Da ukratko opišem tijek situacije, pa će možda biti jasnije otkriti u čemu je problem. Imam 36 godina, a od ove nove godine (dakle, novogodišnja odluka) je bila da izbacim u potpunosti kruh, slatko, masnije meso te ubacim zdrave prehrambene navike te također izbacim alkohol i zašećerene sokove (pijem običnu vodu, limunadu, mineralnu vodu, čaj, ponekad kavu, ponekad Divku/Kneipp) i posvetim se više aktivnostima i sportu (s obzirom na to da mi je rad većinom za računalom). Imao sam i prije tih faza, pogotovo tako iza nove godine ili pak bi me to ulovilo tijekom godine, ali nikad nije trajalo duže od recimo dva i pol mjeseca, pa bih se onda ponovno vratio nekim starim navikama, ali i dalje uz nešto sporta (dosta manje), alkohola prigodno (nekad i više), i slično - rekao bih normalan život u tim godinama, niša posebno. Ne pušim cigarete niti travu niti išta slično.
Međutim, kao što sam napisao, sada sam od nove 2023. krenuo restriktivnije, te čak znam imati i po dvije rekreacije na dan (recimo, ujutro imam trening od 1h utezima, a navečer mali nogomet od 1h). Uključujem i košarku, trčanje, vožnju biciklom (vani, unutra) te nešto duže šetnje - sve koliko stignem, ali svakako jedna aktivnost na dan (minimalno na dan u prosjeku dakle 1h, svaki dan).
Primijetio sam u zadnja dva ili tri tjedna (možda i duže) da su mi tijekom noći i ujutro dosta suha usta. Baš ono, kao da sam prošli dan pio puno alkoholaMislim da kroz dan pijem dovoljno tekućine.
Što bi mogao biti uzrok tome?

Mislim da kroz dan pijem dovoljno tekućine.
Odgovori s citatom