-
Mene iskreno cudi da si "los odnos prema pacijentu u segmentu reproduktivne skrbi" uspjela povezati samo s prizivom savjesti.
Svaki los odnos, ponizavanje trudnica, rodilja, zena koje traze pobacaj ili su pak u MPO postupku spada u taj bold. Svaka intervencija bez pristanka, uskracivanje prava na informacije, uvida u vlastitu medicinsku dokumentaciju, cak i fizicko nasilje u kontekstu poroda je dio tog folklora. Sasvim je drugi par rukava sto ti vidis samo pobacaj i ni ne povezujes ove navedene stavke kao nasilje nad zenama sa uvijek istim prapocelom- uvjerenjem da se radi o bicu kojim se upravlja, koje se podreduje tudim potrebama i zeljama i cijim se zivotima ima pravo upravljati prema zeljama drustva ili pojedinaca.
Meni je ova tvoja ideja o "losim pojedincima" krajnje strana i suvise binarna. Ako cu biti iskrena, uopce me ti ljudi ne zanimaju, ni njihovi motivi jer se, bar prema zakonskom stanju stvari, time uopce ne bih trebala baviti.
Oni se mogu prizivati, ali mi moraju i osigurati dostupnost zdravstvene usluge na koju polazem pravo. Bolnica je jednostavno duzna raspolagati kadrom koji ce mi to omoguciti. Jednostavno. Sve ostalo je kibidabi,sto rece negdasnji Titin general
.
Pravo na pobacaj ili imas, ili nemas. Jedanput, deset puta, sto puta.
Zene u RH ga imaju, ne trebaju nikog da ih saslusa ili uvazava. U te svrhe su Hrabre Sestre tu.
Koji bi to bili "svi oblici pobacaja koje opravdavamo"?
Zanimljiv mi je i ovaj spin s M. Cavajdom, kao valjda najeklatantniji i najodbojniji primjer ociglednog narusavanja i izigravanja necijeg prava. Od ministra preko svi onih iz Petrove koji su u stanju otvoreno se sluziti neistinama, izvrdavati jasno kodificirane norme na cijem kraju ti utvrdis da je njezina situacija " zloupotrebljena", a zna se da nije prva ni zadnja, da su citave bolnice u prizivu i sustavno krse zakone. Onako, kog ti pravis ludim?
Nismo mi naivne, nego ti iz nekog razloga tesko podnosis "konkurenciju", ali to smo vec utvrdile. Najbolje da cemo tebe pitati kako i cime da se bavimo. Malo morgen.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma