Pokazuje rezultate 1 do 50 od 789

Tema: Reciklaža u mom gradu (ha-ha)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Je l se te biorazgradljive četkice ne razgrađuju pri pranju zuba? Znam da se neće raspasti u ustima, ali zna li se što pojedemo pri pranju.

Usput, meni su iz istog razloga grozne papirnate slamke, osim što su i propusne za zrak pa se i zraka nagutaš, a i jelo drvenim beštekom mi je problematično, osjeća se okus i tekstura bešteka. Srećom slamke mi ni ranije nisu ništa značile, a drveni pribor mi isto dođe u ruke 2x godišnje. Štapići za uši se prelome kod upotrebe. Uglavnom, meni to ništa nije adekvatna zamjena. Što ne znači da sam pobornik upotrebe jednokratnog pribora, nego to sve meni nije dobro rješenje.

Mi koristimo više puta plastičnu bocu, popije se npr. ledeni čaj i onda se nosi ta ista bočica mjesecima s vodom. Ni to mi nije jasno zašto je ok popiti čaj koji stoji 6 mjeseci na polici u flaši, a nije u redu vodu koja stoji par sati u toj istoj flašici. Imamo set plastičnog posuđa za kamp već 20 godina isti, i čaša i tanjura i šalica.
    Zato što to nije dobro za TRŽIŠNU ekonomiju. Netko je prepoznao nišu "biorazgradivog" posuđa i pribora. Što fali staklu, bratemili? Moji sinovi koriste termosice za vodu i ljeti i zimi, stalno iste, izbacili smo plastične boce. Unutra si stariji sin utoči čaj (doma skuhani) i to pije. Mlađi češće vodu. Nije toliki problem plastika ako istu koristiš 20 godina (imam posude za tijesto koje su starije od 30 godina i još uvijek se koriste), problem je za okoliš jednokratna plastika koju bacaš nakon svake upotrebe. Ono što je biorazgradivo navodno nije toliki problem za okoliš, ali je povoljnije za one koji to proizvode i/ili prodaju. Ima tu i element pomodarstva, ali o tom potom.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.11.2022. at 09:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •