Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
Evo ga!

Paprike somborke se tradicionalno koriste, ali ispadne dobro i s drugim sortama. Paprike očistiš, nasjeckaš, dobro nasoliš i ostaviš pokrivene preko noći. Do ujutro će vodu pustiti, ocijediš ih. Pomiješaš mladi sir i kajmak, dodaš i papriku. Mi stavimo omjer 1:2, više kajmaka, ali to je do osobnog gušta, volimo da bude kiselije pa zato, ne moraš to nužno pratiti. Isto kao i za količinu paprike, nije važno. Staviš sve to u teglice, dodaš mlijeka još malo, koliko stane do vrha teglice. Staviš onu prozirnu kuhinjsku foliju gore, poklopiš samo s poklopcem, ne zatvaraš skroz i ostaviš 24h na sobnoj temperaturi. Nakon tih 24h, zatvaraš skroz, ostaviš u frižideru tjedan dana i onda se može jesti.

Druga opcija koju ljudi rade je puniti cijele paprike, samo očistiti sredinu i napuniti istom mješavinom i tako slagati u teglice pa da imaš cijelu papriku kad jedeš. Meni je draže nascjeckano, tako smo uvijek radili, ali u biti nema velike razlike u okusu osim što kad imaš cijelu papriku naravno da više nju osjetiš nego kajmak.

E da, gore se nakupi vode kad otvaraš nakon tih tjedan dana, to proliješ samo.
Za ovo nisam nikad čula, a baš dobro zvuči.
Daj mi molim te samo pojasni: kajmak je kiselo vrhnje (ono što se skida s kiselog mlijeka) ili je kajmak kao onaj kajmak koji ide uz ćevape?