Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2184

Tema: Cijepljeni protiv COVID-a i oni koji to žele postati, informacije o testiranjima....

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Edit: referirala sam se na tvoj post kao odgovor meni.

Pulinka,

Nekad budem fascinirana nacinom na koji ti donosis zakljucke
    Povezes nesto sto netko uopce nije rekao, a ni mislio na taj nacin, ne nuzno na ovoj temi nego opcenito.

Evo da jos jednom probam objasnit.

Znaci kad netko napise da nije za obvezno cjepljenje nego da bude na dobrovoljmoj bazi kao sto je ovo za gripu to doalovce znaci to.
    Ne da se stavljaju te 2 bolesti u korelaciju nego da cjepivo bude na dobrovoljnoj bazi, s preporukom naravno za ugrozenu skupinu (sto je i slucaj s gripom).

Znaci nigdje nijedne rijeci o tome sto je i kakva je korona, koje posljedice nosi...to jos ne znamo kao sto ni sama ne znam za sebe.

Cijepiti se u pandemiji je po meni bilo drustveno odgovorno i ako si pratila temu visestruko sam spomenula da se ne cijepim iz straha da se zastitim nego iskljucivo iz drustv.odgovornosti da zastitim ostale ugrozene skupine u drustvu.

Ako to nije jasno,onda mi je bas zao da ne razumijes poantu, al nadam se da ti je sad jasnije.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.01.2022. at 16:53

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pulinka,

Nekad budem fascinirana nacinom na koji ti donosis zakljucke
    Povezes nesto sto netko uopce nije rekao, a ni mislio na taj nacin, ne nuzno na ovoj temi nego opcenito.

Evo da jos jednom probam objasnit.

Znaci kad netko napise da nije za obvezno cjepljenje nego da bude na dobrovoljmoj bazi kao sto je ovo za gripu to doalovce znaci to.
    Ne da se stavljaju te 2 bolesti u korelaciju nego da cjepivo bude na dobrovoljnoj bazi, s preporukom naravno za ugrozenu skupinu (sto je i slucaj s gripom).

Znaci nigdje nijedne rijeci o tome sto je i kakva je korona, koje posljedice nosi...to jos ne znamo kao sto ni sama ne znam za sebe.

Cijepiti se u pandemiji je po meni bilo drustveno odgovorno i ako si pratila temu visestruko sam spomenula da se ne cijepim iz straha da se zastitim nego iskljucivo iz drustv.odgovornosti da zastitim ostale ugrozene skupine u drustvu.

Ako to nije jasno,onda mi je bas zao da ne razumijes poantu, al nadam se da ti je sad jasnije.

Ne, ništa mi nije jasno, u pravu si.
    Ako je društveno odgovorno vakcinisati se zbog ugroženih (naravno da je), onda zašto podržavaš društveno neodgovorne?
    Ako ne znaš ništa o tome kakva je korona, na osnovu čega misliš da je dobro da vakcinacija bude dobrovoljna kad eksperti tvrde a podaci pokazuju da to nije dovoljno da iskontroliše pandemiju?

Ne možeš sve svesti na doslovno značenje. Za gripu je dobrovoljno jer se procenjuje da je, uslovno rečeno, dovoljno bezazlena po pojednica i društvo (iako može biti smrtonosna, naravno).
    Kad kažeš da u pogledu vakcina koronu treba tretirati kao grip, ti htela ne htela, izjednačavaš njihovu težinu. Jer za bolesti koje su procenjene kao "manje bezazlene", vakcinacija je itekako obavezna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •