Stranica 10 od 25 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1237

Tema: Zagreb ne voli djecu

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa prenamjenjuje jer svi više vole plaćati jeftiniji gradski (cijena programa 1900kn - subvencija) nego privatni (cijena ca 2500 - subvencija).
    Onako popularno je reći da tko god želi može u gradski. Plus grupe su ionako prenatrpane, da se ostvare pravi pedagoški standardi odavno je trebalo izgraditi ili prenamijeniti puno prostora.

Ali da djeca ne mogu upisati neki vrtić jednostavno nije istina. Možda nije krasna namjenska zgrada, veeeelike sobe, pedagoški standarad koji je propisan ali posve ignoriran - ali da će dijete bit na cesti ako roditelji rade - neće.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I meni se čini da mjesta u vrtićima ima, ali opako nedostaje odgajatelja i radi jedna teta na 25 djece, što je suludo.
    Nemam ništa protiv prenamjene gradskih prostora, ako prostora zbilja fali.
    Niti protiv povećanja gradske subvencije za privatne vrtiće socijalno ugroženim skupinama.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    I meni se čini da mjesta u vrtićima ima, ali opako nedostaje odgajatelja i radi jedna teta na 25 djece, što je suludo.
    Niti protiv povećanja gradske subvencije za privatne vrtiće socijalno ugroženim skupinama.

Eh, nije to ništa novo... Nacionalni obrazovni standard stupio je na snagu negdje 2006, jer su moji sinovi još bili u vrtiću. Mislim da je revidiran kasnije, ali da se vratim na 2006. godinu - i tada su propisali puste kvadrate i broj odgajatelja i sto čuda, aliiii osim prijedloga malo se toga napravilo.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mozda se u tom prebamijenjenom prostoru zaposli i ona iz novina sto se buni protiv ukidanja mjere, što je bila odgojitelj u vrtiću pa dala otkaz da bude na mjeri.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dobro jutrooo svima!!

Opla dođosmo jutrom do toga da sad maltene ima viška mjesta u vrtićima. Deder dojavite gradonačelniku da onda ne prenamjenjuje te gradske prostore, samo se uzaludno troše novci.
    Mjesta u ZG vrtićima nema godinama i to svi znamo.
    Čak se nešto mjesta i stvorilo kad je MB osmislio ovu mjeru, dio djece ispisan, pa su se tih godina sva djeca mogla upisati (oni čija su oba roditelja zaista zaposlena), čak i u mom kvartu bez potezanja veza.

Lijepo je imat na ponudi vrtiće u centru grada, a živiš na drugom kraju grada i recimo ne voziš. Ma divota! i onda to iskombinirat s poslom u nekom trećem kvartu uz Zg promet i javni prijevoz, dijete dođe u jutarnje dežurstvo, odlazi iz popodnevnog dežurstva. Zasigurno nitko od nas to ne bi želio svojoj djeci, naravno ako nema druge, to je jedina opcija, al jel želimo da se baš tako živi u Zg u 2021. godini.

Prirodno je da idemo naprijed, da napredujemo. Da našoj djeci bude bolje nego nama; nama bolje nego što je bilo našim roditeljima.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.11.2021. at 08:04

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku

opet ja kako je u Austriji. Prijateljica sasvim desete struke radi u vrtiću kao asistent teti(pedagogu), naravno pod vodstvom pedagoga/odgojiteljice. Kada bi se poradilo na tom pravilniku možda bi dobili nešto malo jeftinije radne snage koja bi mogla pokriti potrebe vrtića.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    opet ja kako je u Austriji. Prijateljica sasvim desete struke radi u vrtiću kao asistent teti(pedagogu), naravno pod vodstvom pedagoga/odgojiteljice. Kada bi se poradilo na tom pravilniku možda bi dobili nešto malo jeftinije radne snage koja bi mogla pokriti potrebe vrtića.
    Kosjenka, misliš u smislu tih asistenata? Nije uopće loša ideja.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa kao sto rekoh nije da je situacija bajna ali mjesta će se naci za one koji odluče upisati djecu. Ja ih znam dosta koji su djecu vozili u grad. Ili isli tramvajem. Pa na posao.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo baš gledam, na 2.11. u Zg vrtićima ima ukupno 28 mjesta u jaslicama i 347 mjesto u vrtićima redovni program, te 221 mjesto u vrtiću za posebni program.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, Lili, tako je to kad se krpaju lose odluke bivse vlasti.
    Evo, i ja sam bila ta koja je vodila jedno dijete u jedan vrtic u centru gradu, drugo u drugi, pa tramvajem na posao.
    Par godina smo isli u privatni kad nismo dobili mjesto.
    Oni koji su mislili da ce cim se promijeni vlast biti eldorado ce se sigurno razocarati.
    Bas kao i oni koji misle da je rjesenje ulupati jos para da neki ne zive kako smo svi mi uredno zivjeli godinama. I prezivjeli.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa upravo to da im se ne daje, jer nema mjesta. Ne znam što tu nije jasno. Ili misliš reći da im se daje sama mogućnost koju neće svi moći ostvariti...to su već i dosad imali.
    Ne razumijem uopće Jennifer gentle. Ono, se ti šališ?
    tu mogućnost dosad djeca nisu imala.
    Djeca koja su bila u mjeri nisu smjela pohađati vrtić, školarci nisu smjeli u boravak, roditelj se nije smio zaposliti, roditelji nisu smjeli koristiti nijednu socijalnu mjeru - zajamčeni minimalni dohodak, obiteljske pakete, pomoć u troškovima stanovanja i sl.

Ako dobro shvaćam, ti apeliraš da se riješi problem upisa SVE djece u gradske vrtiće u Zagrebu prije nego se ukine mjera. Taj problem nijedna vlast dosad nije uspjela riješiti, niti vjerujem da će uspjeti. To je ekvivalent zaposlenosti od 100%, nedostižno. Uvijek će biti djece koja će izvisiti, koja neće uspjet dobiti gradski vrtić.

A mjera košta 44 milijuna kuna MJESEČNO.

Ponavljam, 44.000.000,00 kn/mjesec

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo oboje djece vozili u vrtić - s tim da su krenuli od jaslica. li smo ih redovno upisali a nisu bili rođeni u "idealnom" terminu. I preživjeli smo. Je da smo odahnuli nakon 8 rodina razvažanja

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    Evo, i ja sam bila ta koja je vodila jedno dijete u jedan vrtic u centru gradu, drugo u drugi, pa tramvajem na posao.
    Par godina smo isli u privatni kad nismo dobili mjesto.
    Oni koji su mislili da ce cim se promijeni vlast biti eldorado ce se sigurno razocarati.
    Bas kao i oni koji misle da je rjesenje ulupati jos para da neki ne zive kako smo svi mi uredno zivjeli godinama. I prezivjeli.
    Apsolutno te potpisujem. I ovih 6 preostalih mjeseci cemo ulupati trošak 6 novih vrtica u mozda 2000 predskolske djece a svi ostali nek se guraju po pretrpanim grupama prenamijenjenim prostorima preopterećeni tetama, roditelji ih razvijaju po različitim vrticima...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 11.11.2021. at 09:45

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Djeca su dosad imala roditelja odgojitelja kući na plaći, a odsad imaju mogućnost upisa u vrtić gdje sama vlast misli da je potrebno prenamijeniti prostore kako bi za svi djecu bilo mjesta.
    I ne mislim ja da treba riješiti problem upisa u vrtiće u 100 postotno, već samo da od vlasti očekujem plan kako namjerava provesti odluku koja direktno utječe na to pitanje u tisućama. I da mi je bez plana koji je javno izložen, neozbiljno i nepromišljeno. To se od mene očekivalo na svakom radnom mjestu gdje sam ičime upravljala i u javnom i u privatnom sektoru. Ono izradiš detaljan akcijski plan nečeg pa ideš pred velikog šefa... Ne mogu vjerovati da je vama ostalima moje očekivanje da vlast u glavnom gradu to i a tako nevjerojatno. To i djecu u osnovnoj školi podučavamo. Osobno to mi je minimum, tek onda možemo uopće raspravljati, što je odlično, što treba doraditi. Valjda sam ja sve u nekim strogim sredinama radila kad mi se to podrazumijeva.
    Posljednje uređivanje od casa : 11.11.2021. at 10:11

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I s aspekta troška, najisplativije je mjeru ukinuti s 1.12. Ako nam je samo do štednje. Rokovi postoje da se nešto pripremi. Ne samo da se ljudi samoorganiziranju, već da oni koji upravljaju, uprave.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa imaju 6 mjeseci nac posao i mjesto u vrtiću. Sasvim dovoljno.
    Kako smo pisali mi ostali smo svi prezivjeli bez akcijskih planova i special care za našu djecu.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Casa koliko kuzim tema je upravo u fazi javnog savjetovanja pa je otpisati sve kao propalo i nemoguce mozda isto malo nekorektno.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo oboje djece vozili u vrtić - s tim da su krenuli od jaslica. li smo ih redovno upisali a nisu bili rođeni u "idealnom" terminu. I preživjeli smo. Je da smo odahnuli nakon 8 rodina razvažanja
    Mi smo jedno dijete vozili 2 godine, šetali jednu (kad sam bila na porodiljnom, dovoljno je blizu da se ide pješke kad se ima vremena); drugo dijete smo vozili jednu godinu (pola godine jer je uletila korona). Sad to drugo dijete ide na vrtić na 2 min od stana. To je tako neopisivo dobro i toliko manje stresno (traženje parkinga pred vrtićem... grrr) i toliko podiže kvalitetu života - a da ne govorimo da dobar broj te djece (ali ne i sva) živi u kvartu. Ja mislim da bi glavni i osnovni uvjet dobivanja željenog vrtića trebala biti adresa stanovanja - i da bi to bio ogromni napredak. Ja jednostavno nikako ne mogu shvatiti zašto gomila roditelja mora vozit djecu u vrtiće kad u svakom kvartu ima vrtića. I kad i u te u kvartu, koji su prepunjeni, idu djeca iz drugih kvartova. Nije ono da isključivo nema mjesta u jednom kvartu pa moraju u drugi... nego... ne znam! Ja bi da to meni daju da prerasporedim

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa imaju 6 mjeseci nac posao i mjesto u vrtiću. Sasvim dovoljno.
    Kako smo pisali mi ostali smo svi prezivjeli bez akcijskih planova i special care za našu djecu.
    Točno.
    Sjećam se jako dobro vremena kad sam se ja vraćala s porodiljnog na posao, djeca su mi rođena u krivo doba godine pa su u jaslice mogli krenuti tek nekoliko mjeseci nakon mog povratka na posao i to je trebalo nekako pokriti. Ja sam našla čuvalicu i plaćala je 2/3 moje tadašnje plaće tih par mjeseci, a da je trebalo i duže to bi tako bilo i duže. Srećom su od 1.9. oboje krenuli u jaslice.
    Djeca ne idu niti u vrtić vječno, par godina ima smisla davati veći dio plaće za čuvanje jer je to ulaganje u svoju vlastitu financijsku budućnost.
    Nisam nikad imala sluha za stav da se za neke novce ne isplati raditi.
    Ostajanje majke doma s djecom je izbor koji nosi određene financijske posljedice. Tvrdnje da netko ne želi da mu djeca idu u jaslice ili vrtić, da želi biti s njima doma i da to država treba osigurati su mi u okolnostima u kojima živimo, u državi u kojoj živimo potpuno nerealno očekivanje. Znam da će sad netko skočiti i reći da je mjeru Bandić donio i da su se ljudi oslonili... sve mi je to jasno ali that's life.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Zagrebu u prenapučenim naseljima teško da ima djece iz drugih kvartova, odnosno moguće je jasno da ima, ali ta su upisana preko debele veze.
    Sjećam se da je mamina susjeda jedva i preko veze ugurala svoju unuku u vrtić u njihovom kvartu.
    Mjesta uglavnom ima u vrtićima po centru, pa ljudi voze djecu. Ima ljudi kojima to baš i odgovara.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja se slažem s Casom da je jednostavno trebalo imati razrađeniji plan što i kako. I da treba misliti na tu konkretnu djecu. Da uvijek treba biti što korektniji - naravno, ako je to financijski moguće. I da treba biti promišljen s izjavama. Veoma je nepromišljeno izjaviti da će se gradski prostori prenamijeniti u vrtiće do 1. svibnja 2022.

No, s druge strane, nije ni itko drugi baš promišljen.

Al mene i dalje zanima, kakva je politika Možemo prema trogodišnjem porodiljnom za blizance/treće dijete/svako iduće?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    U Zagrebu u prenapučenim naseljima teško da ima djece iz drugih kvartova, odnosno moguće je jasno da ima, ali ta su upisana preko debele veze.
    Sjećam se da je mamina susjeda jedva i preko veze ugurala svoju unuku u vrtić u njihovom kvartu.
    Mjesta uglavnom ima u vrtićima po centru, pa ljudi voze djecu. Ima ljudi kojima to baš i odgovara.
    Meni se čini da je u Splitu bar 50% djece iz drugog kvarta. Npr, moja susjeda ide u jedan kvart; a momčić iz tog kvarta u neki skroz drugi... a ni ona ni on nisu tražili te vrtiće. Al dopuštam da je to moj subjektivni dojam.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Te dvije mjere, trogodišnji porodiljni i Bandićeva majka odgajateljica su nebo i zemlja. Nemam pojma kakav je stav Možemo! to bi njih trebalo pitati.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo jedno dijete vozili 2 godine, šetali jednu (kad sam bila na porodiljnom, dovoljno je blizu da se ide pješke kad se ima vremena); drugo dijete smo vozili jednu godinu (pola godine jer je uletila korona). Sad to drugo dijete ide na vrtić na 2 min od stana. To je tako neopisivo dobro i toliko manje stresno (traženje parkinga pred vrtićem... grrr) i toliko podiže kvalitetu života - a da ne govorimo da dobar broj te djece (ali ne i sva) živi u kvartu. Ja mislim da bi glavni i osnovni uvjet dobivanja željenog vrtića trebala biti adresa stanovanja - i da bi to bio ogromni napredak. Ja jednostavno nikako ne mogu shvatiti zašto gomila roditelja mora vozit djecu u vrtiće kad u svakom kvartu ima vrtića. I kad i u te u kvartu, koji su prepunjeni, idu djeca iz drugih kvartova. Nije ono da isključivo nema mjesta u jednom kvartu pa moraju u drugi... nego... ne znam! Ja bi da to meni daju da prerasporedim
    daaaaa, ja sam imala dojam da ko da su upalili nekakav randomizer
    moja B. je dobila mjesto u jaslicama u skroz stotom kvartu, godinu dana smo je tamo vozili, i onda su nam tete rekle da za novu sezonu možemo tražiti premještaj unutar iste ustanove, tako da se ne natječeš ponovo. I kad smo to napravili, dobili vrtić ispod kuće. Baš to što kažeš, nebo-zemlja razlika. Ali mi se nismo selili, šta nas nisu odmah tu stavili?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zar se ne upisuje u konkretni vrtić? Ili su svi vrtići u Splitu jedna ustanova?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja se slažem s Casom da je jednostavno trebalo imati razrađeniji plan što i kako. I da treba misliti na tu konkretnu djecu. Da uvijek treba biti što korektniji - naravno, ako je to financijski moguće. I da treba biti promišljen s izjavama. Veoma je nepromišljeno izjaviti da će se gradski prostori prenamijeniti u vrtiće do 1. svibnja 2022.

No, s druge strane, nije ni itko drugi baš promišljen.

Al mene i dalje zanima, kakva je politika Možemo prema trogodišnjem porodiljnom za blizance/treće dijete/svako iduće?
    pa, meni je nepromišljeno nastaviti plaćati milijunima kuna takvu suludu mjeru
    i ja bih ju ukinula i da nema nikakvog plana, ukinula bih ju danas.
    al to sam ja, nemam nikakve milosti prema neučinkovitom i nepravednom trošenju javnih sredstava
    sreća pa mene nitko ne pita.
    ovih 6 mjeseci je poklon gradske vlasti
    i kažete da nije dovoljno 6 mjeseci unaprijed najavljeno smanjenje prihoda nego se svi problemi trebaju riješiti, problemi koji postoje godinama
    a ako se ne riješe, nisu ni trebali ukidati mjeru?
    još bolji mi je argument da ju nisu trebali ni uvoditi ako će je ukidati! mojnebatje

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zar se ne upisuje u konkretni vrtić? Ili su svi vrtići u Splitu jedna ustanova?
    Imaju tri ustanove, ali jedan natječajni postupak. Ti odabereš nekoliko objekata koji ti najviše odgovaraju, a oni te onda stave nekamo. Valjda netko i dobije što je tražio, ja sam oba puta dobila nešto stoto

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

OK zapravo ne znam kako je u Zagrebu. Moja mala je krenula u vrtić tek sa pet godina . Znam da smo predavali zahtjev u centralni kvartovski vrtić, i pisalo koju ispostavu želimo, ali je li tja natječaj jedinstven za sve vrtiće u Zagrebu to stvarno nisam sigurna.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Radi kao asistent djetetu u vrtiću, ne odgajatelju/pedagogu.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala dojam da ko da su upalili nekakav randomizer
    Tang, umirem na ovo

U Zagrebu je svaki vrtić svijet za sebe, ko da nisu od istog vlasnika (Grada) unutar istog sustava. I to po svim pitanjima, od opremljenosti preko načina rada do radnog vremena.
    Naravno da ne pričam o privatnim. Neki su razgranatiji pa su razbacani na više lokacija ali obično su sve te lokacije zapravo blizu pa i nije neka drama da si u objektu sto metara od zgrade a ne onom odmah iza. Neki su samo na jednoj jedinoj lokaciji.
    Kad sam prije užasno puno godina predavala zahtjev za jaslice mog već poodavno punoljetnog djeteta predala sam u najbliži vrtić i drugi na pola puta do posla. Primljen je bio u oba. Valjda je bila mršava populacijska godina.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam prije užasno puno godina predavala zahtjev za jaslice mog već poodavno punoljetnog djeteta predala sam u najbliži vrtić i drugi na pola puta do posla. Primljen je bio u oba. Valjda je bila mršava populacijska godina.
    mi smo isto predali samo za onaj vrtić u kvartu
    dobio ga je al u područnom objektu u susjednom kvartu
    (koji je prometno toliko nemoguće povezan s mojim kvartom, i koji se nalazio pored velikih (čitaj gužvovitih) prometnica da smo ponekad znali i 40 minuta voziti od vrtića do doma, za zračnu liniju od 500 metara )
    ali je taj objekt bio bolji od onog u kvartu, više sadržaja, ljepše dvorište, bolje tete, tako da kad je stariji krenuo u školu, mlađu nismo prebacivali u centralni objekt (u kvartu) nego smo ih razvozili (pratili) u dva kvarta

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Split je recimo izjednacio cijenu privatnih i gradskih vrtica, odnosno valkda izjednacio subvencije. Mi sad placamo 230 kn sta smo do lani placali 460. Isto velika stvar

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    daaaaa, ja sam imala dojam da ko da su upalili nekakav randomizer
    Ne bi me čudilo i da jesu

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Ne bi me čudilo i da jesu
    Bome ni mene.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i moj je sin u splitu dobio vrtic par kvartova dalje, iako nam je trazeni bio doslovno iza zgrade
    a mala je dobila isto udaljeni, jadrin

za ostalo potpisujem klan koji bi odmah ukinio ovu mjeru, suludo se novca trosi za vrlo upitne rezultate
    posebno u dijelu

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    i kažete da nije dovoljno 6 mjeseci unaprijed najavljeno smanjenje prihoda nego se svi problemi trebaju riješiti, problemi koji postoje godinama
    a ako se ne riješe, nisu ni trebali ukidati mjeru?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda vi u Splitu da osnujete gradsku grupu za razmjenu dobivenih mjesta u vrtiću

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

malo je off topic, ali je vezano za prihode grada od Adventa
    Lili se žalila da će zbog manjka vrhunskih ekonomskih stručnjaka pasti prihodi grada od adventa
    na što sam htjela odmah reagirati sa "buaahahahaha, koji prihodi grada, kada se lova slijevala u džepove odabranih ljudi iz businessa?", al me spriječio posao
    no, sad me indexov članak podsjetio, pa ljepim:
    https://www.index.hr/vijesti/clanak/...9/2317521.aspx

inače, ja sam zadovoljna što nema klizališta
    jeste atraktivno, ali sa zagrebačkim zimama koje nisu vidjele snijega godinama, i koje su uglavnom prilično tople, meni je to klizalište bacanje novaca, kao Cmrok, kao i Snježna kraljica
    mislim da trebamo prihvatiti da su neke stvari preskupe, i da ih ne plaćamo samo novcem nego i budućnošću

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

To klizaliste je svake godine bilo u novinama kak potroše brdo vode i struje a kad odu onda zrinjevac na trošak grada popravlja zelenilo. Ne bi me cudilo ni da struju i vodu nisu plaćali gradu. Po Bandicevoj paradigmi javno-privatnog partnerstva: troskovi javni profit privatni

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjerojatno je još grad plaćao njima. To me šokiralo kad sam pročitala za lokalno klizalište u mom kvartu, zapravo grad plaća nekome da postavi klizalište.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Radi kao asistent djetetu u vrtiću, ne odgajatelju/pedagogu.
    nije jednom djetetu asistent nego cijeloj grupi, doduše ona je english speaker asistent. Ali postoje i asistenti koji asistiraju i na njemačkom, kaže da isti takvi asistenti postoje i u školama za cijela odjeljenja. Ne kao kod nas da si asistent jednom djetetu.
    No nisam sigurna dali je to samo na gradskoj razini ili šire.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

malo je off topic, ali je vezano za prihode grada od Adventa
    Lili se žalila da će zbog manjka vrhunskih ekonomskih stručnjaka pasti prihodi grada od adventa
    na što sam htjela odmah reagirati sa "buaahahahaha, koji prihodi grada, kada se lova slijevala u džepove odabranih ljudi iz businessa?", al me spriječio posao
    no, sad me indexov članak podsjetio, pa ljepim:
    https://www.index.hr/vijesti/clanak/...9/2317521.aspx

inače, ja sam zadovoljna što nema klizališta
    jeste atraktivno, ali sa zagrebačkim zimama koje nisu vidjele snijega godinama, i koje su uglavnom prilično tople, meni je to klizalište bacanje novaca, kao Cmrok, kao i Snježna kraljica
    mislim da trebamo prihvatiti da su neke stvari preskupe, i da ih ne plaćamo samo novcem nego i budućnošću
    Ovaj je clanak jedan od onih u nizu koji te osvijeste koliko je sve nakaradno u gradu zadnjih 20godina. Kruha i igara raji, a para svojima.
    Posljednje uređivanje od zhang : 11.11.2021. at 13:36

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Offtopic ja se stvarno nadam da će bit manji vasar nego prije.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Meni je čudno kako su se u planu zaustavili na petnaestoj godini. Zašto ne do 18?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

O pa super da će bit organiziranog eventa i kućica za Advent, ja sam apsolutno za to jer mislim da se lova tako slijeva u blagajnu.
    No negdje sam pročitala ili mi je netko rekao da se planira vrlooo skromni Advent, skoro pa kao "ukidanje" eventa, svega par kućica što sam smatrala promašenim potezom i propuštanjem prilike za zaradu.
    Očito da gradonačelnik ipak nije tako postupio (mislio) kako su prenijeli, što mi je osobno dobar potez.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.11.2021. at 13:51

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

S koronom i crijepovima koji ljudima padaju na glavu bilo bi stvarno bolje da nema nikakvog Adventa.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Možda vi u Splitu da osnujete gradsku grupu za razmjenu dobivenih mjesta u vrtiću
    hahaha... to je baš dobra ideja

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

S koronom i crijepovima koji ljudima padaju na glavu bilo bi stvarno bolje da nema nikakvog Adventa.
    Bilo bi suludo ne namaknutli u gradski proračun 3,3 milijuna kuna u mjesec dana, s obzirom na stanje blagajne i ogromne dugove koji se vuku.
    Nije rješenje samo rezat sve troškove.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ali nije suludo nastaviti plaćati 44 mil kn mjesečno za mjeru

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nelogično totalka kako raspoređuju splitsku dicu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ali nije suludo nastaviti plaćati 44 mil kn mjesečno za mjeru
    To je netko izjavio?
    Koliko ja znam nitko. Svi su spominjali razne kriterije za mjeru, smanjivanje broja korisnika, drugačije rokove..a ne da ta mjera ostane za vjeke vjekova.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.11.2021. at 14:29

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •