Stranica 257 od 298 PrviPrvi ... 157207247255256257258259267 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,801 do 12,850 od 14863

Tema: Gimnazije i srednje škole

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa ako napiše prijemni dovoljno dobro, zašto ne bi upao? Naravno, ako ide u škole s prijemnim ispitom.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 18.06.2023. at 17:38

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ako ide bez prijemnog, onda ovisi o konkurenciji djece s rješenjem.

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa to, da. Kakva je konkurencija? Ima li tko dijete koje je upisalo mat.gim. koje nije imalo prijemni ispit (ili je) i s koliko bodova?
    Na redovnim vidite bodove zadnjeg upisanog, na prijevremenim upisima toga nema.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ozujak prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to, da. Kakva je konkurencija? Ima li tko dijete koje je upisalo mat.gim. koje nije imalo prijemni ispit (ili je) i s koliko bodova?
    Na redovnim vidite bodove zadnjeg upisanog, na prijevremenim upisima toga nema.
    Ako ide na predupise mora proci bodovni prag, pisati prijemni i biti bolji od ostalih koji imaju preporuku za taj smjer i stavili su ga na listu.
    Znaci minimalno moze biti bodovni prag +prijemni . Za prijemni ne znam koliko bodova mora imati za prolaz.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sto se tice konkurencije nemam pojma. Ne znam bas puno djece sa teskocama koje a) imaju dovoljno bodova za bodovni prag
    b) mogu bez problema napisati prijemni
    c) dobili su preporuku za matematicki smjer
    Zapravo ne znam nikog takvog, ali povremeno se pojave na listama pa pretpostavljam da takva djeca postoje, ali ih nema puno, pa bas nema ni konkurencije.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da postoje i takva djeca. Pisala su i prijemni. Svake godine u PM gimnazijama ima njihova lista.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da postoje i takva djeca. Pisala su i prijemni. Svake godine u PM gimnazijama ima njihova lista.
    Pa jasmo da su pisali prijemni. Pa sve je isto kao na redovitim upisima. Samo kazem da ne znam nikoga tko je upisivao pa onda ne znam ni koliko su prosjecno bodova imali . Prag svakako moraju zadovoljiti, bez toga ne mogu izaci na prijemni.

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Spajalica, znaš li koliko ih je na listi? 3 po razredu ili više?
    Ne znam kako izgledaju te liste, možda stave samo djecu koja su upala, a ona koja nisu niti ih ne stave na liste da su vidljivi kad se upisuju redovni.

@sirius, znam sve. Prošao je i prag i ide na prijemni i ima preporuku,.. samo me zanima kolika je navala i s kolikim bodovima su se upisivali prošle godine. Je li išta stvar kao na redovnim upisima? Navodno je gore..

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moji nisu imali prijevremene upise pa zbilja se nikad nisam pretjerano zanimala.
    Znam dijete koje je upisalo zeljenu gimnaziju. Znam da je pisalo ranije prijemni i da je upalo. To je sve sto znam.
    Ta djeca se upisuju ranije i ovisno o njihovom broju se upisuju djeca koja idu po obicnom programu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Spajalica, znaš li koliko ih je na listi? 3 po razredu ili više?
    Ne znam kako izgledaju te liste, možda stave samo djecu koja su upala, a ona koja nisu niti ih ne stave na liste da su vidljivi kad se upisuju redovni.

@sirius, znam sve. Prošao je i prag i ide na prijemni i ima preporuku,.. samo me zanima kolika je navala i s kolikim bodovima su se upisivali prošle godine. Je li išta stvar kao na redovnim upisima? Navodno je gore..
    Rekla bih da je na predupisima gore nego na redovitim upisima jer je upisna kvota puno manja. Posebno za atraktivne smjerove. Ali obzirom da djeca sa teskocama relativno rijetko dobiju preporuku za gimnaziju ,posebno ako su poteskoce vece ili visestruke, rekla bih da ih manje upisuje gimnazije nego strukovne skole. Kako ce bas tocno bit tesko je znati prije nego se formiraju loste. Cinjenica je da broj potrebnih bodova za upis u Zg raste iz godine u godinu.

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala. Da, dobio je preporuku da sam se i ja iznenadila. Malo smo napeti pa bi htjeli znati unaprijed situaciju.. nismo birali "najjace" baš zato što ima problem.. ne s brojkama doduše, ali sa slovima.
    Posljednje uređivanje od Ozujak : 18.06.2023. at 21:34

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znaš li da se na predupisima ne smije mijenjati redoslijed škola? Znaš li da ima pravo ići i na redovne upise?

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Znam sve.
    Osim bodova zadnjih upisanih na predupisima.
    Posljednje uređivanje od Ozujak : 18.06.2023. at 22:20

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobro

Mislim da je bodove na predupisima teško predvidjeti. Malo je to djece, stvarno ovisi tko će se prijaviti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala. Da, dobio je preporuku da sam se i ja iznenadila. Malo smo napeti pa bi htjeli znati unaprijed situaciju.. nismo birali "najjace" baš zato što ima problem.. ne s brojkama doduše, ali sa slovima.
    Kod mog starijeg u mioc-u je bilo uz mog sina još dvoje takvih, ali upisivali su se u zadnjoj godini bez prijemnog, pa ne znam kako je sada pri upisu. Inače, ti dečki su bez problema završili mat. gimnaziju, uz primjenu IP tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja, uključujući i državnu maturu. Ne znam za druge, ali moj sin i na faksu ima dodatno vrijeme na temelju teškoća čitanja. Samo je pri upisu trebao donijeti ono rješenje koje su mu izdali za državnu maturu. Ni brige, ni pameti...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Znaš li da se na predupisima ne smije mijenjati redoslijed škola? Znaš li da ima pravo ići i na redovne upise?
    zanima zašto ne smiju mijenjati redosljijed škola?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.06.2023. at 11:00

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Valjda zato da im se dade do znanja kako nisu privilegirani time što idu na predupise

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam sigurna, ali djeca koja idu na predupise nekada su imala preporuke HZZ-ovog psihologa koje su imale fiksni redoslijed i to se nije moglo mijenjati. MOžda je tako i sada. Za njih to nije stvar izbora, nego stvar vanjske procjene koja škola najbolje odgovara njihovim potrebama. (To se dogovara, nije u kamen uklesano, ali kad se jednom dobila ta preporuka, više se nije moglo intervenirati u redoslijed.)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zato sto se liste predaju u gradski ured za skolstvo i oni unose izabrane skole u sustav. I na listi mogu biti iskljucivo skole koje su dobili po preporuci zavoda za zaposljavanje. Ucenici i roditelji vide poredak, ali nemaju mogucnost nikakvih izmjena ( kao sto nemaju opciju unosa).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da redoslijed nema veze s preporukom. Ne znam niti ja zašto se ne može mijenjati. "Jer uzimate drugima mjesto" - izjava stručne službe u oš moje kćeri.

edit: moja kći nije imala nikakve škole kao preporuku nego općenite preporuke "matematička", opća" itd.
    Posljednje uređivanje od Mima : 19.06.2023. at 12:09

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Valjda zato da im se dade do znanja kako nisu privilegirani time što idu na predupise
    Dovoljno su privilegirani time da uopce idu na predupise. Tako su meni rekli. Zbog te privilegije dijete nema pravo na zdravstvenu prednost ako zavrsi na redovitim upisima ( nakon sto /ako ostane neupisana).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislim da redoslijed nema veze s preporukom. Ne znam niti ja zašto se ne može mijenjati. "Jer uzimate drugima mjesto" - izjava stručne službe u oš moje kćeri.

edit: moja kći nije imala nikakve škole kao preporuku nego općenite preporuke "matematička", opća" itd.
    Da, tako je, ne daju preporuku za određenu školu nego za određeni program (smjer), a školu se moglo birati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ucenik upisuje prioritete. Ured ih unosi tako kako je na papiru. Ali to je to. Nakon sto papir ode u Ured nema vise nikakvih promjena niti dijete ima bilo kakve opcije. Osim pogledati da li je upisano ili ce na redovite upise.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, tako je, ne daju preporuku za određenu školu nego za određeni program (smjer), a školu se moglo birati.
    Ako postoji vise skola moze se birati. Ako se dobije preporuka za smjer koji postoji u jednoj skoli nije da se bas moze puno birati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa znam to, ali nema veze ono što piše na papiru s redoslijedom koji će učenik staviti. Može biti pet preporuka a na popisu jedna škola.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa znam to, ali nema veze ono što piše na papiru s redoslijedom koji će učenik staviti. Može biti pet preporuka a na popisu jedna škola.
    Jasno. Predupisi su pravo , ali ne obaveza.

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

HZZZ daje preporuku smjerova i na listi škola (njih 6 max) se mogu samo i jedino navesti ti smjerovi sa preporuke. Redoslijed škola/smjerova bira učenik. Kad se jednom predaju, nema promjena. Zašto nema promjena odabranih škola to ne znam. Pretpostavljam zato što nema puno vremena, jer su redovni upisi na vratima i čekaju.. Iako to nije fer.
    Ima još tih nelogičnosti.. Npr. nama na preporuci stoji mat.gim. i stavili smo jednu opću. Zvali su nas da će nam prekrižiti tu opću jer nije na preporuci hzzz. Iako je matematička čak i zahtjevnija od opće pa za taj "naš" slučaj nema takvo pravilo nikakvog smisla.
    Kako dijete ima poteškoće, birali smo ne"nabrijane" škole, ali su morale biti matematičke gimnazije. Tako da nam MIOC nije padao na pamet niti u jednoj varijanti. Ionako idu po istom programu sve mat.gim. Na kraju je uvijek do djeteta koliko će raditi/naučiti i probijati se dalje. Naravno i do profesora koji podučava.. u ovim školama što smo odabrali su ok prof.matematike.

Nadam se samo da će u njih i upasti (da nije tolika navala djece s TUR), iako je malo mjesta. I da će ta škola, u koju se na kraju i upiše, imati razumjevanja za djecu s TUR. Mislim da im je najteža osnovna.. sa srednjom je lakše i još lakše s faksom.. jer se nauče nositi s poteškoćom koju imaju. A navikli su raditi više od redovne djece (radi te poteškoće koje imaju..).

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ozujak, sretno!
    p-m gimnazija ima drugačiji program od opće, ako su djetetu preporučili matematičku, a nisu opću, valjda postoji razlog

neovisno od toga koji program je lakši a koji teži...
    u općoj u 4. razredu imaš npr. 3 sata povijesti tjedno, nekome tko ima npr. teškoće razumijevanja teksta (bubam sad) a idu mu brojevi je lakše puno da ide u matematičku nego da štreba povijest

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Rezulatati nacionalnih ispita su upisani u e-dnevnik. Kos nas su rezultati očekivani, sin je dobro procijenio svoje znanje.
    Geo i povijest loše, bio srednje, ostalo odlično.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i nama upisano, rezultati također u skladu s ocjenama i zalaganjem, odlična matematika (očekivano) i engleski, solidna fizika i kemija, dosta dobra biologija, ostalo loše (čvrsta dvojkica)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je i za očekivati da su rezultati najlošiji u povijesti i zemljopisu. To su predmeti koji se bubetaju napamet, to je kratkoročno pamćenje i zaboravi se nakon testa. Pa naravno da se ne sjećaju onoga iz petog razreda, osim da su cijelo vrijeme ponavljali svo gradivo. To uopće nije stvar znanja već memorije

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a i testova u kojima su ispitivali detalje umjesto neke veće cjeline

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jedna zanimljivost, moj je super napisao kemiju, 89 posto.
    Prosle godine je imao 4 zaključeno iz kemije, a ove godine je jedva nekako dogurao do 5 (na prosjek 4,42 je zaključila 5).

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sofia, bravo, i moj je zapravo napisao jako dobro kemiju, čak i malo bolje nego fiziku, možda je bilo više pogodno za matematičare?!?
    svakako zanimljivi rezultati
    Posljednje uređivanje od Willow : 20.06.2023. at 13:42

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    sofia, bravo, i moj je zapravo napisao jako dobro kemiju, čak i malo bolje nego fiziku, možda je bilo više pogodno za matematičare?!?
    svakako zanimljivi rezultati
    A ne znam, imaju jako zahtjevnu profesoricu i puno rade, ali nema puno ocjena i ne smiješ se nijednom poskliznuti cijele godine.
    Nedavno sam slučajno upoznala profesoricu i ona mi je rekla da mali baš kuži kemiju.
    On je očekivao više iz matematike, tvrdio je da je bilo prelagano i izašao nakon 45 minuta s ispita jer je sve provjerio, jako je brzoplet.
    Postotak mu je visok, ali nije baš onako kako je tvrdio da će imati 98%

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Matka mu je 98 posto ili je misli da će bit 98 posto?

Sretno svima, ipak je možda taj nacionalni ispit mjerodavan kojim putem krenuti

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne znam detalje, van RH sam al mi je kćerka rekla da je fiziku riješila 100% točno, što me nije ni iznenadilo jer je išla na državno.
    Baš ću zavirit na e dnevnik, zanima me najlošije napisan predmet.

Ne bi se čudila da je to neki od ovih koji su navedeni kao neprikladno napisani za NI.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lili, bravo za curku Mioc joj ne gine

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Matka mu je 98 posto ili je misli da će bit 98 posto?

Sretno svima, ipak je možda taj nacionalni ispit mjerodavan kojim putem krenuti
    Ne, nije imao 98 posto, nego je mislio da će toliko imati. Očito je bio i pokoji triki zadatak ili ga je koštala njegova brzopletost.
    Svejedno je odlično napisao.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo provjerila najlošije napisala povijest 68%.
    Ostalo je sve jako dobro napisala.

No kažem i dalje mislim (bez obzira što je moja ostale NI super napisala) da to nije pokazatelj jer su neki ispiti bili neprikladno sastavljeni što su potvrdil i sami profesori tih predmeta.
    Također djeca se nisu pripremala (zapravo nikako) jer je bio kraj 8. razreda kao što bi se pripremali za malu maturu. Ne bi ni imali istodobno nastavu kad i malu maturu nego nakon što završi redovna nastava (u lipnju) i prema drugačijem rasporedu a ne po 3 ispita u jednom tjednu. Neka djeca su tada išla i na županijska i ostala natjecanja iz znanja koja su im bila prioritet a koja su tražila pripremu. Puno je tu čimbenika koji utječu i teško je za usporedit sa stvarnim stanjem.

Daleko od toga da nisam za malu maturu, jesam, samo ovim NI to ionako trenutno nije svrha.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, bravo za curku Mioc joj ne gine
    Fala, al me nasmija no što si odabere, to će i dobit.
    Ne želim se petljat ni najmanje u njene odabire pa bit kriva

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo info za prijemne iz matke
    http://gimnazija-lvranjanina-zg.skole.hr/upisi

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pitanje vezano uz te prijemne (i provjeru engleskog).
    Postoji onaj rok za "Završetak prijave programa koji zahtijevaju dodatne provjere"
    Trenutno te provjere važe za više škola i programa. Da li je nužno prijaviti u tom trenutku apsolutno sve progarme za koje važe te provjere a na koje bi se dijete možda htjelo upisati ili je dovoljno se prijaviti za bar jednu koja ima provjeru a ostale se može i naknadno dodati (znam da ih se kanije može i maknuti).

Meni bi bilo logično da je dovoljno prijaviti samo jednu npr PM gimnaziju a onda da kasnije biraš koju ćeš temeljem prijemnog ali moguće da ako nisu do roka stavio sve (npr xv, v, i, x, iii,...) da ipak više ne možeš staviti na popis?

Pls ako je netko negdje vidio taj info ako može link, ja nisam naišla na tako detaljno objašnjenje a možda sam i previdjela. Kako je bilo prošle godine s X? jer kod nje je npr engleski vrijedio i za opću i pm? Da li je unaprijed trebalo prijaviti oba programa da bi se "bodovao" (znam da nema bodova) prijemni ili ne?
    Posljednje uređivanje od sillyme : 21.06.2023. at 19:29

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kolko znam moraš staviti sve škole na listu ako ideš na prijemni, ili dodatne provjere ako dijete nije učilo bar 4 godina taj jezik

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje vezano uz te prijemne (i provjeru engleskog).
    Postoji onaj rok za "Završetak prijave programa koji zahtijevaju dodatne provjere"
    Trenutno te provjere važe za više škola i programa. Da li je nužno prijaviti u tom trenutku apsolutno sve progarme za koje važe te provjere a na koje bi se dijete možda htjelo upisati ili je dovoljno se prijaviti za bar jednu koja ima provjeru a ostale se može i naknadno dodati (znam da ih se kanije može i maknuti).

Meni bi bilo logično da je dovoljno prijaviti samo jednu npr PM gimnaziju a onda da kasnije biraš koju ćeš temeljem prijemnog ali moguće da ako nisu do roka stavio sve (npr xv, v, i, x, iii,...) da ipak više ne možeš staviti na popis?

Pls ako je netko negdje vidio taj info ako može link, ja nisam naišla na tako detaljno objašnjenje a možda sam i previdjela. Kako je bilo prošle godine s X? jer kod nje je npr engleski vrijedio i za opću i pm? Da li je unaprijed trebalo prijaviti oba programa da bi se "bodovao" (znam da nema bodova) prijemni ili ne?
    Trebate prijaviti te sve škole s prijemnima do navedenog roka jer ih nakon toga ne možete dodavati.
    Kasnije dodajete/brišete s lista, ali ako imaju prijemni obavezno do roka staviti na listu.
    Engleski za desetu vrijedi i za opću i za PM.
    Sretno!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala! Moram još samo naći načina djetetu objasniti da ih prvo doda sve a onda kasnije lako makne jer je tvrdoglava i ne želi uopće ni staviti nešto što "sigurno ne želi" a kasnije će biti problem ako se predomisli
    A puno se predomišljala, uopće me čudi da na kraju (opet) pitam o tim prijemnima...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ima li gdje zadaci s nacionalnih ispita u HR

Tražila nešto deseti i izašlo mi https://www.blic.rs/vesti/beograd/ma...matike/98mttf8

Zadaci po meni i prelagani na maloj maturi u susjednoj nam državi. Zanimljivi neki, napose iz natke

Zanimljivo da njihovi Osmaci imaju dva obavezna ispita i jedan izborni od preostalih 5 ponuđenih

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mislim da ih nitko osim učenika nije vidio. Pa ni nastavnici

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim s mature znaju isplivati i zadaci i riješenja, trebalo bi negdje onda bit i ovih

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa stare mature redovito objavljuju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •