Stranica 36 od 60 PrviPrvi ... 26343536373846 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    To je to. Upravo o tome se radi. Nitko nije ZA pobačaj kao kontracepciju. Nego za pobačaj kao mogućnost.
    Pobačaj mora postojati kao opcija, kada sve druge mogućnosti nisu opcija. Jer ako nije omogućen, tada nastaju silni problemi.
    Dobro je baš ovako kako je sada kod nas. Moguće, ali uz neke prepreke. To je moje osobno mišljenje. Ne smije biti prelagano napraviti pobačaj, ali ni preteško.
    Ja bih rekla da je dobro ovako kako je kod nas na papiru, ali ne u stvarnosti, jer u stvarnosti većina žena to pravo koje postoji ne može ostvariti
    Ovako to zaista izgleda kad ideš poželiš ostvariti to svoje pravo: https://www.portalnovosti.com/molimo...negdje-drugdje

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas, u Rijeci, je to ipak drugačije. I ipak moguće.
    Ako i kad baš mora.
    Znam, mogla sam i bez ove zadnje rečenice, ali žena bi se na pobačaj trebala odlučiti samo kad i ako baš mora.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Slijedeci ovu argumentaciju,

Nije mi baš jasan slijed, ali pokušat ću odgovoriti.

ima li drustvo (doktori, drzava, tko god) obvezu (ili cak i pravo?) da pomogne zeni da pobaci?
    ima. pravo žene na siguran prekid trudnoće temeljno je ljudsko pravo koje proizlazi iz prava žene na život, samoodređenje, dostojanstvo i zdravlje.

ustavni sud hrvatske (presuda iz 2017. godine) ističe da je jednako važno osigurati ne samo život kao takav, već istodobno i zaštititi ženino dostojanstvo, pravo na slobodu i osobnost (čl.22. Ustava) te privatnost (čl.35.). stoga sud odlučivanje o prekidu trudnoće smješta u onaj dio intime koji pripada području ženine osobne autonomije i prava na slobodno samoodređenje.

No, kad netko drugi sudjeluje u tome, taj netko mora reci "zenin zivot i odluke su vrijedniji od zivota embrija/fetusa/djeteta/osobe u njoj"? I to mora govoriti uvijek iznova za svaku zenu koja zeli pobaciti.
    to se uči na medicini. u ginekologiji je žena, pacijentica na prvom mjestu. da, i čija bi to odluka trebala biti ako ne ženina? ne razumijem kako si ti (vi) to zamišljate? da se ženu veže za krevet dok ne rodi? ako nije ženina odluka, čija je?

primjer koji to najbolje pokazuje: ako pođe bilo što po zlu za vrijeme trudnoće ili poroda, prvo se spašava žena. zar ne? i tu s medicinske i profesionalne strane nema dileme.

to što svijetom vlada uvrnuta mizogina neokonzervativna logika koja žene dovodi do toga da umiru od sepse, jer se čeka da otkucaji ploda u njoj stanu, je poražavajuće.

Samo zelim istakniti da ono sto zeni daje pravo da pobaci nije ono sto obvezuje nekog da joj pomogne u tome.
    obavezuje državu da brine o zdravlju i drugim ustavom zajamčenim pravima svojih građana/ki.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

1. Nebitno je kada netko postaje osoba. Čak i da je od začeća (a da je to za vas nekako dokazivo) - nebitno je. OSOBA (preskačem embrij i fetus jer se većina vas ovdje slaže s tim da oni nisu osobe), ČOVJEK - nema pravo na tuđe tijelo/organe da bi (pre)živjelo.

Shvaćaš li da za mc ne postoji nikakva granica, etička ili moralna, o kojoj vi ovdje pišete? To je potpuno pomaknuta granica, i otišla je mnogo dalje od svih vas ovdje, a prochoiceri ste. Što je zapravo jezivo s obzirom na činjenicu u kojoj je udruzi aktivna.
    meni nije jasno je li se ti praviš namjerno blesava i tu se teatralno pjeniš ili si stvarno takva neznalica?

ne, ne postoji pravo na tuđe tijelo/tuđe organe.

slikovito: nitko tebe ne može natjerati da daš recimo svoj bubreg nekome tko umire, jer mu bubrezi zakazuju.

ljudi - rođeni, odrasli, mladi, stari, bolesni, zdravi, djeca - rođena (ne embriji i fetusi) umiru svakodnevno jer im zakazuju organi koji su im potrebni za život – i nitko (pa ni država) ne može nikoga natjerati da da svoj organ tim ljudima koji svakodnevno umiru, da bi preživjeli i živjeli. ili će dobiti potreban organ/krv/plazmu što već od nekoga tko im to svojom voljom/odlukom da ili neće. ne postoji ni obaveza među članovima obitelji da doniraju organe.

stoga, ni oplođeno jajašce nema pravo na tijelo žene.
    žena odlučuje želi li zadržati trudnoću ili ju prekinuti.
    ako ju želi zadržati, zadržat će trudnoću, roditi i radovati se djetetu.
    ali i onda ima pravo u podmakloj trudnoći u slučaju navedenim u zakonu (a slični su i u zakonima drugih zemalja) - prekinuti trudnoću. i tada ima pravo staviti sebe ispred ploda.
    ima pravo na medicinski tretman tokom trudnoće čak i ako to znači da će fetus biti time ugrožen.

a kako znam da će doći i pitanje je li žena ima pravo „pobaciti u 40. tjednu“ – da bude odmah jasno da prvo ne postoji pobačaj u 40. tjednu, a drugo i tad ima pravo odlučiti o svom tijelu i prekinuti trudnoću - porodom. i neke se žene odlučuju prije roditi, jer ponovno, sebe i svoje zdravlje stavljaju na prvo mjesto. i jer imaju to pravo. kao što žene imaju pravo zatrudniti i/ili rađati na uštrb vlastitog zdravlja (odbiti terapije i sl.), pa i umrijeti nakon poroda.

i to ono što najviše smeta onima koji su protiv pobačaja, što žena ima (moralno) pravo (ako joj već društvo ili pojedinci ne želi/e priznati) na kontrolu – svog vlastitog tijela, zdravlja i života. žene moraju imati pravo na pobačaj da bi mogle kontrolirati vlastite živote u ovom nesavršenom i mizoginom svijetu, koji ih već dovoljno tlači, iskorištava i degradira samim tim što su žene.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne smije biti prelagano napraviti pobačaj,
    što ti to znači?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Emsa, jako mi je drago da si došla na ovaj topik i s uživanjem čitam tvoje upise.
    Pišeš razumljivoo, argumentirano bez vrijeđanja neistomišljenika.
    Hvala ti na tome.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slažem se s promišljanjima s prethodne stranice.
    Pobačaj ne bi trebao biti metoda kontracepcije, ali treba biti dostupan.

Tko je Emsa?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se s promišljanjima s prethodne stranice.
    Pobačaj ne bi trebao biti metoda kontracepcije, ali treba biti dostupan.

Tko je Emsa?
    Emsa je nadimak mama courage. Ne sjecam se vise kako ni zasto.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    što ti to znači?
    To znači, valjda, ovako kako je sad - da trebamo Hrabre sestre i da nas vozaju i lažu koliko dugo trudnoća traje i vrdaju zakon, da se ilegalno radi privatno (daj Bože da se bar negdje radi) ili ovako ko u linkanom članku - nađemo se kod Kauflanda ili šta je već pisalo i da se organiziraju protesti za ostvarit zakonsko pravo.

Emsa je (valjda) od mc - kratica prvih imena nicka.

I meni je emsu drago vidjeti!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.07.2022. at 15:50

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

M.C. = em si = emsa

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mama Courage = MC = em si = Emsa :D

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala
    Imam neke rupe u sjecanju od 2008 -2012

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

što ti to znači?
    To što sam napisala. Nije napraviti pobačaj kao izvaditi zub. Treba razmisliti, pa opet razmisliti. Pa još jednom. Razmisliti.
    Sagledati sa svih strana.
    Pa tek onda odlučiti.
    Ne može se doći s ceste i reći: ja bih pobačaj. Nije to moralno. Ne smije biti. Treba dobro razmisliti.
    Ili sam to već napisala.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala svima na pojasnjenju Emse
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.07.2022. at 16:34

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

To što sam napisala. Nije napraviti pobačaj kao izvaditi zub. Treba razmisliti, pa opet razmisliti. Pa još jednom. Razmisliti.
    Sagledati sa svih strana.
    Pa tek onda odlučiti.
    Ne može se doći s ceste i reći: ja bih pobačaj. Nije to moralno. Ne smije biti. Treba dobro razmisliti.
    Ili sam to već napisala.
    a odakle će doći, s marsa?

tko to i gdje pravi pobačaj iz hira? onako, između dvije kave?

i koliko to žena minuta/dana mora razmisliti da bi ostala moralna u očima ljudi poput tebe?

i zašto žena ne bi mogla napraviti test, vidjeti da je pozitivan, znati u tom trenu (pa i u trenutku kad je posumnjala da je trudna, pa je zato i išla kupovati test) da ne želi roditi (jer eto, iz subjektivnih razloga, ne želi) i isti dan nazvati bolnicu za termin?

što treba na koljenima klečati? bičevati se, pokorno? ostatak života imati grižnju savjest? žderati se? treba patiti, zar ne? u tome je cijela poanta. to je moralno - zahtijevati da žena pati, da se namuči. ako se već seksala (ili nije pazila da ju se ne siluje), onda treba patiti. nećemo joj olakšati situaciju, nikako. je li bi u suprotnom sve žene pohrlile na pobačaj. kao ono, ljetna rasprodaja, ko muhe bez glave, onako hirovito i nepromišljeno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mc pretjerujes, ne mogu citirat s moba predugacki post,no ovaj dio:

"tko to i gdje pravi pobačaj iz hira?"

Ima ih, nazalost ima.

Pisala sam vec tu na temi, ne da mi se ponavljat. Sa mnom je bila mlada klinka kojoj je to bio vec ne znam koji abortus (ne mogu se tocno sjetit mialim 4.a imala je max 20-ak god) i da dosla doslovce kao na manikuru, tlaka joj je bila sto uopce ista mora cekat. Zeli to rijesit i piči dalje.Onaj bahati stav koji ne moze proc neprimjecen.

Pred nama uplakanima je bez problema iznijela svoj stav vis a vis svog abortusa. Njoj je to bila metoda kontracepcije.Strasno.

Mladi organizam, toliko kiretaza.
    Njena stvar, boli me pipi,al nemoj tvrdit da takvih nema, ima itekako.

Da nisam dozivjela, ne bih vjerovala.

Eto ona bi mogla dublje i vise promisliti kao sto rece Beti3 ako nista radi svog zdravlja i jednog dana mozebitne trudnoce.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.07.2022. at 16:45

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

emso, svaku rijec ti potpisujem

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pobačaj ne bi trebao biti metoda kontracepcije jedino iz medicinskog razloga, a svakako ne moralnih. u državi u kakvoj živimo, sa svim onim što čini (i ne čini) za žene, pobačaj bi trebao biti dostupan i besplatan. bez stigme, bez osude i patroniziranja.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pobačaj ne bi trebao biti metoda kontracepcije jedino iz medicinskog razloga, a svakako ne moralnih. u državi u kakvoj živimo, sa svim onim što čini (i ne čini) za žene, pobačaj bi trebao biti dostupan i besplatan. bez stigme, bez osude i patroniziranja.
    Super rečeno, svaka čast.

Slažem se.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Joj, Lili. Naravno da postoji od apsolutno svega zamislivog jedan primjerak.
    No, tvrditi da je to uobičajeno ponašanje (naglašavanjem da treba dooobro razmisliti) je u najmanju ruku nekorektno, a u najgorem zlobno i mutivodno.
    Uostalom, emsa sve dovoljno dobro argumentira. Ali da i ja nadodam kako su i naputci o neishitrenom donošenju odluke mizogini.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mama courage, ti namjerno ne želiš razumjeti, zar ne?
    Ne treba patiti, ali treba znati da abortus baš i nije dobar za zdravlje žene i treba znati da je to ipak zametak ljudskog bića. Abortus nije nešto na što se treba olako odlučiti, naravno osim u slučajevima bolesti, silovanja i sl.

Pišemo o zdravim, punoljetnim ženama. Ili sam pobrkala temu?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Aha, u slučaju silovanja je ok olaka odluka, tada ne ugrožava zdravlje?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa da.

A ako netko i koristi pobačaj kao kontracepciju, ne treba svima ostalim ograničavati pravo na njega, ako tako izaberu...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

To je jedna stvar, al tvrdit da NITKO ne ide olako na pobačaj posve druga.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pred nama uplakanima je bez problema iznijela svoj stav vis a vis svog abortusa. Njoj je to bila metoda kontracepcije.Strasno.
    nije ona kriva što ne zna bolje (pa se i bahati, onako djetinjasto, pred starijima, a možda joj je i bilo neugodno? pa je prikrivala svoju nelagodu? jeste li na to pomislile?). krivi smo mi. društvo. nemamo se mi što čuditi niti grditi tu mladu ženu. i dok je tako, pustimo se moraliziranja. to želim reći.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa beti, kako bi ti osigurala da se netko 'olako' ne odluci na abortus?
    Posljednje uređivanje od summer : 14.07.2022. at 16:54

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Lili, to je tvoj dojam
    mislim da nitko nije dužan patiti i k tome pokazivati patnju svim zainteresiranim promatračima kako bi zaslužio pravo na pobačaj
    nije baš zahvalno tako iz daleka prosuđivati nečiju motivaciju i izvlačiti zaključke o lakoći donošenja odluke o počajau

nije baš ni zahvalno kometirali te anegdotalne slučajeve, ali ako je dvadesetogodišnjakinja imala već 4 abortusa, onda je u prvom redu neinformirana o kontracepciji ili joj je kontracepcija iz nekog razloga nedostupna
    zašto se ne bismo fokusirali na taj dio prije nego prosudimo kako se abortusi rade iz hira

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, Lili. Naravno da postoji od apsolutno svega zamislivog jedan primjerak.
    No, tvrditi da je to uobičajeno ponašanje (naglašavanjem da treba dooobro razmisliti) je u najmanju ruku nekorektno, a u najgorem zlobno i mutivodno.
    Uostalom, emsa sve dovoljno dobro argumentira. Ali da i ja nadodam kako su i naputci o neishitrenom donošenju odluke mizogini.
    Jedan primjerak??? Ti znas da je jedan i da je izuzetak?? Ja ne znam,znam sto sam dozivjela.

Pa tako se moze reci i za tu jadnu silovanu curicu da su to iznimke da vecinu pobacaja rade udane zene koje vec imaju odredjeni broj djece.

Ajmo probat ne imat dvostruka mjerila.

Negdje zakljucivat temeljem izuzetaka,a negdje ih samo izuzet iz price. Razumijes poantu.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.07.2022. at 16:56

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    pa beti, kako bi ti osigurala da se netko 'olako' ne odluci na abortus?
    i tko bi bio mjerilo sta je to olako?
    (ne slazem se uopce s tim, ali me zanima kako ti to vidis)

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

.
    Posljednje uređivanje od summer : 14.07.2022. at 16:59

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mama courage, ti namjerno ne želiš razumjeti, zar ne?
    Ne treba patiti, ali treba znati da abortus baš i nije dobar za zdravlje žene i treba znati da je to ipak zametak ljudskog bića. Abortus nije nešto na što se treba olako odlučiti, naravno osim u slučajevima bolesti, silovanja i sl.

Pišemo o zdravim, punoljetnim ženama. Ili sam pobrkala temu?
    nisi. pobačaj je medicinski zahvat niskog rizika. ako ćemo tjerati mak na konac, žena bi trebala doooobro razmisliti želi li iznijeti trudnoću. jer trudnoća kao takva (i ona najzdravija) više utječe na zdravlje žene nego prekid trudnoće.

pobačaj se i s moralne i s medicinske strane - smije "olako" odlučiti. nije na nama da procjenjujemo je li neka žena dovoljno razmislila o posljedicama ili nije. jer većina žena nije ni svjesna što se sve za vrijeme trudnoće može dogoditi, pa im ne postavljamo takve uvjete.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i tko bi bio mjerilo sta je to olako?
    (ne slazem se uopce s tim, ali me zanima kako ti to vidis)
    zar nije bilo priča da će novi zakon o pobačaju imati obvezno savjetovanje?
    podsjeća me na obvezno savjetovanje za MPO što je svojdebno bilo (ili je trebalo biti, nisam u tim vodama, pa ne znam)
    Posljednje uređivanje od betty blue : 14.07.2022. at 16:59

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Betty kontracepcija je u RH dostupna svima, vjerojatno se radilo o neupucenosti (iako mi je i to cudnovato nakon toliko abortusa al dobro) a lako moguce i o neodgovornosti.

Nismo svi jednako odgovorni.

Malenu curicu nije nitko spominjao kao anegdotalni primjer.

Samo bez dvostrukih mjerila.

Nista drugo ne govorim.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a tko je ikad rekao da vecinu abortusa rade silovane curice? to je bas ekstremni slucaj
    od pocetka se spominje kako vecinu rade udane zene, ako sam ja dobro iscitala
    Olo curice napisano nekoliko stranica.
    Ni meni nije jasno cemu toliki naglasak na nju, kad je izuzetak. NedajBoze nikome takvih užasa.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Betty kontracepcija je u RH dostupna svima, vjerojatno se radilo o neupucenosti (iako mi je i to cudnovato nakon toliko abortusa al dobro) a lako moguce i o neodgovornosti.

Nismo svi jednako odgovorni.

Malenu curicu nije nitko spominjao kao anegdotalni primjer.

Samo bez dvostrukih mjerila.

Nista drugo ne govorim.
    pa da, ne znaš što je bilo u pozadini
    zašto se ta djevojka uopće morala ikome opravdavati?
    da bi onda moralni sud prosudio jel hir ili nije

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ustvari ne znam kako to ide. Ode ginekologu, dobije uputnicu? Treba li uzv pregled prije zahvata? Koliko se plaća? Ima li ikakav razgovor sa stručnim licem? Pregled anesteziologa?
    Razgovor sa partnerom, da zajedno razmisle? Ili sa roditeljima? Prijateljicom?
    Ponešto od toga bi ipak moglo promijeniti gledanje na odluku. Ili odluku samu, ako je na klimavim nogama
    Valjda bi.

Edit odgovaram summer
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 14.07.2022. at 17:02

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a vecinu pobacaja rade udane zene koje vec imaju odredjeni broj djece.
    ne znam je li većinu pobačaja rade udane žene (tj. ajmo reći, već majke, nebitno jesu li udane ili ne :D), ali da...
    i to jest sasvim ok argument i zašto udane žene ne bi smjele ići na pobačaj? ako itko zna što znači odgojiti i podići dijete i koliko za to treba mentalne i fizičke snage, to su majke.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i kontracepcija sasvim sigurno nije dostupna svima!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    zar nije bilo priča da će novi zakon o pobačaju imati obvezno savjetovanje?
    podsjeća me na obvezno savjetovanje za MPO što je svojdebno bilo (ili je trebalo biti, nisam u tim vodama, pa ne znam)
    Meni bi obavezno savjetovanje bas bio dobar potez da se uvede u praksu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Neka ona razgovara i s Petrom Panom ako joj je lakše. Ali je poanta da je nitko ničime ne bi smio prisiliti na ishod procesa odlučivanja, ma koja odluka bila.
    Edit- za Beti
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 14.07.2022. at 17:04

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i kontracepcija sasvim sigurno nije dostupna svima!
    Mozes pojasnit.

Ako ne zeli piti pilule, da ne moze reci momku da stavi kondom?
    Uz to izbjegavat plodne dane? Whatever...

Ono ako nisi rekla prvommomku pa zatrudnila de reci drugom, trecem, a ne trudnica i abortus sa svakim...nema ucenja iz gresaka nista. Trebalo bi i educirat, al ocito ni to nekima pomaze.
    Danas se stvarnomoze lako informirati skoro svatko.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.07.2022. at 17:06

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni je to tretiranje žene kao maloumne

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zašto?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Neka ona razgovara i s Petrom Panom ako joj je lakše. Ali je poanta da je nitko ničime ne bi smio prisiliti na ishod procesa odlučivanja, ma koja odluka bila.
    al mislim da upravo to namjera "savjetovanja"
    hipotetski, može se odrediti da se abortus može izvesti samo nakon tog obveznog savjetovanja
    a da onda za savjetovanje ne možeš dobiti termin dok nije prekasno za abortus

meni su ta savjetovanja poligon za otežavanje pobačaja

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mozes pojasnit.

Ako ne zeli piti pilule, da ne moze reci momku da stavi kondom?
    Uz to izbjegavat plodne dane? Whatever...

Ono ako nisi rekla prvommomku pa zatrudnila de reci drugom, trecem, a ne trudnica i abortus sa svakim...nema ucenja iz gresaka nista. Trebalo bi i educirat, al ocito ni to nekima pomaze.
    Danas se stvarnomoze lako informirati skoro svatko.
    Ppbjeze mi rijec..

Svatko o metodama zastite
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.07.2022. at 17:07

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zasto? Toliko vrsta savjetovanja postoji u raznim sferama naseg zivota.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma naravno. nije dovoljna društvena stigma, priziv savjesti (oko 60% liječnika u javnim bolnicama), nego ćemo sad i uvesti obavezno savjetovanje. koje će valjda držati vjeroučitelji onda ide klečanje na kukuruzu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

al mislim da upravo to namjera "savjetovanja"
    hipotetski, može se odrediti da se abortus može izvesti samo nakon tog obveznog savjetovanja
    a da onda za savjetovanje ne možeš dobiti termin dok nije prekasno za abortus

Ovo moje bilo je za Beti, orazgovoru s partnerom ili prijateljicom, a o savjetovanju sam napisala

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zasto? Toliko vrsta savjetovanja postoji u raznim sferama naseg zivota.
    govorimo o obaveznom savjetovanju. za sve medicinsko mogu pitati liječnika/icu. oni koji obavljaju profesionalno svoj posao reći će sve što treba znati (a neće ju odgovarati od pobačaja).
    za psihu mogu potražiti psihologa. nema potrebe za obaveznim savjetovanjem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zašto?
    A vidim i ti mene isto pitas

Pa evo jel ne mialis da bi pomoglo nekoj mladoj osobi da izbjegne 5.pa i 6.abortus? Zar joj to ne bi bilo u interesu, barem radi njenog zdravlja ako nista drugo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •