Jelena prvotno napisa
Nadam se da si shvatila da se zafrkavam sa sintetski uzgojenim skakavcem. To bi stvarno bilo ekonomski suludo. Vidiš i sama koliko traje laboratorijsko dobivanje mesa.
Baš sam znatiželjna, premda ne očekujem da ću to doživjeti, hoće li 2080. biti prihvatljiviji cvrčci ili uzgojeni šnicli.
No da, ne bih se kladila da u proteinima za sportaše nema derivata kukaca. Ne baš direktno samljeveno, nego još kemijski tretirano. Onda lijepo na deklaraciji piše kojih proteina ima. A nisam ni sigurna da se to može sve deklarirati. Tko bi sve spojeve opisao kako su nastali i tko bi to razumio osim kemičara.
Inače, kada je pisan neki članak na kojeg sam naletila, bila su u EU dopuštena 2 kukca. Sad je Freyju uznemirilo što je dodan i treći. Istovremeno na njemačkom tržištu se prodavalo 7 vrsta kukaca. Oni su na čekanju što se regulative tiče pa možda uskoro dođe i još nekoliko. Ne znam za vas, ali meni je draže da je to netko koliko toliko provjerio i definirao kako se smije uzgajati i čime hraniti, nego da se javlja eto tako na tržištu, bez obzira što ja nisam neki potencijalno zainteresirani kupac.