Pokazuje rezultate 1 do 50 od 274

Tema: usporen govorni razvoj kod dvogodišnjaka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2024

Početno

Amina, šta kažu stručnjaci? Dali ste vodili dijete nekud?
    Kod nas pedijatrica krajem siječnja na pregledu nije imala nikakvih većih 'briga' vezano za moju kćer, tamo je čak bila i druželjubiva, nabacivala im, odazvala se na ime itd...jedino je rekla za govor ali kao ni to ju nije nešto posebno brinulo jer dijete odrasta u višejezičnoj sredini...dok npr, defektolog nam je preporučila floortime 1xtjedno i isto tako logopeda, to krećemo krajem mjeseca privatno. Rekla je da je komunikacijski na razini djeteta od godine dana ali se da popravit ak krenemo sad. Njen zaključak je da nema intelektualnih smetnji što me svakako umirilo ali opet nisam skroz mirna jer vidim dosta odstupanja kod nje. Ne razumije me i to je ono što mene najviše brine, ako kažem daj loptu, neće mi dati ili idemo van, ne ferma živu silu, sad dali to ne razumije zbog pomješanih jezika ne znam...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tara2108 prvotno napisa Vidi poruku
    Amina, šta kažu stručnjaci? Dali ste vodili dijete nekud?
    Kod nas pedijatrica krajem siječnja na pregledu nije imala nikakvih većih 'briga' vezano za moju kćer, tamo je čak bila i druželjubiva, nabacivala im, odazvala se na ime itd...jedino je rekla za govor ali kao ni to ju nije nešto posebno brinulo jer dijete odrasta u višejezičnoj sredini...dok npr, defektolog nam je preporučila floortime 1xtjedno i isto tako logopeda, to krećemo krajem mjeseca privatno. Rekla je da je komunikacijski na razini djeteta od godine dana ali se da popravit ak krenemo sad. Njen zaključak je da nema intelektualnih smetnji što me svakako umirilo ali opet nisam skroz mirna jer vidim dosta odstupanja kod nje. Ne razumije me i to je ono što mene najviše brine, ako kažem daj loptu, neće mi dati ili idemo van, ne ferma živu silu, sad dali to ne razumije zbog pomješanih jezika ne znam...
    Odlična stvar! Odmah me podsjetilo na seriju Greenspanovih knjiga

Vještine igrališta
    Zahtjevna djeca
    Djeca s posebnim potrebama
    i na kraju najbitnija, koja opisuje floortime: Program emocionalnog poticanja govorno-jezičnog razvoja : intenzivni program za obitelj, terapeute i edukatore https://www.google.com/url?sa=t&sour...e_EImQLfKIrJzX

Samo naprijed!
    Htjela sam samo napomenuti da 1x tjedno kod logopeda ili defektologa nije dovoljno. Roditelji djeteta s teškoćama u govorno-jezičnom razvoju ili komunikacijskim teškoćama općenito moraju naučiti kako da metode poticanja govora i komunikacije trajno uključe u svoj život, kako bi dijete stalno bilo izloženo poticajima. Govorim iz iskustva.

Datum pristupanja
    Apr 2024

Početno

Hvala na preporukama za knjige, svakako ću obratit pažnju.
    To je ona rekla na osnovu jednog susreta, ja sam pitala iskreno šta misli, kaže preporučila bih ti jednom tjedno tu radnu terapiju, jednom tjedno logopeda. Naravno, čim krene ak bude trebalo pojačat ćemo. Također smo i logopeda odmah posjetili, dala nam je materijale kako da radimo kod kuće a i s njom ćemo startati isto paralelno sa defektologom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •