Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Licorice,
Ma na kraju ti djdca zapravo vole ici u dvosmjensku nastavu. Velika većina njih.

Sretno vam bilo u odabiru!
Suzite na dvije škole, raspitajte se za ravnatelje.

Sad u studenome ne vjerujem da je toliko vazno djetetu da zna u koje ce skolu/zgradu ici, pogotovo ako ne ide ni u kvartovski vrtic. A uskoro cete valjda izrodit ideju i finalizirat odluku.

Sto se tice okolisa, mislim da mu previse vaznosti dajes ako mislis da ce djeca u boravku tamo provoditi sate.
Najcesce se to ni ne stigne, dok djeca rucaju, napisu zadacu u boravku, ostane tek toliko vremena da pogledaju neki crtić i vec vrijeme kuci poc.

Mozda bi bio ok kriterij da dijete moze za godinu dvije samo ici u skolu, da nisu neke velike prometnice od doma do skole, puno semafora, krizanja i sl. jer vrlo brzo dobiju u kontra smjeni izborne predmete a ne mozete izlaziti s posla da bi vozili dijete na njem ili informatiku.

Moji su u velikoj skoli,pa je nesto uvijek u kontra smjeni.

A taj neki nasilnik/nasilnici moze/mogu bit i u skoli s 2 i s 5 razreda, pravila nema.

Sretnoo!
Možda nisam bila dovoljno jasna. U sve tri škole se dolazi pješice, 10-12 minuta do svake. Prometnica ima koliko ima, to ne možemo izbjeći nikako. Vožnja do škole ne dolazi u obzir. Upravo iz tog razloga ne razmišljamo da ostane u školi u starom kvartu, gdje je i baka, gdje je ekipa iz vrtića i u kojoj će proći testiranje. Ne mogu se na to obvezati. Npr., ja sam danas kod kuće jer sam bolesna i nisam ih vodila u vrtić.

Jednosmjenska nastava nije bitna, ne znam iz čega ste to shvatili. Drugi su mi savjetovali jednu smjenu jer je to kao jedino objektivno, ali to nam tek suzuje izbor na samo jednu školu. I to za onu koju mi se istovremeno savjetuje da ne biram

Način kako provode vrijeme u produženom boravku mi se čini bitan. Ako dijete cijelo vrijeme boravi unutra i sjedi, gleda crtiće, možda bolje da ne biramo boravak. Shvatila sam da imaju barem 1 sat neobavezne igre i kada je lijepo vrijeme da su vani. To je 8-9 sati boravka u zatvorenom!