Što se tiče oststaka svježe ribe, koja mi se čini najproblematičnija jer doista ne trpi ni minimalno stajanje, mislim da je dobro riješenje imati neku malu posudu plastičnu u koju se mogu staviti ti ostaci i smrznuti, pa baciti kad je vrrećica puna, ne zauzima puno mjesta u zamrzivaču. Ovi ostali ostaci, u našem kućanstvu, nisu problamtični, jer baš i ne bacamo hranu, pa i nema što smrditi. Logika iza financiranja podzemnih bokseva leži u sljedećem, kako je više puta objasnila uprava: Stanovnici centra imaju viša davanja, višu komunalnu naknadu kao i više troškove prilikom primjerice bilo kakvih radova, jer moraju slijediti naputke konzervatora i slično. Osim toga obzirom da ne mogu imati bokseve, jer bi se nagrdio centar, mnogi će morati hodati i nekoliko stotina metara do svog podzemnog spremnika, neće im biti pod nosom. Boksevi su s druge strane od samih spremnika jeftiniji, a i sama činjenica da ih plaćaju stanari je dovela do toga da su mnoge zgrade pronašle riješenje za vraćanje spremnika pod kontrolu suvlasnika, a bez ulaganja u bokseve, što je zapravo i najbolje riješenje. Što se tiče infrastrukture, sortirnice, biokompostane, dakle elemenata koji su također potrebni da bi se zatvorio Jakuševac, naravno da se u isto ulaže, uprava grada redovito o tome govori- no to su ogromni i vrlo skupi projekti, koji se ne mogu riješiti u periodu od godine i pol, a nakon 20 godina potpune stagnacije i nikakvog ulaganja u infrastrukturu potrebnu za suvremeno i održivo gospodarenje otpadom. Razvrstavanje otpada je s druge strane obaveza, koju propisuje Zakon, a osim toga i stvaranje manje komunalnog otpada olakšati će sanaciju Jakuševca. Ja sam jutros trčala po centru, po ulicama po kojima su kante već dignute, nigdje nije bilo niti jedne vrećice! I uvjerena sam da unatoč poteškoćama i navikavanjima koje su ispred nas, da Zagrepčanke i Zagrepčani kuže da je ovo zajednička stvar i da će novi model uspješno zaživjeti! Kao i u nizu europskih gradova, nismo mi ništa lošiji od njih.