Pokazuje rezultate 1 do 50 od 409

Tema: Od ponedjeljka smo gradjani EU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Vi stvarno mislite da brasno ne sadrzi nikakve tragove kukaca koji ostanu na psenici tijekom zetve ili se nakote u silosima? Pa kukci su posvuda. Uopce ne znam kako bi ih se moglo u potpunosti odstraniti, osim nekim gadnim insekticidima. U tom slucaju, vjerojatno u brasnu imamo mrtve kukce pune insekticida.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Vi stvarno mislite da brasno ne sadrzi nikakve tragove kukaca koji ostanu na psenici tijekom zetve ili se nakote u silosima? Pa kukci su posvuda. Uopce ne znam kako bi ih se moglo u potpunosti odstraniti, osim nekim gadnim insekticidima. U tom slucaju, vjerojatno u brasnu imamo mrtve kukce pune insekticida.
    Ma ne, to su se svi složili da im je OK. Samo ovi namerno krišom podmetnuti bi bili problematični

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Vi stvarno mislite da brasno ne sadrzi nikakve tragove kukaca koji ostanu na psenici tijekom zetve ili se nakote u silosima? Pa kukci su posvuda.
    Ovo nikako, ali nikako nije isto. Kako to dvoje uopće možeš uspoređivati?
    Jedno je majka priroda, a što je ovo drugo?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Sintetski uzgojeni skakavci.
    Radije prirodan žohar, nego skakavac.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Sintetski uzgojeni skakavci.
    Radije prirodan žohar, nego skakavac.
    U sridu.
    A ja sam ionako na LCHF-u, gotovo da nema deklaracije koju moram pročitati. Jedino ću klince na to uputiti.
    I jedem meso 3-4 puta na tjedan. Moram stvoriti zalihe, uskoro će nestati, priša je.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U sridu.
    A ja sam ionako na LCHF-u, gotovo da nema deklaracije koju moram pročitati. Jedino ću klince na to uputiti.
    I jedem meso 3-4 puta na tjedan. Moram stvoriti zalihe, uskoro će nestati, priša je.
    Za LCHF je uvođenje insekata samo blagoslov. Ispadne da su daleko superiorniji od mesa- više masti, više proteina.

Šta je to drugo nego kulturološka barijera- LCHF i paleo su kao zasnovane na dijeti naših predaka, a oni nisu baš uvek krkali samo mamute, nego su sa uživanjem žvakali i insekte.

Uostalom, čovek svoj evolutivni uspeh i duguje tome što je svaštojed, i što nikad nismo bili posebno izbirljivi oko vrste hrane. Sve što nije otrovno je jestivo.

I opet, ko neće ne mora...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U sridu.
    Nadam se da si shvatila da se zafrkavam sa sintetski uzgojenim skakavcem. To bi stvarno bilo ekonomski suludo. Vidiš i sama koliko traje laboratorijsko dobivanje mesa.
    Baš sam znatiželjna, premda ne očekujem da ću to doživjeti, hoće li 2080. biti prihvatljiviji cvrčci ili uzgojeni šnicli.

No da, ne bih se kladila da u proteinima za sportaše nema derivata kukaca. Ne baš direktno samljeveno, nego još kemijski tretirano. Onda lijepo na deklaraciji piše kojih proteina ima. A nisam ni sigurna da se to može sve deklarirati. Tko bi sve spojeve opisao kako su nastali i tko bi to razumio osim kemičara.

Inače, kada je pisan neki članak na kojeg sam naletila, bila su u EU dopuštena 2 kukca. Sad je Freyju uznemirilo što je dodan i treći. Istovremeno na njemačkom tržištu se prodavalo 7 vrsta kukaca. Oni su na čekanju što se regulative tiče pa možda uskoro dođe i još nekoliko. Ne znam za vas, ali meni je draže da je to netko koliko toliko provjerio i definirao kako se smije uzgajati i čime hraniti, nego da se javlja eto tako na tržištu, bez obzira što ja nisam neki potencijalno zainteresirani kupac.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da si shvatila da se zafrkavam sa sintetski uzgojenim skakavcem. To bi stvarno bilo ekonomski suludo. Vidiš i sama koliko traje laboratorijsko dobivanje mesa.
    Baš sam znatiželjna, premda ne očekujem da ću to doživjeti, hoće li 2080. biti prihvatljiviji cvrčci ili uzgojeni šnicli.

No da, ne bih se kladila da u proteinima za sportaše nema derivata kukaca. Ne baš direktno samljeveno, nego još kemijski tretirano. Onda lijepo na deklaraciji piše kojih proteina ima. A nisam ni sigurna da se to može sve deklarirati. Tko bi sve spojeve opisao kako su nastali i tko bi to razumio osim kemičara.

Inače, kada je pisan neki članak na kojeg sam naletila, bila su u EU dopuštena 2 kukca. Sad je Freyju uznemirilo što je dodan i treći. Istovremeno na njemačkom tržištu se prodavalo 7 vrsta kukaca. Oni su na čekanju što se regulative tiče pa možda uskoro dođe i još nekoliko. Ne znam za vas, ali meni je draže da je to netko koliko toliko provjerio i definirao kako se smije uzgajati i čime hraniti, nego da se javlja eto tako na tržištu, bez obzira što ja nisam neki potencijalno zainteresirani kupac.
    Shvatila sam, Jelena. Valjda je to i iz mojeg odgovora jasno.
    A i nisam ti ja nešto uznemirena, dapače. Krivi si dojam stekla.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jes, majka priroda nam dala njivice sa pšenicom i silose. Ovo počinje da prevazilazi smešno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •