Stranica 289 od 299 PrviPrvi ... 189239279287288289290291 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,401 do 14,450 od 14914

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prva upisuje samo 2 razreda pm smjera a gravitira joj jako veliko područje (vrlo slično Lucijanki za zapadnom dijelu grada).

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

Zadnje upisani na listi:

IX. opća 74,74
    IX. PM 76,42
    Lucijan opća 78,54
    Gornjogradska 74,89
    IV. dvojezična EJ 73,13
    IV. jezična 72,87

U svim navedenim školama dosta više bodova nego prošle tri godine (negdje i za cijeli bod).

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je na zadnjem mjestu nekoliko djece sa istim brojem bodova na dvije deimale upadaju svi. Posljedicno , moraju povecati kvotu. U meduvremenu se pojave zalbe na prijemne i unesu se oni sa pravom prednosti na zadnjem mjestu , i hop-otpadnu oni sa manje bodova do kvote koja je bila na pocetku.
    Znaci, nikad nije ni bilo zamisljeno povecati kvotu da bi netko dobio na lotu ( kad je valjda MIOC dobitak, a sve ostalo cetvrti krug pakla) nego se samo sredivala papirologija u vise faza.

Od razocarane djece koja nisu upala u prvi izbor veca tragedija su ocajni roditelji koji misle da je svijet propao i da nema zivota ako im se dijete mora zadovoljiti drugim izborom.
    Koji je isto odlican izbor, sto je najtragicnije u cijeloj prici.
    Ja prvi put čujem da je pomicanje kvota normalna stvar. Zvala sam i CARNET da pitam kada je bila situacija da ih je bilo nekoliko s istim brojem bodova, nisu mi rekli da će se zbog toga fiktivno pomicati kvota, nego s urekli da će svi upasti ako njihova pozicija ulazi u kvotu. Oni su je nakon toga povećali i držali to 4 dana, a sva djeca to gledaju? Zašto onda negdje ne piše da je moguće povećanje kvote jer sustav računa i da se kvote u stvari nikad neće povećati, da je to samo prolazno. To je greška sustava, ne možete reći da je to ok. Neka napišu da smiju pomicati kvotu zbog računanja ali da kvota neće biti pomaknuta. Da, onda bi vjerojatno izbili sebi mogućnost da je ipak zbog nekog pomaknu.

Meni je drago da moje dijete ima ambiciju ići u školu koja ga inspirira na učenje, ja bih voljela da joj je svejedno koja je to škola jer je svaka škola i dobra i loša, ovisi kako se postaviš. Ali eto, nije baš tako jednostavno sa svakim djetetom. Nemojte prejudicirati, istina je da ima roditelja koji svoje dijete guraju prema nekim školama, ali nekima je samo važno da budu sretni sa bilo kojom školom koju odaberu. Ako im željena škola izmakne za dlaku, to se čini nepravedno, treba vremena da isprocesuiraju i shvate činjenice. Nisu svi isti. Ja vjerujem da će na kraju biti sretna s bilo kojim odabirom, ali razumijem da je ovo s kvotama stvarno bio nepotrebni stres.

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

ix. pm 76,42

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Moonshine99 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja prvi put čujem da je pomicanje kvota normalna stvar. Zvala sam i CARNET da pitam kada je bila situacija da ih je bilo nekoliko s istim brojem bodova, nisu mi rekli da će se zbog toga fiktivno pomicati kvota, nego s urekli da će svi upasti ako njihova pozicija ulazi u kvotu. Oni su je nakon toga povećali i držali to 4 dana, a sva djeca to gledaju? Zašto onda negdje ne piše da je moguće povećanje kvote jer sustav računa i da se kvote u stvari nikad neće povećati, da je to samo prolazno. To je greška sustava, ne možete reći da je to ok. Neka napišu da smiju pomicati kvotu zbog računanja ali da kvota neće biti pomaknuta. Da, onda bi vjerojatno izbili sebi mogućnost da je ipak zbog nekog pomaknu.

Meni je drago da moje dijete ima ambiciju ići u školu koja ga inspirira na učenje, ja bih voljela da joj je svejedno koja je to škola jer je svaka škola i dobra i loša, ovisi kako se postaviš. Ali eto, nije baš tako jednostavno sa svakim djetetom. Nemojte prejudicirati, istina je da ima roditelja koji svoje dijete guraju prema nekim školama, ali nekima je samo važno da budu sretni sa bilo kojom školom koju odaberu. Ako im željena škola izmakne za dlaku, to se čini nepravedno, treba vremena da isprocesuiraju i shvate činjenice. Nisu svi isti. Ja vjerujem da će na kraju biti sretna s bilo kojim odabirom, ali razumijem da je ovo s kvotama stvarno bio nepotrebni stres.
    Na tvom mjestu bih pisala ravnatelju MIOCa i trazila objasnjenje.
    Zapravo, mozda i ne treba. Ravnatelj sigurno cita pa cemo sigurni dobiti neke nive Promjene pravilnika za drugu godinu. Jer u ovoj zemlji skolska politika kroji se prvo ( i jedino) samo po elitnim gimnazijama u metropoli.
    Do tada ce sigurno izaci i kakav clanak na portalima na tu temu. Jer citaju i novinari, a sezona je kiselih krastavaca.
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.07.2024. at 17:23

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene iznenadjuje V s 80,94.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moonshine, pa sirius ti je sve objasnila. Kako bi ti objasnila nekoj cetvorci koji imaju isti broj bodova kao ovi od 201-208 mjesta (karikiram) da ne upadaju jer su sto? Po abecedi iza njih? Kvota se stalno mijenja, ako 208.-i i neko iza tog mjesta imaju isti broj bodova. Pnda svi ti iza takodjer upadaju.
    Ako je 208.-i specificnih decimala i niko nema decimalu kao on, onda je on zadnji i upisuju tocnu kvotu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Mene iznenadjuje V s 80,94.
    Mislim da je djecji marketing ucinio svoje.
    Btw, i lani/preklani je bilo ovako.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Kakvo je stanje u Prelogu ove godine?

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    U Tituš 85,25, ali ne upadaju svi s tim brojem bodova (ima ih još 5 ispod crte s tim brojem bodova, ovi dvoje što upadaju imaju prijemni bolji za 0,25 boda iako su neki ispod crte s 80 bodova)

III. gimn. pm 81,04
    I. opća 84,48 (prvi ispod crte je 84,45)
    MIOC 85,65
    Korekcija, GTB: 86,25
    Istina, kod kandidata s jednakim brojem bodova u prednosti su oni s bolje napisanim prijemnim tj. bitna je i struktura bodova, ne samo ukupni zbroj.

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

Ruđer (tehničar za računalstvo) zadnji s pravom upisa 72.12. Četiri izravna upisa, četiri iznad 80 bodova. 10 s 80 bodova. Ruđer (tehničar za elektroniku) zadnji s pravom upisa 71.71. Četvero s 80 bodova.
    XIII opća g. zadnji s pravom upisa 72.91 (čini mi se da su povećali kvotu nakon zaključavanja).
    XVIII jezična g. zadnji s pravom upisa 71.48. II g. zadnji s pravom upisa 78.70. Šest izravnih upisa, četiri iznad 80 bodova i cca 60 s 80 bodova. I opća g. zadnji s pravom upisa 84.48 (ocjene 78.73 plus 5.75 bodova na prijemnom).

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prelog - kem tehničar - zadnji upisani 73.39

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Učitala sam potpisanu upisnicu i zanima me dobije li se neka potvrda na sučelju da je uspješno primljena upisnica?
    Meni samo stoji da je dokument poslan.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kad škola pregleda upisnicu pisat će pokraj dokument je verificiran,

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nova školska godina 9.9.2024

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam upisnice slala mailom. Od jedne škole sam odmah dobila automatski odgovor da je dokumentacija zaprimljena, a druga će, nadam se, sutra poslati neku povratnu info.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jel ja ispravno zakljucujem da ucenica nije uspjela upast u Mioc temeljem prijemnog pa se islo na izravan upis zbog drz.natjecanja iz informatike?

Svaka cast za natjecanje iz informatike , al ako dijete ne moze polozit prijemni da bi se upisalo, pitam se jel to prava skola za takvo dijete?

A opet moze bit i situacija da dijete nije imalo ocekivani prosjek ocjena (citaj: 78-80 bodova), pa i uz dobar prijemni nije uspjela upast. Sve je moguce.

Agencija je fulala s nedavanjem izravnog upisa jos i ranije.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa s obzirom na to da su je svi u školi uvjerili da ima direktan upis i da je pustila mozak na pašu (a tko ne bi?), ne znam tko ne bi bio u šoku da mu dan prije prijemnog kažu da ga ipak mora pisati. Zanimljivo bi bilo doći do podatka koliki se postotak učenika priprema za prijemni ispit bilo u matičnoj školi, bilo na plaćenim pripremama, bilo intenzivnim samostalnim vježbanjem da bi se izvještilo u brzini i specifičnim zadatcima. Sigurna sam da ih je više od
    50%.
    Ovdje je AZOO totalno usrala motku.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Jel ja ispravno zakljucujem da ucenica nije uspjela upast u Mioc temeljem prijemnog pa se islo na izravan upis zbog drz.natjecanja iz informatike?

Svaka cast za natjecanje iz informatike , al ako dijete ne moze polozit prijemni da bi se upisalo, pitam se jel to prava skola za takvo dijete?

A opet moze bit i situacija da dijete nije imalo ocekivani prosjek ocjena (citaj: 78-80 bodova), pa i uz dobar prijemni nije uspjela upast. Sve je moguce.

Agencija je fulala s nedavanjem izravnog upisa jos i ranije.
    Ona je računala na direktan upis pa je planirala ne pisati prijemni, a saznala je da ipak mora pisati prijemni dan prije samog prijemnog. Meni nije jasno kako je uopće računala na direktan upis u toj kategoriji, ali s obzirom da su prijašnjih godina neki stvarno i dobili izravan upis u takvim kategorijama ona je zapravo bila u pravu. Do slijedeće godine bi trebali to malo bolje definirati, da to ne bude još jedna "rupa u zakonu".

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ok povlacim svoju zadnju recenicu jer sam detaljnije pogledala po netu i procitala sve izjave roditelja i Agencije.

Dijete je razvijalo doma softver (sto je takodjer netransparentno jer im moze odrasla osoba pomagat), a na natjecanju se radi ppt od 10 min.

Dijete je dobilo cak 2 dodatna boda cime ostvaruje veliku prednoat u odnosu na ostale, imalo 80 bodova u startu, znaci vec smo na 82 boda i bez prijemnog.

I na kraju napise prijemni: 3 boda od ukupno 10. Nedovoljno za upis.

A ono brijem da se tu vise radi o ambicijama rodiitelja, pored toliko drugih pm gimnazija bas se ta gimnazija mora jedina upisat.

Mah.... mozda grijesim, apsolutno dozvoljavam da sam u krivu.
    Sve mi ovo naopako, sta sad nece djetetu bit neugodno kad dodje u razred svi znaju o komese radi.

Vidim i majka pise udbenike iz kemije za Profil Klett, islo se direktno do ministra Fuchsa...ah bolje ni ne citat te portale...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sad vidim postove od cokse i ninexy.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je nevjerojatno da mozes racunat na neku info iz skole, na izravan upis i da to nisi jos puno ranije provjerio, vidio u sustavu, ...ne znam evo ja sam prvo isla provjerit jel kcerka dobila svoj bod s drzavnog, cak sam i negdje telefonirala mislim u Carnet da pitam kad ce to bit vidljivo u sustavu...ne mogu vjerovat da se cekalo do zadnje i da je saznala svega dan ranije.

Uostalom matematika se radi 8 godina, i bez pripreme i uvjezbavanja mislim da dobar matematicar moze rijesit te zadatke barem za 5 bodova znaci 50% prijemnog tocno (cak i uz paniku i stres).

Osobno mi je sve oko upisa suludo, sve sta se djeci radi, bespotreban stres, uzas...

Pa sta nisu rekli da se za to natjecanje dobivaju dodatni bodovi, a ne izravan upis jer se rad (softver) zapravo radi doma a ne pred komisijom, nije to klasicno drz.natjecanje gdje pises ispit/test, da se vidi da to ti radis i da ti nitko ne pomaze?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Duplic
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.07.2024. at 22:57

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pročitala sam o ovoj temi stotine postova u strukovnim grupama. Pravilnik ne može biti tako dvojbeno napisan da ga pola stručnjaka (nastavnika, sudionika natjecanja, osoba koji su krojili najtjecanje) tumači na jedan način, a druga polovina na drugi. Kad je već tako idiotski napisano, onda se mora ići u korist učenika.

A na ovo zašto se baš inzistiralo da se upiše u mioc kao da druge pm gimnazije ne postoje, mogu se samo nasmijati nakon xy godina čitanja ove teme .

Inače, u mioc se s 3 boda prednosti upiše i rezervist momčadi sastavljene od malih profesionalaca (koji treniraju npr. odbojku po klubovima), a koja je osvojila HR školsko prvenstvo.
    Ili član ekipe prvaka u graničaru. Takav riješi 3,5/10 zadatka i dođe do 86.5 bodova.
    O čemu točno govorimo?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nova školska godina 9.9.2024
    Koma mi je ovo. Zašto pomiču na kasnije?

Zbog par morskih županija pomiču svima. A onda će trčati kroz gradivo, biti kratki s vremenom, odrađivati tko zna kako i kada. Već i sada u popodnevnoj smjeni neki imaju skraćen sat na 40 min.

Umjesto da škola ranije završi, oni pomiču početak na kasnije.

Nadam se da će promijeniti odluku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kažu da će nastava biti do 18.6, kak je i planirano,https://www.google.com/amp/s/www.ind...a/2581222.aspx ali sad učitelji traže nenastavni dan 4.10. radi Dana učitelja koji 5.10 pada u subotu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.07.2024. at 12:18

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Kažu da će nastava biti do 18.6, kak je i planirano,https://www.google.com/amp/s/www.ind...a/2581222.aspx ali sad učitelji traže nenastavni dan 4.10. radi Dana učitelja koji 5.10 pada u subotu
    Pa da. Treba ostaviti i par dana lufta za ovakve prilike.

A i kako misle krenuti tjedan dana kasnije, a završiti na isti dan . Ufff...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa naravno da je koma, ali je to druga tema. Kao da samo turizam postoji. Što je s ostalim branšama. Roditelji djece nižih razreda, pogotovo prva dva, su planirali godišnje odmore da pokriju to beskonačno dugo ljetno ferije. Možda čak usred Splita ne rade u turizmu, nego u IT sektoru, znanosti, medicini...
    Proizvođači iz Istre i Dalmacije su ludi od ustupaka turizmu.
    Mi plaćamo stalno neke kampove za dijete, jer nemamo kamo s njim, sad su nam još tjedan dana dali da pokrijemo kako znamo. Nit se mom djetetu više ide na kampove, niti ima smisla da sam pola plaće potrošila na čuvanje djeteta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno da je koma, ali je to druga tema. Kao da samo turizam postoji. Što je s ostalim branšama. Roditelji djece nižih razreda, pogotovo prva dva, su planirali godišnje odmore da pokriju to beskonačno dugo ljetno ferije. Možda čak usred Splita ne rade u turizmu, nego u IT sektoru, znanosti, medicini...
    Mi plaćamo stalno neke kampove za dijete, jer nemamo kamo s njim, sad su nam još tjedan dana dali da pokrijemo kako znamo. Nit se mom djetetu više ide na kampove, niti ima smisla da sam pola plaće potrošila na čuvanje djeteta.

slažem se

užas.. ja bih skratila ljetne praznike

tome se vesele samo oni koji imaju osigurano čuvanje male djece i roditelji starijih školaraca

koej smo mi kerfeke izvodili samo da se pokrije barem 7 tjedana školskih praznika, dežurstava, itd.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja se ne veselim, a imam većeg školarca

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

Zna li netko broj bodova zadnjih upisanih općih gimnazija VII.,XI.,III., i jezične XVI.?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali se napokon radujem ranijem završetku, ali ne bi ni tad bilo da Tjelovo nije 19.6, ovo do 221 i kasnije je koma
    u moje doba nastava je bila od 1. ponedeljka u rujnu , pa do Sv. Ante

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zamisli kako je tek roditeljima djece s poteskocama u razvoju koji rade pola radnog vremena. Kolegica mi ima dijete s autizmim koje ne moze ostati samo, navuce po 4 tjedna godisnjeg u dvije runde, a za ostalo se snalazi kako zna.
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.07.2024. at 13:33

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zamisli kako je tek roditeljima djece s poteskocama u razvoju koji rade pola radnog vremena. Kolegica mi ima dijete s autizmim koje ne moze ostati samo, navuce po 4 tjedna godisnjeg u dvije runde, a za ostalo se snalazi kako zna.
    Ne želim ni zamišljati
    Isto i samohrani roditelji.
    Vrlo neozbiljno. I za male projekte se takve kratkoročno najavljene promjene moraju jako dobro argumentirati, a kamoli ovako nešto što se tiče mase zaposlenih roditelja, baka i djedova.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 11.07.2024. at 13:38

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čoksa, apsolutno se slažem da pravilnici i drugi akti moraju biti vrlo jasno napisani da ne ostaje niti malo prostora za dvojaka tumačenja.

A gle i moja ide u THE gimnaziju, ali zaista ne mislim da je smak svijeta ako dijete umjesto 1.izbora upiše 2.izbor (negdje je sirius napisala i lajkam).

A ovo za ljetne praznike je definitivno vrlo nezgodno za mladje školarce, a kamoli za samohrane roditelje, djecu s poteškoćama ....

Meni bi bolje bilo da ostane po starom da ne lete kroz skolsko gradivo preko godine.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vrlo neozbiljno. I za male projekte se takve kratkoročno najavljene promjene moraju jako dobro argumentirati, a kamoli ovako nešto što se tiče mase zaposlenih roditelja, baka i djedova.
    Nisu niti argumentirali. Valjda ne smatraju za shodno .

Samo je rečeno u dogovoru sa županima i ministrom, ali nije rečeno iz kojeg razloga. Bar ja nisam našla.
    Posljednje uređivanje od lola_34 : 11.07.2024. at 14:13

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tu je objašnjeno zašto škola počinje kasnije https://www.24sata.hr/news/premijer-...9-rujna-993681

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A dajte, što se čudite, kao da je prvi put da Premijer objavljuje urbi et orbi novosti bez argumenata jer On ni ne mora iznositi argumente ako smatra da je to nepotrebno
    Vjerojatno je glavni argument turistička sezona, a ostali nek se snalaze kako znaju

I da, i ja mislim da je to vrlo neozbiljno, i prema roditeljima i prema nastavnicima, ali tko ih što pita

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Tu je objašnjeno zašto škola počinje kasnije https://www.24sata.hr/news/premijer-...9-rujna-993681
    Objasnjeno je tocno sto? Da se dogovorio sa zupanima zbog turisticke sezone i sa prognozerima jer bi za 8 tjedana moglo biti vruce? Da li se dogovorio i sa poslodavcima da roditeljima daju bonus tjedan dana godisnjeg da zbrinu djecu?
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.07.2024. at 15:10

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam sto bih rekla. Evo ja danas na poslu slusam cijeli dan o.tome jer ljudi prebacuju godisnji.
    Zbilja ispada da smo slucajna drzava.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovdje je 'stara' odluka o početku sljedeće nastavne godine donešena pred tek dva mjeseca https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...05_55_968.html

Nije dugo trajala .

A smiju li županije autonomno donositi odluke o početku? Kao onda kad je svaka županija zasebno donosila odluku o zimskim praznicima...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Neće ništa žuriti jer je i u kalendaru predvideno vise sati nego sto je potrebno. Pa se od tog viska inace uzima kad su spajanja/natjecanja/smotre/dani skola

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam sto bih rekla. Evo ja danas na poslu slusam cijeli dan o.tome jer ljudi prebacuju godisnji.
    Zbilja ispada da smo slucajna drzava.
    Sjeća li se još netko kad je prije par godina u studenom donesena odluka o novoj raspodjeli državnih blagdana za sljedeću godinu?
    Ovo je sad po istom obrascu. Nema veze javno savjetovanje prije dva mjeseca, već donesena odluka... sve se to može promijeniti kad se na Vrhu tako odluči

S time da mislim da to ovaj put ipak više pogađa roditelje mlađe osnovnoškolske djece. Onima koji spadaju na ovu temu kasniji početak čak vjerojatno i paše, tjedan dana više luftanja pred novi životni start.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Gimnazija u Samoboru imala prag 65 bodova, zadnji upisani ima mislim iznas 72 ili malo više.
    Očito djeca iz okolice krenula radije tamo nego prema Zg gdje je teško upasti

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ima ih iz zapad.dijela Zg koji idu tamo u gimnaziju
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.07.2024. at 13:15

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je super da nastava pocinje tjedan dana kasnije. Kad bi jos i zavrsavala tjedan dana ranije. To bi bilo izvrsno. I niti radim u turizmu niti me zanimaju turisti. Nego volim to duugacko ljetno vrijeme kad su djeca bez brige i pameti. A i ne vidim sto to nece stic naucit, ako im nastava traje tjedan krace.

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Ne mogu tražiti link sada, ali negdje se spominjalo da su taj slobodni tjedan uzeli iz veljače, ispravite me ako griješim
    Tako da je isti broj dana GO koji roditelj treba, istinabog u zadnji tren

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Još uvijek traje javno savjetovanje i nakon njega ide objava i postaje službeno.

I da, ako pocne 9.9., onda nema praznika u veljači. Čitala sam odluku

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni se ti praznici u veljaci cine pozeljnijima od tjedan dana dužeg ljeta.

Jadro, nije ista perspektiva dalmatinskog djeteta uz more i nas kontinentalaca (npr. u Zg je nepodnosljivo vruce na ovom asfaltu, osvjezenja u vidu svakodnevnog kupanja ni na vidiku, rijeke oko Ka nikad udaljenije zbog turizma, prometne guzve u gradu postojane, drustvo se razbjeglo gdje ko stigne, pa sad kad to usporedis ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •