Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Ajme podataka na ovom linku, srećom ništa mi ne treba friško za upise u srednju jer ovako na prvu mi je baš nerazumljivo, ok ni ja nisam uopće upućena ni u upise, ni programe gimnazija.
Neki imaju 2.strani jezik, neki više informatike i matematike.

Kako misliš jedan i pol razred, šta može biti razred na pola? Ništa mi nije jasno, vidim da ću se trebat dogodine puno više informirat. Sad sam ko tutlek...
I, nemoj se naljutiti, Lili, ali ovakav pristup upravo i može biti razlog zašto Mioc kao škola ljudima na forumu može ići na jetra.
Jer sama kažeš da nisi upućena u programe gimnazija ni u upise, ali ipak otvaraš posebnu temu za jednu konkretnu gimnaziju, i to onu najpopularniju o kojoj se i inače puno piše.
Osim Mioca (XV gimnazije), isti program nudi još nekoliko škola u Zagrebu (V., X. i Lucijanka također s biranjem smjerova s više matematike ili informatike, ovisno o interesu, I., III. i XIII. nude program prirodoslovno-matematičke gimnazije s dva strana jezika).
Naravno, svatko ima razloge zašto bira baš ovu ili onu školu, ali prije konačnog izbora dobro je informirati se osobno, iz prve ruke. Evo, sad se i epidemiološke mjere pomalo ukidaju, valjda će biti opet i otvorenih dana pojedinih škola, otiđi na njih zajedno s djetetom i podijelite vlastite dojmove.
Ja sam dosta informacija o školama doznala listajući njihove kurikule i godišnje planove i programe (koji su dostupni za svaku školu na web stranicama).
Moj sin je na otvorene dane nekih srednjih škola išao već u 7. razredu, u 8. si je samo potvrdio izbor.