Jučer ispekla krancle, to sam radila prvi put pa skoro zaboravila da polovica keksića mora biti s rupicama![]()
I zamijesila gingermene, to ću večeras peći
Jučer ispekla krancle, to sam radila prvi put pa skoro zaboravila da polovica keksića mora biti s rupicama![]()
I zamijesila gingermene, to ću večeras peći
Ja se iz djetinjstva sjećam keksa koje je pekla jedna starija gospođa - nisu imali rupe i bili su baš super, jer je pekmez unutra bio jednoliko raspoređen i nije se zasušio na rupi. Ne znam hoću li stići, ali volim raditi takve kolače i imam svoj pekmez, a najmiliji mi je kalup u obliku srca koji ima i rupu u obliku manjeg srca. Ovako nešto: https://jolie.hr/wp-content/uploads/...81132032_n.jpg
Ako je bitna estetika (vidljiva točka pekmeza), husarski su jednostavniji i manje posla, jer se rupa samo uglavi kuhačom (ne treba ništa bušiti). Njih obično posipam štaubom prije nego stavim pekmez, ali moraju se sušiti dan-dva prije spremanja u limenu kutiju, da se na pekmezu stvori korica i da se ne lijepe. https://4.bp.blogspot.com/-ezuFS5Dpc...218_160757.jpg
Ont. zamijesila sam klasične medenjake, to ide danas popodne u pećnicu.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.12.2023. at 09:23