?
odakle ti da se traži samo streptokok u brisu ždrijela
pa u pravilu se radi samo bhs
i nalaz dolazi bhs nije/je izoliran
ako se sumnja na neki drugi uzročnik to se posebno traži
nije točno
traži se bakteriološka obrada brisa ždrijela
a ne streptokok
nikad nisam vidjela nalaz da beta hemolitički streptokok nije izoliran osim kad se radi o brzom testu na njega
nalaz dolazi baja koja je izolirana a ako nije izolirana onda stave fiziološka flora
.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 06.11.2013. at 00:09
.
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 06.11.2013. at 00:12
ah brisanje, brisanje, sad moram i ja svoj odgovor obrisati
ima potencijala, vidiš da ima, znala sam ja...
ma, spavam naživo i radim gluposti, drago mi je da si pročitala.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 06.11.2013. at 00:13
još točkica, moderator će misliti tko zna što...
Dijete ima 13 god. Nikad nije imao problema s grloboljom.Nedavno bris pokaže streptokok, popije sumamed pa bris pa opet silapen pa opet bris pa ponovo sumamed
onda smo vadili ASO koji je bio povećan 427 pa smo primili 5 exstencilina u razmaku od 21 dan sada bi trebali vaditi ponovo bris a on se već žali na grlobolju
što dalje
Dobila sam uputnicu vaditi bris grla ali mi je med sestra da u bolnice ne idem da ne uzimaju vanjske.
U Baruna Filipovića gdje sam zadnji put radila, ne rade briseve više.
U DZ Centar u Runjanivoj uzimaju samo ponedjeljkom i srijedom (za što se nisam uspjela izorganizirati).
Da ne čekam do ponedjeljka jer me grlo rastura, gdje mogu u ZG ići raditi bris (Zapad, centar)?
Pitaj u DZ Vrapče (ravno, pa gore na polukat, u hodniku zadnja vrata ravno). Ne znam rade li svaki dan.
U toj je ambulanti prije bila samo medicina rada, ali sad rade i briseve.
zavod za javno zdravstvo, ili štampar - mirogojska, ili rockefellerova
hvala vam
Curke,
Molim vas žurno za prijateljičino dijete.
Gdje se u Zg na uputnicu može sutra ujutro napraviti bris grla/ždrijela?
Hitno im je jer idu na put.
Koji labosi to rade?
Možda Štampar ili Zarazna? Hvala lijepa.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.07.2022. at 13:11
Moja pedijatrica je uvijek imala brzi test za streptokok to mi je bilo super.Naplacivala ga je 100 kn..gotov za 5-10 min.
Prvo bi uvijek ponudila uputnicu ali meni se nikada nije dalo ici drugi dan u labos.
Ma njen Dom zdravlja ne radinego se donose brisevi d lomice al puno previše vremena gube zbog rad.vremena njene lomice(popodnevna smjena).
Jel itko zna za bris grla di se moze neku konkretnu lokaciju?
Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.07.2022. at 14:08
Filipović radi briseve znači dz Črnomerec
Uz napomenu da briseve većinom šalju u Štampara, možda je onda bolje odraditi zorom Štampara
Feedback od frendice ako će nekome koristiti.
Dom zdravlja Črnomerec ima lab al ne uzimaju briseve (nemaju špatule, pribor ništa), kaže doslovce lab=šalter, rade samo za potrebe zaprimanja već uzetih briseva kod loma.
Uputili ih na Sv. Duh, tamo kaže nema žive duše, prazan lab, valjda ljudi već po moru se razbježali, bili su prvi i gotovi za čas posla.
Eto preporuka za Sv.Duh lab.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.07.2022. at 12:58