Pokazuje rezultate 1 do 50 od 789

Tema: Reciklaža u mom gradu (ha-ha)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

setnja jucer i danas mojim kvartom ..
    vidi se ocita promjena - i to na bolje

ulice s puuno manje kanti, nestale se (ocito ipak negde ima mesta)
    ali, jos ljepse mi je da je, osim na par konstantno bolnih tocaka gde se odbacuje smece od svakakvih auta u prolazi, sve urednije nekak!
    nema hrpica smeca oko kanti, nema po ulicama da leti smece..

drago mi je da je krenulo i s guštom bum svaki mjesec kupila ak bu mi trebalo i 2 paketa najmanjih vrecica jer taj trosak mi je, da svaki dan hićem smeće, tek jedna runda cuge ili 2 runde kave u centru grada

veselim se da budu nasa deca imala grad na koji se mogu ponositi, i spremna sam na tu "žrtvu"

inace, moja ekipa koja ne živi u Zg, umire od smeha oko čega se ljudi u Zg pjene, izgleda ko da nemamo nijedan drugi problem
    (mislim da bi vlada mogla zahvalit nasem gradonacelniku na odvlačenju pažnje! ...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče oststaka svježe ribe, koja mi se čini najproblematičnija jer doista ne trpi ni minimalno stajanje, mislim da je dobro riješenje imati neku malu posudu plastičnu u koju se mogu staviti ti ostaci i smrznuti, pa baciti kad je vrrećica puna, ne zauzima puno mjesta u zamrzivaču. Ovi ostali ostaci, u našem kućanstvu, nisu problamtični, jer baš i ne bacamo hranu, pa i nema što smrditi. Logika iza financiranja podzemnih bokseva leži u sljedećem, kako je više puta objasnila uprava: Stanovnici centra imaju viša davanja, višu komunalnu naknadu kao i više troškove prilikom primjerice bilo kakvih radova, jer moraju slijediti naputke konzervatora i slično. Os
    To što netko živi u zgradi gdje mora plaćati spomeničku rentu je izbor te osobe, ovakvo pojašnjenje Uprave je "mazanje očiju".
    Znači da karikiram stanovnici Brooklyna bi trebali financirati stanovnike Manhattana dajte...

U Njemačkoj ako žiivš u centru u konzervatorski zaštićenoj zgradi, imaš obvezu plaćanja svih naknada i fasade moraju biti uščuvane i obnavljane, ako si to ne možeš priuštiti tada iseliš s takve lokacije. Seka mi živi na takvoj lokaciji i znam što pričam.
    Iako sam svjesna većine profila populacije koja živi u centru kod nas (dobar dio ih nije u stanju ni pričuvu plaćat), također ima jako puno ljudi koji kupuju novoizgrađene penthouse po centru koji koštaju ko suho zlato (u tisućama eura po m2, muž je te struke i cijene su glava bolii), još takve svi mi ostali trebamo financirati putem prireza.

Ovakvo rješenje nikako nije u redu, ajde da je Grad rekao 50% stanovnici-50% sufinanciranje od strane Grada, to bi već bilo ok (jer ipak ti podzemni koštaju puno više od ovih vanjskih).

Ostatke ribe i kostiju mi ne pada na pamet držati po hladnjaku i zamrzivaču nego zaista vjerujem da će se Uprava Grada dosjetiti putem prikupljenih infoamcija s terena i dati u nalog da se proizvedu i ove manje vrećice. To bi bio najlogičniji potez.

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    U potpunosti razumijem da se ni Jakuševac ni podzemni spremnici ne mogu urediti za par godina, ali bome češći odvoz plastike i papira može se riješiti ODMAH jer će inače cijela priča s plavim vrećicama biti samo šminka. Sigurno je i da divlji građani pridonose vidljivosti smeća, ali ako ga grad ne odvozi redovito i ne osigurava čiste površine, ljudima neće biti neugodno i dalje taložiti papir i plastiku na brda oko prepunih kontejnera.
    Upravo tako sam i ja negdje ranije pisala.To se treba i mora što prije riješiti.

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    setnja jucer i danas mojim kvartom ..
    vidi se ocita promjena - i to na bolje

ulice s puuno manje kanti, nestale se (ocito ipak negde ima mesta)
    Super za tvoj kvart. Ja sam jutros baš pročitala u vlaku tvoj post i rekoh idem obratit pažnju na to sad u centru na svom potezu do posla, jesu li te kante nestale.
    Nažalost sve kante po Gajevoj od Glavnog prema zelenom valu i dalje stoje na pločnicima., a čini mi se da te zgrade itekako imaju veže unutra tako da mi nije jasno zašto ih nisu unijeli unutra.

Eh da i da pohvalim gradonačelnika da je sudjelovao na Zagrebačkom maratonu prošli vikend i istrčao polumaraton
    Sviđa mi se praksa da su ključni ljudi Grada i države uključeni u ovakve evente kao npr u Ljubljani, no proći će još godineee dok naši ljudi nauče ne bjesnit zbog zatvorenog grada jednog godišnje radi sportske aktivnosti koja je btw najavljena. Kao i zbog Cro Racea dan poslije. Mogu se zatvorit Pariz, London, Belin, New York, Ljubljana, Boston al jok, Zagreb ne može nikako. A najpretilnija nacija smo u EU. Katastrofa od mentaliteta...općenito prihvaćanje nekih novih navika nam ide jakoo loše (što se vidi u primjeru odvoza otpada).

OK je vidjet dobre i loše strane svega, al brate mili moramo se svi malo više potruditi.

Moja bojazan je da ljudi sad ne krenu stvarat divlje deponije i odlagat smeće po parkovima, u prirodi...nadam se da je još toliko pameti ostalo da ćemo to izbjeći.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.10.2022. at 10:59

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •