Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: Pospanost, umor...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A koji su razlozi zašto ste ih uzimale? Jesu li liječnici ustanovili manjak nakon nalaza krvi ili? Preventivno?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    A koji su razlozi zašto ste ih uzimale? Jesu li liječnici ustanovili manjak nakon nalaza krvi ili? Preventivno?
    Nisam liječnik, ali mogu zaključiti . Zezam se. Polu. Specijalisti su mi ga prepisivali (razni, uglavnom imunolozi) jer se ustanovio manjak ili značajan manjak. Jedino ljeti sam u normali (s tim da se ja izlažem jer mi u hladu zima, vjerovali ili ne, ako sam mokra). Iako dermatolozi kažu da je dosta 10 min sunca na tipa podlakticama, nisam sig. da se imunolozi slažu. A meni, nakon ljetnog godišnjeg na moru, u ZG brzo sve prirodno akumulirano brzo iscuri - "brzo" je npr. 9. mjesec "optimum", 11. eto već manjka. Neka od isto takvih laičkih "kolegica" mi je rekla-kazala da žene koje su sklone autoimunim problemima u godinama 50 plus su sklone i manjku D vit. Nemam pojma jel' to točno, nisam imala potrebe istraživati jer je krv pokazala ne znam više kako se to točno upisuje, ali onu "najgoru" kućicu. Dakle, pretragu je konkretno indicirala neka od fizijatrica koje su me gledale. I onda me LOM-ica još par puta slala vaditi D vit, i onda me sad drži na nekoj shemi koju ona sama ordinira.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.01.2025. at 23:57

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nalaz krvi je pokazao 55 jedinica (tako nešto), a donja granica je 75.
    Godinu dana kasnije nalaz je pokazao 65.

Ja imam hashimoto pa mi se preporuča tu pripaziti.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

debeli deficit.
    trebalo mi je skoro godinu dana da se digne na razinu iznad donje granice (D-vital ampule sam uzimala jednom tjedno).
    sad mi je dao godinu dana Oleovit D3 kapi, jednom dnevno, uzimati godinu dana, pa onda opet kontrola

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prije par godina napravila sam u ljekarni status minerala i vitamina. Zanimalo me, jer sam u godinama kad je to bitno. Znam da to nije pouzdano kao krvne pretrage, ali bilo mi je ok sve osim ovoga pa su mi preporučili neke perle i sad svake zime nabavim doslovce bilo kakve (preferiram Natural Wealth, ali zapravo nije bitno). U toplijem dijelu godine gledam da ipak budem na suncu, što nije problem, ako ništa drugo osunčam se silom prilika dok guram kosilicu po gruntu i radim druge radove po zemlji i oko kuće. Vitamin D i sunčeva svjetlost + fizička aktivnost najbolji su lijek protiv depresije, loše cirkulacije i pospanosti. Naša tijela nisu građena za kauč.

Inače status D vitamina vezan je i s apsorpcijom kalcija, pa je dobro to povremeno provjeriti, pogotovo za žene u menopauzi zbog rizika od osteoporoze.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.01.2025. at 08:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •