Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6145

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj KirurgijaJeLjubav prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav drage cure! Ja se nisam dugo javljala jer sam imala jako ubitačan tempo na poslu a i trebao mi je odmak mali poslije prvog neuspjelog pokušaja.
    Naime sad se spremam otići po moje smrzlice. Protokol mi je sljedeći: juce sam završila drugu kutiju cycloproginove i sad čekam mengu. Od prvog dana menge pa narednih 7 dana triptofem injekcije subcutano ( zamjena su za decapeptyl kojeg se nije moglo nabaviti u Mk), zatim estrofem 3x2mg od drugog dana na svakih 8sati a od 7.-og dana estrofem 4x2 mg tj na svakih 6 sati.
    Ultrazvuk između 1-12 dana ciklusa. Transfer između 17-19 dana. Rečeno mi je da nabavim i clexane, decortin, utrogestan kao i prolutex injekciju. Vodi me dr. Lazarevski. Jel i kod vas od neke bio sličan protokol sa smrzlicima?
    Ovo ti je standardan protokol za embriotransfer, identičnu shemu imamo i mi koje idemo na donaciju js (jer je nama embriotransfer usporediv s vašim FET-om - nema stimulacije).
    Decapeptyl služi za supresiju prirodnog ciklusa, kako ne bi došlo do rasta folikula i ovulacije. Nekima zna dosta utjecati na debljinu endometrija nažalost...ali zato piješ Estrofem koji ga podebljava do transfera.
    Clexane u MK dobivaju svi zbog bolje prokrvljenosti (u Hr samo žene koje imaju indikaciju i žene iznad 38 godina kod kojih se očekuje veća mogućnost za grušanje krvi i to tek u trudnoći, ali i to je bez pravila)... Decortin - pozitivan utjecaj kortikosteroida je navodno nedokazan, ali daju ga redovito u postupcima i u Hr. Utrići i Prolutex - progesteronska podrška za implantaciju... Prolutex vole koristiti u MK, u Hr se ne koristi u postupcima (skup je).
    Sve skupa je zapravo samo podrška za implantaciju, tj. stvaranje dobrog okruženja za embrij...

Pretpostavljam da to sve znaš kad si medicinske struke Meni je trebalo neko vrijeme da sve pohvatam, zahvaljujući curama s više iskustva iz MK, pa nek bude tu

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo ti je standardan protokol za embriotransfer, identičnu shemu imamo i mi koje idemo na donaciju js (jer je nama embriotransfer usporediv s vašim FET-om - nema stimulacije).
    Decapeptyl služi za supresiju prirodnog ciklusa, kako ne bi došlo do rasta folikula i ovulacije. Nekima zna dosta utjecati na debljinu endometrija nažalost...ali zato piješ Estrofem koji ga podebljava do transfera.
    Clexane u MK dobivaju svi zbog bolje prokrvljenosti (u Hr samo žene koje imaju indikaciju i žene iznad 38 godina kod kojih se očekuje veća mogućnost za grušanje krvi i to tek u trudnoći, ali i to je bez pravila)... Decortin - pozitivan utjecaj kortikosteroida je navodno nedokazan, ali daju ga redovito u postupcima i u Hr. Utrići i Prolutex - progesteronska podrška za implantaciju... Prolutex vole koristiti u MK, u Hr se ne koristi u postupcima (skup je).
    Sve skupa je zapravo samo podrška za implantaciju, tj. stvaranje dobrog okruženja za embrij...

Pretpostavljam da to sve znaš kad si medicinske struke Meni je trebalo neko vrijeme da sve pohvatam, zahvaljujući curama s više iskustva iz MK, pa nek bude tu
    Hvala ti draga Sushi Ja momentalno čekam da se pojavi vještica ( menstruacija ). U subotu sam prestala uzimati cycloproginovu ali evo nikakvih naznaka od menstruacije tako da uopće ništa ne mogu započeti. Doktor kaže da je jako rijetko da ne dođe menga i da se očekuje do 7 dana nakon prestanka uzimanja tabletica. U suprotnom moram uraditi ultrazvuk.

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Kirurgija, ne brini doći će menga, kako su ti rekli.
    I ja ću na fet uskoro, pa me zanima da li ti je dr L prepisao cikloproginova tablete?
    Jel to obavezno za fet i koliko dugo si ih pila? Koliko unapred si se najavila za fet?
    Izvini što sam te zatrpala pitanjima

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Citiraj Lucy10 prvotno napisa Vidi poruku
    Kirurgija, ne brini doći će menga, kako su ti rekli.
    I ja ću na fet uskoro, pa me zanima da li ti je dr L prepisao cikloproginova tablete?
    Jel to obavezno za fet i koliko dugo si ih pila? Koliko unapred si se najavila za fet?
    Izvini što sam te zatrpala pitanjima
    Sve je ok zato smo tu da se pomognemo sa iskustvima.
    Sta misliš pod pojmom FET ? Ja i skraćenice smo na vi.
    Ja sam imala prvi pokušaj neuspješan. I ovo sad će biti drugi. Dr. L mi je propisao cycloproginovu i pila sam je 2 mjeseca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •