Stranica 320 od 383 PrviPrvi ... 220270310318319320321322330370 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,951 do 16,000 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno, ostavljam na pravo nevjernim Tomama da ne vjeruju studijama CDC-a, ljudima opcenito da ne znaju sto je NPR kao medij.

Ne znam trebam li se ispricati svim Tomama na koristenju njihovog imena u recenici, iako je rijec o ustaljenoj frazi, a vjernicima jer je nevjerni Toma osoba iz Biblije.

Informacije o slicnim studijama iz Hrvatske nemam pa mogu samo podijeliti to sto jesam. Racunam da CDC ima sredstva i nacina za takve studije i da su informacije tocne u ovom trenutku.

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Zar se covid potvrda ne može dobiti i testiranjem?
    Ma da, naravno, na svoj trošak i pitanje do kad. Mic po mic i uvjet će biti samo cijepljenje, nema uopće sumnje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ova dva posta zapravo govore isto
    ispravite me ako griješim, ali moj je dojam da oba posta govore o sumnji na učinkovitost cjepiva, odnosno ono što sam ranije rekla, da su jednako rizični oni koji cijepljeni i necijepljeni
    koliko je meni poznato, navedene dvije metode nisu ispravan način ispitivanja učinkovitosti cjepiva
    Omjer cijepljenih i necijepljenih je otprilke 50:50 pa ova moja metoda procjene ucinkovitosti ima "grubog" smisla (bar meni, al ako tko ima pametniju neka kaze, rado slusam). Ne omjer pozitivnih cijepljenih i pozitivnih necijepljenih. Koja je metoda procjene ucinkovitosti?
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 04.10.2021. at 17:49

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

betty blue, pa da se testiraju sve tri kategorije, smanjila bi se na minimum mogućnost prijenosa virusa na bolesnike u bolnici, to bi i trebao biti cilj testiranja
    bilo bi zanimljivo vidjeti rezultate

a s druge strane, meni baš smeta to javno navođenje koliko je kojih, danas su objavili da su negdje 2 pozitivna među testiranima, ma čekam još da počnu navoditi imenom i prezimenom cijepljene / zaražene taj dan / još fali i preminule da se imenuje
    te vijesti ne mogu izbjeći i da hoćeš, što god otvorim, samo korona

što se tiče cijepljenih / necijepljenih, iz moje okoline ima preboljelih ali sve krajem prošle godine a većina cijepljenih su ili pred penziju / u penziji ili mladi koji su se cijepili da mogu putovati i ići na festivale (njihove riječi)
    nekako najmanje cijepljenih ispada vidim u ovoj 35-50 g. populaciji

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Sto bi se trebalo dogoditi od srijede do nedjelje?
    Možda novi potres u Zagrebu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.npr.org/2021/09/10/10360...es-more-likely

The latest studies from the Centers for Disease Control and Prevention released on Friday also found that vaccinated people were nearly five times less likely to get infected and 10 times less likely to get so sick they ended up in the hospital.

Unvaccinated people are 11 times more likely to die from COVID-19 than those who are fully vaccinated,
    new research has found, bolstering evidence that the inoculations continue to provide powerful protection, even against the delta variant.
    Ovo su vjerojatno bolje brojke. Znaci po ovim studijama pricamo o pet puta manjoj vjerojatnosti da cijepljeni budu pozitivni, a 10-11 puta da budu hospitalizirani i umrli.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

https://www.nbcnews.com/health/healt...finds-n1280583 - "Vaccinated people are less likely to spread Covid, new research finds" (Listopad, prije cak tri dana)
    British scientists at the University of Oxford examined national records of nearly 150,000 contacts that were traced from roughly 100,000 initial cases. The samples included people who were fully or partially vaccinated with either the Pfizer-BioNTech or the AstraZeneca vaccines, as well as people who were unvaccinated. The researchers then looked at how the vaccines affected the spread of the virus if a person had a breakthrough infection with either the alpha variant or the highly contagious delta variant.

Both vaccines reduced transmission, although they were more effective against the alpha variant compared to the delta variant. When infected with the delta variant, a given contact was 65 percent less likely to test positive if the person from whom the exposure occurred was fully vaccinated with two doses of the Pfizer vaccine. With AstraZeneca, a given contact was 36 percent less likely to test positive if the person from whom the exposure occurred was fully vaccinated.

The risk of transmission from a breakthrough infection was much higher if someone had received just dose of either vaccine.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    betty blue, pa da se testiraju sve tri kategorije, smanjila bi se na minimum mogućnost prijenosa virusa na bolesnike u bolnici, to bi i trebao biti cilj testiranja

a s druge strane, meni baš smeta to javno navođenje koliko je kojih, danas su objavili da su negdje 2 pozitivna među testiranima, ma čekam još da počnu navoditi imenom i prezimenom cijepljene / zaražene taj dan / još fali i preminule da se imenuje
    te vijesti ne mogu izbjeći i da hoćeš, što god otvorim, samo korona

što se tiče cijepljenih / necijepljenih, iz moje okoline ima preboljelih ali sve krajem prošle godine a većina cijepljenih su ili pred penziju / u penziji ili mladi koji su se cijepili da mogu putovati i ići na festivale (njihove riječi)
    nekako najmanje cijepljenih ispada vidim u ovoj 35-50 g. populaciji
    Da je nekoga briga za bolesnike u bolnici dao bi sve da poduzme mjere koje sprecavaju sirenje virusa u populaciji. Jer kad virus ne cirkulira ne skace ni na rizicnu ekipu koja zavrsava po bolnicama.
    To je najjednostavnija matematika.
    Jasno, ljudi vole komplicirati stvari pa krenu u razne teorije.
    Jednostavno ko pekmez.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Možda novi potres u Zagrebu.
    A to ima veze tocno sa cim?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da je nekoga briga za bolesnike u bolnici dao bi sve da poduzme mjere koje sprecavaju sirenje virusa u populaciji. Jer kad virus ne cirkulira ne skace ni na rizicnu ekipu koja zavrsava po bolnicama.
    To je najjednostavnija matematika.
    Jasno, ljudi vole komplicirati stvari pa krenu u razne teorije.
    Jednostavno ko pekmez.
    I evo nas opet na početku.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    da se razumijemo, meni je sasvim jasno da je cilj ovog poteza suptilna prisila na cijepljenje
    ali ja nemam ništa protiv toga
    za xy godina, kad nam korona bude kao gripa, ostat će rizik da je netko zaražen koronom, upravo kao i drugim bolestima, ali je ta razina rizika prihvatljiva
    tako se sada smatra za cijepljenu populaciju, kao i populaciju koja je preboljela, da jednostavno nose puno manji rizik, odnosno rizik koji je prihvatljiv
    i to je (uz ovaj gore iz moje prve rečenice) razlog zašto se testiraju necijepljeni
    necijepljeni i nepreboljeli su naprosto rizičnije skupine, ne razumijem zašto je to tako teško prihvatiti

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A to ima veze tocno sa cim?
    Sirius, malo se zafrkavam. Napisala sam sve što sam mislila/htjela, ne mogu biti jasnija.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I evo nas opet na početku.
    Koji je jasan ko pekmez.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Koji je jasan ko pekmez.
    Tebi možda je, razumiješ? Ali ja se s tobom ne slažem. Da je sve jasno kao pekmez, sigurno se ne bi događalo sve ovo što se događa. I zato sam napisala da smo opet na početku.

Datum pristupanja
    May 2008

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Djelomično, dok je internet dovoljno spor da se ne učita ograničen pristup.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

British scientists at the University of Oxford examined national records of nearly 150,000 contacts that were traced from roughly 100,000 initial cases. The samples included people who were fully or partially vaccinated with either the Pfizer-BioNTech or the AstraZeneca vaccines, as well as people who were unvaccinated. The researchers then looked at how the vaccines affected the spread of the virus if a person had a breakthrough infection with either the alpha variant or the highly contagious delta variant.

Both vaccines reduced transmission, although they were more effective against the alpha variant compared to the delta variant. When infected with the delta variant, a given contact was 65 percent less likely to test positive if the person from whom the exposure occurred was fully vaccinated with two doses of the Pfizer vaccine. With AstraZeneca, a given contact was 36 percent less likely to test positive if the person from whom the exposure occurred was fully vaccinated.

The risk of transmission from a breakthrough infection was much higher if someone had received just dose of either vaccine.
    O ovoj studiji se dosta raspravlja na Twitteru, vidjela sam da ju je Eric Topol linkao, a komentatorima baš i nije do kraja jasna.
    To prilično dobro objašnjava one nejasne izraze koje koristi Capak i Indexov novinar, ja mislim da nije uopće jednostavno provesti ovakvo istraživanje i jasno utvrditi brojke.
    Ključna stvar koju treba pripomenuti je da se radi o cijepljenima koji su ipak dobili koronu, znači to su inicijalni slučajevi.
    Dakle, ako se cijepljena osoba zarazi onda ona u n% manje slučajeva širi zarazu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa sad, ako dobro tumacim, i one moje brojke kazu da je vjerojatnost da pozitivne osobe budu cijepljene nekih 50 posto manja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

S tim da je studija pokazala da ta zaštita od zaraznosti opada s vremenom, tako da onaj tko je cijepljen Astrazenicom širi virus jednako kao necijepljeni nakon 3 mjeseca.

Ponavljam, ako se zarazi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Aha, krivo sam shvatila tekst koji citiram. Nisu usporedive brojke jer ne govore o istoj stvari.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Djelomično, dok je internet dovoljno spor da se ne učita ograničen pristup.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Aj aj u sta ode rasprava, ajme ne stignem sve iscitat.
    Al samo da nadopunim svoj post.

Njegiv tata iako je bio vitalan, saznala sam prije par sati da je imao gadnu upalu pluca ove godine tako da je bio ostecen i načet na taj nacin.

Od cjepiva je ipak proslo dosta vremena tako da bih se usudila reci da fakat nema veze s tim nego ga je korona dotukla upravo tamo di je bio trenutno najslabiji, nazalost na pluca

Kaae, misa mu daj stavi onda nekog smajlica kad se zezas

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Od cjepiva je ipak proslo dosta vremena tako da bih se usudila reci da fakat nema veze s tim
    Možda mu je trebala treća doza jer je stariji čovjek koji je odavno cijepljen, možda prije više od 6mj, pa mu cjepivo više nije djelovalo
    samo nagađam
    Posljednje uređivanje od kajsa : 04.10.2021. at 19:12

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Korona bla bla

Pisala sam o seriji greškom
    Posljednje uređivanje od Mima : 04.10.2021. at 20:10

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Stariji muskarci, na zalost, inace slabije odreaguju na vakcinaciju. Stariji ljudi uopste, ali posebno muskarci.
    Posljednje uređivanje od kli_kli : 04.10.2021. at 21:28

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Možda mu je trebala treća doza jer je stariji čovjek koji je odavno cijepljen, možda prije više od 6mj, pa mu cjepivo više nije djelovalo
    samo nagađam
    A nije mi bilo umjesno jos da pitam te detalje, pa ni nisam.

U svakom slucaju ta prethodna upala pluca mu je zdrmala cijeli respiratorni sustav. Na kisiku je bio 14 dana, zasto ne i na respiratoru, to ne znam.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Velika se rasprava razvila, no čini mi se da je bitno:
    -Korona je ponekad teška bolest, dovoljno teška da je bolje ne imati ju.
    -Cjepivo štiti u određenom postotku, ali dokazano je sigurnije za organizam da se čovjek cijepi, nego da se ne cijepi.
    -Vlade naturaju covid potvrde i život je uz istu jednostavniji.

S vremenom će to sve olabaviti i živjet ćemo uz koronu kao i uz gripu. U ovom je času najpametnije se cijepiti.
    Naravno da ne misle svi tako, ovo je moj sažetak koji mi olaksava svakodnevnicu.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

https://www.index.hr/mobile/clanak.a...jesti_vezano_m

"Tamo gdje je započeo prosvjed je dječja hematologija i onkologija. Oni su poslije pokušali ući u glavni hodnik, iz tog hodnika se ulazi u dječju hematologiju. Bolesnici i osoblje su bili preplašeni i zabrinuti. Da li prosvjedovati pod bolesničkim krevetom? Iza tih zidova je preko 1200 bolesnih ljudi."

Koji fini ljudi su ti prosvjednici, bez teksta sam.
    Crkva svašta opravdava inače, a vidim da su se onog od jučer vrlo lako odrekli u medijima. Jutros u Splitu jedan prosvjednik. Brza propast.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Beti3 lajkam

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja ne kužim što policija ne rastjera te prosvjednike nego ih promatraju?! Čini mi se da je po zakonu zabranjeno prosvjedovati unutar kruga ustanova kao što su škole, bolnice i sl.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne kužim što policija ne rastjera te prosvjednike nego ih promatraju?! Čini mi se da je po zakonu zabranjeno prosvjedovati unutar kruga ustanova kao što su škole, bolnice i sl.
    Da, to je poprilicno neshvatljivo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo preliberalni za gluposti.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Da, zabranjeno je. Ni meni ovo nije jasno. Pogotovo što je ovih ovako malo, riješe ih u 2 min. Bar su ih legitimirali, već sam pomislila da će i bez toga proći.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Naravno da je sramotno. Što su ti jadni ljudi, ta jadna dječica kriva za ovo što se događa oko nas. Kao da im nije dovoljno njihove vlastite muke i patnje. Puno sam puta prošla pokraj tih prozora i te dječice, srce ti se stisne kad ih vidiš...stvarno se moglo odabrati neko drugo mjesto za prosvjed. Pa mogli su ga održati i na glavnoj cesti, prije ulaska u sam kompleks Rebra. I tamo bi ih se čulo. Ja načelno nemam ništa protiv samog prosvjeda, ali ne na ovakav način.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Samo da javim da mi se kolega koji se nikako nije htio cijepiti ipak cijepio u petak (kad je shvatio da neće moći na služb.putovanja jer neki našii međunarodni partneri traže samo da si cjepljen ili prebolio) na Velesajmu i rekao mi je da je bila poprilična gužva i red. Uglavnom populacija 30 do 45 god. Eto ipak nekih dobrih vijesti dići će nam se procjepljenost. Još ako nakon nekog vremena kažu da će testiranje biti o trošku te osobe, garantiram znatan skok procjepljenih.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.10.2021. at 11:28

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da javim da mi se kolega koji se nikako nije htio cijepiti ipak cijepio u petak (kad je shvatio da neće moći na služb.putovanja jer neki našii međunarodni partneri traže samo da si cjepljen ili prebolio) na Velesajmu i rekao mi je da je bila poprilična gužva i red. Uglavnom populacija 30 do 45 god. Eto ipak nekih dobrih vijesti dići će nam se procjepljenost. Još ako nakon nekog vremena kažu da će testiranje biti o trošku te osobe, garantiram znatan skok procjepljenih.
    Meni i nije neka vijest da se cijepio čovjek koji se nikako nije želio cijepiti, ali je morao zbog posla. Nadam se da je manji broj takvih na Velesajmu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni su motivi za cijepljenje potpuno irelevantni. Što se mene tiče, neka se cijepe zato jer ustvari baš žele čip.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sladoljev je rekao da ako želiš poništiti djelovanje cjepiva, trebaš prije i nakon cijepljenja jesti špek i luk i popiti rakijicu.
    Tako da je to recept za one koji se ne žele cijepiti, a žele covid putovnicu

Ja se bojim da sam nenamjerno poništila svoj učinak cijepljenja. Iz čistog neznanja.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pa nije morao. Kaže Lili da je shvatio da neće moći na putovanja, znači jednostavno bi išao netko drugi. To što njemu nije prihvatljivo da ide netko drugi, ne znači da ga se natjeralo.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Čekam da studenti veterine ili veterinari krenu odbijati cjepivo protiv bjesnoće. Ili zdravstveni radnici protiv hepatitisa B.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pa nije morao. Kaže Lili da je shvatio da neće moći na putovanja, znači jednostavno bi išao netko drugi. To što njemu nije prihvatljivo da ide netko drugi, ne znači da ga se natjeralo.
    Kako znaš? Možda mora baš on, a ne netko drugi? Nije Lilin prijatelj jedini slučaj kojemu je priroda posla takva.
    Moj muž stalno putuje, i da, na sastancima mora biti baš on.
    Natjerati može imati šire značenje - netko će ti uperiti pištolj u glavu, a netko će ti dobronamjerno savjetovati da to učiniš želiš li zadržati posao. A to je ucjena.

Ali da, pa može čovjek promijeniti posao, samo tako - kako mi to prije nije palo na pamet?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I kako tvoj muž rješava putovanja?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Kako znaš? Možda mora baš on, a ne netko drugi? Nije Lilin prijatelj jedini slučaj kojemu je priroda posla takva.
    Moj muž stalno putuje, i da, na sastancima mora biti baš on.
    Natjerati može imati šire značenje - netko će ti uperiti pištolj u glavu, a netko će ti dobronamjerno savjetovati da to učiniš želiš li zadržati posao. A to je ucjena.

Ali da, pa može čovjek promijeniti posao, samo tako - kako mi to prije nije palo na pamet?
    Ne znam, pretpostavljam čisto jer imam dojam da bi Lili već napisala da se o tome radi, barem koliko je ja poznajem. Možda griješim, ne znam.

U redu, ajde da pretpostavimo na trenutak da mora biti baš on. Svejedno ne vidim problem. Radi se o međunarodnim partnerima. Svaka država ima svoja pravila. Nisi nikad putovala negdje gdje si se morala prilagoditi i ispuniti određene uvjete? Ja jesam. Stvarno nije toliko dramatično kao da ti netko drži pištolj na glavi.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Sladoljev je rekao da ako želiš poništiti djelovanje cjepiva, trebaš prije i nakon cijepljenja jesti špek i luk i popiti rakijicu.
    Tako da je to recept za one koji se ne žele cijepiti, a žele covid putovnicu

Ja se bojim da sam nenamjerno poništila svoj učinak cijepljenja. Iz čistog neznanja.
    Stvarno imaš samopouzdanja pa možeš parirati dr. Sladoljevu. Ovako pod nickom i na nekom forumu. Vidjela bih te da se suočite uživo - jedan na jedan, kako bi mu to osporila. U teoriji zvuči smiješno, luk, špek i alkohol, onako prigodno za nas ravnozemljaše da na prosvjedima možemo još glasnije urlikati kako nećemo čipove i žigove zvijeri u sebe.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    I kako tvoj muž rješava putovanja?
    Testira se, naravno, zasad ne može drukčije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tko financira testiranje?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne znam, pretpostavljam čisto jer imam dojam da bi Lili već napisala da se o tome radi, barem koliko je ja poznajem. Možda griješim, ne znam.

U redu, ajde da pretpostavimo na trenutak da mora biti baš on. Svejedno ne vidim problem. Radi se o međunarodnim partnerima. Svaka država ima svoja pravila. Nisi nikad putovala negdje gdje si se morala prilagoditi i ispuniti određene uvjete? Ja jesam. Stvarno nije toliko dramatično kao da ti netko drži pištolj na glavi.
    Stvarno, ali stvarno mislim da sam napisala baš sve što sam trebala, a da bi bilo jasno. Netko je jučer napisao da je cinizam legitiman način izražavanja, dokle god nekoga ne vrijeđamo, ni izravno, ni neizravno, dodala bih.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno imaš samopouzdanja pa možeš parirati dr. Sladoljevu. Ovako pod nickom i na nekom forumu. Vidjela bih te da se suočite uživo - jedan na jedan, kako bi mu to osporila. U teoriji zvuči smiješno, luk, špek i alkohol, onako prigodno za nas ravnozemljaše da na prosvjedima možemo još glasnije urlikati kako nećemo čipove i žigove zvijeri u sebe.
    Ja mislim da ovo nije način za obraćanje drugoj forumašici. Što si postigla ovim upisom? Vrijeđaš forumašicu tvrdeći da nije na intelektualnoj razini doktora Sladoljeva. Mislim da ne trebamo ovako razgovarati na forumu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Tko financira testiranje?
    On sam, u Avivi. Ako baš hoćeš detalje. Jedini put kad se testirao na uputnicu je bilo zimus kad sam bila na operaciji, došao je po mene u bolnicu jer nisam smjela dizati nikakav teret.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja mislim da ovo nije način za obraćanje drugoj forumašici. Što si postigla ovim upisom? Vrijeđaš forumašicu tvrdeći da nije na intelektualnoj razini doktora Sladoljeva. Mislim da ne trebamo ovako razgovarati na forumu.
    Slazem se. Ajmo raspravljat s argumentima. Ovako pola teme ode u zaobilazne rasprave.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •