-
Kod nas su malo izgubili entuzijazam za crkvene izlete iz sličnih razloga kao kod kajse, a mislim da je prevagnulo kad je ekipa petačića (svi sa veronauke) opušteno potrpala u džepove sve novčane priloge sa oltara crkve na ekskurziji pre dve godine.
Slažem se sa Peterlin- važno je deci dati što potpunije informacije o kulturi u kojoj živiš, a to je teško ako preskočiš religiju.
Ali u principu odbojan mi je religijski turizam, prvenstveno zbog samog dočeka crkvenog osoblja.
Prevrtanje očiju i neljubazno obraćanje prema onima koji nisu ispoštovali kompletan ritual verničkog ulaska u crkvu nije ni hrišćanski niti domaćinski, u krajnjoj liniji ni ljudski ni pristojno. Ako ste pristali na školsku ekskurziju, onda se ponašajte civilizovano prema deci iz svih kulturnih miljea.
Tim pre što i religija, kao i drugi oblici kulture, ima svoju "modu" i skup "ispravnog" verničkog ponašanja se doslovno razlikuje godine do godine i od sela do sela, tj. valjda od sveštenika do sveštenika. Koliko sam shvatila, većina vernika ima jaku tremu da li će sve u crkvi "uraditi kako treba". Meni je to wtf momenat.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma