditeljskim obavezama, i šta ima oko toga da drugi sto puta preispituju treba li detetu to ili ne.
    Mogućnost postoji, neko iskoristi neko ne. Na to sam mislila kad pominjem zakon.

Jelena's Avatar

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...pcini-20210808

Evo, najlosija procijepljenost na moru gdje 'nema korone'. Pgz najbolje proc. Meni su najocitije razlike u ponasanju ugost, sjev j puno vise nose maske cak i vani, makar one gastro maske.
    Tu mi je upala u oci cudna podjela gdje je Zagreb jedna jedinica, a ostale jedinice po parsto stanovnika. Onako cisto znatizelje radi. Pretpostavljam da je Donji Grad znacajno vise procijepljen od Čučerja. Ne samo zato sto imaju dosta staro stanovnistvo.
    Ja sam se neki dan sokirala kad sam cula da se jedan kolega s posla nije cijepio, tj. da je pravi antivakser. U mom oblaku su isto svi cijepljeni. Ne znam za cistacice. Ocekivala bih kod njih losiju procijepljenost. Jer zive vecinom u prigradskim naseljima i na selu. Nekima od njih je samoizolacija prilika da si doma srede kucu i dvoriste. Al govorim napamet.

Jelena's Avatar

I jos jedan detalj - opcina Sali ima izrazito visoku procijepljenost. Ne znam ima li to veze sto imaju onog ludog svecenika koji negira koronu, a vjernici ga se trude rijesiti. Mogla bi to biti kombinacija dišpeta i visoke zaraženosti lani u studenom.

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by pulinka View Post
    Znači nije obavezno da ih detetu daš, ali radiš u dobrobit detetovog zdravlja ako ih daš, i u skladu sa zakonom o dečjim pravima i roditeljskim obavezama, i šta ima oko toga da drugi sto puta preispituju treba li detetu to ili ne.
    Kao neko ko je dijete cijepio i protiv varicela i protiv kovida, mogu ti rec da kod oba cjepiva u rh postoje cak i dvojbe strucnjaka jel to u djetetovom interesu il ne (ako dijete nema dg, i zasad). U americi ne preispituju. Znaci, preispituju dr sk medicine, pedijatri, opca praksa, da-ne itd, a kamoli nece forumasica yx s foruma xy.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Quote Originally Posted by Jadranka View Post
    Pulinka, nije da se s nicim ne slazem. Al nejasno je to sto necijepljeni imaju puno vece sanse da se ozbiljno razbole i da umru od cijepljenih. Tako da nikako ne bih rekla da im je bolje.
    Kako im nije bolje? Pulinka je napisala da nemaju represija (ok, kod nas ih pocinju imati, sto je odlicno), a korona im ocito ne smeta.

Dakle, istina je, lakse mogu dobiti koronu i umrijeti, ali njima to evidentno ne smeta jer, da je drugacije, vec bi nesto poduzeli.

S druge strane, evo tu kod mene cijepljenima izuzetno smeta sto nam djeca ili nece ici u skolu ili ce se vuci po izolacijama kao dio posljedice aktivnosti necijepljenih.

Kao neko ko je dijete cijepio i protiv varicela i protiv kovida, mogu ti rec da kod oba cjepiva u rh postoje cak i dvojbe strucnjaka jel to u djetetovom interesu il ne (ako dijete nema dg, i zasad). U americi ne preispituju. Znaci, preispituju dr sk medicine, pedijatri, opca praksa, da-ne itd, a kamoli nece forumasica yx s foruma xy.
    I kod nas je tako, i za HPV isto, ali ne znači da je to i normalno i dobro.
    Tj. zato smo tu gde smo sa epidemijom jer je svakom dozvoljeno da svaku vakcinu preispituje bez dovoljne "potkovanosti".
    Ako je vakcina protiv korone nova i privremeno dozvoljena, ove druge nisu.
    I ne bi trebalo da se ikoga posebno tiče, eventualno pedijatra i nekog specijaliste ako je dete hroničar, da li će dete vakcinu dobiti ili ne.
    Niti su ostali posebno entitled da svoje mišljenje saopšte roditeljima.
    Jer to nije ništa drugačije od nabavke naočara, popravke zuba, terapije protiv astme itd. -u interesu detetovog zdravlja, i ako je roditelj smatrao da je potrebno a pedijatar aminovao, neukusno je, najblaže rečeno, preispitivati da li je to dobro za dete ili ne.

(A kao neko čiji je muž varičele dobio u 38.g. i ove zime odvratnu epizodu H.zostera zbog stresa - dobro si uradila za varičele. Ne treba joj taj virus baš nikad u odraslom životu.)

Jadranka's Avatar

Ajde Pulinka, gdje se to kod nas ne preispituje nacin na koji roditelj lijeci (ublazava?) djetetovu astmu, ili bilo koji kronicni problem (svoj ili djetetov). Sve je podlozno preispitivanju dobronamjernih djedova, baka, teta, prijatelja, susjeda i svih ostalih, i uvijek netko zna za pravo magarece mlijeko, caj od koprive, svetu vodu, ... a kamoli ne novo cjepivo
    Last edited by Jadranka; 08.08.2021 at 21:56.

Marija's Avatar

Ja ne preispitujem tuđu odluku da cijepi ili ne cijepi svoje dijete, vjerujem da svatko želi svom djetetu najbolje i pokušava odlučiti ovisno o vlastitoj situaciji usred kakofonije informacija. Mi smo se npr. svi cijepili 2009. protiv svinjske gripe, jer se govorilo da je rizična za mlađe i posebno za astmatičare; odlučili smo to prvenstveno da zaštitimo D.

Sada ne namjeravam cijepiti svoju djecu protiv covida, ne smeta mi što će netko to preispitivati i komentirati, smatrati me antivaksericom i sebičnom. Čak ni HZJZ ne preporučuje cijepljenje cijele populacije djece i mladih (njih valjda nitko neće optužiti da su neuki antivakseri).

Ali bi mi itekako smetalo da mi netko počne prijetiti represijama.

Quote Originally Posted by Jadranka View Post
    Ajde Pulinka, gdje se to kod nas ne preispituje nacin na koji roditelj lijeci (ublazava?) djetetovu astmu, ili bilo koji kronicni problem (svoj ili djetetov). Sve je podlozno preispitivanju dobronamjernih djedova, baka, teta, prijatelja, susjeda i svih ostalih, i uvijek netko zna za pravo magarece mlijeko, caj od koprive, svetu vodu, ... a kamoli ne novo cjepivo

A ne znam...nije sve sa ovih naših prostora baš ni 100% pozitivno. Nekad je sve simpatično i ljudski i dobronamerno, a nekad je to prelaženje preko tuđih granica trpljenja.
    Sećam se kako je MM-a godinama nakon smrti majke zbog karcinoma skoro do suza dovodila svaka seoska budala koja pri slučajnom susretu oseti potrebu da mu kaže da je šteta što nisu probali sodu bikarbonu/magareće mleko/ikonu Svetog bilokoga/ pa bi mu majka još bila živa...
    Ne može se pod "dobrom namerom" bubnuti baš svaka glupost, a i ne treba se oćutati baš svaka.

Vrci's Avatar

Evo mene u hotelu
    Dobro je netko napisao, brige mi se tu cine totalno manje. Jest da ima dosta ljudi,ali iskreno očekivala jesam vece guzve. Vidjet cu sutra dorucak,ali za večeru se naguzvalo kod stolova za uzimanje hrane nekih 15ak min,ali ljudi drze razmak i vecina ima maske. Jesti se moze i na terasi, unutra su veliki razmaci izmedu stolova

Mislim da cu totalno skupiti snage za sve sto nam slijedi najesen

Lili75's Avatar

Vrci, sad cu rec onu famoznu:
    Jesam ti rekla

Vec sutra ces bit u totalnom summervibes raspolozenju.

Zelim ti ugodan odmora, da se lijepo odmorite, opustite i napunite baterije!

Mogu ti dat par preporuka za izlete/sightseeing, al vjerojatno si se vec raspitala.

Lili75's Avatar

Odmor ne odmora

Jadranka's Avatar

A ne znam...nije sve sa ovih naših prostora baš ni 100% pozitivno. Nekad je sve simpatično i ljudski i dobronamerno, a nekad je to prelaženje preko tuđih granica trpljenja.
    Sećam se kako je MM-a godinama nakon smrti majke zbog karcinoma skoro do suza dovodila svaka seoska budala koja pri slučajnom susretu oseti potrebu da mu kaže da je šteta što nisu probali sodu bikarbonu/magareće mleko/ikonu Svetog bilokoga/ pa bi mu majka još bila živa...
    Ne može se pod "dobrom namerom" bubnuti baš svaka glupost, a i ne treba se oćutati baš svaka.
    Ma slažem se skroz. Samo kažem da nije ekskluzivno vezano za ovo cijepljenje.

Freyja's Avatar

Dr. Tess Lawrie, director of Evidence based medicine consultancy.
    'Ne bi bilo štete da se pauzira sa cijepljenjem, to nas ne bi ostavilo u kaosu epidemije. Ivermiktin može spriječiti pandemiju, vrlo je siguran i učinkovit. O tome su obaviješteni autoriteti u Velikoj Britaniji..... ali je lijek očito prejeftin, poruka liječnika koji koriste Ivermiktin je ignorirana. Kovid industrija zaradi ogroman novac, a Ivermiktin je jeftin.'

https://www.facebook.com/stojakovic....33979161176696

Nema krivca dok mu se ne dokaže krivnja, naravno, ali meni je dovoljno neke stvari pročitati/čuti te ću zbog toga dobro razmisliti hoću li cijepiti svoje dijete. Gdje je rasprava o Ivermektinu?
    I ozloglašeni antivakser Srećko Sladoljev ga preporučuje, i ne samo on. Imam 50-ak linkova na ovu temu, a ovo su samo najnoviji.

https://dokumentarac.hr/covid-19/pre...eva-imunologa/

Za nekoliko godina će se vidjeti što je zapravo istina (barem se nadam), ali mislim da je oprez itekako potreban.

https://www.facebook.com/ana.mihelj/...07782565955717

Nadam se da mi nitko neće ponovno prišiti da negiram pandemiju (i otkud vi znate da se nekom mojem bližnjem već nešto nije dogodilo) jer to nikad nigdje nisam napisala. Ako jesam, citirajte me.

https://dokumentarac.hr/covid-19/30-...d-cijepljenja/
    https://www.facebook.com/merima.spah...15387582608942

http://www.paraf.hr/dekan-medicine-s...NQPl3aryU65Qrs

I malo torture...
    https://www.youtube.com/watch?v=NQmzK_FgiiE
    https://www.facebook.com/ana.mihelj/...76759863329217
    https://www.facebook.com/greataustra...97264655507964

Pa da je samo 10 % svega istinito, meni je sasvim dovoljno.

Bas smo neki dan bacili u smece ivermectin. Steta, mogla sam ti ga sacuvati.

(Susjed ima laboratorij za kemijanje ljekova za svinje... kad nema pametnijeg posla.)

Neizmjerno me fascinira kako (nasumicni) pojedinci misle da znaju bolje od strucnjaka iz odredjenih podrucja. Ponekad se smijem, ali cesce bih plakala.

Ne da mi se ni otvarati linkove jer im URL ne zvuci obecavajuce.

Nemojte molim vas reci da mislim da zemlja nije vise-manje okrugla, ali evo tu sve pise i spominje se znanost, cak: https://www.um.edu.mt/think/the-earth-is-flat/

Freyja's Avatar

Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Bas smo neki dan bacili u smece ivermectin. Steta, mogla sam ti ga sacuvati.

(Susjed ima laboratorij za kemijanje ljekova za svinje... kad nema pametnijeg posla.)

Neizmjerno me fascinira kako (nasumicni) pojedinci misle da znaju bolje od strucnjaka iz odredjenih podrucja. Ponekad se smijem, ali cesce bih plakala.

Ne da mi se ni otvarati linkove jer im URL ne zvuci obecavajuce.
    Kaae, ni sumnjala nisam da ćeš ovako odgovoriti. I to među prvima.
    Ostale molim da ih pregledaju, rijetko će tko ostati ravnodušan. I sumnjam da će moći ignorirati neke činjenice.
    Pazi, molim te, argumenta - ne zvuče obećavajuće. Dragi Bože...
    Ali zapravo, zašto se čudim, pa to su i argumenti naših vladajućih.

Naš veterinar, antimasker, 37 godina, je svoju koronu lečio ivermektinom, nakon što je na svoju odgovornost potpisao da izlazi iz bolnice.
    Njegova sahrana je bila vrlo vrlo žalosna na mnogo načina.
    Nemojte se zezati sa ivermektinom i koronom, posledice su kao što vidite vrlo ozbiljne.

Freyja's Avatar

Kako im nije bolje? Pulinka je napisala da nemaju represija (ok, kod nas ih pocinju imati, sto je odlicno), a korona im ocito ne smeta.
    Vrlo si agresivna u svojem nastupu, što ova rečenica i dokazuje. Ja nisam zlurada. A ovu raspravu ne vodim zbog dokazivanja, već zbog naše djece, ne zbog odraslih, sigurno.

Freyja's Avatar

Naš veterinar, antimasker, 37 godina, je svoju koronu lečio ivermektinom, nakon što je na svoju odgovornost potpisao da izlazi iz bolnice.
    Njegova sahrana je bila vrlo vrlo žalosna na mnogo načina.
    Nemojte se zezati sa ivermektinom i koronom, posledice su kao što vidite vrlo ozbiljne.
    I ti si, Pulinka, pregledala linkove? Kad prije, svaka čast.
    Uvijek se tako borite - zakačite se za jednu rečenicu ili riječ i idemo nekoga rastrančirati.
    Zašto ne otvarate linkove, ne razumijem? Jer ne zvuče obećavajuće. To recite i svojoj djeci jednog dana.

Quote Originally Posted by Freyja View Post
    Kaae, ni sumnjala nisam da ćeš ovako odgovoriti. I to među prvima.
    Ostale molim da ih pregledaju, rijetko će tko ostati ravnodušan. I sumnjam da će moći ignorirati neke činjenice.
    Pazi, molim te, argumenta - ne zvuče obećavajuće. Dragi Bože...
    Ali zapravo, zašto se čudim, pa to su i argumenti naših vladajućih.
    Ma koje cinjenice?

Otvorila sam linkove koji su se dali otvoriti. Sto da, pobogu, radim s informacijama sa stranica nekakvih nikogovica i clanka o pomahnitalom smijenjenom dekanu kojeg smo pretresli prije X stranica?

Eno ti moj clanak o ravnoj zemlji. Pun je provjerenih informacija.

Osoblje foruma sirius's Avatar

Meni je fascinantno kako ljudi uvijek trebaju nekoga da stoji iza svega . Uvijek se nesto taji neke teorije zavjere. Sve je veliki plan za tko zna sto. Prije su za to trebali imati Boga i razne bogove , a sad valjda velikog brata, masone, industriju lijekova i nastavi niz...
    Meni je skroz jasno da tesko mozes misliti da su stvari jednostavne kad se zapletes u objasnjenja ekipe sa linkova.
    Zasto bi bilo jednostavno ( pojavio se virus, moramo nauciti nositi se s njim ) kad moze komplicirano ?.
    Last edited by sirius; 09.08.2021 at 09:08.

Vrlo si agresivna u svojem nastupu, što ova rečenica i dokazuje. Ja nisam zlurada. A ovu raspravu ne vodim zbog dokazivanja, već zbog naše djece, ne zbog odraslih, sigurno.
    Uopce nije tajna da sam agresivna kad ne rijec o zoni nulte tolerancije. Trenutno najvise bas zbog djece.

Naime, ne mogu ih zastiti od ovih sto se prave da zive u paralelnom svemiru.

I ti si, Pulinka, pregledala linkove? Kad prije, svaka čast.
    Uvijek se tako borite - zakačite se za jednu rečenicu ili riječ i idemo nekoga rastrančirati.
    Zašto ne otvarate linkove, ne razumijem? Jer ne zvuče obećavajuće. To recite i svojoj djeci jednog dana.
    Zašto bih ja otvarala linkove? To je već sigurno uradio moj pokojni veterinar.
    I da mi ne bi pripisala ono što ne mislim, pisala sam već na temi, ja sam čoveka do korone na svaki način cenila i poštovala, i užasno mi je žao što više nije živ- a nije živ upravo jer je verovao linkovima i ljudima koji ih šire dalje, kao ti.

Freyja's Avatar

Uopce nije tajna da sam agresivna kad ne rijec o zoni nulte tolerancije. Trenutno najvise bas zbog djece.

Naime, ne mogu ih zastiti od ovih sto se prave da zive u paralelnom svemiru.
    Ok, sve u redu, a otvaranje linka će ti odgristi ruku?!
    Mislim, ja sad mogu tipkati jer sam na GO, za koji dan više neću, a ti očito imaš vremena kad si stalno tu.

Freyja's Avatar

Zašto bih ja otvarala linkove? To je već sigurno uradio moj pokojni veterinar.
    I da mi ne bi pripisala ono što ne mislim, pisala sam već na temi, ja sam čoveka do korone na svaki način cenila i poštovala, i užasno mi je žao što više nije živ- a nije živ upravo jer je verovao linkovima i ljudima koji ih šire dalje, kao ti.
    Evo, napisat ću ti zašto - jer se ivermektin spominje samo na dva mjesta. O njemu gotovo da i nije riječ. Tako da ti argument pada u vodu.

ina33's Avatar

Ajme, freya, boze sacuvaj ivermektina i -'prave istine'.

Vrci, izivaj u go!

Ok, sve u redu, a otvaranje linka će ti odgristi ruku?!
    Mislim, ja sad mogu tipkati jer sam na GO, za koji dan više neću, a ti očito imaš vremena kad si stalno tu.
    Pa lijepo sam ti napisala, otvorila sam linkove koji rade (neki se ne daju otvoriti). Vode na stranice osoba koje ne poznajem i ciji nastup i komentari stovatelja ukazuju na glupost i pomahnitalost. Gospodin Pavelic je vec prozvakan. Ivermectin je odlican lijek za svinje i druge zivotinje i, sve i da ima neki minijaturni benefit, totalno je nebitan u svijetu kovida.

Zao mi je, ali linkovi koje si ponudila samo potvrdjuju da si iskocila iz kolosjeka. Nisi me uspjela pridobiti. Vise srece drugi put.
    Last edited by Kaae; 09.08.2021 at 09:18.

Freyja's Avatar

Ovako, trebala sam poslati samo prvi link - zanima me što ta liječnica tako krivo govori?! Možete li mi to objasniti - ništa ne negira, samo je oprezna. Što mislite o tome što je rekla?

Evo, napisat ću ti zašto - jer se ivermektin spominje samo na dva mjesta. O njemu gotovo da i nije riječ. Tako da ti argument pada u vodu.
    Pao argument s ruba ravne zemlje direktno u vodu.

Ako ne vjerujes da je ravna, stavila sam ti nekoliko postova gore znanstveni link. Sve ti pise.

Pa, ako moj argument iz najneposrednijeg iskustva pada u vodu, tj. ja ne znam o čemu govorim, i ne govorim istinu, onda preskoči me dalje na temi što se ubeđivanja tiče, šta ćeš da ubeđuješ lažova i ludu?
    Preskočila bih i ja tebe da ne poznajem osobu koja je umrla sve lečeći se ivermektinom, zato mislim da je izuzetno važno sprečiti dalje pokušaje lečenja time.

Freyja's Avatar

Pa lijepo sam ti napisala, otvorila sam linkove koji rade (neki se ne daju otvoriti). Vode na stranice osoba koje ne poznajem i ciji nastup i komentari stovatelja ukazuju na glupost i pomahnitalost. Gospodin Pavelic je vec prozvakan. Ivermectin je odlican lijek za svinje i druge zivotinje i, sve i da ima neki minijaturni benefit, totalno je nebitan u svijetu kovida.

Zao mi je, ali linkovi koje si ponudila samo potvrdjuju da si iskocila iz kolosjeka. Nisi me uspjela pridobiti. Vise srece drugi put.
    Ma, naravno, i Pavelić i Sladoljev su prožvakani. A prožvakali su ga Faktograf i slična ekipa. To što je prožvakan nešto dokazuje? A nešto dokazuje i činjenica što ste o tome već raspravljali?!
    Ušla ja u osinje gnjijezdo. Smiješne ste.
    Evo, tko ima vremena i želi, ima nešto sitno literature za GO, ako mu još traje.

Ovako, trebala sam poslati samo prvi link - zanima me što ta liječnica tako krivo govori?! Možete li mi to objasniti - ništa ne negira, samo je oprezna. Što mislite o tome što je rekla?
    Luda je k'o puska, eto sto mislim.

Ako se referiras na onaj citat s pocetka prvog posta gdje se spominju neki (valjda neizbrojani) umrli zbog kojih treba prekinuti cijepljenje jer ce nas ivermectin spasiti.

Uzivaj na godisnjem; mani se ludog posla.
    Last edited by Kaae; 09.08.2021 at 09:23.

Freyja's Avatar

A vi ostali se čudite kako ste dosad mogli živjeti s ekipom koja živi u paralelnom svemiru. A nije da sam jedina, očito.
    I kako ono netko reče, živimo u teškoj demokraciji.

I Kaae, nije isto biti agresivan i zlurad. Za zluradost nema opravdanja.

Ovaj moj susjed s ivermectinom (dao nam je ampulu jos u travnju 2020.) je stao u red za cijepljenje cim su ga pustili u uporabu. Na svu srecu je ostavio lijek svinjama.
    Last edited by Kaae; 09.08.2021 at 09:26.

Freyja's Avatar

Luda je k'o puska, eto sto mislim.

Ako se referiras na onaj citat s pocetka prvog posta gdje se spominju neki (valjda neizbrojani) umrli zbog kojih treba prekinuti cijepljenje jer ce nas ivermectin spasiti.

Uzivaj na godisnjem; mani se ludog posla.
    Luda kao puška?! Ona? Kakve ti imaš kriterije...
    Ja da se manim ludog posla?! Neću, ne pada mi na pamet.

A vi ostali se čudite kako ste dosad mogli živjeti s ekipom koja živi u paralelnom svemiru. A nije da sam jedina, očito.
    I kako ono netko reče, živimo u teškoj demokraciji.

I Kaae, nije isto biti agresivan i zlurad. Za zluradost nema opravdanja.
    Uopce nisam zlurada. Da jesam, pozeljela bih ti kovid i ampulu ivermectina.

Luda kao puška?! Ona? Kakve ti imaš kriterije...
    Ja da se manim ludog posla?! Neću, ne pada mi na pamet.
    Krute kriterije o ignoriranju ludjaka na socijalnim mrezama koji izvikuju parole u rangu ravne zemlje.

ina33's Avatar

Ma, naravno, i Pavelić i Sladoljev su prožvakani. A prožvakali su ga Faktograf i slična ekipa. To što je prožvakan nešto dokazuje? A nešto dokazuje i činjenica što ste o tome već raspravljali?!
    Ušla ja u osinje gnjijezdo. Smiješne ste.
    Evo, tko ima vremena i želi, ima nešto sitno literature za GO, ako mu još traje.
    Nisu faktograf nego svi hr lijecnici. Dokazuje da nema smisla u tobom u rasprave i dalje drvit i dokazivat i cijepat te tvoje linkove. Prica one tvoje prijateljice je upozoravajuca i to mi ima smisla citat i jesam prije cijepljenja i bitno je prepoznat te simptome i da ih dri znaju prepoznat i vazno je da je izasla u novine. Ugodan go!
    Last edited by ina33; 09.08.2021 at 09:30.

Freyja's Avatar

Ovaj moj susjed s ivermectinom (dao nam je ampulu jos u travnju 2020.) je stao u red za cijepljenje cim su ga pustili u uporabu. Na svu srecu je ostavio lijek svinjama.
    Kaae, nemoj se ljutiti, kad uživo razgovaram s ljudima poput tebe, uljudno napustim raspravu. Reći za nekog da je lud kao puška, isto je pretjerano. A žena to, btw, zaista nije. Ostaviti lijek svinjama? Kojima? Pravima? Ili?
    Ali ne želim više s tobom raspravljati jer je sve rečeno. I to je ok, samo što ja ne komuniciram tako poludivlje.
    Žao mi je i tvojeg susjeda i onog veterinara, stvarno je. Svih ljudi.
    Ali postoji i druga strana ove priče. U to sam sigurna.

Sad zaista napuštam raspravu.
    Oni koji me privatno poznaju, znaju da to radim iz dobrih namjera. Oni koji me ne znaju, neka misle što žele.
    Ja nisam napisala da iznosim potpunu istinu, ali smatram da ona nije jednostrana.

Freyja's Avatar

Nisu faktograf nego svi hr lijecnici. Dokazuje da nema smisla u tobom u rasprave i dalje drvit i dokazivat i cijepat te tvoje linkove. Prica one tvoje prijateljice je upozoravajuca i to mi ima smisla citat i jesam prije cijepljenja i bitno je prepoznat te simptome i da ih dri znaju prepoznat i vazno je da je izasla u novine. Ugodan go!
    Ovo je stvarno posljednje, i gasim komp. Ina, uvjeravam te da to ne misle svi liječnici.

Nemoj zaliti mog susjeda, covjek je ziv i zdrav. Cijepljen protiv kovida, radi, uziva. Izlijecio se i od karcinoma, neovisno o pandemiji. Ivermectin je ostavio svinjama, najobicnijima od kojih radimo pancetu i sunku (ima covjek i svinje i farmu kukuruza i svastanesto, pametan je i uspjesan).

Sretno ti napustanje rasprave, ne znam sto bih ti drugo rekla. Javi kad nadjes sveti gral.

sillyme's Avatar

Quote Originally Posted by sirius View Post
    Meni je fascinantno kako ljudi uvijek trebaju nekoga da stoji iza svega . Uvijek se nesto taji neke teorije zavjere. Sve je veliki plan za tko zna sto. Prije su za to trebali imati Boga i razne bogove , a sad valjda velikog brata, masone, industriju lijekova i nastavi niz...
    Meni je skroz jasno da tesko mozes misliti da su stvari jednostavne kad se zapletes u objasnjenja ekipe sa linkova.
    Zasto bi bilo jednostavno ( pojavio se virus, moramo nauciti nositi se s njim ) kad moze komplicirano ?.
    Danas jako dobar članak na index o ovoj temi

https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2295925

Vidim cesto da se "Tim Freya" cesto uvrijedi kad ih zovu ravnozemljasi jer oni ne vjeruju u ravnu zemlju. A naziv je u stvari za tip mišljenja i argumentacije, sirenja "ucenja", grupiranja istomisljenika u zatvorene grupe na drustvenim mrezama koji je vec proucen i detaljno objasnjen jos na primjeru ravnozemljasa ali je tad zahvacao manji broj populacije i realno nikom nije bas utjecalo na život sto oni vjeruju u tu papazaniju. Ovaj put je takvih puno vise jer se radi o temi koja nas sve dotiče. Ali psihološki sklop je isti i nikakve koristi od linkova na znanost i činjenice, oni i dalje lupaju po svom. Ja se zato uopce ne trudim

Vec je tu bilo da se prvo napise "vazan" slucaj nekog tko je dobio anafalakticki sok 2 dana nakon cjepiva i slavodobitno na kraju "jesu testirali razinu pesticida" pa kad se ukaže na apsurdnost tvrdnji onda odjednom je to bio "sarkazam"? Ma naravno da nije. Ali je tipičan primjer tog načina komunikacije i iznosenja "argumenata i istina", zasipanje beskorisnim linkovima itd... Sve u svemu, najbolje odustati i cekati sto ce prije Darwin (kao u slucaju veterinara) ili ce imati srece pa nista (vjerojatnost je na njihovoj strani i to obilato koriste).

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Ako ti priopćenja FDA i EMA oko Ivermektina nisu dovoljne, onda pročitaj bar što misli Merck, proizvođač tog istog lijeka
    https://www.merck.com/news/merck-sta...d-19-pandemic/
    A baš su mogli pojačati proizvodnju i dobro zaraditi na lijeku.

Munkica's Avatar

https://www.google.com/amp/s/amp.the...hical-concerns

Evo, ovdje su znanstvenici fino analizirali studiju o ivermictinu.
    Jos uvijek se ne mogu nacuditi kako ljudi lako brkaju pojmove argument i misljenje i dok je tako svaka je rasprava besmislena. Jos kad se ubace teorije zavjere, ode sve u Honduras..

Freyja's Avatar

Quote Originally Posted by sillyme View Post
    Danas jako dobar članak na index o ovoj temi

https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2295925

Vidim cesto da se "Tim Freya" cesto uvrijedi kad ih zovu ravnozemljasi jer oni ne vjeruju u ravnu zemlju. A naziv je u stvari za tip mišljenja i argumentacije, sirenja "ucenja", grupiranja istomisljenika u zatvorene grupe na drustvenim mrezama koji je vec proucen i detaljno objasnjen jos na primjeru ravnozemljasa ali je tad zahvacao manji broj populacije i realno nikom nije bas utjecalo na život sto oni vjeruju u tu papazaniju. Ovaj put je takvih puno vise jer se radi o temi koja nas sve dotiče. Ali psihološki sklop je isti i nikakve koristi od linkova na znanost i činjenice, oni i dalje lupaju po svom. Ja se zato uopce ne trudim

Vec je tu bilo da se prvo napise "vazan" slucaj nekog tko je dobio anafalakticki sok 2 dana nakon cjepiva i slavodobitno na kraju "jesu testirali razinu pesticida" pa kad se ukaže na apsurdnost tvrdnji onda odjednom je to bio "sarkazam"? Ma naravno da nije. Ali je tipičan primjer tog načina komunikacije i iznosenja "argumenata i istina", zasipanje beskorisnim linkovima itd... Sve u svemu, najbolje odustati i cekati sto ce prije Darwin (kao u slucaju veterinara) ili ce imati srece pa nista (vjerojatnost je na njihovoj strani i to obilato koriste).
    Evo me na mob, na plazi sam i ne vidim bas najbolje. Dakle, ne osvrcem se na raspravu o covidu, kao sto sam napisala, ali te moram uspraviti.
    Moj sarkazam se odnosio na sljedece - kad sam vidjela sto pise u otpusnom pismu, bila sam bas iznenadjena jer sam do 7. kolovoza 2021., kad sam
    ovdje pisala post, bila uvjerena da anafilakticki sok nastupa trenutacno - dva sam i vidjela.
    Poslije je netko napisao da moze nastupiti i naokom nekoliko sati. To stvarno nisam znala.
    Dakle, bila sam sarkasticma kad sam komentirala otpusno posmo jer mi nije bilo jasno kakko netko moze napisati da je rijec o anaf. soku, a jabuku je jeo satima prije.
    To sam komentirala. Potpuno si krivo shvatila, ti to pises kao da se izvlacim iz necega. Nemam se ja iz cega izvlaciti.

I ne bih nikoga zasipala linkovika za koje mislim da su beskorisni, jer ja tako ne mislim.

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Quote Originally Posted by Munkica View Post
    https://www.google.com/amp/s/amp.the...hical-concerns

Evo, ovdje su znanstvenici fino analizirali studiju o ivermictinu.
    Jos uvijek se ne mogu nacuditi kako ljudi lako brkaju pojmove argument i misljenje i dok je tako svaka je rasprava besmislena. Jos kad se ubace teorije zavjere, ode sve u Honduras..
    Ali kužiš, Guardian plasira ljevičarske laži, zato moraš linkati desni Telegraph. Ili još bolje - Daily Mail