Stranica 295 od 383 PrviPrvi ... 195245285293294295296297305345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,701 do 14,750 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Da ne listam sada 294 prethodne stranice, oprostite ako ponavljam vec prozvakano: moja se 12-ogisnjakinja zeli cijepiti, meni se to cini ok, dobila je (u Nizozemskoj) sluzbeni poziv, vise od pola razreda je izgleda cijepljeno: ima li ijedan razlog da se ne cijepi?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne listam sada 294 prethodne stranice, oprostite ako ponavljam vec prozvakano: moja se 12-ogisnjakinja zeli cijepiti, meni se to cini ok, dobila je (u Nizozemskoj) sluzbeni poziv, vise od pola razreda je izgleda cijepljeno: ima li ijedan razlog da se ne cijepi?
    Ne mozemo ti reci jer u Hrvatskoj nemamo jos nikakav sluzbeni stav epidemiologa o tome.
    Cjepivo je trenutno dostupno za 12+ , ali trenutno nije preporuceno za djecu bez zdravstvenih poteskoca.
    To je sluzbeni stav od 31.07. u kojem pise da se ceka jos podataka o toj populaciji.
    Nakon tog datuma nije bilo sluzbenih obavijesti. Svi su na pretpostavljam na godisnjem .
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.08.2021. at 18:30

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako imas kakve info iz Nizozemske samo stavi.
    Mi cekamo da zavrse godisnji ( i krene 4.val)
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.08.2021. at 19:11

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

lunja, u nasem okrugu (u Kaliforniji) 75% dece 12-15 je vakcinisano jednom dozom, 60% s dve. Jos uvek nismo culi za ozbiljne side-effects u nasoj okolini. Moji decki imaju skoro 13 i 16 godina, oni su primili obe doze u maju i junu.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas se govori o drzavnim skolama i fakultetima, drzavnim sluzbenicima i naravno privatnim poslodavcima koji tako zele, ukljucujuci zdravstvo.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

u Srbiji je npr. pokrenuta "opasna" i "skandalozna" peticija protiv cijepljenja djece, pokrenula ju je prof. Medicinskog fakulteta u BG, potpisali brojni liječnici, evo malo reakcija na isto:
    https://www.danas.rs/drustvo/opasna-...inisanja-dece/
    https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3...c-ima-odgovore

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

I neki naši mediji prenose da su peticiju potpisali brojni liječnici. Naišla sam na dobar članak gdje piše da se ta brojnost odnosi na 50 liječnika od njih preko 30 000 u Srbiji. Sad nikako da ga nađem ponovo, ali eto, o tolikoj brojnosti se radi.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja prelistala brzinski oko 4 500 imena (da, da, tako sam bila revnosna) sa te peticije, ako sam i naišla na titulu dr iza je stajalo "književnosti, poljoprivrede, tehnologije, itd." sve redom nemedicinska struka.
    Pri tome je preko polovine potpisnika peticije izabralo da sakrije sve svoje podatke, od imena nadalje, da ne budu javno dostupni- zašto, ako su tako sigurni u sebe i hrabri?
    Od nekoliko potpisnika koji su zaista dr medicine, jedan je Mila Alečković, psihijatar, ćerka Mire Alečković i nažalost i sama dugogodišnji psihijatrijski pacijent.
    Ostali dr-i, koji su naveli svoje obrazloženje zašto su protiv vakcina (bilo je opcionalno), zvuče kao da i njima treba psihijatrijska procena.
    (Koliko čujem Nestorović danas spominje neke paralelne svetove, crvotočine u prostor-vreme kontinuumu kroz koje prolaze neki avioni, valjda oni što bacaju koronu, i sve tako neke nove maštovitosti. Toliko o mentalnom zdravlju našeg kriznog štaba...)
    Sve u svemu, tako kako je Riri i napisala, broj dr-a među potpisnicima nije naročito velik.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku

Ja ti mogu samo dati anegdotalni podatak- moja 12- godišnjakinja je isto rekla da, kad je već toliko dugo izbegla koronu, hoće vakcinu.
    Dobila je obe doze Pfizer-a i jedina nuspojava do sada je bila bolna ruka, sad je prošlo preko 2 nedelje od druge doze pa je valjda kompletno zaštićena.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Juhu na odobrenju, sad ce valjda otpaat 'eksperimentalno' argument. Za anegdote: i moja 13-godisnjakinja cijepljena.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.08.2021. at 22:31

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    (Koliko čujem Nestorović danas spominje neke paralelne svetove, crvotočine u prostor-vreme kontinuumu kroz koje prolaze neki avioni, valjda oni što bacaju koronu, i sve tako neke nove maštovitosti. Toliko o mentalnom zdravlju našeg kriznog štaba...)
    Da, i priča o nekom čovjeku koji je upao u portal pa izletio nakon ne znam koliko godina.
    Posljednje uređivanje od Riri92 : 23.08.2021. at 22:43

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

(Koliko čujem Nestorović danas spominje neke paralelne svetove, crvotočine u prostor-vreme kontinuumu kroz koje prolaze neki avioni, valjda oni što bacaju koronu, i sve tako neke nove maštovitosti.
    Uh, vas 'Sladoljev' vama u kriznom stabu? Da, ni meni nisu relevantni znanstvenici humanisti u ovoj prici, a bome vecina stem-ovaca je slozna, osim takvih kao ti sto propadose kroz crvotocine. Jedino oko cega su sad lutanja na svjetskoj razini dal davat boostere i dal cijepit djecu across the board. WHO sw zalaze da cjepiva odu u necijepljene zemlje, al takav altruizam bi bio nesto nevidjeno na kugli zemaljskoj, cini mi se. Vidjet cemo sta ce izrael i britanija pokazat u svojim scenarijima, oni prednjace, cini mi se.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i priča o nekom čovjeku koji je upao u portal pa izletio nakon ne znam koliko godina.

Katastrofa

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, vas 'Sladoljev' vama u kriznom stabu? Da, ni meni nisu relevantni znanstvenici humanisti u ovoj prici, a bome vecina stem-ovaca je slozna, osim takvih kao ti sto propadose kroz crvotocine. Jedino oko cega su sad lutanja na svjetskoj razini dal davat boostere i dal cijepit djecu across the board. WHO sw zalaze da cjepiva odu u necijepljene zemlje, al takav altruizam bi bio nesto nevidjeno na kugli zemaljskoj, cini mi se. Vidjet cemo sta ce izrael i britanija pokazat u svojim scenarijima, oni prednjace, cini mi se.
    Ma to je onaj što je slao žene u šoping u Milano na početku epidemije jer je korona "najsmešniji virus na svetu". I ostade čovek u kriznom štabu valjda sve do sada...

Nisam sigurna da taj WHO altruizam zapravo ima smisla na globalnom nivou, što se tiče kontrole pandemije. (što se tiče humanosti naravno da bi prevedna podela bila idealna) Jer ako pandemija treba da pređe u lokalne epidemije, onda treba da postoji što veći deo sveta u kome će pandemija biti obuzdana redovnom vakcinacijom - a to znači i treća doza ako treba.

Ovako, dok se sve doze pravedno raspodele po celom svetu, nekim zemljama će odavno biti vreme za buster dozu i epidemija može opet da se razmaše u njima, i tako u krug širom planete.
    Ali reklo bi se da uz toliki broj ljudi koji odbijaju vakcinu brzo može da se preusmeri višak vakcina...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je zanimljivo kako su prošli tjedan svi mediji prenijeli da je Novi Zeland uveo strogi lockdown nakon što im se pojavio prvi slučaj covida od veljače. Ne razumijem u čemu je fora kad to uopće nije istina: https://www.worldometers.info/corona...y/new-zealand/
    Mislim, imaju ih impresivno malo, to je točno, ali niti blizu tom "nijednom od veljače"

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je zanimljivo kako su prošli tjedan svi mediji prenijeli da je Novi Zeland uveo strogi lockdown nakon što im se pojavio prvi slučaj covida od veljače. Ne razumijem u čemu je fora kad to uopće nije istina: https://www.worldometers.info/corona...y/new-zealand/
    Mislim, imaju ih impresivno malo, to je točno, ali niti blizu tom "nijednom od veljače"
    Mislim da je u ovome odgovor (pogledaj sličicu):
    https://www.health.govt.nz/our-work/...9-source-cases

Pojavio se prvi lokalni slučaj (a ne uvezeni), i k tome su se pojavili lokalni nepovezani slučajevi (tj. ne znaju gdje se osoba zarazila).

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da, to je taj smisao koji mi je falio

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E ali sad kreću članci gdje se na drugim temama posredno spominje NZ i taj "lockdown nakon jednog slucaja"
    Posto sam ja sigurna da ti novinari znaju da to nije istina jednostavno te članke klasificiram u "clanak sa skrivenom agendom/biasd autora" jer namjerno laže i iskrivljavanja istinu, pa ako to radi za to onda naravno sumnjam u ostatak teksta. JL u zadnje vrijeme ima sve više takvih clanka.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 24.08.2021. at 09:33

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    E ali sad kreću članci gdje se na drugim temama posredno spominje NZ i taj "lockdown nakon jednog slucaja"
    Posto sam ja sigurna da ti novinari znaju da to nije istina jednostavno te članke klasificiram u "clanak sa skrivenom agendom/biasd autora" jer namjerno laže i iskrivljavanja istinu, pa ako to radi za to onda naravno sumnjam u ostatak teksta. JL u zadnje vrijeme ima sve više takvih clanka.
    Meni je to prestrasno, te svjesne ekstremne manipulacije. Nekako mi je bilo lakse dok su u manipulacijama prednjacili ekipa s Kaptola i gdja ŽM. Sad vise nije bitno koje novine i koji portal.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne bi rekla da je to bas manipulacija (iako ne sumnjam u zelju vecine urednika da povecaju citanost/klikove). To je, koliko pretpostavljam iz one slicice, prvi slucaj u NZ, a da nije vezan uz karantenu nakon ulaska u Novi Zeland. A mislim da su slucajevi u karanteni na ulasku u zemlju poprilicno nebitni za epidemiju.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Prvi slucaj nakon veljace/ozujka.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Gledam, Austrijanci u Beču pripremaju ležajeve na intenzivnoj za djecu, i to s visokoprotocnim kisikom (il tako nekako, specijalno za covid, klasicni nisu time opremljeni). Misle da je realno da ce u cetvrtom valu biti djece na intenzivnoj, iako ih je dosad bilo jako malo. :/
    https://www.welt.de/wirtschaft/plus2...inder-auf.html

Testiraju se cesto i cijepljeni i necijepljeni. Ovaj dr sto govori, se testira dvaput tjedno, cijepljen prije 5 tjedana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zašto se tak često testira?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto se tak često testira?
    Da ulove i asimptomatske prijenosnike.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

https://www.mprnews.org/story/2021/0...806FWieYCbR2ZI

Svekar je primio trecu dozu Moderne proslu nedjelju. Prespavao je vise-manje cijeli ponedjeljak i u utorak ustao kao nov.

Moja je na redu krajem listopada.

U lokalnoj bolnici je 19-godisnji student, a mama je dala izjavu za novine da nije cijepljen jer je odbijao prihvatiti cinjenicu da kovid postoji i da je rijec o ozbiljnoj bolesti (mama je inace volonter kod nas na poslu). Lose je, na ventilatoru je.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super! Kaae, kad si ti ono primila 2., nakon koliko mjeseci ce ti bit booster?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nakon osam (nasa redovna preporuka za obicne gradjane); drugu dozu sam primila 23.2. Svekar je dobio tocno nakon 6 mjeseci zbog steroida koje prima kao redovnu terapiju (uz to ima karcinom pod kontrolom i jos brdo svega).

Zaboravljam napisati da je prijateljicina kcer cijepljena s obje doze. Imala je kovid u studenom prosle godine (asimptomatski), a u listopadu ce napuniti 13 godina. Nikakve nuspojave.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I MM je dobio treću dozu, Pfizer nakon 2 Sinofarma.
    Ovaj put od nuspojava jače i duže natečena i bolna ruka, plus natečen jedan limfni čvor negde od 3. dana nakon vakcinacije. Gugl kaže da limfni čvor može da ostane takav i nedeljama...
    Što je pretpostavljam znak da je kineska vakcina njemu ipak ostavila nekakav nivo imuniteta (na kraju se nikad nije naterao da proveri nivo antitela...).
    Do početka školske godine imaće nekakav bazični imunitet, kod nas je odavno cifra dnevno novoobolelih na 2,500. Svejedno, škola počinje redovno.
    Ove godine imamo komplikovana pravila o izvođenju nastave, kojekakvim zonama i opštinama, verovatno delom prepisano od vašeg prošlogodišnjeg modela.
    Što je sve nevažno jer u startu niko ni ne pomišlja da se bilo čega pridržava.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

https://m.startribune.com/covid-19-o...ate/600091671/

Nadam se da mozete otvoriti. To je 60-ak milja/sat vremena juzno od nas. Vrlo ruralno podrucje, vecinom misle da je korona zezancija.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku

Nadam se da mozete otvoriti. To je 60-ak milja/sat vremena juzno od nas. Vrlo ruralno podrucje, vecinom misle da je korona zezancija.

Meni radi link normalno. To su ti stavovi, kao i kod nas, ali ako sam dobro shvatila čak i kod njih je nekih 57% vakcinisanih? Hahah, a naši se hvale sa cifrom od tek preko 50% .

Kod nas sve pršti od optimizma, koliko je to opravdano zaista ne mogu da procenim, jer ne pratim najnovije podatke o tome koliko dugo štiti prirodni imunitet od delta soja.

Ako prirodni imunitet bez vakcine daje dovoljno dobru zaštitu, onda po školama postoji značajan broj onih koji ove godine neće biti prenosioci, što među nastavnim osobljem, što među decom.
    I ne samo po školama, većinom su ljudi ili preležali koronu i/ili se vakcinisali, među odraslim ljudima koje znam najmanje je onih koji niti su preležali koronu niti se vakcinisali.
    Po toj optimističnoj logici, jesen i polazak u školu bi trebali da budu manje burni nego prošle godine.
    A opet, bolnice se pune sve brže, sa puno mlađih pacijenata. Nekako, činjenice prkose optimizmu?
    Osim ako ovaj skok obolelih ne bude jednako brzo prošao tako kako je i došao...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pulinka super za muza! I moji svekici su dobili pfizer nakon kineske, hvala kosmosu.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku

Znaci jedno 6x brze. S obzirom da ulazimo u školsku godinu s puno vise korone u općoj populaciji nego jesenas i uz jos slabije mjere po školama, bit će zanimljiva jesen... Ali, ako ne iskrsne nešto puno gore od delte, do proljeća ce po svemu sudeći svi bit ili cijepljeni ili bar jednom preboljeli ili oboje. A neki na zalost i pokojni.... Nakon toga se nadam da ovi koji dobiju drugi put ili nakon cijepljenja će puno rjedje trebati liječenje, neki imunitet bi trebali imati... pa da se vratimo nekoj normali.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 28.08.2021. at 22:06

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Pulinka super za muza! I moji svekici su dobili pfizer nakon kineske, hvala kosmosu.
    Baš mi je drago !! Moji matorci su na redu sad u septembru, valjda neće pokupiti ništa do treće doze kad do sada nisu...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Super za muza, pulinka! I za svekice, kli_kli.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Primio i moj svekar treću dozu jučer, Pfizer nakon Sinopharma. Puno jače nuspojave sad ima, valjda će brzo proći.

Čini mi se da će biti teška jesen, jučer skoro 3000 novih.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jučer srela frendicu koja se svježe vratila iz USA. Muž joj je Amerikanac, pa svako ljeto idu u posjet rodbini preko bare (blizina Stanford Universitija).
    Kaže da je tamo paranoja, s maskama na otvorenom (njene riječi).

Kod nas joj kaže bio preporod vratiti se.

Riri sretno svekru!!!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.09.2021. at 13:40

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa sad, kako je ona točno procijenila da je to paranoja, ako se još uzme u obzir i da u SAD trenutno ima 4 puta više korone po broju stanovnika nego kod nas?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pa sad, kako je ona točno procijenila da je to paranoja, ako se još uzme u obzir i da u SAD trenutno ima 4 puta više korone po broju stanovnika nego kod nas?
    valjda po općem stanju ljudi, bila je tamo mjesec dana.

Ono da su ljudi van sebe. Mogu je pitat detalje na treningu.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.09.2021. at 13:47

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slažem se... S druge strane, to je država od pola kontinenta, ne treba generalizirati. Negdje je možda paranoja, a drugdje nasušna potreba.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer srela frendicu koja se svježe vratila iz USA. Muž joj je Amerikanac, pa svako ljeto idu u posjet rodbini preko bare (blizina Stanford Universitija).
    Kaže da je tamo paranoja, s maskama na otvorenom (njene riječi).

Kod nas joj kaže bio preporod vratiti se.

Riri sretno svekru!!!
    zanimljivo. moja frendica je u srpnju boravila u Clevelandu, kaže da su svi opušteni, nitko ne nosi maske, ni u zatvorenom
    a one koji ih stave doživljavaju kao čudake

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da paranoja, ajme lol. Pa ako su ljudi nagruvani i vicu, onda i vani treba maske. Tako je pocela o originalno sirenje u eu - nogometna utakmica u milanu i mars za 8. ozujka u barceloni. Nista ne naucismo od 2019... Nek se ona preporodila.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.09.2021. at 14:38

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    valjda po općem stanju ljudi, bila je tamo mjesec dana.

Ono da su ljudi van sebe. Mogu je pitat detalje na treningu.
    što se mene tiče, ne moraš je pitati detalje
    to je svakako njena osobna procjena, mislim imaš i u Hrvatskoj ljude koji smatraju da smo svo vrijeme paranoični svi koji igdje nosimo maske i poštujemo ikakve mjere

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Porpisujem tangerinu!

Mislim da spada ovdje, ako ne spada, admin ce maknuti - hrv. izdanje aprirucnika o teorijama zavjere, meni je zanimljivo bilo:

https://www.medijskapismenost.hr/hrv...ijama-zavjere/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    zanimljivo. moja frendica je u srpnju boravila u Clevelandu, kaže da su svi opušteni, nitko ne nosi maske, ni u zatvorenom
    a one koji ih stave doživljavaju kao čudake
    A ono to je udaljenost od preko 4.000km od Stanforda, na drugu stranu kontinenta.

Nisam shvatila njenu riječ paranoja uopće ovako kao vi. :/
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.09.2021. at 15:19

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod nas prošao prvi školski dan.
    Prvi čas je na državnom nivou počeo himnom i čitanjem ministrovog motivacionog govora učenicima.
    U razredu mlađeg već jedno dete nije ni došlo jer je u izolaciji.
    Paranoje nikakve nema, svi su super-opušteni i veseli što je škola krenula normalno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Definicije rijeci su u rjecnicima, definicije samih rijeci nisu podlozne interpretaciji, imaju znacenja listana u rjecniku.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.09.2021. at 16:25

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prvi čas je na državnom nivou počeo himnom i čitanjem ministrovog motivacionog govora učenicima.
    Ne znam je l bih se smijala ili plakala

Meni je nakon godisnjeg trebalo 4 dana da se naviknem na dugotrajno nosenje maske. Preporodila sam se kad sam danas shvatila da ide. Vec sam bila u panici - ajme pa kako cu dalje na posao.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Kod nas prošao prvi školski dan.
    Ajme.

Što je s onim najavljenim da će prvi sat svuda biti posvećen pandemiji? Jesu imali to?

I jesu im pročitali i da je ministar rekao da nema nijedan izvještaj o tome da nešto negdje ne funkcionira? Mislim, šteta je da djeca ne znaju u kakvoj funkcionalnoj državi žive.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme.

Što je s onim najavljenim da će prvi sat svuda biti posvećen pandemiji? Jesu imali to?
    Pa to ti je to . Himna i motivacioni govor je naša borba protiv pandemije, summa summarum .

Jelena, ja bi se smejala svemu da nastavno osoblje nosi maske. Ovako mi se plače, ali od mog plakanja nema koristi niko. Crni humor je prihvatljivija opcija trenutno. I slepi optimizam, jer kad si u ludnici, najprostije je da se uklopiš u okruženje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •