Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Putno osiguranje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ne znam kako onda.
    Mi imamo obiteljsko putno godišnje osiguranje, koje pokriva i zdravstvene hitnoće u drugim državama. Možda je neko takvo osiguranje opcija?

Našla sam sad na ovaj članak, prošla je već godina od njega, ali pročitaj. Mislim da je najbolje da se javiš u HZZO i pitaš njih, trebali bi znati.
    https://www.mnovine.hr/hrvatska/nako...og-osiguranja/
    "Zbog izlaska Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske iz Europske unije, od 1. siječnja 2021. godine u navedenoj državi više ne vrijedi Europska kartica zdravstvenog osiguranja izdana od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Stoga, osigurane osobe koje službeno ili privatno odlaze u Ujedinjenu Kraljevinu nakon navedenog datuma imaju pravo na hitnu zdravstvenu zaštitu na teret HZZO-a, ako je u HZZO-u prije njihova odlaska prijavljen boravak u inozemstvu te uplaćen poseban doprinos za slučaj korištenja zdravstvene zaštite u inozemstvu. "

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kako onda.
    Mi imamo obiteljsko putno godišnje osiguranje, koje pokriva i zdravstvene hitnoće u drugim državama. Možda je neko takvo osiguranje opcija?

Našla sam sad na ovaj članak, prošla je već godina od njega, ali pročitaj. Mislim da je najbolje da se javiš u HZZO i pitaš njih, trebali bi znati.
    https://www.mnovine.hr/hrvatska/nako...og-osiguranja/
    "Zbog izlaska Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske iz Europske unije, od 1. siječnja 2021. godine u navedenoj državi više ne vrijedi Europska kartica zdravstvenog osiguranja izdana od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Stoga, osigurane osobe koje službeno ili privatno odlaze u Ujedinjenu Kraljevinu nakon navedenog datuma imaju pravo na hitnu zdravstvenu zaštitu na teret HZZO-a, ako je u HZZO-u prije njihova odlaska prijavljen boravak u inozemstvu te uplaćen poseban doprinos za slučaj korištenja zdravstvene zaštite u inozemstvu. "
    Na ovom linku od HZZO piše da EU zdr. kartica vrijedi i u UK. https://hzzo.hr/nacionalna-kontaktna-tocka-ncp/brexit-0

Naravno, nitko od nas ne zna 100% je li to još uvijek aktualno i normalna stvar je, kao što joj i ti sugeriraš, da osobno nazove tamo i provjeri točnost informacije. Uz sve možebitne dodatne info koje bi joj mogle biti od koristi.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Da, nema datuma objave. Jedina referentna točka koje se mogu uhvatiti je da pozivaju studente da im se jave na kraju studentske godine 2020/2021, pa bih rekla da je ipak prošlo neko vrijeme od objave.
    Najbolje nazvati i pitati ili otići tamo pa odmah i izvaditi EU zdr. karticu, ako vrijedi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •