Stranica 32 od 44 PrviPrvi ... 22303132333442 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 2184

Tema: Cijepljeni protiv COVID-a i oni koji to žele postati, informacije o testiranjima....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam da se cjepi ko hoće, koji mrtvi 50+?
    Ja govorim da ja mislim da bi 50+ trebali imat obavezu, a ostali ko želi, ali da ovi moraju.

A propos osjećaja, trenutno me ljute starci koji krče bolnice i ne žele se cijepiti jer to svi plaćamo, a djeca najviše. Odn. ljuti me država što im to ne nametne, a djeci zna nametat sto tisuća samoizolacija.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.01.2022. at 22:56

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja govorim da ja mislim da bi 50+ trebali imat obavezu, a ostali ko želi, ali da ovi moraju.

A propos osjećaja, trenutno me ljute starci koji krče bolnice i ne žele se cijepiti jer to svi plaćamo, a djeca najviše. Odn. ljuti me država što im to ne nametne, a djeci zna nametat sto tisuća samoizolacija.
    Djeca nemaju glasačko pravo. Starci imaju.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    mama ptičice, ovako kako lili kaže
    hahaha
    fala cure
    malo sam se zgubila...
    onda mogu sutra na dzin!
    toplo preporucam kuhani!

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    hahaha
    fala cure
    malo sam se zgubila...
    onda mogu sutra na dzin!
    toplo preporucam kuhani!
    Možeš, mama ptičice
    Dobar je i u kombinaciji s teraninom

Laku noć cure

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Djeca nemaju glasačko pravo. Starci imaju.
    A imaju djeca tih staraca i roditelji te djece. Svjedocim tuzi neke djece tih staraca koji se izvlace i nekima pada na pamet muljanje s potvrdama npr.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.01.2022. at 23:39

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako se ne varam, sva cjepiva još uvijek imaju uvjetna odobrenja. Po mom mišljenju, takvo se cjepivo ne smije učinit obaveznim.
    Mnogi su kritizirali sistem covid potvrda, očekujući da će to prisilit mlade na cijepljenje, da bi mogli funkcionirat, a da neće imat neki utjecaj na stare, koji su ipak cijelo vrijeme glavni pacijenti na covid odjelima (naravno, ne 100%). Stvarno nije iznenađujuće da se to i dogodilo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slazem se s jelena.O i vertex.
    Nisam za obvezno cjepljenje, pogotovo ne za ljude s 50 god.

Mama pticice, zivjela čin čin!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja misim da država ima obavezu zaštiti svoje građane od neodgovornih koji svojim ponašanjem nam ogranicavaju ionako slabe kapacitete dostupnosti bolnica i bezbrižno šire okolo u javnim prostorima zaraznu bolest bez ikakvoga pridržavanja mjera. Kako će to izvesti - njen problem. Nije da nema država koje su to puno bolje odradile od naše. Obavezno cijepljenje je svakako jedna od tih mogućnosti no znamo na zaolst da je naša vlada po tome anemična, populisticka i kukavicka kao i u svemu ostalom. Ali ok, jos par stotina/tisuća umrlih i par milijardi kuna utrošenim na liječenje onih koji su pametniji od svih doktora u drzavi i pri kraju smo izgleda. Ili ne, ovisno o razvoju mutacija...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    pogotovo ne za ljude s 50 god.
    Kao cemu nas mladjariju ? Koji put dobro dodje tvoj optimizam .

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam ni ja za obaveznu vakcinaciju- ali ni za obaveznu medicinsku pomoć onima koji ne žele da se vakcinišu.

Neka moji vakcinisani sedamdestogodišnjaci imaju u bolnici prednost pred nevakcinisanim sedamdesetogodišnjacima, i onda ću smatrati da je situacija fer.

Neka moj vakcinisani maskirani muž izbegne burnout zbog 30% više neplaćenog rada jer konstantno zamenjuje svoje nevakcinisane antimaskere kolege koji odrađuju svoju drugu-treću koronu ili petu kontrolu kardiologa zbog long kovida, pa će sve biti fer.

Ovako, nismo jednaki nikako. Jer je deo zajednice preuzeo i svoje obaveze a deo želi samo svoja prava bez ikakvog ulaganja.

Naravno ne računam ljude sa medicinskim izuzećem.
    "Strah" i "oprez" i "ne verujem u vakcine" su mi argumenti, ono, probajte da ne vežete pojas u autu pa kad vas zaustavi saobraćajna, kažite njima da ne verujete u vezivanje pojasa, baš me zanima šta će biti ishod.

Koliko znam, USA i niz drugih zemalja su odobrile vakcine za trajnu upotrebu- ili kako već ono beše termin, možda su kod nas još uvek pod uslovnom dozvolom, ali u ostatku sveta većinom su izjednačena sa ostalim redovno dostupnim.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pulinka, jesi sigurna za trajna odobrenja? Meni je to rečeno, nisam sama tražila, ali kad tražim, vidim recimo ovo:
    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...-vaccines.html
    Posljednje uređivanje od vertex : 21.01.2022. at 10:11

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo s gornjeg linka:
    COVID-19 vaccines are safe and effective. COVID-19 vaccines were evaluated in tens of thousands of participants in clinical trials. The vaccines met the Food and Drug Administration’s (FDA’s) rigorous scientific standards for safety, effectiveness, and manufacturing quality needed to support emergency use authorization (EUA).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pfizer je dobio puno odobrenje od FDA u osmom mjesecu prošle godine.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ne shvaćam zašto to ne bi pisalo na stranici CDC-a, apdejtanoj 18. ovog mjeseca.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja se isto sećam ovoga što Mima piše, mislim da je Kaae i stavila link baš na ovoj temi, ako nisam pobrkala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Posljednje uređivanje od Mima : 21.01.2022. at 10:31

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim da bi Kaae mogla imati najtačnije informacije, ali meni se čini da je to neka pravna začkoljica ili tako nešto, tj. Pfizer je dobio punu licencu za svoju vakcinu ali pod valjda novim imenom COMIRNATY, i valjda samo za starije od 16.
    Tj. nove bočice valjda idu pod tim imenom i pod punom licencom za starije od 16, a još postoje ponegde zalihe vakcine napravljene pre pune licence, pa one valjda idu i dalje pod emergency use, kao i one za mlađe od 16.
    Ili ja nisam baš sve dobro pohvatala.

A mislim da na stranici CDC-a piše emergency use jer nisu sve vakcine valjda dobile punu licencu, uostalom, njih ima sve više i više sa privremenim odobrenjem, pa to nije neobično.
    Čisto sumnjam da bi toliki niz stranih portala preneo neistinu i da baš niko to ne bi primetio 4-5 meseci, pa ne treba Amerikance baš toliko podcenjivati.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 21.01.2022. at 10:55

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moguće, moguće...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam ni ja za obaveznu vakcinaciju- ali ni za obaveznu medicinsku pomoć onima koji ne žele da se vakcinišu.

Neka moji vakcinisani sedamdestogodišnjaci imaju u bolnici prednost pred nevakcinisanim sedamdesetogodišnjacima, i onda ću smatrati da je situacija fer.

Neka moj vakcinisani maskirani muž izbegne burnout zbog 30% više neplaćenog rada jer konstantno zamenjuje svoje nevakcinisane antimaskere kolege koji odrađuju svoju drugu-treću koronu ili petu kontrolu kardiologa zbog long kovida, pa će sve biti fer.

Ovako, nismo jednaki nikako. Jer je deo zajednice preuzeo i svoje obaveze a deo želi samo svoja prava bez ikakvog ulaganja.

Naravno ne računam ljude sa medicinskim izuzećem.
    "Strah" i "oprez" i "ne verujem u vakcine" su mi argumenti, ono, probajte da ne vežete pojas u autu pa kad vas zaustavi saobraćajna, kažite njima da ne verujete u vezivanje pojasa, baš me zanima šta će biti ishod.

Koliko znam, USA i niz drugih zemalja su odobrile vakcine za trajnu upotrebu- ili kako već ono beše termin, možda su kod nas još uvek pod uslovnom dozvolom, ali u ostatku sveta većinom su izjednačena sa ostalim redovno dostupnim.
    Kako je ovo tradicijski neizvedivo u nasim neanglosaksonskim krajevima (nepruzanje pomoci), a obaveze su nesto sto.poznajemo, a i meni zvoni da nije emergency nego normal, meni se cini da je bolja obaveza. Normalno da cijepljeni placaju danak necijepljenima, naprosto nista nije free ride, a ni risk free. Ne znam gdje sam to vise nasla, al se sjecam da je u britaniji na pocetku pandemije kad je pokusavala pristup 'nek se virus siri, a osjetljivi cuce kod kuce' neka med. ustanova slala starcima i osjetljivima takvu komunikaciju u smislu stojte doma, ovo su vam upute, s obz na vase stanje/dob, shvacate da med resursi nece ici vama, sretno. Tad je bila pukla bruka, niti kod njih proteatanata to nije proslo, tako da je taj pristup 'necemo te lijecit onda' kod nas tek nerealan.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo stranice FDA, mogu se pratit objave kronološki unazad. Da, puno odobrenje za Pfizer za starije od 16, a ostale kategorije i busteri (i za odrasle? - čitala dvije objave koje mi se čine kontradiktorne, ali ne da mi se više) imaju ovo hitno odobrenje.
    https://www.fda.gov/emergency-prepar...rized-vaccines

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, onda bi starije cijepne djevice i djevci primali normalno cjepivo u teoretskom slucaju obaveze.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako je ovo tradicijski neizvedivo u nasim neanglosaksonskim krajevima (nepruzanje pomoci), a obaveze su nesto sto.poznajemo,
    Vrlo često je pitanje tko je koliko kriv za svoje bolesti i stanja, i nikako nisam za taj princip, ni kod covida ni mimo covida.
    Ne mislim ni da je zaraznost covida tu neki presudni faktor, jer su mnoge bolesti društveno uvjetovane, ako i nisu zarazne, mnoga naša ponašanja koja dovode do bolesti prenosimo na djecu i druge oko sebe itd. Po meni je to sasvim pogrešan put.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, slazem se, zato sam za epidemioloska nametanja, a ne ono svak se sam brine za svoje zdravlje, al te onda necemo lijeciti ako si neodgovoran. Neke prisile bih ja odozgo, nikako egide 'svak sam za sebe zna najbolje' (jer ne zna, a i nitko nije sam - zivi u gomili koju zarazava, trosi resurse koji su svima zajednicki). Da je bilo svak je sam najpametniji niceg ne bi.bilo, od famoznog pojasa u autu, zabrane pusenja na radnom mjestu pa nadalje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.01.2022. at 12:05

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I u tom smislu sam bas zlopamtila aroganciju alis maric 'kako ja utjecem na vasu bolesnu mamu', kad se u taxiju pravila pametma i nije htjela masku stavit, a taksist u molio.Ono..neki xy starac pametnjakovic koji hroplje sad negdje utjece na skolovanje moje male npr. Kako mos to ne vidit. Nismo.clint eastwood kauboji na sirokim rancevima pa smo ssvako.drzava u malom, sami svoj gan imamo, sami viskijem rane vidamo i sta nam ko.ima solit pamet. To je samo u kaubojcu iz davnih vremena tako.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.01.2022. at 12:10

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Naravno da je nerealno da će iko biti uskraćen za medicinsku negu. Ali mi je jednako nerealno da će iko biti i prisiljen na vakcinaciju, u našim krajevima naravno. Pa kod nas su i kovid potvrde bile sprdnja, a koliko sam shvatila i kod vas se dosta žmurilo na nemanje potvrde i ostale mahinacije.

Puno mi je realnije da će vlade nastaviti da iz prikrajka ohrabruju nepoverenje prema vakcinama. Sa njihove tačke gledišta, vakcine koštaju, gnjavaža su logistički, nerviraju narod, a svakako je taman selekcija fino odradila svoje, prodisao malo penzioni fond.
    Kod vas možda i bude nešto drugačije jer vam treba turistička sezona, kod nas će verovatno biti "snalazi se sam" varijanta. Hoćeš vakcinu, dobro, nećeš -još bolje.

Što naravno onda obezvređuje samu svrhu vakcinacije kao sredstva masovne zaštite društva, upravo od ekonomskih problema i raspada zdravstva.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kao cemu nas mladjariju ? Koji put dobro dodje tvoj optimizam .
    Tako je pupoljci rosni u punoj snazi kud ces nas, moja ti, u rizične a mi osvajamo planin.vrhunce, supamo kilometrima, trčimo maratone..helloouu...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Vrlo često je pitanje tko je koliko kriv za svoje bolesti i stanja, i nikako nisam za taj princip, ni kod covida ni mimo covida.
    Ne mislim ni da je zaraznost covida tu neki presudni faktor, jer su mnoge bolesti društveno uvjetovane, ako i nisu zarazne, mnoga naša ponašanja koja dovode do bolesti prenosimo na djecu i druge oko sebe itd. Po meni je to sasvim pogrešan put.
    X

Nisam ni za kakve uskrate zdravstv.pomoći to mi je prije svega nehumano (on će meni tako, e sad ću ja njemu pokazat i uskratit uslugu ), kao ni za obvezno cijepljenje ikoga. Kao i s gripom, tko se smatra rizičnim, neka se cijepi i zaštiti.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lili, jel tebe iskreno sve vreme mimoilazi činjenica da ovaj virus nije ni grip ni varičele niti išta od onog što već vekovima poznajemo, ili si samo trenutno jako zadovoljna svojim lako stečenim kovid statusom pa te ponelo?

Shvataš da korona do sad ne pokazuje sezonsku distribuciju kao grip, tj. nema prekida u oboljevanju?
    Da grip ostavlja puno jači, dugotrajniji, širi i predvidljiviji imunitet nego korona?
    Da, na kraju krajeva, posledice gripa poznajemo, za razliku od korone?

A nije ti nehumano da nerizični i dalje budu pretnja rizičnima, kod kojih zapravo vakcine i daju najslabiji i najkraći imuni odgovor? Nije ti nehumano da se rizični busterišu svaka tri meseca u beskonačnost i žive u maskama i samoizolacijama dok mi slabo rizični skakućemo oko njih?

(I na kraju krajeva, nejasna si mi i ti i svi koji su tvog stava i tvrde da su mladi i/ili čeličnog zdravlja- a sami su uzeli vakcinu. Jedno pišeš, suprotno radiš...)
    Posljednje uređivanje od pulinka : 21.01.2022. at 13:30

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Nisam za prisilno obavezno cijepljenje (vjerovali ili ne ). Mislim da bi se time napravio kontraefekt i da bi tek tada bilo nevjerojatno puno makinacija, lažnih potvrda, izvrdavanja sistema na sve moguće načine koji bi u konačnici možda još i više ugrozili naše društvo. Pa mi smo društvo kojem ništa nije sveto, koje je duboko ogrezlo u korupciju, nepotizam, laž, "tko je jamio, jamio je", "tko se snašao, snašao se", "neće on meni reći, ja i moja birtija znamo najbolje" itd. Pa nama je teško staviti masku, ismijavamo djecu u komentarima kad kažu da ne vole maske, ali još više ne vole koronu... pišemo bljuzgarije jedni drugima... poziv na pomoć društvu se doživljava kao plaćeništvo tamnih sila... i samu me se prozivalo da tko me plaća.
    Nisam jednom molila ljude oko mene da stave masku, da malo pripaze...imala sam rizično dijete i prije korone pa sam svejedno doživljavala situacije u kojima mi ljudi dolaze ili šalju svoju djecu u posjete s gripom ili bilo kojom drugom zaraznom bolešću... mi, kao društvo, jednostavno nismo naviknuti prvo gledati tuđi interes, a tek onda vlastiti, naročito ako nam taj tuđi interes nije od koristi. Tako da je kampanja za cijepljenje kod nas sasvim promašena."Misli na druge" je u društvu koje je još u 45. ili 91. ili kojoj god godini, kojoj god podjeli...samo ne tu gdje je, ovdje i sada, danas... apsolutno utopistička krilatica.
    Dodajmo tome našu famoznu sposobnost promišljanja da se sve događa drugima ... da baš nas neće jer smo mi jako special valjda... plus neizrečenu, ali itekako stvarnu činjenicu da se puno ljudi kod nas oslanja zapravo na nas druge, one "blesave" koji će primiti to "go.no" i time podebljati rezultat... i tu smo gdje jesmo. U zemlji Petra Pana, gdje je odgovornost misaona imenica za one druge.
    Slažem se s Pulinkom da je to sve jako nepravedno...dodajem i da smo nametnuli nevjerojatan pritisak našim zdravstvenim radnicima...njih nitko ne pita mogu li, hoće li, što bi oni...samo svi očekujemo da su tu iz dana u dan i ne daj Bože da se požale da im je teško...ili da kažu svoje mišljenje...odmah su Sotone koje se napada. Eto, to je ono što mi je možda i najsramotnije. Toliko difamirati medicinsku struku, pritom koristiti vjerske simbole i značenja... nema mi gorega. Ne kažem da u medicinskoj struci nema također svega i svačega, ali ova razina napada na, u osnovi, pomagačku profesiju koju koristimo svaki dan i koja nam u konačnici spašava živote, je nevjerojatna. Tako da ja ne bih nikog prisilno cijepila. Ali bih sve nas poslala koji sat/dan/tjedan volontirati u bolnice, ni ne moraju to biti Covid odjeli... za njih ipak treba posebna razina i znanja i hrabrosti. Ali bih nas sve poslala obrisati nekome "gu.icu", možda bismo malo više cijenili i svoj i tuđi život. I ne, nisam medicinar niti itko od mojih. Ali ih vidim, isto kao što vidim i našu djecu... kao i sve nas koji već dvije godine vapijemo -"svi smo u ovome, nitko nije otok".

A o tome koliko je iluzorno očekivati da sve ovo završi dok se ne procijepe i siromašne zemlje, ni neću . Nadajmo se endemskoj fazi. I računajmo kolika nam je vjerojatnost da baš mi i oni koje volimo nisu ti endemi. Dalje je sve lutrija.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jucer sam imala pacijenta , 65+godina, prostata u pitanju.
    I tako on meni nicim izazvan komentira, da se cuvam ( klimam bez teksta) , i jesam li se cijepila?
    Reko ( ne previse zainteresirano) da jesam.
    On ce na to glasno i ponisno : Ja se cuvam tako da se NE cijepim.
    Reko-bas super, ja mlada i zdrava cijepila sam se da zastitim Vas. Vi se samo nastVite tako dobro cuvati , rizicni ste za razliku od mene. Budite sigurni da u ovoj prepunoj cekaonici u kojoj ste proveli sat vremena ima ljudi koji se cuvaju jednako kao i Vi.

Posljednje uređivanje od sirius : 21.01.2022. at 14:26

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Da, o tome pričamo.
    Sve se izvrnulo. Ne znam kako smo došli do toga, ali nekad me uhvati malodušje koliko su teze pogrešno postavljene.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Dota, potpisujem ti svaku.

Dodajem link koji me je rasplakao, nije za ovu temu, ali nije ni za osjećaje... ne znam https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 21.01.2022. at 14:40

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

O tugo, nisam ovo vidjela ni čula do sad. Strašno.
    Strašno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jucer sam imala pacijenta , 65+godina, prostata u pitanju.
    I tako on meni nicim izazvan komentira, da se cuvam ( klimam bez teksta) , i jesam li se cijepila?
    Reko ( ne previse zainteresirano) da jesam.
    On ce na to glasno i ponisno : Ja se cuvam tako da se NE cijepim.
    Reko-bas super, ja mlada i zdrava cijepila sam se da zastitim Vas. Vi se samo nastVite tako dobro cuvati , rizicni ste za razliku od mene. Budite sigurni da u ovoj prepunoj cekaonici u kojoj ste proveli sat vremena ima ljudi koji se cuvaju jednako kao i Vi.

Da ga prekoreneš kako god (apsolutno je točno što je pulinka rekla da državi paše manje penzića), ja bih njemu šiknula obavezu cijepljenja pa kud puklo. Dražavi jednako tako ne paše da ima kako tako funkcionalno zdravstvo jer nema neke birače isključivo lovaše koji baš briga za državne bolnice jer će sve obavit privatno, nismo Monako.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.01.2022. at 15:14

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Previše duplih negacija - državi paše da ima donekle funkcionalno zdravstvo, nismo svi monegaški prinčevi. Pretpostavljam da se ovaj tvoj, sirius, silno prepao. Biće čita Lauca - strah je najveći komorbiditet (već mi na uši izlazi ekipa iz mog društva koja gudi da maske ne djeluju, a da je strah komorbiditet - napajaju se na Lauc&Bakić vrelu). Znam i ljude koji su imali u bliskom krugu smrt djeteta, prihvaćaju je kao sudbinu, ko zna što bi bilo da su cijepili - to razmišljanje. Djeca ipak ovdje nisu primarni problem, hvala bogu u smislu zatrpavanja bolnica.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.01.2022. at 15:18

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim - sigurna sam da nije ni trepnuo na tvoj komentar.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

O tugo, nisam ovo vidjela ni čula do sad. Strašno.
    Strašno.
    Ne znam nisam čula ni ja za to ali ima neka podudarnost s prošlogodišnjim slučajem iz našeg kvarta

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slučaj stvarno tjera jezu u kosti. Kad je krenula alfa, gledala sam usporedbe pri čemu je smrtnost od gripe za djecu bitno, bitno veća bila od smrtnosti alfe. Djecu cijepe samo rijetki "roditelji pacijenti" čak i u skupni kroničnih bolesnika (ala ja, plus su najčešće i odgovarani od strane liječnika - šta će vam to - i liječnici im ne osiguraju cjepivo - imamo starijih, ne znamo koliko ćemo cjepiva dobiti itd.), a umiru nažalost i ona, samo ne ovako, čini mi se, od danas do sutra. Je li delta to bila promijenila u smislu je li postala opasnija za djecu od korone - nisam više bila pratila.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.01.2022. at 15:28

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ina, potpisujem za gripu. I mi cijepimo i isto smo ponekad odgovarani bili... Ali nikad, nikad od pulmologa i sličnih specijalista. Dapače, oni su nam svi rekli da cijepimo i protiv gripe i protiv korone (kontaktirala sam ih pet ).
    No, ja sam prije oho-ho godina naučila "za vijeke vjekova" da nijednu bolest ne treba podcjenjivati. Pa ni ne podcjenjujem.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo mog iskustva - 1 pulmolog - a zasto se cijepite protiv gripe? Druga 2 - svakako cijepiti. Jedna ped - a zasto cijepite protov kozica? Na kraju smo pitali Jovamcevica, koje je to drago bice, pa smo njegovu iod naseg pulmologa rijec slusali kao relevantnu. Tako da mislim i da se lijecnicka struka malo treba pogledati u ogledalo, jer sve to stvara nesigurnost, podlegli su i oni tome kako nam je dugo bilo nerealno dobro bez nekih virusa il uz minimiziranje njohove opasnosti. Sad ce korona napravit malo reset....valjda. Plus ovo sto su nasli jaku vezu ebstaim barra il kako se pise (mononukl) i multiple.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.01.2022. at 16:25

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ta povezanost je navodno (još se ispituje) toliko jaka da ispada maltene da ima cjepivo protiv epstein barra da bi nestalo multiple, koji ubodi pčela (jedna od alter "terapija" za multiplu), koja konoplja, koji bakrači. Tako da svašta je još misterija oko virusa koji su kao bezazleni, godinama među nama...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.01.2022. at 16:30

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam nisam čula ni ja za to ali ima neka podudarnost s prošlogodišnjim slučajem iz našeg kvarta
    Jelena.o i oni su bili u nasem kvartu. Poznajem majku i obojicu djecaka, znam za ovu vijest od jutra jer su nam javile zajednicke prijateljice. Tragedija i tuga teska.

No nije istina da se radi o zdravom djetetu koje je tako iznenadno i tragicno zavrsilo. Javno ne bih vise pisala. Dovoljno sam napisala.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.01.2022. at 16:44

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Uh, Epštajn- Barov (ne zamerite ja po Vuku) nažalost uopšte nije bezazlen.
    Pre koji dan je kod nas bila vest da je umrla šesnaestogodišnjakinja koja je provela 132 dana na respiratoru . Bila je potpuno zdravo dete ali je u mesec dana pokupila zaredom mononukleozu, tj. Epštajn Barov(naknadno utvrdili) pa koronu, i jednostavno je to bilo previše za nju .

Mislim da mi imamo dvocifren broj dece žrtava kovida za ove dve godine, ali je ta najgora statistika tako raštrkana po tužnim vestima da je ljudi nisu svesni.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Edit: referirala sam se na tvoj post kao odgovor meni.

Pulinka,

Nekad budem fascinirana nacinom na koji ti donosis zakljucke
    Povezes nesto sto netko uopce nije rekao, a ni mislio na taj nacin, ne nuzno na ovoj temi nego opcenito.

Evo da jos jednom probam objasnit.

Znaci kad netko napise da nije za obvezno cjepljenje nego da bude na dobrovoljmoj bazi kao sto je ovo za gripu to doalovce znaci to.
    Ne da se stavljaju te 2 bolesti u korelaciju nego da cjepivo bude na dobrovoljnoj bazi, s preporukom naravno za ugrozenu skupinu (sto je i slucaj s gripom).

Znaci nigdje nijedne rijeci o tome sto je i kakva je korona, koje posljedice nosi...to jos ne znamo kao sto ni sama ne znam za sebe.

Cijepiti se u pandemiji je po meni bilo drustveno odgovorno i ako si pratila temu visestruko sam spomenula da se ne cijepim iz straha da se zastitim nego iskljucivo iz drustv.odgovornosti da zastitim ostale ugrozene skupine u drustvu.

Ako to nije jasno,onda mi je bas zao da ne razumijes poantu, al nadam se da ti je sad jasnije.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.01.2022. at 16:53

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo ja danas, nakon svega, čula da neki ginekolog ne savjetuje mladim curama cijepljenje ako žele imati djecu. Kolegici rekao

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Na temu delta vs. omikron: danas se kod nas u vestima pominju neke statistike (valjda su se i drugi pitali kao i ja), prema kojima je trenutno stanje u Srbiji na osnovu uzoraka: 80% slučajeva omikron, a 20% delta. Znači da su moje pretpostavke bile tačne.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dota,
    sad sam procitala cijeli tvoj post, jako lijepo si sve rezimirala.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pulinka,

Nekad budem fascinirana nacinom na koji ti donosis zakljucke
    Povezes nesto sto netko uopce nije rekao, a ni mislio na taj nacin, ne nuzno na ovoj temi nego opcenito.

Evo da jos jednom probam objasnit.

Znaci kad netko napise da nije za obvezno cjepljenje nego da bude na dobrovoljmoj bazi kao sto je ovo za gripu to doalovce znaci to.
    Ne da se stavljaju te 2 bolesti u korelaciju nego da cjepivo bude na dobrovoljnoj bazi, s preporukom naravno za ugrozenu skupinu (sto je i slucaj s gripom).

Znaci nigdje nijedne rijeci o tome sto je i kakva je korona, koje posljedice nosi...to jos ne znamo kao sto ni sama ne znam za sebe.

Cijepiti se u pandemiji je po meni bilo drustveno odgovorno i ako si pratila temu visestruko sam spomenula da se ne cijepim iz straha da se zastitim nego iskljucivo iz drustv.odgovornosti da zastitim ostale ugrozene skupine u drustvu.

Ako to nije jasno,onda mi je bas zao da ne razumijes poantu, al nadam se da ti je sad jasnije.

Ne, ništa mi nije jasno, u pravu si.
    Ako je društveno odgovorno vakcinisati se zbog ugroženih (naravno da je), onda zašto podržavaš društveno neodgovorne?
    Ako ne znaš ništa o tome kakva je korona, na osnovu čega misliš da je dobro da vakcinacija bude dobrovoljna kad eksperti tvrde a podaci pokazuju da to nije dovoljno da iskontroliše pandemiju?

Ne možeš sve svesti na doslovno značenje. Za gripu je dobrovoljno jer se procenjuje da je, uslovno rečeno, dovoljno bezazlena po pojednica i društvo (iako može biti smrtonosna, naravno).
    Kad kažeš da u pogledu vakcina koronu treba tretirati kao grip, ti htela ne htela, izjednačavaš njihovu težinu. Jer za bolesti koje su procenjene kao "manje bezazlene", vakcinacija je itekako obavezna.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ništa mi nije jasno, u pravu si.
    A onda mi je zao
    Vjerujem da ce veci strucnjaci od nas dvije znati vise o (ne)potrebi uvodjenja obveznog cjepljenja.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.01.2022. at 17:23

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam za obavezu cijepljenja, s obzirom na pandemiju. Moze biti i privremena. Obavezno do daljnjeg; uklonit cemo kad prestane pandemija. Postoji sasvim dovoljno dokaza da je cjepivo korisno, a isto tako mi se cini da bi svima, ako zele, trebalo biti jasno da je svijet u banani pa da nam nije dobro ovako kako je.

Grozno za ovo dijete. Nije, na zalost, ni prvo ni posljednje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •