Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
Naravno da je počeo novi život. Embriona čoveka.
Koji ima pred sobom nekoliko nedelja i nekoliko stotina hiljada ćelijskih deoba i višestruke tkivne diferencijacije i organogeze dok ne dođe do stepena razvića koji nauka zove "fetus". Ne "dete". Ne "čovek". Fetus.

I možete se vi jednako praviti lude koliko i ja pa zvati embrion čoveka "detetom" i "čovekom", taj embrion je čovek koliko je i koštica drvo a jaje ptica.
I to je jasno deci obično negde u predškolskom, a jasno je i vama, nego je to ovo što sillyme kaže: tu se silom udeva ezoterija u nauku, pa kad nikako ne ide onda se izmišlja nekakav opšti "novi život".
Kao što niste zaklali kokošku kada ste skuvali oplođeno jaje niti iščupali drvo ako ste zdrobili košticu, tako niste ni ubili čoveka kada ste ubili embrion.
I dotle dopire nauka i zakonodavstvo koje se zasniva na nauci.
Sve dalje od toga su ubeđenja. Koja nemate pravo da zovete naukom. Mislim možete, naravno, ali svako ima pravo da vam kaže da ste u deluziji.

I ako biste ikako pravili izuzetke za medicinske slučajeve kada treba spasti život majke, onda sami sebi sečete granu na kojoj sedite.
Jer "spasti život majke" jednakovredno znači i "spasti život majke od potencijalnog mentalnog sloma i/ili samoubistva zbog posledica rađanja neželjenog deteta" i "spasti život majke od smrti zbog nelegalnog abortusa". U oba slučaja je život majke jednako, ako ne i više ugrožen nego za slučajeve ugroženog života u trudnoći zbog pretnje po fizičko zdravlje.
Ali verovatno opet ponavljam već prežvakano, pa neću dalje o tome.
Ja nisam primijetila da je itko vlastita uvjerenja nazvao naukom. Slozili smo se da je znanstvena cinjenica da je fetus ziv od pocetka, ali da je nas pogled i stav o tom novom zivotu plod naseg vrijednosnog sustava. Ne vidim kako bi se bilo ciji vrijednosni sustav mogao nazvati naukom.
Za ostalo sto si napisala, citaj temu od pocetka brate mili, dobit ces sve odgovore.