Stranica 357 od 383 PrviPrvi ... 257307347355356357358359367 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 17,801 do 17,850 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Rekli su da svi zaposlenici škola i vrtića budu morali imati covid potvrde
    Također piše i ovo
    Tako će potvrda o cijepljenju, preboljenju i negativan test od sredine studenog biti obavezna za sve zaposlenike državnih i javnih službi, kao i za građane koji će se koristiti njihovim uslugama i dolaziti u njihove prostore.

Znači da roditelj koji ide po dijete u vrtić isto mora imati covid potvrdu?

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

On je još uvijek na bolovanju zbog posljedica, ali raspitao se već na nzjz i u biti on moze sa tom potvrdom od liječnika ići okolo, ali sam covid kod ne moze dobit, znaci ostaje mu da se nateže na ulazu u svaku instituciju.
    Možda to riješe nekako ako uvedu da se vise ne priznaje test, jer on se zasad može testirati. Inače epidemiolog je rekao da ne vidi razlog da ne pokuša uzeti drugu dozu nekog drugog proizvođača, pulmolog koji ga je liječio je rekao ni slučajno, tako da ne znam koliko bi se tu trebalo pouzdati u mišljenje epidemiologa. On se u svakom slučaju ne bi vise cijepio ni u ludilu. Iskreno, meni je drago da sam primila cjepivo prije njega, jer bi se i ja vjerojatno ustrtarila

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam
    Prije je bilo baš napomenuto, da se ne odnosi na škole i vrtiće

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Na koronavirus.hr svaki dan objavljuju koliko je ljudi cijepljeno, jučer je dano oko14000 doza, od toga 6000 prvih doza.
    Dan kasnije, još malo više:.

Na dan 4.11.2021 utrošeno je 17.038 doza cjepiva, a od toga je 7.798 osoba cijepljeno prvom dozom

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Rekli su da svi zaposlenici škola i vrtića budu morali imati covid potvrde
    Također piše i ovo
    Tako će potvrda o cijepljenju, preboljenju i negativan test od sredine studenog biti obavezna za sve zaposlenike državnih i javnih službi, kao i za građane koji će se koristiti njihovim uslugama i dolaziti u njihove prostore.

Znači da roditelj koji ide po dijete u vrtić isto mora imati covid potvrdu?
    "Što se tiče dovođenja djece u vrtiće i škole, tu neće biti potrebna obvezna covid-potvrda, nego će se tu još vidjeti koje se mjere mogu pojačati", rekao je Capak.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    meni je puno too much kada se ljudi odbijaju testirati a rade s ugroženim skupinama i pozivaju se da im je testiranje jako bolno (ne bi se cijepili, ne bi se testirali, ne bi ništa biljčice osjetljive, samo bi, kako neki kažu bili i dalje na državnoj sisi, brižni ljudi osjetljivih nosnica).
    Ovakva me ekipa razbjesnjava. Ajde da vidimp kako ce privatno imat za njih razumijevanja. Otreznjavanje ce bit bolno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.11.2021. at 13:32

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tang, eto na kraju oni imali iskustvo u Slo slicno kao ja,a njih cak ni hotel nije trazio potvrdu, mene ipak je.

E da mi je znat zasto su stavili 15.11.kao pocetni datum??
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.11.2021. at 14:01

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj naplavomzalu prvotno napisa Vidi poruku
    On je još uvijek na bolovanju zbog posljedica, ali raspitao se već na nzjz i u biti on moze sa tom potvrdom od liječnika ići okolo, ali sam covid kod ne moze dobit, znaci ostaje mu da se nateže na ulazu u svaku instituciju.
    Možda to riješe nekako ako uvedu da se vise ne priznaje test, jer on se zasad može testirati. Inače epidemiolog je rekao da ne vidi razlog da ne pokuša uzeti drugu dozu nekog drugog proizvođača, pulmolog koji ga je liječio je rekao ni slučajno, tako da ne znam koliko bi se tu trebalo pouzdati u mišljenje epidemiologa. On se u svakom slučaju ne bi vise cijepio ni u ludilu. Iskreno, meni je drago da sam primila cjepivo prije njega, jer bi se i ja vjerojatno ustrtarila
    Epidemiolog ce bit glavni za to. Netko ce nesto vezano za njega morati potpisati i preuzeti odgovornost. Pogotovo ako je pulmolpg rekao, ali ne i napisao 'ne smije se cijepiti nijednim cjepivom zbog toga i toga'. Sretno!!!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Lili pa treba im vremena da uhodaju sistem, vide kako će provoditi mjere i tak to. Ne može se to preko noći.
    Bit će iznenadilo ih.
    Mislim da na indexu ima clanak
    Posljednje uređivanje od Kosjenka : 05.11.2021. at 14:07

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    E da mi je znat zasto su stavili 15.11.kao pocetni datum??
    Ozbiljno pitas? Pa ugl je sve s rokom primjene za 8 dana da se ljudi pripreme. Sve osim 1. lockdowna je bilo tako.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pitala je to novinarka koliko se sjećam, pa je odgovor bio izbjegnut uz malo bezobrazan ton

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ozbiljno pitas? Pa ugl je sve s rokom primjene za 8 dana da se ljudi pripreme. Sve osim 1. lockdowna je bilo tako.

To im je rok u kojem će otkazivati pojedine mjere. Ovisno o interesnim skupinama

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Pitala je to novinarka koliko se sjećam, pa je odgovor bio izbjegnut uz malo bezobrazan ton
    Hmmm...zanimljivo...
    Bit ce nasli se paf, sve ih iznenadilo, nista nisu stigli anticipirat, ni pripremit se unaprijed. Bas im sad trebaju dani za pripremu Kukulele...
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.11.2021. at 14:36

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hmmm...zanimljivo...
    Bit ce nasli se paf, sve ih iznenadilo, nista nisu stigli anticipirat, ni pripremit se unaprijed. Bas im sad trebaju dani za pripremu Kukulele...
    Vidi moje antipreperice koja se sad zesti . Pusa od preperice. Mene samo iznemadi kako lako ljeti ljudi zaborave sto ide najesen.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.11.2021. at 14:38

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Koja je svrha potvrda ako se cijepljeni mogu zaraziti i prenositi zarazu?
    U nekim raspravama na poslu (sluzbenim), zakljucili smo da su, osim sto ce ljudi mozda otici i samo znog potvrde (kod nas je zakon stupio na snagu jucer, a tice se javne sluzbe i jos nekih), osobe koje posjeduju potvrdu vjerojatno spremne zastiti ljude oko sebe u vecoj mjeri nego oni bez nje i potruditi se vise da njihova potencijalna zaraza ne zahvati nekog drugog.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je to jako individualno
    mm i ja smo oboje prebolje koronu, taman s točno 6 mjeseci razmaka (tako je da je on morao u SI kada sam ju ja dobila)
    cijepili smo se oboje u lipnju/srpnju
    njemu prva doza ništa, baš nikakvu reakciju
    meni snažna bol na mjestu uboda, oteknuće cijele nadlaktice, uz to izrazita ošamućenost
    za drugu dozu je on dobio vrućicu u večernjim satima, do jutra je prošlo
    meni druga doza baš ništa, ni bol na mjestu uboda
    Betty, jeste primili isto cjepivo? Kod AZ je obicno reakcija (puno) jaca nakon prve doze.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    To im je rok u kojem će otkazivati pojedine mjere. Ovisno o interesnim skupinama
    Da, i to, PR-ovsko 'javno savjetovanje'.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Neka se obrati epidemiolozima, mislim da ce ono sig. iznaci rjesenje. To je izuzetno mali broj ljudi koji se ne smiju cijepiti nijednim cjepivom i sigurno ce moci dobiti papir ako i epidemiolog potvrdi da ne smiju. Naime, imali smo raznih tumacenja da se ne smije itd, al epidemiolozi najbolje znaju. Primjerice, moja prijateljica je anafilakticarka i s njom su se loptali dok nije dosla u rockfellerovu i tamo se cijepila uz kanilu za potencijalnu reakciju. Sve je proslo ok. Ako je uistinu rizik od cijepljenja takav da ga ne mogu hendlati, moraju izdati nekakav papir.
    Jedno od mojih dvoje je dijete s anamnezom anafilakse, a nikakve drame oko cijepljenja, bilo kojeg. Drugo je cijepljeno protiv gripe i MMR dok je jos uvijek imalo alergiju na jaje. To je neko hrvatsko tumacenje alergija opet, od cega bih osobno bjezala.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Ne radi se o alergiji nego o masivnoj emboliji nakon prve doze. 19 dana intenzivne, još uvijek teške posljedice nakon 3 mjeseca.
    Specijalisti su def protiv druge doze, epidemiolozi baš i ne. Po meni je ovdje mišljenje specijalista bitnije.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vidi moje antipreperice koja se sad zesti . Pusa od preperice. Mene samo iznemadi kako lako ljeti ljudi zaborave sto ide najesen.

A joj trebao mi je tako taj predah preko ljeta "bez korone", ne bi ga nizasto dala, barem sam tad opusteno uzivala.

Da, i to, PR-ovsko 'javno savjetovanje'.
    Nego daj me ne zezaj idu s javnim savjetovanjem, pa u kojem obliku to ide? Ne pratim portale. Ima netko link? Jel to neka Odluka ili Uputa ili podzakonski akt?

Pa mogu majketimile u vanrednim situacijama izbjec javno savjetovanje....moram procitat da bi znala zasto idu tom procedurom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne radi se o alergiji nego o masivnoj emboliji nakon prve doze. 19 dana intenzivne, još uvijek teške posljedice nakon 3 mjeseca.
    Specijalisti su def protiv druge doze, epidemiolozi baš i ne. Po meni je ovdje mišljenje specijalista bitnije.
    Ajme zao mi je, apsolutno razumijem i podrzavam stav da je misljenje specijaliste bitnije. Naravno da necete riskirat.

Strasno je sto je sve tvoj muz prosao.
    Moja mama je imala "samo" stalne podljeve i modrice (svaki dan nove), pa tockasto krvarenje, obilaske hematologa mjesecima nakon, ni na kraj pameti joj nije cjepljenje 3.dozom. Od 2.doze ne prestaju joj problemi s venama, nikako da krene oporavak.

Sustav bi mu trebao omoguciti neki dokument ekvivalent potvrde. Mora postojati nesto za izuzetke.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.11.2021. at 15:10

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Nije moj, nego najbolje prijateljice, ali kao da je moj
    Totalna mi je nebuloza da bi u njegovom slučaju oni eto pokušali nekim drugim cjepivom.
    Kaže da ga ne bi pištoljem vise natjerali na cijepljenje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije moj, nego najbolje prijateljice, ali kao da je moj
    Totalna mi je nebuloza da bi u njegovom slučaju oni eto pokušali nekim drugim cjepivom.
    Kaže da ga ne bi pištoljem vise natjerali na cijepljenje.
    Ma lako za cijepljenje, ali ako postoji rizik od ugrusaka ( nasljedni faktor) tada se slicna stvar moze dogoditi i kod infekcije covidom. Nazalost epidemija je van kontrole i nitko vise nije siguran.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A joj trebao mi je tako taj predah preko ljeta "bez korone", ne bi ga nizasto dala, barem sam tad opusteno uzivala.

Nego daj me ne zezaj idu s javnim savjetovanjem, pa u kojem obliku to ide? Ne pratim portale. Ima netko link? Jel to neka Odluka ili Uputa ili podzakonski akt?

Pa mogu majketimile u vanrednim situacijama izbjec javno savjetovanje....moram procitat da bi znala zasto idu tom procedurom.
    Lili, nesto si danas zbunjena - mislim irpnicno, na njohovo pustanje spinova pa kao ajde da vidimo reakciju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ma lako za cijepljenje, ali ako postoji rizik od ugrusaka ( nasljedni faktor) tada se slicna stvar moze dogoditi i kod infekcije covidom. Nazalost epidemija je van kontrole i nitko vise nije siguran.
    X. Morat ce specijalist i epidemiolog te osobe popricat, al on ce bit u vecem riziku od kovida, nego od cjepiva, pa mislim da se treba neko racionalno i strucno zbrojit, a emotivni 'dio bombe, raspe, rivolveri' probat zanemarit. Treba mu strucna procjena rizika.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jer vjerojatno on vise riskira s koronom, a raznisljanje da ce itko umac zarazi je sad iluzorno. Moze se samo zarazit cijepljen ili nrcijepljen, to su jedine alternative.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Imao je koronu tako da s razlogom vise strepi od cjepiva. Nažalost cjepivo nije primio u roku 6 mjeseci od preboljenja pa mu ne vrijedi onda jedna doza za covid.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kuzim, nek on shrpi te svoje strucnjake za dogovor sto i kako. Korona nazalost nije 0-1, neki koji su je imali s blagim tijekom il asimptomatski opet su je zakacili s puno burnijim simptomima. S obzirom da se situacija poostrava i papiri nece vise bit nice to have, nego uvjet, morat ce se in potrudit da se strucnjaci dogovore oko njega - sto mu je za ciniti da ostvari prava.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    U nekim raspravama na poslu (sluzbenim), zakljucili smo da su, osim sto ce ljudi mozda otici i samo znog potvrde (kod nas je zakon stupio na snagu jucer, a tice se javne sluzbe i jos nekih), osobe koje posjeduju potvrdu vjerojatno spremne zastiti ljude oko sebe u vecoj mjeri nego oni bez nje i potruditi se vise da njihova potencijalna zaraza ne zahvati nekog drugog.
    Rekla bih da je to neutemeljena predrasuda.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lili, nesto si danas zbunjena - mislim irpnicno, na njohovo pustanje spinova pa kao ajde da vidimo reakciju.
    Ina, fakat ne pratim portale, dijete mi ima online nastavu, ja radim od doma, tako da zbunjena bih vrlo vjerojatno mogla biti
    Nema sanse da cu otvarat portale i surfat.

Ako zelis pojasni, ako ne, i to je ok.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa otvaras rodu . Ja trajno pratim koronu pa mi je mozda lakse, nemam potreba za predasima.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A to, pa da to mi je jedino sto pratim

Nego jel netko ima link zasto javno savjetovanje? Da ne moram gledat Dnevnik, koji nikad ne gledam

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Zasto Dnevnik Lili, pa imamo internet.

Ja uopće nisam čula da će biti javno savjetovanje, ne znam odakle to sad. Zapravo mi je svejedno i da bude.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A to, pa da to mi je jedino sto pratim

Nego jel netko ima link zasto javno savjetovanje? Da ne moram gledat Dnevnik, koji nikad ne gledam
    Ali Lili, pa objasnila ti je ina da je ironično rekla “javno savjetovanje”, NEMA NIKAKVOG javnog savjetovanja.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Posve se slažem. Obična predrasuda.

Uopće me ne zanimaju detalji o novim mjerama. Potvrda je ionako v 'žepu. Mogu svuda gdje želim. A maska super paše na nosu po ovoj buri. Lijepo ugrije.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U kontekstu toga što odluka stupa na snagu ne odmah, nego nakon osam dana. Pa će se sljedećih dana skupljati reakcije

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zaboravila sam dodati da će ljudi imati velikih problema. Samo kad pomislim da ne mogu u Poštu bez potvrde, npr. Ustvari mi i nije svejedno kad pomislim u što nas stavljaju ( ustvari u što stavljaju necijepljene).
    Bit će svega, bojim se.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Betty, jeste primili isto cjepivo? Kod AZ je obicno reakcija (puno) jaca nakon prve doze.
    da, oboje rajfajzen
    jedina razlika je bila u tome što je njemu prošlo više od 6 mjeseci od preboljenja kad se cijepio, a meni tek mjesec dana
    btw, meni je u svjetlu pojave i učinaka delte, neizmjerno drago da sam se cijepila, usprkos preboljenju
    soj kojeg sam preboljela je vjerojatno bio britanski (kraj travnja), nisam sigurna da bi preboljenje zaštitilo od delte

nego, djeca (starija od 12) mogu primiti ili modernu ili pfizer? jel svejedno koje ili neko ipak ima prednost? Radi se o dječaku, ako spol igra ulogu

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zadnje koliko znam za 12-18 je samo pfizer

A inace ina je bas dobro napisala, naši se za mjere vec mjesecima "savjetuju s javnosti" čitajući valjda komentare po portalima i fb grupama. Da pogode "mentalitet".

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma pogadjaju da ne kazem sta.... van mete zasigurno.

Riri,
    vjera mi brani surfanje po mobu osim Rode i fejsa mrzim male ekrane/mobitele i pokusavam sto manje visit na njima, pogotovo otkako trebam cvike za citanje

Svimbi, hvala ti puno za pojasnjenje , danas sam u nekom svom filmu, majke mi da nisi onako zdravoseljacki napisala ja bih shvatila tko zna sto

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    nego, djeca (starija od 12) mogu primiti ili modernu ili pfizer? jel svejedno koje ili neko ipak ima prednost? Radi se o dječaku, ako spol igra ulogu
    i moderna i fajzer. ja sam se premišljala, i na kraju prevagnuo fajzer. bez nekog osobitog razloga

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajme zao mi je, apsolutno razumijem i podrzavam stav da je misljenje specijaliste bitnije. Naravno da necete riskirat.

Strasno je sto je sve tvoj muz prosao.
    Moja mama je imala "samo" stalne podljeve i modrice (svaki dan nove), pa tockasto krvarenje, obilaske hematologa mjesecima nakon, ni na kraj pameti joj nije cjepljenje 3.dozom. Od 2.doze ne prestaju joj problemi s venama, nikako da krene oporavak.

Sustav bi mu trebao omoguciti neki dokument ekvivalent potvrde. Mora postojati nesto za izuzetke.
    Osoba iz bliske obitelji (u HR) je imala problema s tockastim krvarenjem kronoloski nakon dvije doze Pfizera. Ne zna se je li Pfizer bio uzrok niti ce se ikad znati. Epidemiolog i lijecnik su preporucili daljnje cijepljene i osoba je jutros primila booster. Ne boji se, s obzirom da je alternativa takodjer (vece) njesra.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    i moderna i fajzer. ja sam se premišljala, i na kraju prevagnuo fajzer. bez nekog osobitog razloga
    Kako obje? Kod nas je ispod 18 godina samo i iskljucivo Pfizer: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...ren-teens.html

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa nigdje nisam ni napisala da je znanstveno utemeljena cinjenica.

Mi (organizacija za koju radim) smo u kontaktu s gotovo svim organizacijama, privatnim tvrtkama, javnom sluzbom u radijusu od stotinjak milja, plus vladom Minnesote. Kroz nase (nimalo ruzicaste) naocale, osobe koje su primile cjepivo i nemaju problema s pokazivanjem potvrde tamo gdje je potrebno opcenito reagiraju daleko pozitivnije na bilo kakve mjere (ukljucujuci one koje drasticno ogranicavaju njihovo djelovanje kao privatne i pravne osobe), bolje se pridrzavaju tih istih mjera, ne protive se cijepljenju tinejdzera i djece, a u svrhu usporavanja sirenja pandemije, sudjeluju u testiranjima bez nekog pogovora, kad je rutinski i kad nije, itd.

Dakle, mi smo zakljucili da je, iz prilozenog, trenutno takva situacija. Ne znam za Hrvatsku ili tvoje (ili Betino) okruzenje. U mojem je ovakvo. Nas je 18 koji radimo s ovima gore nabrojenim (izmedju ostalog i usko vezano bas uz pandemiju i mjere).

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kako obje? Kod nas je ispod 18 godina samo i iskljucivo Pfizer: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...ren-teens.html
    https://www.google.com/url?sa=t&rct=...J2sy8c5OACTQaC

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cudno, s obzirom na opcenitu suzdrzanost oko cijepljenja djece (ako ne i svih). Kod nas je stvarno samo Pfizer.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Cudno, s obzirom na opcenitu suzdrzanost oko cijepljenja djece (ako ne i svih). Kod nas je stvarno samo Pfizer.
    Pa nije ovo odluka Hrvatske, nego EU

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

A šta sa čovjekom kojemu zbog reakcije na prvu dozu liječnici ne preporučuju drugu, nijednog proizvođača? Dosad se mogao slepati sa testiranjem, sad je doslovno u situaciji da ga nakon povratka sa bolovanja čeka vjerojatno otkaz. Za ovakve slučajeve su ipak trebali imat neke iznimke kad je pass u pitanju.
    Pročitala sam i druge tvoje postove o ovom slučaju, ne znam kad veliš "raspiitao se u nzjz" jel ih zvao ili je išao na konzultacije? U Zagrebu subotom na Velesajmu imaju savjetovalište pa se dođe s papirima i razgovara. Oni daju potvrdu ako postoji osnova, pa si mislim da su tog tvoga otpilili ako nije bio osobno s dokudmentacijom osobno...? Ak je, sry
    Držim palčeve, nije jednosavna situacija
    Mislim si, ak nije iz Zg, da dođe tu pa pokuša? Ako su ga i odbili tako u razgovoru, nije u kamen uklesano...
    Posljednje uređivanje od Francesca85 : 05.11.2021. at 20:37

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Može biti da je zaista neutemeljena predrasuda i da je moguće da će necijepljeni, barem oni među njima koji ne negiraju da virus postoji i da se radi o ozbiljnoj bolesti, biti jednako oprezni i obzirni, kao i cijepljeni, možda čak i više (jer se dio cijepljenih zaista previše opustio vjerujući da je zaštićen).

Ali, nije predrasuda, već rezultati provedenog istraživanja pokazuju da je vjerojatnost da će se cijepljeni zaraziti i prenjeti zarazu 32 puta manja, što svakako pokazuje da i te potvrde imaju nekog smisla (bez obzira što mogućnost postoji, ukoliko je toliko puta manja, to svakako nije zanemarivo). Ovih sam dana to čitala, stvarno se ne sjećam gdje, možda je netko i ovdje već bio stavio link.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bio je ovdje link, ali nije 32 puta veća vjerojatnost da će se necijepljeni zaraziti ili prenijeti zarazu, nego je 32 puta više zaraženih necijepljenih umrlo nego zaraženih cijepljenih

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •