Vau asti rješenja...
I onda opet potroši plaću na plaćanje žene/žena koja će ih dok si u popodnevnoj voditi iz vrtića doma ove od 3. do 7.god, dat djeci nešto jest poslije vrtića/škole,..ne znam jel vi koji imate jedno/dvoje/troje djece možete zamislit koliko se organizacija komplicira kad se ima više djece? Ja kad samo vidim jedan njihov izlazak vanka, na putovanje, svaki objed za 8 ljudi, zadaće i obveza za bar 3 ili 4oro od ukupno 6 djece...ihaaaj...ja to ne bi mogla izdržat ni tjedan dana, pogotovo razinu buza (senzibilne uši moje hahah)..mislim svašta se u životu može, al to ne bi bio moj izbor. Njihov je i legitiman je. Još nemaju ni bake, ni dede u Zg da povremeno uskoče, jedni umrli, jedni na drugom kraju Hrvatske skroz na jugu. Dakle oni se ništa ne žale, dapače nasmijani i smireni, samo mene smori sama pomisao kad vidim koliko je to posla. Ja im se na neki način divim.
Mislim da oni zaslužuju pomoć u demografskom smislu definitivno VIŠE od onih nekih kućanica koje ste spomenuli kojima to uopće nije potrebno,a glavna zabava im je obilaženje kozm.salona, geliranje noktiju i ispijanje kava. Ja takve majke odgajateljice ne poznajem,al spominjale su se na forumu kao primjeri. Zapravo bi čak država trebala izdvojiti jedan dio u okviru demog.programa za takve obitelji (s obzirom na kakve gluposti ide novac) a ne Grad.
I baš sam happy što sam uspjela maknuti iz sebe predrasudu o obiteljima s velikim brojem djece, koja mi je bila usađena odgojem. Bila je jako duboko u meni, al sam je pljucnula van ima već sigurno 10ak godina.
Svatko neka živi svoj život onako kako želi, dok god ne ugrožava drugoga. Simple as that.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.06.2022. at 11:20