https://www.glasistre.hr/hrvatska/al...a-ljude-640905
A ovo je nebitno što je gospođa Markotić rekla lani u svibnju?
To je izvučeno iz konteksta?
Sjećam se kako sam lani razmišljala: Znači, nekoliko godina kojekakvih samoizolacija, nošenja maski, rada od kuće i sličnih sr..., a onda ćemo se cijepiti... Ok, i to ćemo preživjeti...
Pa ipak nismo morali tako dugo čekati...
Ali, moram još dodati kako je sad postala uobičajena retorika - ok, biram se zaraziti cijepljena. A mislim da si ipak morate priznati da niste tako razmišljali kad ste se cijepili. Vjerujem da je bilo više onih koji su mislili da će cijepljenjem izbjeći zarazu.
Ali, nažalost, ispalo je drukčije...
Ali možda griješim, to je moje mišljenje. I ja govorim na temelju onoga što se događa oko mene,
Gdja Markovića je rekla sve ok osim točke da je neko cjepivo 100% neškodljivo. Nikad nista nije 100% neškodljivo pogotovo ljekovi. Godina dana je prosla cjepivo je u pusteno u upotrebu. Antitjela se stvaraju a rizici cjepiva su višestruko manji od rizika bolesti.
Inace mislim da niti jedno cjepivo (bas takvo kakvo se danas proizvodi) nije u upotrebi toliko dugo da bi mogli vidjeti cjeloživotni efekt jer bi to značilo da se proizvodi tocno istim postupkom bar zadnjih 80 godina. A svejedno se djeca pod obavezno cijepe njima.
To ne znamo zasigurno i to je bit svega - zato nam nitko nema što nametati i uvoditi kojekakve zabrane ako mi procijenimo drukčije.
I ono o čemu se malo govori, a to je činjenica da nuspojave cjepiva nisu samo one trenutačne. Iako ćete i to opovrgnuti.
Ali je li tko išao na testiranje razine antitijela poslije prve doze? Takvi bi podatci uopće bili vrlo korisni.
https://res.mdpi.com/d_attachment/va...9-00693-v2.pdf
A ovo mi je poslala kolegica lijecnica. Ide u prilog cijepljenju s jednim ali…
Given this fact and the high number of serious side effects already reported, the
current political trend to vaccinate children who are at very low risk of suffering from
COVID-19 in the first place must be reconsidered.
Meni je ovo dovoljno.
Zna se sasvim dovoljno dobro, mišljenja kojekakvih likova zeljnih pažnje i/ili s psih problemima, vlastitim partikularnim interesima i sl. nije relevantno. Ni u ovom ni u bilo cemo drugom.
Koju istinu, da nisi vakcinisana? To si napisala ti, ne ja.
Ako ti izbegavaš susrete sa rodbinom, i generalno izbegavaš rizične susrete a svuda u zatvorenom nosiš masku, i sa svojim ukućanima isto, i spremna si da nastaviš tako koliko god treba, u tom slučaju sam spremna da priznam da grešim, i da zaista aktivno radiš na tome da se ljudi oko tebe ne razbole.
Ukoliko veći deo toga ne radiš, tipa nosiš masku samo tamo gde ti zaista ne gledaju kroz prste, u tom slučaju moja "maliciozna" paralela itekako ima smisla.
Od tvojih pustih želja da drugi budu dobro niko nema neke velike koristi, ako tvoje želje ne prati i odgovarajuće ponašanje.
Meni ne treba polagati račune o tome kako se konkretno TI ponašaš, to je valjda jasno.
Ja samo vidim da ti preslikavaš isti onaj stav koji vidim i uživo, a uživo se ti ljudi ni blizu ne ponašaju odgovorno - iako oni tvrde da su izuzetno odgovorni.
Naravno da lično tebe ne poznajem i naravno da si ti možda sasvim drugačija od svih ostalih koje ja poznajem a tvrde isto što i ti i neodgovorni su, ali, jbg, nakon dovoljno viđenih ljudi izgradiš mišljenje koje se posle ne menja lako.
A to što si možda ti zaista izuzetak ne menja armiju onih koji su nažalost pravilo.
(ako ćemo pravo, odgovorna osoba ne bi radila ovo što ti radiš - preporučivala nedelotvorne i potencijalno vrlo opasne lekove, odgovarala ljude od manjeg rizika da bi ostali izloženi većem, itd. )
Ne polazem ti racune.
I ne slazem se s tobom, ali to vec znas.
I nisam ja nikakva iznimka, ima nas jos, vrlo odgovornih, a necijepljenih. Nema nas bas tako malo.
I nisam ja preporucivala nikakve lijekove, samo sam pitala gdje je rasprava o tome.
A to je daleko od preporuke.
I brate mili, umorila sam se. I odoh kuhati rucak
Da, i ?
Trenutno u Hrvatskoj ne preporucuju masovno cijepljenje djece jer oni nisu rizicna skupina. Ne zbog toga sto sto je cijepljenje lose za njih. Ili stetno.
Svakako je pozeljnije da se procijepe prvo debeli, stari i oni sa dijabetesom. Sto ne znaci da se cijepiti ne mogu mladi, mrsavi i fit.
I dalje je rizik za bilo koju nuspojavu iznimno nizak, a korist svakako postoji.
Last edited by sirius; 10.08.2021 at 12:23.
Freya, čim pitaš i kako opet o deci i gde je rasprava o ivermektinu, znači da temu čitaš samo kada tebi odgovara.
Ivermektin je ostao negde dvesta strana iza, u proleću prošle godine, kad je i bio aktuelan (probaj pretraživač), a "opet" o deci jer o tome pišemo bar mesec dana unazad.
Zato se slažem sa Kaae, da se ti ovde dobro zabavljaš - svratiš povremeno, ubaciš nešto davno prežvakano, i nateraš ljude da opet prođu isti put truda oko razbijanja mitova, jer im ne da savest da to samo ostave tako.
Ja se ovdje dobro zabavljam?
Da ne bi moja bila posljednja i da se razbiju mitovi… I savjest im to ne dopusta. Predobro. Naklon do poda.
I vjerojatno sam trol, je li tako?
Ali cinizam, suptilne uvrede i iscudavanje i nisu neki nacin komunikacije.
Draze bi mi bilo da ste napisali kako smo mi ravnozemljasi priglupa i niza vrsta s kojom uopce ne treba raspravljati.
Pregledajte sve moje postove na ovom forumu (a ovdje sam od 2005. ili 2006.) pa mi recite jesam li ikoga ikad uvrijedila? Ili nešto slično... (ali to vam ne pada na pamet, pa tko bi se bavio takvim glupostima, a i tko sam ja...zar se ja smatram tako važnom...tako je bilo kad sam postavila ono pitanje o antivakserima, možda se netko još sjeća)
A bome sam svjedok kako ste se (zna se na koga mislim) itekako iživljavali na nekima, sjećam se mnogih gorućih rasprava kad je još bilo baniranja.
A znate li da se o gotovo svakoj temi može kulturno i civilizirano raspravljati, uvjerena sam u to. A i ne samo to, kad ne bi bilo tolikih napada s druge strane, ljudi bi bili spremniji saslušati onog drugog. Ovako se netko ili brani ili nešto dokazuje ili nešto treće. A zapravo nitko nikoga uistinu ne sluša. A još kad je grupica istomišljenika u pitanju, nema im premca, zapravo jedva dočekaju svoju žrtvu. Ali to je tako predvidivo da i ne treba previše komentirati.
Ekipa, vratite se na temu, tamo gdje ste stali, negdje na 280. stranici.
Lek je dovoljno bezbedan ili delotvoran ili nije.
Vakcina je dovoljno bezbedna i delotvorna ili nije.
O tome se raspravlja na osnovu prikupljenih podataka.
Podaci su ili verodostojni ili nisu.
(i o svemu tome ili jesmo ili nismo već raspravljali - a jesmo).
Ti krećeš od postavke da podaci nisu verodostojni. "Ekipa" kreće od pretpostavke da jesu, ili bar jesu u razumnim granicama.
Ti krećeš od pretpostavke o nedobronamernosti ogromnog broja ljudi niza različitih struka sa cele planete. "Ekipa" ne pretpostavlja nedobronamernost, nego relativnu objektivnost.
Može li tu biti konstruktivnog raspravljanja?
Jedina "pretpostavka" u mom postu je pretpostavka da su sveukupni podaci o bilo čemu vezanom za koronu dovoljno verodostojni. Ostalo su posledice te pretpostavke.
Ja ne umem da diskutujem o tome da li je dobar deo od 7 milijardi ljudi profesionalno i aktivno upleten u fabrikovanje neverovatne količine netačnih podataka, ili ipak nije.
Nije mi to profesija, ali mislim da se lako može statistički i matematički izraziti koja je verovatnoća da je ta pretpostavka o globalnoj zaveri stotina miliona ljudi uopšte moguća.
Jednostavno nisam dosegla tačku u životu u kojoj sam prestala da verujem u matematiku, i generalno, u prirodne zakone.
Nisi normalna, stvarno. A ne smijes reci da te vrijedjam jer ja samo izrazavam svoje misljenje, sto je dopusteno jer se moramo tolerirati cak i kad je rijec o notornim misljenjima.
Ivermectin se, u veterini, koristi za svinje i, mislim, goveda. Moj susjed ima negdje svinje. Ostavio i. Je lijek jer je za njih. Ima i laboratorij jer - moze mu se. Zaradio je novac, posteno, a koristi ga kako zeli.
Prestani mi imputirati gluposti.
Last edited by Kaae; 10.08.2021 at 15:24.
Lili, ponovno te pitam, dokle ide tvoja granica tolerancije? Vidim da je svejedno sto se tice znanosti. A kako je na polju LGBTQ+ i BIPOC populacije? Trebamo li raspravljati o tome jesu li oni takodjer ljudi? Jer, ima puno i previse jedinki na svijetu koji o ovim populacijama govore i argumentiraju na isti nacin kao i Freyja o pandemiji.
Njoj sigurno ne treba odvjetnik poput mene, ali sto si sad nju zakacila?!
Zbog njezinog iksa.
Jer sam mozda nesto krivo napisala u tom dijelu koji je potpisala?!
Pa nije potpisala nista vezano za ovu temu.
A za ono imam potpuno pravo, cak to nikad nisam javno komentirala, nego netko drugi.
Pa rekla bih Kaae ako cemo iskreno brat bratu da sam tolerantnija od mnogih.
Necija misljenja nisu uklesana u kamen, na njih se moze i utjecati putem normalne pristojne komunikacije da se radi o BILO KOJOJ temi.
Nekad ljudi trebaju cuti i drugacije argumente, al ih od tolike kolicine iskljucivosti sugovornika, nametanja svog misljenja, cinizma, sarkazma, neslusanja njihovih argumenata zapravo ni ne čuju.
Ja ne znam kako da jasnije napisem nego sto jesam da me shvatis sto hocu reci.
Pa sto te briga sto ja ispitujem Lili, tjeraj svoja posla. Zanima me dokle seze njezina granica tolerancije, to je sve. Ne mora mi odgovoriti ako ne zeli, ali zanima me cisto zato sto cesto ovdje ustaje u obranu osoba koje pisu notorne gluposti, a pod krinkom tolerancije misljenja.
Pa eto, zanima me koliko daleko ta tolerancija seze. Ja jasno podvlacim crtu, sto se nadam se vidi.
Opet mi nisi odgovorila na pitanje. Shvatila sam da si tolerantnija od mnogih sto se tice znanosti i da je, s tvojeg stajalista, ok da ljudi uvjeravaju druge da je pandemija izmisljena i da je bolje da se ne cijepimo.
Zanima me mislis li da je u redu propitkivati jesu li osobe nebijele boje koze manje vrijedne od nas bijelih. Je li u redu da imaju manju placu zbog boje koze? Je li u redu da se homoseksualce smatra bolesnima? Je li u redu da homoseksualci ne smiju usvajati ili radjati djecu jer ce ta djeca odrastati u neprirodnoj okolini i potencijalno postati bolesna kao i njihovi roditelji? Trebamo li i o tome raspravljati i vaditi izjave Zeljke Markic i katolicke crkve i pokusavati dokazati da smo u pravu?
Mislis li tako? Ili podvlacis granice tolerancije kad ona prelazi u diskriminaciju, rasizam i bilo koju drugu netrpeljivost? Ja ne mogu zatvoriti oci pred ogavnim, nepravednim i netocnim informacijama. Mozes li ti?
Kaae me je stavila zato sto sam nekoliko puta napisala na forumu da nedostaje tolerancije drugacijeg misljenja.
U mojoj glavi je potpuno netoleriranje drugacijeg misljenja, vrijedjanje i "čoporativno napadanje" u istom rangu kao i netoleriranje LGBTQ. Apslolutno isto.
Uostalom svatko ima pravo reci sto misli. Nismo valjda to pravo izgubili, ja zivim u uvjerenju da zivimo u demokraciji.![]()
Govor mrznje se ne dopusta u (uredjenim) demokracijama.
Ne razumijem ovo sto ti je u istom rangu.
Kad dodje osoba X na forum i napise da on(a) misli da su svi homoseksualci bolesni, to trebamo tolerirati jer, eto, zivimo u demokraciji? Ili ipak podvlacis crtu?
Tko treba tolerirati LGBTQ+? Ako ih toleriramo, znaci da su oni ipak bljak, ali eto, ne udaramo ih po glavi, vec okrenemo glavu pa malo povratimo u usta, potiho?
Kaae opetovano to radis pred ocima forumasica koje te citaju. Stalno drugima imputiras nesto sto nikada nisu rekli.
Tako i sada.
Naravno da tolerancija ima svoje granice al moje su ocito puno rastezljivije od tvojih.
Npr na temu gejeva dosta ljudi iz nasih krajeva ima predrasude, sto ne znaci nuzno da su losi ljudi jer se s tim nisu susreli. A kada se ispostavi da je jedan clan obitelji takve orijentacije, prihvate tu cinjenicu i promijene stavove. Ti smatras ocito da je to nemoguce i da je sve u kamen uklesano kao kod tebe. Ne mora tako biti zaista.
To je to od mene. Nemam viska vremena da bi se upustala u visesatne rasprave.![]()