Sit gladnom ne vjeruje. Sirius ne iznosiš kantu na ulicu, ali ni ne držiš u dnevnom boravku.
Živim u neboderu s 2 ulaza po 17 katova i svaki ulaz ima svoje kontejnere za plastiku, papir, biootpad i miješani. Nije dovoljno kupiti svaka 2 tjedna plastiku i papir od kad su uvedene plave vrećice.
Meni je smeće poskupilo. Zašto? Zato jer se plaćalo po kvadraturi i fiksni dio mi je ostao isti, a plaćam dodatno plave vrećice. Doduše ne iskoristimo ih puno jer odvajamo kao i godinama do sada.
Nemam ništa protiv, zapravo vidim da sad ljudi više odvajaju i mislim da je ideja bila dobra, ali kao po običaju nije se razmišljalo o posljedicama. Da će drugog otpada biti više.
Plaćam uredno sve račune i prirez iz plaće. I to se od mene očekuje i da poštujem propise i zakone. Ako se svega toga pridržavam zaista smatram da se od mene ne bi trebalo očekivati da skladištim otpad 2 tjedna u stanu i smrzavam bio otpad jer kao što možeš pretpostaviti nemam dodatnu škrinju u stanu od 50m2.
Nije mi problem pričekati 2-3 dana, ali očekivati da ga čuvam 10 dana je van svake pameti.
I da, da živim u kući vjerojatno ni trenutka ne bih razmišljala o ovome.
Isto tako nije mi lijepo prolaziti danima pored prepunih kontejnera po kojima kopaju vrane u raznose smeće.
S obzirom da je 2018. današnji gradonačelnik na fejsu objavio post u kojem proziva vlast zbog pretrpanih kontejnera nek sad riješi taj problem koji mu je i tada smetao. Ili kad sjedneš na stolicu zaboraviš ono što te prije žuljalo.