Stranica 95 od 123 PrviPrvi ... 45859394959697105 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,701 do 4,750 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj ERA prvotno napisa Vidi poruku
    DalmaIB ja sad kao baba u bunilu ali molim te ako se mozes sjetiti je li ti rekla još nešto za donaciju spermija kod nas?! Moze li se to i gdje napravit?
    Banke nema pa mi nije jasno zašto je to rekla, a meni bi jako puno značilo da to mogu u RH..
    Nemam ti šta reći. Nema donacije kod nas. Više su mislili na to "nađi si partnera pa možemo ivf obaviti i ovdje". Nisu mi tako rekli al to je to.
    Čak mi je jedna dr.rekla da ako mogu nać nekog samo "na papiru", kao nemaju oni načine za provjeru autetičnosti naše veze. Da, ono, piece of cake...nać nekoga s lošim spermiogramom koji je voljan biti supotpisnik pa da mi odobre donaciju spermija haha. Mo'š mislit.

Svima bi nam puno značilo da možemo u RH obavit, ako ništa uštedili bi bar na putu i smještaju, a i na vremenu. Ali...

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Također su mi rekli da me mogu eventualno stimulirati pa zamrznuti jajne stanice, čuvat za u budućnost kad budem imala partnera.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Branca,cijepila sam se nakon kiretaže za manje od mjesec dana, 2.doza poč.veljače i onda sam kvit.
    Preboljela prije više od god.dana tako da na to nemam potvrdu.
    Kiretaža mi bila super,ako taj pridjev mogu u tom kontekstu upotrijebiti. Duša najviše bila ranjena.
    Općenito,nama svima bi trebala psihološka potpora,definitivno.
    Iva,tako su i meni rekli da ću morati. . .do iza poroda jer sam heterozigot 4G/5G ( PAI-1) i aktivnost antitrombina snižena. . .

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Pozdrav svima i sve najbolje u Novoj.Bilbo-mali hvala ti za lepe reci.Nakon svih nedaća i nevolja eto me na pragu 6.meseca trudnoce sa curicom koja se hrabro bori i ide sa mnom ka cilju.
    Neka je napisala na koga ce dete da lici sa doniranom jajnom celijom??Meni je licno najvaznije da dete bude zdravo i zivo i uopste ne razmisljam na koga ce liciti.Od 18.nedelje trudnoce ja osecam svaki njen pokret u stomaku a neki je "nestasko" pa se samo mrducka-milina kad je osetim.Da je samo vidite kad sam na ultrazvuku taman pozira,majke mi,hahha za slikanje.Podigne nožicu gore tako da joj se svaki prstic vidi ili ruke podigne kod glave poza pa poza hahahha.Htela bih svim curama da kazem kojima doktori predlazu donaciju da ne gube vreme s pokusajima i nek idu na donaciju i docekaju da osete bebu u stomaku i svu srecu koju to nosi sa sobom.
    I da,moji roditelji imaju crne kose i oci a moja starija sestra plavu kosu,prirodnu,i smaragdno-zelene oci i ne lici ni jedno od njih dvoje.Tako da ne treba zamarati mozak time na koga ce liciti jer i od pravih bioloskih roditelja dete ponekad ne lici ni na jednog.
    Zelim od srca svima puno srece u kojem god postupku da ste i da 2022.donese sto vise beba❤

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Tako je Senka, bravo!!!
    Hoćemo bebe, hoćemo bebe!!!
    Veseli me ovaj tvoj opis meškoljenja tvoje curice, baš me pozerica.
    Sretno i čuvaj se.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Drage sve, i ja vama, a i sebi želim uspjehe u novoj godini!!
    Što se tiče cijepljenja, ja sam baš bila protiv toga, a pogotovo sad kad sam u IVF priči. No, kad sam malo proučavala rizike covida za trudnice, čija su tijela, srce, pluća zbog bebe pod puno većim opterećenjem i samim time pod većim rizikom, odlučila sam se na cijepljenje. Sad u 1. mj idem na 2. dozu.

Pitala sam doktora što on misli, ali nije mi ništa po tom pitanju odgovorio. Zato sam odlučila sama. Ne znam jel to dobra odluka jer to nitko sa sigurnošću ne može reći - da, možda može utjecati na implantaciju, ali isto tako može i zaraza. Nije to više ona corona kakva je bila na početku, sad već ljudi naših godina imaju teške simptome. Ne želim se naći u 6, 7, 8. mjesecu trudnoće na respiratoru.

U 3. ili 4. mjesecu planiram na FET, imam jednog smrznutog. Nakon nedavnog neuspjeha s 1. postupkom sam se malo udaljila od svega, baš sam shvatila da me to drmnulo više nego sam mislila da hoće. Mjeseci uloženi u istraživanja, pretrage, planiranja, nadanja, odlaske dole, laganja na poslu kamo idem, traženja prijateljskih zamjena jer nemam fodišnji...pa sam postupak...i nakon 10 dana niš, baš niš. Zaista se divim svima koji godinama idu na postupke, mislim da bih ja prošvikala.Ali polako se dobivam i vraćam, nema druge. U nove pobjede!!

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Moram reći da zaista ohrabruju uspješne priče iz Skopja, baš vrate nadu da je ipak moguće. Trudnice, slobodno se češće javljajte.

A za čuvanje jajnih stanica - to kod nas mogu samo žene oboljele od karcinoma, pa da pred kemoterapiju sačuvaju stanice. Tako je meni rekla moja gin.
    Posljednje uređivanje od Alisa81 : 05.01.2022. at 18:56

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Kaja1976 prvotno napisa Vidi poruku
    Želim pitati sve cure koje su morale koristiti Clexane injekcije, protiv zgrušavanja krvi, da li su uzimale jednom dnevno 40 mg ili više?
    Čitala sam da se dozira obzirom na kilažu pa nije isto ako neka ima 50 ili 80 kg, zar ne?
    Da li ste morale cijelu trudnoću pikati?
    Da li su vam ostajali veliki hematomi na trbuhu ( modrice ) ?

Draga Kaja, koliko sam shvatila, svi dobivaju Clexane 40mg, imali indikaciju za to ili ne.
    Isto kao i Decortin i Decapeptyl, ista je shema za sve, trebalo ili netrebalo.

Clexane je i meni ostao upitnik, jer nemam indikaciju za njega, a još uvijek ga uzimam bez prestanka u trudnoći (sad sam 15tt). Ovdje mi vode trudnoću paralelno u odabranoj bolnici (Merkur) i privatno mpo dr. koji me prati zadnjih 10-ak godina (dr.Radončić). U Merkuru mi tvrde da ga totalno nepotrebno uzimam i da "to nije evidence based", dr.Radončić mi je rekao da ću ga uzimati do 24tt ako sve bude u redu. Čitam da ga u nekim slučajevima uzimaju do kraja trudnoće, pa i još neko vrijeme nakon poroda.

Moja trudnoća se vodi kao visokorizična jer je blizanačka (a i imam 38god) i do sad sam 2 puta bila na hitnoj i kratko hospitalizirana zbog krvarenja. Srećom je sve ok, ali su me svaki put detaljno ispitivali zašto taj nesretni Clexane, kao da sumnjaju da je dodatno "poboljšao" krvarenja.

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Kaja❤❤

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Sushi, ova epigenetika je divna novost za nas koje trebamo jajnu stanicu druge žene. Ne mogu baš reći da je donirana u punom smislu riječi jer je skupo plaćena, barem kod mene koja s mužem idem o svom trošku.

Što se tiče krvne grupe donorice, nije neki izbor bio u mom slučaju A+ ili muža A- jer ako smo to uskladili onda je preniska, mi visoki, ili oblik lica, oči nos usne, blabla. . .tko će to sve uskladiti...
    Boban tamo nakratko pokaže, kaže,,,Evo, ova je lepuškasta, dobra riba, hahaahi eto ti donorice!

Sushi,, kada trebaš roditi? Divna si u svim osvrtima na ono što nas sve zanima.
    Sushi, mislim da si spominjala neke druge klinike poput Sistine u Skoplju. Kakva su saznanja o usporedbi možda ? Znam da su embriolozi od fundamentalne važnosti u IVFovima,,,,

Kaja, tako je, "donacija" je zapravo postupak uz financijsku naknadu donorima i sveukupno je skupa priča. Žao mi je što ne može više ljudi preko HZZO i što je tako restriktivan sustav, no krivo je zvati i te postupke preko HZZO "besplatnima" - NEMA besplatnog zdravstva u Hr, svi ga debelo plaćamo godinama iz svojih plaća i plaće su nam osjetno manje jer najveći dio doprinosa svaki mjesec ode upravo u zdravstvo! Uz to, mi smo i uz pokrivanje postupka od HZZO potrošili okvirno 10.000 kn u samo jednom postupku na sve što nije pokriveno (smještaj, dio puta, lijekovi) - i to samo do bete. Nakon bete su ljekovi, pogotovo Prolutex, i dalje ogroman izdatak, koji traje mjesecima. Naravno, sve to ima smisla i ne žalim se...ali ništa nije besplatno. Žao mi je što vi plaćate još puno puno više, ne znam kako bi mi to izveli bez kredita.

Termin mi je u 6.mjesecu i nadam se da će sve biti ok...dosta mi je stresno jer sam već 2x završila s krvarenjima u bolnici i praktički sam od početka stavljena na mirovanje, i sad vam pišem iz bolnice. Nadam se da nitko ovo neće shvatiti krivo, jer kao žalim se, a postupak je bio uspješan, no to je realnost. Ništa od uživanja u isčekivanju, vježbanja, seksa, ne usudim se čitati ništa o trudnoći ni kupiti išta za trudnice jer mislim da to "ne zaslužujem", bojim se i kretati već mjesecima, stalno sam u strahu da će sve završiti prerano i da će opet lijevati krv iz mene usred noći i da ću trčati na hitnu...izgleda da su duge godine mpo-a, glupe neplodnosti i neuspjeha ostavile dosta veliku traumu na moju psihu i to sad izlazi van. No trudim se biti optimistična zbog beba, realno je s njima zasad sve školski. Hvala ti
    Btw, zato i stižem toliko pisati po forumu ovih dana hehe

Za druge klinike u MK ću napisati u idućem postu, ovaj je već dug.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Što se tiče drugih klinika u Skopju koje rade donacije - ovu informaciju sam dobila od cure iz Makedonije koja pomaže njihovim pacijentima (valjda kao neka udruga), koju sam upoznala u Skopju i koja je ostvarila trudnoću u nekoj drugoj njihovoj klinici. Dakle info je iz druge ruke i nisam ga uspjela provjeriti detaljno jer Makedonci nisu baš na ti s engleskim i informacije na netu su vrlo šture.
    Žena mi je rekla da je Sistina najrazvikanija i najpopularnija, ali da i druge ivf klinike imaju podjednake rezultate i nešto niže cijene od Sistine.
    Pokušat ću saznati više o tome.
    Mi smo svi orijentirani na Sistinu jer o njoj imamo puno informacija zbog ovog foruma i LaraLane , a svi volimo ići negdje gdje nam je barem nešto poznato, kad već idemo u (uglavnom) totalno nepoznat grad i stranu zemlju, to je razumljivo...

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Devojke drage, kakva ste vi inspiracija i snaga!
    Kaja, Branka, Senka, ganule su me vaše priče a onda opet i dale snagu kad vidim da i vi ne posustajete. Ma, sjajne ste sve.
    Ja bi trebala ići na fet s proleća, javili su mi iz Sistine da je okvirno oko 1000 e (update za one koji sami plaćaju kao mi). Valjda im se razlikuju cene fet-a kad je donacija ženskog i muškog materijala. Iva mi je pisala da je ona platila oko 480 ali koliko sam shvatila ona je imala donaciju s.
    Želim svima da u novoj ispunimo svoju najveću želju ili da bar budemo što bliže svom cilju.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Boban tamo nakratko pokaže, kaže,,,Evo, ova je lepuškasta, dobra riba, hahaah i eto ti donorice!
    nešto slično je i nama izvalio na prvim konzultacijama, muž i ja došli nervozni i koncentrirani napraviti možda najvažniju odluku u životu, sjednemo za njegov stol i lik kaže "znači došli ste po jedno mlado lepo devojče!"...mi oboje zinuli, muž ga je skoro bacio kroz prozor hahaha!
    Nakon 10ak minuta smo shvatili da je to njegov stil i neka metoda opuštanja pacijenata koja se većini sviđa...pa smo prihvatili zezanciju, ali da je šok, je

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

I još nešto (danas sam stvarno dosadna s tipkanjem! ne zamjerite ) - čujem da renoviraju 5.kat gdje je klinika, postupci u novom prostoru kreću od 15.1.! Javite dojmove!

Želim svima sreću i grlim vas cure, neka početak ove godine bude dobitni...svaki vaš post mi je drag i razumijem vas...navijam za vas.
    A Bimbo i ostalim trudnicama želim da sve bude u redu Koliko god je često teško slušati o tuđim trudnoćama dok si u postupku, pogotovo nakon nekog neuspjeha, neka to bude i vjetar u leđa svima. Sretno drage cure!

Datum pristupanja
    Dec 2017

Početno

Sushi ja se u potpunosti slazem. Do skoro 30tt nikome nisam rekla, nista nisam kupila, niti jednom dr.vjerovala.. Bas se neki strah usadio duuuboko u meni. Osjecam kako pomalo jenjava, ali stvarno sporo.. Ja se nadam da ce ta radost skoro nadvladati
    Posljednje uređivanje od Bilbo-mali : 05.01.2022. at 20:22

Datum pristupanja
    Dec 2017

Početno

Sushi kako si se ti radporedila na dr. na cisti istok (Merkur) vs. cisti zapad (Radoncic).

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Bilbo-mali prvotno napisa Vidi poruku
    Sushi kako si se ti radporedila na dr. na cisti istok (Merkur) vs. cisti zapad (Radoncic).

Živim blizu Merkura, na dobrom su glasu i R. mi ih je preporučio, vode mi trudnoću od kad sam završila na hitnoj u 6tt, sami su mi to predložili na hitnoj i zasad mi je odlično tu. Radončić me vodio u mpo od 2012., on najbolje poznaje moje stanje i on me usmjerio u MK, tako da je dijelom zaslužan i za trudnoću. Vjerujem mu i nije mi teško povremeno otići do njega i biti stalno na liniji s njim, nakon višegodišnjeg truda i mučenja koja smo prošli skupa.

Bilbo draga daleko si dogurala i bit će to ok, javljam nam... preimenovala sam te u Bimbo gore

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Lucy10,prolece ce brzo pa ces i ti u novi,uspesan,postupak jer beba ceka na tebe.
    Sto se Bobana tice on je sav takav pozitivno "otkacen"hahah.Mi kad smo februara '21 otisli da promenimo donorku i izaberemo novu on pokazuje sliku i kaze mom muzu vidi kakva je,sta kazes??A moj muz kaze zovi je da je vodim u Dubaji na odmor haahah a ja kazem da,da a Senka nek ide po terapiju hahah i tako se siti s njim ismejemo.Mi se toliko s njim ispricamo da ponekad i zaboravimo zasta smo dosli.
    Cure,nemate sta da se plasite.Kako dani,bukvalno,lete eto nas na pragu porodjaja.Nema mesta tim negativnim mislima da ce se nesto lose desiti.Sve lose je iza nas.Toliko borbe,terapija,pregleda,analiza,putovanja tamo-amo o kojoma vise nit ne razmisljam nego svaki dan koji prodje kazem sebi korak blize cilju.
    Jos samo da dodam mi koji sami placamo postupak sa doniranom jajnom celijom izadje nam na 10 hiljada eura kad se izracuna s terapijom,hotelima,putovanjima...
    Laku noc svima i ostajte zdravo,veselo i pozitivno❤

Datum pristupanja
    Dec 2017

Početno

Sushi odlicno! Koliko je vazno imati dr.kojem vjerujes
    Senka fajterka!
    Sve cure Veselim se svim novim postupcima koji nam nose nove bebiceeeeeeee

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Senka43 koji ti je to bio pokušaj u Mk? Jel ti to iz prve uspjelo? I zanima me dali ja mogu ici na novu donorku da ne idem na fet jer su mi i ovako rekli da su stanice koje su ostale da nisu bas najbolje.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj mala85 prvotno napisa Vidi poruku
    I zanima me dali ja mogu ici na novu donorku da ne idem na fet jer su mi i ovako rekli da su stanice koje su ostale da nisu bas najbolje.
    Najbolji odgovor ćeš dobiti ako pitaš Bobana, pošalji mu poruku na whapp/viber, obično odgovara vrlo brzo ili nazove za dogovor...
    Ako si išla preko HZZO, bojim se da ne bi bilo moguće, ali ako si išla privatno - vjerujem da se sve može dogovoriti. Iako, ima trudnoća i iz postupaka s lošijim embrijima...valjda ih ne bi zamrzavali da ne misle da ima šanse
    Posljednje uređivanje od sushi : 06.01.2022. at 10:29

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Mala85,prvo inseminacija,onda krenuli u postupak sa mojim jc ali moje telo uopste nije reagovalo na terapiju onda 2 pokusaja sa doniranom jajnom celijom(neuspesno).Potom mi je dr otkrio miom od 7mm koji je operisan septembra 2020.Mi smo sa tom donorkom dobili ta 3 embriona koja smo iskoristili.Onda smo februara 2021.otisli na razgovor i ponudjena nam je ta ista donorka koja je najvise licila na mene i koja ista krvna grupa ali mi smo odbili i izabrali novu.Znaci mi nismo imali zamrznutih embriona i onda smo izabrali novu donorku koja bas i ne lici na mene(sto nama apsolutno nije bitno) i nema moju krvnu grupu.Odatle smo dobili 8 embriona,jedan su unistili,2 su preneta meni a ostalo je jos 5 Eto taj postupak je bio uspesan ali nazalost u 13.nedelji je jednoj bebi je otkrivena dijafragma hernia i dete nije imalo sansi da prezivi pa je u 16.nedelji uradjena redukcija.Tako da sad ta beba vise ne dise al je idalje u mom stomaku a curica raste i razvija se,BOGU hvala,kako treba.Sta god te zanima slobodno me pitaj i u privatnoj poruci, ja svima odgovaram jer znam kako je i svaki odgovor moze biti od koristi

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj LiaLia prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam našla načina, sve bi bilo puuno lakše, manje stresno i jeftinije da mogu bit doma. Koliko znam, kod nas nije legalno ni sam naručiti materijal i napraviti inseminaciju (postoji takva opcija na Cryos). Kad sam gledala, nama najbliža zemlja u kojoj je legalno je Mađarska, ali nisam sigurna kakve su klinike tamo.
    Hrvatska je u eu i moglo je se naručiti iz Cryosa materijal za kućnu inseminaciju kao privatna osoba, osim ako Cryos unatrag 2, 3 godine nije nešto mijenjao što se tiče toga.
    Tu sam na forumu pročitala da je cura naručivala al to neću niti spominjati uopće kolika je uspješnost mala.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku
    donoricu u principu bira embriolog, prvenstveno prema krvnoj grupi koju usklađuje s vašom ili eventualno partnerovom. cilja se i na usklađivanje nekih fizičkih parametara i fenotipa (visina/težina, boja očiju), ali donorica nema tako puno da bi se sve uskladilo te se najčešće svede na odabir po krvnoj grupi. u Sistini, ako pacijenti žele, ponekad daju da se napravi odabir zajedno s embriologom između nekoliko potencijalnih donorica, ali dio pacijenata u principu ni želi znati ništa o donorima, nego prepuštaju odabir embriologu.

što se tiče screeninga, donorice se testiraju na hepatitis C i B, HIV, cističnu fibrozu + rade kariogram. ako je sve uredno, mogu ići u postupak i donirati stanice.

da li će dijete ličiti na vas ne možete znati ni u slučaju spontanog začeća s vlastitim stanicama. korištenje doniranih jajnih stanica podrazumijeva da genetski materijal iz jezgre jajne stanice (koji definira i fizičke karakteristike) neće biti naslijeđen od vas, nego će u slučaju tako dobivenog embrija biti kombinacija donorskog i partnerovog. međutim, stvari nisu baš tako jednostavne, jer se u trudnoći događa kompleksna izmjena i na staničnoj razini između fetusa i trudnice, npr. dio staničnog materijala koji definira budući metabolizam i imunitet djeteta nasljeđuje se od majke, a ne donorice. uz to, postoji i niz nedovoljno poznatih/istraženih mehanizama koji utječu na tzv. ekspresiju gena ovisno o okolini u kojoj se organizam razvija, što se naziva epigenetika - možete pretražiti po netu, ima dosta toga o epigenetici u slučaju korištenja doniranih gameta.

sve gore navedene info sam dobila od embriologa u Sistini, jer su me zanimali odgovori na ista pitanja
    Sushi

Divno si ovo napisala i ove informacije su svake pare vrijedne....super super i čitajte cure i pamtite.

Ako nađem link iz novina ostavim tu na forumu kad ulovim malo vremena da vidite ženu koja je među prvima kao samica rodila, iz Bg je. Rodila je malo više od jedne godine već ja svoje prvo dijete i javno je sve rekla i slikala se s Bobanom i dr. Popovićem čini mi se.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 06.01.2022. at 14:10

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Živim blizu Merkura, na dobrom su glasu i R. mi ih je preporučio, vode mi trudnoću od kad sam završila na hitnoj u 6tt, sami su mi to predložili na hitnoj i zasad mi je odlično tu. Radončić me vodio u mpo od 2012., on najbolje poznaje moje stanje i on me usmjerio u MK, tako da je dijelom zaslužan i za trudnoću. Vjerujem mu i nije mi teško povremeno otići do njega i biti stalno na liniji s njim, nakon višegodišnjeg truda i mučenja koja smo prošli skupa.

Bilbo draga daleko si dogurala i bit će to ok, javljam nam... preimenovala sam te u Bimbo gore
    A ja kad sam bila kod Dr. R krajem 2013-te i tad sam mu rekla gdje, što i kako i bilo mu je drago kad sam mu rekla gdje idem. Inače tko ne zna Dr. Radončić je iz Skopja i divan je. Dosta toga je naučio od Dr. Lazarevskog.

P.S. sushi u izvrsnim si rukama

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Senka43 koji ti je to bio pokušaj u Mk? Jel ti to iz prve uspjelo? I zanima me dali ja mogu ici na novu donorku da ne idem na fet jer su mi i ovako rekli da su stanice koje su ostale da nisu bas najbolje.
    Mala pisala sam ti ja već u vezi ovoga. Trebaš iskoristit sve iz započetog postupka da bi uopće išla u novi i na novu donoricu.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Senka, Kaja, Alisa, Branca
    Ako sam nekoga zaboravila nemojte se ljutiti. Mislim na vas svaki dan.
    Tako je senka, samo nek je živo i zdravo i samo nek se javlja svojoj mamici lupkanjem

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Što se tiče drugih klinika u Skopju koje rade donacije - ovu informaciju sam dobila od cure iz Makedonije koja pomaže njihovim pacijentima (valjda kao neka udruga), koju sam upoznala u Skopju i koja je ostvarila trudnoću u nekoj drugoj njihovoj klinici. Dakle info je iz druge ruke i nisam ga uspjela provjeriti detaljno jer Makedonci nisu baš na ti s engleskim i informacije na netu su vrlo šture.
    Žena mi je rekla da je Sistina najrazvikanija i najpopularnija, ali da i druge ivf klinike imaju podjednake rezultate i nešto niže cijene od Sistine.
    Pokušat ću saznati više o tome.
    Mi smo svi orijentirani na Sistinu jer o njoj imamo puno informacija zbog ovog foruma i LaraLane , a svi volimo ići negdje gdje nam je barem nešto poznato, kad već idemo u (uglavnom) totalno nepoznat grad i stranu zemlju, to je razumljivo...
    Sushi ja sam nekako dojma da je Sistina ipak uspješnija od ovih drugih klinika, nije samo da je najviše razvikana.
    Oni su prije bili na totalno drugoj lokaciji dok ih Turci nisu kupili i zvali su se "mala bogorodica sistina".
    Ja sam ih pod tim imenom našla.

Tako je, druge klinike su malo jeftinije a opet su vezane za Bobana jer je on zadužen za donorski materijal i radi pri ministarstvu zdravlja također, osim ako se nešto nije promijenilo.
    Dr. Tatjana Gurzanova radi u Newborn klinici i jako često je na liniji s Bobanom, pričao mi on.

Meni je jako drago da sam pomogla da mnogi koji su imali predrasude o Mk i Sistini i da su se odlučili otići.
    I dalje ću drage volje tu biti i pisati kad god stignem.
    Vjerujte početak 2014-te kad sam otišla dole nije bilo jednostavno probiti led, jako malo ma gotovo nikakvih informacija nisam imala, nitko nije pisao po forumu o Sistini osim mene.
    A da ne govorim koliko je se još Sistina izgradila, evo sushi kaže da opet renoviraju. Bolje da vam ne pišem di je se ulazilo a di izlazilo na 5 katu. To sad nema veze s onim što je mene dočekalo. Izgledali su tad kao svemirski brod a mogu misliti sada.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Malena se nije dugo javljala!
    Jel netko u kontaktu s njom možda?
    Malena ako čitaš javi nam se da čujemo kako si!

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Hvala svima na odgovoru. Dali netko od Vas zna koliko se plaća fet (donacija js) i ako mi ne uspije ni taj 2 fet dali mogu istu donorku uzeti ili moram drugu tražit? Dali zna netko išta o tome? Možda bi čak bilo bolje da i uzmem neku drugu s obzirom da mi prvi pokušaj nije uspio a sumnjam da će i drugi pokušaj jer su lošije js sa tom nekom fragmentacijom ako sam dobro napisala... ici na proljece na fet pa zatim podnjet zahtjev HZZO za ponovni postupak. Ja idem preko HZZO jedino mi krivo sto cu morat sve nanovo (zahtjev, nalazi itd) a to sve dugo traje.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Hvala svima na odgovoru. Dali netko od Vas zna koliko se plaća fet (donacija js) i ako mi ne uspije ni taj 2 fet dali mogu istu donorku uzeti ili moram drugu tražit? Dali zna netko išta o tome? Možda bi čak bilo bolje da i uzmem neku drugu s obzirom da mi prvi pokušaj nije uspio a sumnjam da će i drugi pokušaj jer su lošije js sa tom nekom fragmentacijom ako sam dobro napisala... ici na proljece na fet pa zatim podnjet zahtjev HZZO za ponovni postupak. Ja idem preko HZZO jedino mi krivo sto cu morat sve nanovo (zahtjev, nalazi itd) a to sve dugo traje.

FET je u 10. mjesecu prošle godine u Sistini bio 876 eura. ako ideš preko HZZO ne plaćaš ga sama, nego trebaš predati zahtjev i tražiti novi predračun klinike za njihovo novo rješenje za FET. Nakon postupka si im trebala poslati izvještaj i oni znaju koliko imaš smrzlića.
    Ne brini, kažu da svaki idući zahtjev prema HZZO ide brže, bitno je da nađeš ok doktora u Petrovoj za obavljanje njihove papirologije i odluke. Meni je najduže trajalo upravo sve u Petrovoj i to totalno bezveze, jer sam bila kod krivog dr., a čim sam predala sve potrebno na HZZO, riješili su sve u doslovno nekoliko dana. Žene koje u HZZO vode inozemna liječenja su jako pristupačne, brze i od pomoći. Čula sam da im je stalo posebno do ivf pacijenata jer je i njih nekoliko bilo u toj priči i znaju kako je. Moje iskustvo s komunikacijom s njima je više nego odlično i moram priznati da sam se iznenadila.
    Predlažem ti da ih nazoveš i sve pitaš, čini mi se da nemaš neke osnovne informacije...

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
    A ja kad sam bila kod Dr. R krajem 2013-te i tad sam mu rekla gdje, što i kako i bilo mu je drago kad sam mu rekla gdje idem. Inače tko ne zna Dr. Radončić je iz Skopja i divan je. Dosta toga je naučio od Dr. Lazarevskog.

P.S. sushi u izvrsnim si rukama

Hvala ti LaraLana

Dr.L i dr.R su studirali skupa, mislim da nitko nije učio od nikoga, nego su si pomagali kad je počeo ivf u Sistini, tadašnjoj Bogorodici... a sad se čini da su tamo daleko napredovali u odnosu na Hr klinike, laboratorij ima super rezultate...
    Znaš li ima li ili je bilo neke objavljene statistike njihove uspješnosti LaraLana?
    Posljednje uređivanje od sushi : 06.01.2022. at 17:08

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala ti LaraLana

Dr.L i dr.R su studirali skupa, mislim da nitko nije učio od nikoga, nego su si pomagali kad je počeo ivf u Sistini, tadašnjoj Bogorodici... a sad se čini da su tamo daleko napredovali u odnosu na Hr klinike, laboratorij ima super rezultate...
    Znaš li ima li ili je bilo neke objavljene statistike njihove uspješnosti LaraLana?
    E bravo, tako je. Znam da su nekako povezani ali već je prošlo dosta vremena pa sam mislila da je ovo što sam pisala. Divni su i jedan i drugi.
    Ja sam pitala Bobana jednom za statistiku i rekao je da to ne objavljuju i da im je visok postupak uspješnosti ali to je bilo u našem prvom razgovoru dole kad sam bila pa se ne bi usudila bubnut napamet.
    Ali to bi trebale cure koje su friško dole znati jer sam nekako stekla dojam da to Boban obično spomene jer je jako sretan radi toga.

Cure pitajte za postotak uspješnosti kad budete dole koje ćete sad uskoro ići pa nam javite!
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 06.01.2022. at 19:21

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mala upravo na tvoja pitanja dala je odgovore malena al bi se trebalo vratiti puno stranica unatrag.
    Jedna donorka jedna pacijentica. Jedna donorka jednom može biti stimulirana čini mi se u 6 mj. Ako se ostvari zapravo trudnoća onda nema više pravo.
    Ispravite me ako griješim.
    A ako je neka kopirala post dajte cure onda tu opet pa da se pročita.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Sushi jao pa ovo stvarno nisam znala, ja mislila da to ja moram platit. S ovim si mi stvarno pomogla, hvala ti od srca...

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Netko je pitao za cijenu FETa, ja sam platila 930 eura jesenas.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Sushi jao pa ovo stvarno nisam znala, ja mislila da to ja moram platit. S ovim si mi stvarno pomogla, hvala ti od srca...
    Najbolje da ih u ponedjeljak nazoveš i pitaš sve vezano uz rješenje za FET. Broj je 01 6397 425 ili mail ino@hzzo.hr

Na taj mail si im trebala poslati izvještaj nakon postupka, a u ured u Jukićevoj odnijeti ili poslati račune od prijevoza - sve to unutar 15 dana od završenog postupka.

Pazi da ti FET ne računaju kao jedan postupak! Pitaj ih to. Jer imaš pravo na 4 postupka sveukupno (fet se ne računa kao zaseban postupak po našim propisima).

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pitala Bobana jednom za statistiku i rekao je da to ne objavljuju i da im je visok postupak uspješnosti ali to je bilo u našem prvom razgovoru dole kad sam bila pa se ne bi usudila bubnut napamet.
    Ali to bi trebale cure koje su friško dole znati jer sam nekako stekla dojam da to Boban obično spomene jer je jako sretan radi toga.

Cure pitajte za postotak uspješnosti kad budete dole koje ćete sad uskoro ići pa nam javite!
    Meni je Boban na prvim konzultacijama, krajem 6.mj 2021., rekao da možemo računati na 50% šanse za postizanje trudnoće po jednom postupku, da im je statistika nešto malo bolja od toga.

Ovo je u rangu EU zemalja, općenito se za donacije u dobrim klinikama s dobrim laboratorijima dolazi do oko 50% uspješnosti po postupku. To su puno veći postoci u odnosu na "običan" ivf, jer su donori mladi, zdravi i broj stanica koje se dobiju u "paketu" je koliko-toliko osiguran. Naravno, pitanje je što je uspješan postupak - trebalo bi se gledati koliki je broj živo rođene djece iz postupaka, ne samo pozitivnih beta.

U slučaju Sistine, ako je uspješnost realna, a vjerujem da je, je to velik uspjeh jer je broj jajnih stanica koje se dobiju po postupku (8kom) manji u odnosu na druge zemlje koje su popularna odredišta za donaciju u EU, plus stanice dolaze smrznute, što je nepovoljnije u odnosu na svježi ciklus... dakle, ako usprkos tome uspijevaju dobiti uspješnost oko 50% po postupku - to je zaista dobar rezultat i pokazatelj da laboratorij dobro radi.
    Naravno, šteta je da se službene brojke ne objavljuju detaljno, no ni u EU nije bajna situacija po tom pitanju - šteta!

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Sushi, hvala ti na svim korisnim informacijama. Kada se kaže 50% misli se na uspeh po jednom ciklusu (svi transferi sa jednom donorkom) a ne 50% po jednom transferu, zar ne? Ispravi me ako grešim.
    Ja sam odlučila da me statistika ne opterećuje previše, iako je dobro znati da su brojke visoke. Verujem da je Sistina najbolji mogući izbor za donaciju. To su mi potvrdile i cure sa makedonskog foruma, dakle Makedonke koje odlično poznaju tamošnje prilike. Presudilo je i to što se na materijal čeka puno kraće nego kod drugih klinika sa kojima sam se dopisivala.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Lucy, ja sam shvatila da se tih njegovih 50% odnosi na jedan transfer...ali pitaj ga kad opet dođeš, moguće je da sam krivo polovila, bila sam dosta nervozna i pod tremom zbog odabira donorice na prvim konzultacijama, pa sam bila malo ošamućena... Javi nam

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Lucy, meni je doktor drito nakon transfera 2 embrija s mojim starijim stanicama rekao da smo prešli 50 posto za uspjeh. Onda vjerojatno to tako broje, po transferu.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Sushi,kako si...jesi još u bolnici,krvarenje prestalo?

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Alisa, sushi, pa to je onda sjajno! U svakom slučaju, njihova stručnost i profesionalnost idu nam u prilog. Još malo sreće da začini sve, od srca želim svima.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Sushi,kako si...jesi još u bolnici,krvarenje prestalo?
    Hvala ti draga Kaja...evo baš puštena danas, strogo mirovanje, ne smijem ništa i nigdje, ni nagli pokret...ali neka, samo da ja to nekako izguram do kraja...

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Doma samo laganini, meditacija i uživancija...mužić nek ugađa.
    Samo raditi na opuštenosti i slušati, ako su rekli strogo mirovati, to je to.
    Bit će ok, u dobrim si rukama, kako kaže naša LaraLana

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Hvala ti draga Kaja...evo baš puštena danas, strogo mirovanje, ne smijem ništa i nigdje, ni nagli pokret...ali neka, samo da ja to nekako izguram do kraja...
    Naporno i dosadno kad se samo pomisli na to strogo mirovanje ali kad se zna sta je krajnji cilj onda nista nije tesko.Pozdrav i podrska od mene❤

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

LiaLia, navodno se i u HR može naručiti materijal iz Cryosa, ali naručitelj mora biti netko medicinske struke (navodno može čak i med. sestra). U jednoj našoj LGBT udruzi su mi rekli da se to tako može.

Do GDPR-a su mogle i privatne osobe, ali sad više ne (iako ne znam kakve to ima veze ako se naručuje od anonimca).

E sad, to bi ti morao biti netko osobno jako dobar da ti napravi takvu uslugu. Ja nemam nikoga takvoga tako da se nisam dalje interesirala. Ali ne bi sigurno davali takve info da se ne može tak nešto napraviti.

Datum pristupanja
    Mar 2017
    Posljednje uređivanje od Katesplit1 : 08.01.2022. at 00:20

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala Kate....to je to što sam htjela staviti

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Sad za ove postotke uspješnosti najbolje je zbilja da se pita Bobana i da razjasni dal je to po transferu, po postupku, po godinama ili kako već.
    Ja sam mu pokazala našu statistiku jednom e sad za koju godinu sam to više zaboravila, link od klinika je bio tu s rode što je osoblje ostavilo. Nabrzaka je prokomentirao da se ne može to tako gledati da oni malo drugačije gledaju.
    U tim tablicama je bio popis klinika privatnih i državnih.
    Broj postupaka stimuliranih, prirodnih, polustimulranih, FET, započeti ciklusi, dal su bili i prekinuti ciklusi to nisam sigurna. On se nije baš složio s tim računanjem. Al kad je vidio postotak po godinama i uspješnosti rekao je pa tu smo negdje i mi.
    Znači to je bilo pitanje postotka za postupke s vlastitim stanicama. Za drugo zbilja ne bi znala pa je bolje pitati njega.
    Al svejedno bi trebali imati statistiku napisanu na stranici Sistine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •