što ti to znači?Ne smije biti prelagano napraviti pobačaj,
što ti to znači?Ne smije biti prelagano napraviti pobačaj,
To znači, valjda, ovako kako je sad - da trebamo Hrabre sestre i da nas vozaju i lažu koliko dugo trudnoća traje i vrdaju zakon, da se ilegalno radi privatno (daj Bože da se bar negdje radi) ili ovako ko u linkanom članku - nađemo se kod Kauflanda ili šta je već pisalo i da se organiziraju protesti za ostvarit zakonsko pravo.
Emsa je (valjda) od mc - kratica prvih imena nicka.
I meni je emsu drago vidjeti!
Posljednje uređivanje od ina33 : 14.07.2022. at 16:50
To što sam napisala. Nije napraviti pobačaj kao izvaditi zub. Treba razmisliti, pa opet razmisliti. Pa još jednom. Razmisliti.
Sagledati sa svih strana.
Pa tek onda odlučiti.
Ne može se doći s ceste i reći: ja bih pobačaj. Nije to moralno. Ne smije biti. Treba dobro razmisliti.
Ili sam to već napisala.
a odakle će doći, s marsa?
tko to i gdje pravi pobačaj iz hira? onako, između dvije kave?
i koliko to žena minuta/dana mora razmisliti da bi ostala moralna u očima ljudi poput tebe?
i zašto žena ne bi mogla napraviti test, vidjeti da je pozitivan, znati u tom trenu (pa i u trenutku kad je posumnjala da je trudna, pa je zato i išla kupovati test) da ne želi roditi (jer eto, iz subjektivnih razloga, ne želi) i isti dan nazvati bolnicu za termin?
što treba na koljenima klečati? bičevati se, pokorno? ostatak života imati grižnju savjest? žderati se? treba patiti, zar ne? u tome je cijela poanta. to je moralno - zahtijevati da žena pati, da se namuči. ako se već seksala (ili nije pazila da ju se ne siluje), onda treba patiti. nećemo joj olakšati situaciju, nikako. je li bi u suprotnom sve žene pohrlile na pobačaj. kao ono, ljetna rasprodaja, ko muhe bez glave, onako hirovito i nepromišljeno.
pobačaj ne bi trebao biti metoda kontracepcije jedino iz medicinskog razloga, a svakako ne moralnih. u državi u kakvoj živimo, sa svim onim što čini (i ne čini) za žene, pobačaj bi trebao biti dostupan i besplatan. bez stigme, bez osude i patroniziranja.
nije ona kriva što ne zna bolje (pa se i bahati, onako djetinjasto, pred starijima, a možda joj je i bilo neugodno? pa je prikrivala svoju nelagodu? jeste li na to pomislile?). krivi smo mi. društvo. nemamo se mi što čuditi niti grditi tu mladu ženu. i dok je tako, pustimo se moraliziranja. to želim reći.Pred nama uplakanima je bez problema iznijela svoj stav vis a vis svog abortusa. Njoj je to bila metoda kontracepcije.Strasno.
ne znam je li većinu pobačaja rade udane žene (tj. ajmo reći, već majke, nebitno jesu li udane ili ne :D), ali da...a vecinu pobacaja rade udane zene koje vec imaju odredjeni broj djece.
i to jest sasvim ok argument i zašto udane žene ne bi smjele ići na pobačaj? ako itko zna što znači odgojiti i podići dijete i koliko za to treba mentalne i fizičke snage, to su majke.