Stranica 287 od 383 PrviPrvi ... 187237277285286287288289297337 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,301 do 14,350 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    sad se Riječanka pita "je li sitničavo ako istaknem da sam ja gore stavila link na isti taj članak ?"

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    Ali korona - ne znam ni koliko mi traje imunitet vakcinacijom, niti prirodni, niti pokazuje neku sezonsku distribuciju. Ako normalno "živim sa koronom" i ne znam da li sam imala koronu, i ne znam ni koliko mi traje imunitet vakcinom, kako ću proceniti kada (i da li) je vreme za neku iduću dozu?
    Pa ja sam shvatila da ce to oni zakljuciti praćenjem broja hospitalizaciju i težih slučajeva medju procijepljenima. Ako je npr redukciji hospitalizaciju 97% prvih 6 mjeseci a nakon npr 10 mjeseci padne na 60% onda ćeš vjerojatno htjet se docijepiti nakon 10 mjeseci ili ce tad biti izdana preporuka za rizične skupine. Brojke su ilustrativne

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A evo kod nas opet raste broj pozitivnih. Netko je rekao da očekuje 1000+ nakon Gospe i čini mi se da se blizimo tome

Malo me strah jeseni, ne radi drugih stvari nego sam ocekivala normalniji početak škole za malca

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja sam shvatila da ce to oni zakljuciti praćenjem broja hospitalizaciju i težih slučajeva medju procijepljenima. Ako je npr redukciji hospitalizaciju 97% prvih 6 mjeseci a nakon npr 10 mjeseci padne na 60% onda ćeš vjerojatno htjet se docijepiti nakon 10 mjeseci ili ce tad biti izdana preporuka za rizične skupine. Brojke su ilustrativne

Tako sam i ja skapirala ali nije zgodno jednom kad već upadneš u te ilustrativne brojke :/, onda je malo kasno, što za pojedinca što za populaciju. Onda, pretpostavljam, opet idu mere, masovka za vakcine, itd.
    Nadala sam se nekom elegantnijem rešenju u budućnosti...
    Svakako mi nismo Britanija, mi prelazimo 1000 verovatno već sutra, današnji broj 921.
    Mislim da je broj hospitalizovanih i dalje relativno mali- ali bi se to moglo promeniti za mesec-dva.
    S obzirom da treće doze zapravo nema, mi smo eksperimentalna grupa za dužinu trajanja imuniteta kod Sinofarma.
    Da li sam čudna što mi se ne dopada da moji roditelji budu deo test grupe, a ne bi morali biti jer vakcina ima u višku?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    S obzirom da treće doze zapravo nema, mi smo eksperimentalna grupa za dužinu trajanja imuniteta kod Sinofarma.
    Da li sam čudna što mi se ne dopada da moji roditelji budu deo test grupe, a ne bi morali biti jer vakcina ima u višku?
    Ja te razumijem ali zar nema neka zemlja s dobrim podacima koja je brze cijepila od vas pa da tamo pratis stanje? Npr Singapur? Cile?
    Mm, mama i ja smo cijepljeni s AZ pa pratim izvještaje iz UK.
    Ovi koji su cijeplje i Pfizerim bi trebali pratiti situaciju u Izrael i USA.
    S obzirom da su oni 2-3 mjeseca "ispred" nas.
    Takodjer za treću dozu da djeluje pretpostavljam da ne treba više od tjedan-dva.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 11.08.2021. at 16:35

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam shvatila da sada masovna testiranja postaju besmislena i preskupa s obzirom na cjelokupnu situaciju.
    I ja, oni ce svoje novce stavit na trecu docjepu ugrozenih, a hvatanje ludovanja delte postaje besmisleno jer se prebrzo siri i zapravo im je kljuc da nemaju poplavu bolnica i neki pgroman pomor.

A iz izraela cemo upratit koliko traju antitijela od pfizera, oni su najrevniji u tome.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.08.2021. at 16:54

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A i mi cijepljeni cemo se malo boostat u dodiru s deltom, hopefully, kao i preboljeli od alfe i britanskog. Glavna je frka da korona ne zagrebe / sto kasnije zagrebe u onaj pool od 50 posto 65 plus hrvatskih necijepljenih staraca, tad nam svima skupa nema pomoci jer ide udar na bolnice, a onda zbog necijepljenih staraca posljedicno i udar na skolstvo (online) i gospodarstvo (nista ugostoteljstvo i entertainment opet).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.08.2021. at 16:58

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Nema potrebe za tolikim sarkazmom. Gro ljudi nije zadovoljan bolešću, nije zadovoljan ni s tim u što se nekima život pretvorio (a kod nas su mjere kamilica u usporedbi s nekim EU zemljama), nisu zadovolj ni oni koji su faktički izgublii poslove (recimo gospođa koja je držala plesne radionice u našoj OŠ, i još u nekim školama; njen je posao doživio ključ u bravu), nisu zadovoljni s nedostupnošću zdravstvenih usluga zbor korone (što zbog realne situacije prepunjenih intenzivnih odjela u prosincu, što zbog neorganizacije: daljnji rođak je umro nakon operacije mjehura 4/2020, nisu ga na vrijeme pustili nazad u bolnicu kad se iskompliciralo, bolnice su u to vrijeme bile poluprazne).
    Pa nisu zadovoljni ni zbog utjecaja na psihičko zdravlje, osobito kod mladih, kojima se otpočetka nabijala krivnja kako će bake i djedove u gorb otjerati svojim ponašanjem; varijacija na temu klasičnih emotivnih ucjena.

Moguće je da nisam u toku, ali da li stvarno znanost, struka itd misle da je realno moguće baš baš eliminirati bolest? Ili je realno da se treba svesti na štetnost, opasnost itd. kao kod gripe? Jedno je napraviti dovoljno vakcine, za sve koji trebaju i žele se cijepiti, a drugo je ucjenjivati cijelu populaciju obaveznim cijepljenjem, s obzirom da su rizik bolest/nuspojave cijepljenja izgleda obrnuto proporcionalni s dobi.

A ta teška bolovanja svakih 6 mjeseci? Koliko znam, bilo je slučajeva da netko dobije dvaput pozitivan PCR, ali baš da dvaput završi na respiratoru od korone dvaput u godini?
    Marija, ako skroz zanemarimo rizik (od smrti i respiratora) za svakog pojedinca, nije mi jasno kako si uspjela propustiti gospodarske probleme vezane uz pandemiju, tim vise sto ih i sama spominjes vec u prvom odlomku.

Slobodno sirenje koronavirusa kroz stanovnistvo utjece na svakoga, ukljucujuci i one koji vise nego vjerojatno od tog virusa umrijeti nece, niti okusiti respirator (ali mogu, bez problema, to iskustvo priustiti nekom drugom, pogotovo ako su asimptomaticni i ni ne znaju da ga sire). Svaka samoizolacija vrticke grupe ili razredne jedinice ukljucuje i nemogucnost odraslih osoba da odlaze na posao. Taj neodlazak na posao je ili placen (sto nije besplatno i nicije, kako se cesto misli) ili mozda nekima i nije. Netko ce, na kraju krajeva, izgubiti posao zbog precestih bolovanja jer ce posladavac postati nesolventan bez radnika ili ce mu ovaj s bolovanjima stvarno poceti ici na zivce (pa ce ga otpustiti pod krinkom nekog drugog problema, da sve bude po PS-u).

Koliko je poznato, nitko ne misli da cemo eliminirati bolest cijepljenjem, barem ne u dogledno vrijeme. Ako procijepljenost ukupne populacije poraste (ukupne svjetske, a ne samo po pojedinim zemljama gdje su ionako tranzicije stanovnistva ogromne), eksponencijalno ce pasti mogucnost virusa da putuje i da nastavi s mutacijama koje su, uglavnom, dobre za opstanak virusa, a lose za ljudsku populaciju. Tako se, na kraju krajeva, iskorjenjuje svaka bolest. Virusi ne putuju nikamo ako ih netko ne nosi. Kod koronavirusa, necijepljeni ih nose vise nego cijepljeni, a Delta varijanta se siri brzo i efikasno. Necijepljeni mahom popunjavaju bolnice, cijepljeni rijetko ili uopce ne. Necijepljeni uglavnom pridonose rastu broja umrlih, dok cijepljeni u pravilu ne umiru.

S obzirom na globalni utjecaj globalne pandemije na [sve aspekte zivota], nije uopce cudno ocekivati da ce se cjepivo protiv kovida uvesti na obavezne kalendare cijepljena cim to postane moguce (regulatorno trenutno ne moze zbog privremenog statusa, ali blizu je i puno pustanje u uporabu, barem u SAD-u) jer je svim zemljama svijeta u interesu sprijeciti daljnja zatvaranja, ekonomske krahove, a i "sitnije" probleme poput prepunjenih bolnica na nacionalnim i lokalnim razinama. Cilj im je odrzati skole otvorenima, tvornice u pogonima, itd.

U isto vrijeme, cak kad/ako cjepiva postanu obavezna, postojat ce alternative za one koji se ne zele cijepiti, samo ce, vise nego vjerojatno, manjkati neke privilegije. I to je ok. Bitno je, naravno, znati granicu izmedju prava i privilegija prije nego se pobuni protiv povrede necijih prava. Sigurna sam da nikome nece biti uskraceno pravo na zivot, dom, a cak i rad. Mozda ce samo morati birati neka druga mjesta za rad i dom, na primjer, ako im alternativa cijepljenja nece odgovarati. Tako, u krajnjem slucaju, zivimo i sad - vodimo se raznoraznim kriterijima, sto privatno, a sto poslovno. Ja recimo biram gdje cu "glasati novcem", kako se to kaze s ove strane bare. Tako ce mozda necijepljeni, kad/ako cijepljenje postane obavezno, morati npr. traziti alternativne zdravstvene ustanove ako zele biti lijecnik koji se nije cijepio. Postoji trziste za sve, uvijek.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrci moja,
    Tko bi rekao kad si mu prosle godine odgodila skolu, i pandemija je bila jedan od razloga da vas ove godine ceka najvjerojatnije opet isto ili slicno.

Mozda zvuci blesavo, al meni je muka sto mi starije dijete najvjerojatnije nece imati rucak u skoli (inace imaju prehranu u sk.kuhinji cijelu osnovnu), pa cu opet kuhat maltene samo za nju jer mi ostali jedemo na poslu odnosno u skoli. Uvijek mi je lako nesto sprckat nabrzaka, al kad trebam kuhat kompletan uravnotezen obrok ajmeee...opet ce bit u 6h ujutro ili iza 21h kad kapke sklapam..

Starci su nam cijepljeni kao i mi, vise od toga ne mogu, sta bude, bit ce.

Frendica mi javlja da je u Splitu milijun ljudi na rivi, 90% stranci.
    Kaze: svjetsko, a nase
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.08.2021. at 17:23

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Upravo gledam stanje u Francuskoj, oni bez covid potvrde ne mogu ništa. Ni kupiti kroasan.
    Imam covid potvrdu, naravno da imam, radi sebe i radi svih drugih, ALI ne želim da mi je policija stalno provjerava. Ne želim živjeti u policijskoj državi.
    Lani su me propusnice izluđivale. Kako ću ja podnijeti ako provjera potvrda postane stalno stanje?
    Mislim samo o sebi ovaj čas, priznajem. Ne mogu ni zamisliti svijet u kojem nema slobode bez koda.
    A vjerojatno ću morati, htjela, ne htjela.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Freyja, ako si željela dijaliog, a nisi ga dobila, zašto se i dalje trudiš? Što te motivira?

Nije mi problem što iznosiš svoje stavove, volim kad mi netko pokaže drugu stranu i spremna sam na promjenu. I sad se to dogodillo, ali još više u suprotnom smjeru.
    Lonni, mislim da sam to napisala već nekoliko puta, pa i danas.

"A zašto ne razgovaramo o onom korisnom iz ove rasprave? Može li se što napraviti da se i neka druga cjepiva uvrste na hrvatsku listu?"

To me motivira-lo, primjerice. Ali ništa od toga. I više se neću truditi.
    I stvarno je zrelo od tebe da si nakon slušanja tuđih stajališta spremna na promjenu, u kojem god smjeru.
    Iako mi je tvoja posljednja rečenica pomalo infantilna.

Idem sad još pogledati je li me netko nešto izravno pitao i nadam se da ne moram ponovno objašnjavati što sam se ovdje pojavila, a pozdravila sam se s vama.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo gledam stanje u Francuskoj, oni bez covid potvrde ne mogu ništa. Ni kupiti kroasan.
    Imam covid potvrdu, naravno da imam, radi sebe i radi svih drugih, ALI ne želim da mi je policija stalno provjerava. Ne želim živjeti u policijskoj državi.
    Lani su me propusnice izluđivale. Kako ću ja podnijeti ako provjera potvrda postane stalno stanje?
    Mislim samo o sebi ovaj čas, priznajem. Ne mogu ni zamisliti svijet u kojem nema slobode bez koda.
    A vjerojatno ću morati, htjela, ne htjela.
    Odavno nema slobode "bez koda", odnosno ne znam je li je ikad bilo. Svijet jednostavno tako funkcionira, a "kodovi" se mijenjaju prema okolnostima.

Trebaju nam putovnice (one obicne, ne ove za kovid) da bismo putovali svijetom. Ulaznice za muzeje i predstave. Karte za vlak i tramvaj. S obzirom na trenutne okolnosti, izgleda da ce nam svuda trebati i potvrda vezana uz kovid (ovakva ili onakva).

Za ovo zadnje smo si doslovno sami krivi (kao drustvo, onako opcenito).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sami krivi?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Sami krivi?
    S obzirom da se virus ne krece sam od sebe i da kao jedinke imamo poprilicnu moc (odlucivanja), svakako.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne osjećam se baš ni najmanje kriva za ovo. Disati moram dok sam živa, govoriti isto tako, bar ponekad. U samicama ne možemo živjeti godinama. Nikoga ne zapljuvavam, slučajno ni namjerno.

A nisam ni čačkala po korona virusima šišmiša, uvodila im dodatne funkcionalnosti, prilagođavala ih da mogu napasti čovjeka. Niti sam financirala takva istraživanja.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mozemo se kao drustvo ponasati odgovornije, opcenito. Sigurno nisam prozvala niti jednu jedinu osobu s foruma ili opcenito, imenom i prezimenom.

Ali ok. Mozemo se sad i opravdavati ponaosob pa glasati tko sto radi bolje ili gore, stavljati popise i zabavljati se u nedogled.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam nedavno bila na jednom koncertu gdje se tražila covid potvrda, skenirali su kodove i trebalo je pokazat i osobnu, da ne bi bilo ulaženja s tuđima. Onda par metara niže provjera karte, taman stigneš izać iz jednog maila u drugi

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Inace kad smo kod sojeva, nisam jos stigla detaljno citati, ali ne svida mi se sto pisu za kolumbijski. Nešto sam vidjela da su umirali i cijepljeni s dvije doze, doduse bila rijec o starackom domu

Da, sto se tice skole stvarno nisam mislila da će sve biti isto kao i proslu jesen

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pocela sam citati od prekjucer, vrti se stalno isto. Lili, mislim da si prevrnula punu kantu s mlijekom, svojom tolerancijom pisanja opasnih neistina. Pod mlijkom mislim na niz kvalitetnih postova cura koje se trude sacuvati forum od suludih teorija zavjere. Razumijem da ljudi ne razumiju na koji nacin znanost funkcionira, ali to ja ne vidim kod Freye. Ja ne vidim ni mazohizam, kako si ona tepa. Meni je to cisti sadizam, ubijanje teme i sprjecavanje korisne informativne diskusije.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Inace, nisam shvatila na sto se mislilo kad se Bild kao donedavno relevantan izvor nasuprot reutersu spominjao. Je l to neki sarkazam?

Pretpostavit cu da se freya šalila s Bildom, ja ne znam za gore novine. Heinrich Boell je jos prije 50 godina reagirao na ucinak Bilda na zivot pojedinca u knjizi Die verlorene Ehe der Katharina Blum. Pretpostavljam da to nikome od nas nije nedavno.

Bit ce da je sala u pitanju.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    A nisam ni čačkala po korona virusima šišmiša, uvodila im dodatne funkcionalnosti, prilagođavala ih da mogu napasti čovjeka. Niti sam financirala takva istraživanja.
    Netko je?
    Virusi su inace poznati po tome da bez dodatne ljudske intervencije ne znaju prijeci s životinja na ljude.... ebola npr.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Beti3, svi bismo mi na staro i svi bismo prstom uprli u krivca pojedinca. Meni su tu covid putovnice najmanji problem. Znacajno mi je veci problem zaguseni zdravstveni sustav koji nam uskoro opet dolazi.
    Vec sam napisala da ne ocekujem da cu se izvuci od covida, samo se nadam da necu umrijeti i ostaviti malo djetete jer necu moci do kirurga jer je medicinsko osoblje na covid odjelu ili je na bolovanju. Dok freya siri pravu istinu nama ovcama.
    Papir tu, papir tamo, bas me briga. Imam potvrde o cijepljenju u novcaniku neprekidno. Tesko ti na e gradjaninu izvuc papir.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da znaju prijeći, kao i SARS i MERS, no u njihovom slučaju je prijelazna životinja nađena relativno brzo. Wuhanski laboratorij bavio se istraživanjima GOF na korona virusima šišmiša.

Dobila sam prije par mjeseci članak, dugačak je i meni zahtjevan, pa mi je dugo trebalo da se probijem kroz njega, ali je vrlo vrlo informativan i ozbiljan, nije ravnozemljaški, ako se netko pribojava:

https://thebulletin.org/2021/05/the-...-box-at-wuhan/
    Posljednje uređivanje od Marija : 11.08.2021. at 23:22

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja se nekako nadam ipak malo pozitivnijoj jeseni nego prosle godine. Ne znam jel cekam neko cudo da se desi ili racunam da ce vladajuci postupit onako kako je pisalo u onom pulinkinom clanku da se privikavamo da je korona oko nas, da ce se ici na redukciju ogranicenja i manje izolacija.

Ne znam, ne mogu i ne zelim brinut unaprijed. Ne mogu nista ucinit po tom pitanju osim cekat.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Marija, ja uopce ne sumnjam da je virus "skemijan" u Wuhanu u labu samo je pitanje je li slucajno utekao ili je namjerno pusten.

Americka obavjestajna agencija je najavila objavu svih prikupljenih dokaza, bas me zanima sto su zakljucili.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja se nekako nadam ipak malo pozitivnijoj jeseni nego prosle godine. Ne znam jel cekam neko cudo da se desi ili racunam da ce vladajuci postupit onako kako je pisalo u onom pulinkinom clanku da se privikavamo da je korona oko nas, da ce se ici na redukciju ogranicenja i manje izolacija.

Ne znam, ne mogu i ne zelim brinut unaprijed. Ne mogu nista ucinit po tom pitanju osim cekat.
    Ako sam ja dobro shvatila medicinarima taj pristup nikako ne odgovara. Kao i ljudima s tezim bolestima, jer im treba dostupan krevet u bolnici.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi se isto nadamo boljoj jeseni od prosle pa se lokalno naveliko poduzima kontaktiranje skolskog odbora kako bi ih se upozorilo da velik dio roditelja zahtijeva obavezne maske od pocetka skolske godine pa sve dok ne odobre cjepivo za djecu do 11 godina.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Die verlorene Ehe der Katharina Blum.
    Ehre, a ne Ehe. Kud bas obje rijeci postoje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Marija, ja uopce ne sumnjam da je virus "skemijan" u Wuhanu u labu samo je pitanje je li slucajno utekao ili je namjerno pusten.

Americka obavjestajna agencija je najavila objavu svih prikupljenih dokaza, bas me zanima sto su zakljucili.
    Sumnjam da ce nam ovo ce nam bit kljucno u borbi s pandemijom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pocela sam citati od prekjucer, vrti se stalno isto. Lili, mislim da si prevrnula punu kantu s mlijekom, svojom tolerancijom pisanja opasnih neistina. Pod mlijkom mislim na niz kvalitetnih postova cura koje se trude sacuvati forum od suludih teorija zavjere. Razumijem da ljudi ne razumiju na koji nacin znanost funkcionira, ali to ja ne vidim kod Freye. Ja ne vidim ni mazohizam, kako si ona tepa. Meni je to cisti sadizam, ubijanje teme i sprjecavanje korisne informativne diskusije.
    x. I potpis na kaaeine posteve, bas super sazeto, posebno onaj odgovor mariji.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je slično kao i ini, od početka pandemije nejasno zašto je bitno natezati se prirodni/veštački virus.
    Osim ako niste u zabludi da veštački virus negde ima neki prekidač za samouništenje na komandu. Nema.
    Poreklo mu je totalno nebitno za dalji tok pandemije.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja te razumijem ali zar nema neka zemlja s dobrim podacima koja je brze cijepila od vas pa da tamo pratis stanje? Npr Singapur? Cile?
    Pratim ja stanje tamo, i mahom se daje treća doza makar nekim grupama, uglavnom jesu obuhvaćeni stari ljudi.
    Što mi ne znači puno ako naš Vrhovni Antivirus ne reši da nas udostoji trećom dozom...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj sesnaestogodisnjak je danas imao prvi dan in-person skole nakon marta 2020. Kaze da je bilo zabavno, svi nose maske i svi su vakcinisani. Ceo grad se maltene testira ovih dana. Danas sam vodila troje mladjih na test. Skolski distrikt zeli sto vise podataka i sto vise ljudi u sistemu, da mogu da prate. Nije obavezno, ali odaziv je ogroman. Mesta za testiranje su u dve srednje skole.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Inace odlican covid portal ima savezna drzava Utah:
    https://coronavirus.utah.gov/case-counts/
    Ako kliknete na 'Risk Factors' videcete podatke stratifikovane prema vakcinacijskom statusu i postojanju komorbiditeta.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dok freya siri pravu istinu nama ovcama.
    „Za nekoliko godina će se vidjeti što je zapravo istina (barem se nadam), ali mislim da je oprez itekako potreban.“

Moj citat.

„Ja nisam napisala da iznosim potpunu istinu, ali smatram da ona nije jednostrana.“

Moj citat.

„I sad prestanite secirati mene - secirajte svaku rečenicu gospodina Lauca, dr. Jurinčić itd. Ispada kao da je svaka njihova rečenica moja. Istina je da se s većinom slažem, ali ne baš sa svime.“

Moj citat.

Svi ti citati bili su poziv na dijalog.

„Ina, hajde prokomentiraj onog njemačkog patologa. Kad je sve što sam linkala neistina, a i opasno je.“

Moj infantilni i nepromišljeni citat. Nisam to Inu trebala tražiti. Ali da, taj je patolog samo jedan od onih koji u meni pobuđuju sumnju.

„Izrugivali se s Freyom (koja druge nije vrijeđala) ili ne, ova situacija s koronom je pogodno tlo za teorije zavjere, od kojih su neke sumanute, a neke se pokažu i istinitima. I uopće nije za osuđivati ljude koji su skeptični i koji postavljaju pitanja i sumnjaju u sve i svašta.
    Ne vjerujem u čipove, magnete, golubove kojima mijenaju baterije, zasipanje s chemtrailisima... Ali svaka kriza, umjetno i namjerno izazvana ili ne, potaknut će neke ljude da se njome beskrupulozno okoriste, i nije čudno da su mnogu skeptični prema svemu, i prema dobrim preporukama, a istina je da nisu sve preporuke i mjere bile dobre.“

Marijin citat
    (Marija, oprosti što tebe citiram u ovom kontekstu, znam da se i ti načelno NE slažeš sa mnom, ali pozivaš na drukčiji oblik komunikacije. Citirala sam te samo što potpuno potpisujem to što si napisala.)

„Onda, svi se pozivaju na znanost i struku. Lauc tvrdi da je bolji ili bar jednako dobar imunitet kojeg nosi preboljela bolest (ako se ne varam, to zaključak studije o T staničnoj imunosti).

Ambriović Ristov tvrdi da je bolji (dugotrajniji itd) imunitet koji se dobiva cijepljenjem... Što je istina?“

Ponovno Marijin citat.

Da, što je istina? To se cijelo vrijeme pitam.

A ja stalno nudim gotove istine. Očito.

Zaključilo se da ja ne pozivam na dijalog, nego da samo lijepim svoje linkove, gotove istine. Drugi put ću ispod svojih linkova napisati - molim Vas, možemo li oko ovoga voditi kulturni dijalog. Pa će me se shvatiti.

I koliko god ja bila iritantna i nepodnošljiva drugima zbog nekih svojih stajališta/svjetonazora, i dalje se pitam:

"A zašto ne razgovaramo o onom korisnom iz ove rasprave? Može li se što napraviti da se i neka druga cjepiva uvrste na hrvatsku listu?"

Vama to čak nije ni tema. Čujete li me uopće? Vama to nije ni tema. A tisućama Hrvata (govorim samo o situaciji u Hrvatskoj) jest. A budući da jest, u problemu smo, je li tako? Jer mnogi od njih bi se cijepili da je neko drugo cjepivo u pitanju. NEKI I DALJE NE BI, znam. Ali mnogi bi. I tako bi se povećala ta famozna procijepljenost za koju se uporno ponavlja da bi trebala biti veća.
    Od svih njih se traži da pristanu na nešto njima potpuno neprihvatljivo. To je u redu?
    Bio bi sulud zahtjev da traže, primjerice, da se stvori cjepivo koje je njima prihvatljivo. Ali ono već postoji. Ali ne i rasprava o njima.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Samo da budem jasna, za one kojima možda ponovno nisam jasna, ovaj moj posljednji post nikako nije bio poziv na dijalog. No way.
    Ako se netko možda uplašio da opet upadam u temu.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ok, tolike destine postova da bi ispalo da tebe oko cjepiva najvise muci religijska strana.

Sto bi bilo idealno za vas (vjerujem vrlo malobrojne) kakvo cjepivo, tko bi ga trebao od crkvene hijerarhije blagosloviti? Papa je pozvao na cijepljenje trenutnim cjepivima pa ni to nije dovoljno?
    I sama si linkala clanke ili isjecke s tim citatima.
    Papu ne priznas/ne priznate: tko ima veci autoritet?
    Ne provociram, zbilja sam znatizeljna.
    Posljednje uređivanje od rosa : 12.08.2021. at 06:16

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, tolike destine postova da bi ispalo da tebe oko cjepiva najvise muci religijska strana.

Sto bi bilo idealno za vas (vjerujem vrlo malobrojne) kakvo cjepivo, tko bi ga trebao od crkvene hijerarhije blagosloviti? Papa je pozvao na cijepljenje trenutnim cjepivima pa ni to nije dovoljno?
    I sama si linkala clanke ili isjecke s tim citatima.
    Papu ne priznas/ne priznate: tko ima veci autoritet?
    Ne provociram, zbilja sam znatizeljna.
    Draga Rosa, evo još ću se jednom citirati:

"Samo da budem jasna, za one kojima možda ponovno nisam jasna, ovaj moj posljednji post nikako nije bio poziv na dijalog. No way."

Ni ja ne provociram. Uistinu.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Eh,sad...kad treba u sridu, onda se povlacis.
    Neka, tvoje pravo.
    No answer is also an answer.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Eh,sad...kad treba u sridu, onda se povlacis.
    Neka, tvoje pravo.
    No answer is also an answer.
    Povlačila sam se proteklih dana?
    Ovaj tvoj odgovor samo je dokaz da IPAK provociraš.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Povlačila sam se proteklih dana?
    Ovaj tvoj odgovor samo je dokaz da IPAK provociraš.
    Povlacila se nisi, napisalala si puno postova u komunikaciji s drugim forumasicama.

Prvi put ikad te sad pitam nesto na forumu. Jedno jednostavno pitanje.
    Ciji autoritet bi poslusala i dala se cijepiti?

Je li lakse odgovoriti na to, za tebe ocito, sustinsko pitanje ili je lakse i svrsishodnije okolisati i izvrdati i pisati da provociram i citirati kako si se pozdravila vec na ovoj temi. Jesi. Preko nekoliko puta.

Ako kazes da se odjavljujes/pozdravljas, onda ne dolazis po jos, ali da drugi vise nemaju pravo nista te pitati ili vezano za tvoje upise komentirati, zar ne?
    Onda je to prazna provokacija.

Jedno jednostavno pitanje:
    Ciji autoritet?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Povlacila se nisi, napisalala si puno postova u komunikaciji s drugim forumasicama.

Prvi put ikad te sad pitam nesto na forumu. Jedno jednostavno pitanje.
    Ciji autoritet bi poslusala i dala se cijepiti?

Je li lakse odgovoriti na to, za tebe ocito, sustinsko pitanje ili je lakse i svrsishodnije okolisati i izvrdati i pisati da provociram i citirati kako si se pozdravila vec na ovoj temi. Jesi. Preko nekoliko puta.

Ako kazes da se odjavljujes/pozdravljas, onda ne dolazis po jos, ali da drugi vise nemaju pravo nista te pitati ili vezano za tvoje upise komentirati, zar ne?
    Onda je to prazna provokacija.

Jedno jednostavno pitanje:
    Ciji autoritet?
    Rosa, evo da ne budem nepristojna još ću ti jednom napisati:

"Samo da budem jasna, za one kojima možda ponovno nisam jasna, ovaj moj posljednji post nikako nije bio poziv na dijalog. No way."

A samo ću još ovo dopisati - to sam napisala zato što se konstantno povlači nešto ovakvo: svrsishodnije okolisati, ..., i pisati da provociram, ..., prazna provokacija... Već danima to čitam.

To je retorika većine vas. Vi JEDNOSTAVNO ne znate drukčije, kad je o meni riječ, naravno.

Dolazim po još? Ne, da sam došla po još, i dalje bih lijepila linkove i "provocirala". A to mi više ne pada na pamet. Ali Jeleni sam željela odgovoriti na ovo njezino: Dok freya siri pravu istinu nama ovcama.
    Jer to što je napisala jednostavno nije točno. I to sam obrazložila.
    Kakve veze ima to što me prvi put nešto pitaš na forumu? Baš nikakve. Ali ipak, da, moram priznati - pitala si me nešto. Za razliku od većine koji su me samo napali.
    Ali ako ti misliš, nakon onoliko mojih postova da se ja izvrdavam i sl., tko sam ja da te demantiram? To je tvoje pravo. Misli to i dalje.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Dobro Freyja, kako zelis.
    Odgovorila, nazalost, nisi.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma naravno da sam odgovorila. Kako nisam. Ali si ti postavila krivo pitanje.
    Čiji autoritet? Pa što to znači? Da postoji neka osoba koju bih ja trebala poslušati? Stvarno to ne razumijem. Jer ta osoba ne postoji.
    Postoje samo neke druge opcije lijekova na koje bih možda pristala. Je li to zadovoljavajući odgovor na tvoje jednostavno pitanje?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koje su ovo manipulatorske fore…
    Užas

Sent from my iPhone using Tapatalk

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo, na popis dodajem i manipulatorske fore.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Vama to čak nije ni tema. Čujete li me uopće? Vama to nije ni tema. A tisućama Hrvata (govorim samo o situaciji u Hrvatskoj) jest. A budući da jest, u problemu smo, je li tako? Jer mnogi od njih bi se cijepili da je neko drugo cjepivo u pitanju. NEKI I DALJE NE BI, znam. Ali mnogi bi. I tako bi se povećala ta famozna procijepljenost za koju se uporno ponavlja da bi trebala biti veća.
    Od svih njih se traži da pristanu na nešto njima potpuno neprihvatljivo. To je u redu?
    Bio bi sulud zahtjev da traže, primjerice, da se stvori cjepivo koje je njima prihvatljivo. Ali ono već postoji. Ali ne i rasprava o njima.
    Ma naravno da sam odgovorila. Kako nisam. Ali si ti postavila krivo pitanje.
    Čiji autoritet? Pa što to znači? Da postoji neka osoba koju bih ja trebala poslušati? Stvarno to ne razumijem. Jer ta osoba ne postoji.
    Postoje samo neke druge opcije lijekova na koje bih možda pristala. Je li to zadovoljavajući odgovor na tvoje jednostavno pitanje?

Cekaj, govorila si o nekim drugim cjepivima, a sad se prebacujes na druge opcije lijekova?
    S time da si sama rekla da zelis, citiram: "razgovarati o onom korisnom iz ove rasprave".
    Pa evo, ja sam pokusala od tebe dobiti odgovor kojem autoritetu bi povjerovala da ti kaze "ovo cjepivo je s moralnog aspekta 100% preporucljivo za vjernike" ako se i sam Papa javno cijepio i pozvao sve vjernike da ucine isto te je jasno obrazlozio zasto treba prihvatiti ova cjepiva koja se trenutno nalaze u ponudi. Sto ne znaci da nece biti drugacijih, za vjernike moralno prihvatljivijih cjepiva, samo kad, pitanje je.

Ok, ti kazes da za tebe takva/ta osoba ne postoji. Dobro. Sapienti sat.

Meni osobno je ovaj Papa bas narastao u ocima i svojim postupcima raste sve vise, ali to je sad bas van teme.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cjepivo - lijek, na to sam mislila. U redu?
    Brate mili, Rosa.
    I super za tebe što ti je papa porastao u očima.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Cjepivo - lijek, na to sam mislila. U redu?
    Brate mili, Rosa.
    I super za tebe što ti je papa porastao u očima.
    Pa nije bas isto lijek i cjepivo.

Ok, sad je jasnije.
    Cekas moralno ispravnije cjepivo, ali ne znas koji moralni autoritet bi to trebao blagosloviti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cjepivo nije lijek.

Nego, jedno pomalo retoricko pitanje.... U kojem trenutku dolazi trenutak kad, neovisno o ne znam ni ja kakvim tolerancijama, ljudi jednostavno dobiju zabranu mlacenja prazne slame po tudjim kucama?

Ovo stvarno vise nema smisla, odnosno izgubilo ga je odavno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •