Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1433

Tema: Brak je OUT? Nije, nije...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Super Tanči da je bar to riješeno!
    Malo me vide da njegova kći nije znala tko si ti(!), a trebali su oni biti skrbnici tvojoj kćeri!

Ne znam jel sam podijelila jednu nimalo laganu priču

Cura i dečko živjeli skupa, imali jedno dijete, cura je ponovo ostala trudna, i mjesec dana prije nego se drugo dijete rodilo dečko je poginuo. I sad to dijete ima već tri godine, cura ne može upisati dečka ko oca, dijete nema hrpu prava koje je trebalo imati, jer su cijelo vrijeme živjeli skupa, ali bez bili kakvih ugovora u podstanarstva
    I njegovi i njezini su dali izjave kao i ona, ali ne ne ide to tako, sud ne prihvaća ni DNK nalaze njegovih roditelja ... Zavrzlama već tri+ godina
    Jelena, sve si pobrkala. Nije kći, nego sin i snaha. Okrenuli su se protiv nas zbog imovine. Oni su sebi zabrijali da će dobiti naš stan. Imamo dva i njihova logika je bila jedan nama, a drugi njima. Je, kako da ne. Bilo je tu i druge vrijedne imovine, ali eto oni su stavili šapu na stan. Muž, a i ja smo bili iznenađeni i ogorčeni s njihovim ponašanjem zadnjih godina, a pogotovo nakon što im je rekao da će uskoro umrijeti. Samo ih je imovina zanimala i ništa drugo.

Sudbina i priča ima svakakvih i ja ih znam puno, ali to su više iznimke i nema potrebe sad ih pisati.

I dalje tvrdim i osjećam i ostajem pri tome da je za mene sklapanje braka nepotreban korak.
    To je moje pravo.
    Isto kao što je nečije pravo napravit svadbu za 500 ljudi ili za 5. Tak svejedno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, sve si pobrkala. Nije kći, nego sin i snaha. Okrenuli su se protiv nas zbog imovine. Oni su sebi zabrijali da će dobiti naš stan. Imamo dva i njihova logika je bila jedan nama, a drugi njima. Je, kako da ne. Bilo je tu i druge vrijedne imovine, ali eto oni su stavili šapu na stan. Muž, a i ja smo bili iznenađeni i ogorčeni s njihovim ponašanjem zadnjih godina, a pogotovo nakon što im je rekao da će uskoro umrijeti. Samo ih je imovina zanimala i ništa drugo.

Sudbina i priča ima svakakvih i ja ih znam puno, ali to su više iznimke i nema potrebe sad ih pisati.

I dalje tvrdim i osjećam i ostajem pri tome da je za mene sklapanje braka nepotreban korak.
    To je moje pravo.
    Isto kao što je nečije pravo napravit svadbu za 500 ljudi ili za 5. Tak svejedno.

Ako stavimo na stranu svadbe i simboliku , brak je legalizacija i ugovor. I znacajno pojednostavljuje ostvarivanje odredenih prava. Ne vidim razlog da si dvoje ljudi koji planiraju provesti zivot zajedno , imati djecu zajedno, stvarati imovinu zajedno...ne pojednostave zivot i formaliziraju zajednicu.
    Ok , svatko ima pravo na vlastiti izbor, ako netko voli kompliciraniju opciju barem danas nitko ne obraca paznju na to. Osim zakona i pravilnika, koji ipak malo kompliciraju stvari ako ugovora nema.

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Sutkinja je zvala za svjedoke našu kći i njegovu iz prvog braka koja je izjavila da nema pojma tko sam ja i da ona zna kako je pokojni otac živio sam sa kćerkom i brinuo o njoj. :LOL:
    Bilo je tu još bisera s njene strane, no sutkinja ju je odmah prokužila i nije ni u zapisnik diktirala njene laži, a nije im ni povjerovala.
    Drago mi je da je dobro završilo, Tanči.
    Sad ne kužim kako prvo pišeš da je sutkinja zvala suprugovu kćer iz prvoga braka da svjedoči a kad Jelena piše o tome ti veliš da je sve pobrkala, da nije kćer...

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Super Tanči da je bar to riješeno!
    Malo me vide da njegova kći nije znala tko si ti(!), a trebali su oni biti skrbnici tvojoj kćeri!

Jelena, sve si pobrkala. Nije kći, nego sin i snaha. Okrenuli su se protiv nas zbog imovine. Oni su sebi zabrijali da će dobiti naš stan.
    Inače, ja sam među onima koje živciraju i vjenčanice i pirovi i sva ta čuda, tak da kužim. Ni mi to nismo imali ali smo se vjenčali jer je u tom trenu bilo jednostavnije oko kredita za stan... i tak.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Brak je OUT? Nije, nije...

[QUOTE=Francesca85;3262721]Drago mi je da je dobro završilo, Tanči.
    Sad ne kužim kako prvo pišeš da je sutkinja zvala suprugovu kćer iz prvoga braka da svjedoči a kad Jelena piše o tome ti veliš da je sve pobrkala, da nije kćer...

Da ti objasnim:
    U svibnju 2017. i suprug i ja operirani od karcinoma. Nismo znali prognozu. Znali smo samo da od ovog mog žene umiru u roku par mjeseci, a i za njegov je bila pretpostavka da je metastazirao.
    Nažalost za njega je bilo prekasno, a za mene na vrijeme. No prije svega toga nas je brinulo što sa kćeri koja je tada bila maloljetna. Što ako oboje preminemo?
    I tada je pao neki načelni dogovor da bi joj polubrat i snaha bili skrbnici.
    O tome Jelena piše.
    Pomiješala je dvije različite situacije.
    Jel’ sad jasnije?

Odgovarala sam Francesci85 ali sam nekaj krivo kopirala preko mobitela.

Posljednje uređivanje od Tanči : 13.11.2023. at 06:49

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •