Stranica 9 od 10 PrviPrvi ... 78910 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 471

Tema: Prvašići 2024/2025

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    to mi je klinka sinoć rekla za esferu... stavit ću im to na tablet
    računam da ono što rade na produženom i nije škola već igra tako da... 15 - 25 minuta vježbe engleskog popodne mu ne bi trebalo biti veliki teror, mislim da ću počet pričat na engleskom tu i tamo da pokupe, taj jezik je apsolutno svuda, nemoguće je dobiti posao ako se ne zna
    Vidjet ćeš, možda će ići. Kod nas u boravku ima djece koja ne stignu napraviti zadaću, i one koji su brzo gotovi. Onda te brze prebace nekamo da sporijoj djeci ne smetaju. Moj je među brzima, ali mu treba odmor od buke u školi cijeli dan. Mene osobno zna iscrpiti i samo čekanje u ambulanti.

Ja sam pokušala s njemačkim doma, ali nisam se proslavila. Isto sam pokušala s klavirom malo. Dijete uopće nema interesa. Ali barem znam da nema pa sam izbacila glazbenu s popisa. Njemački smo na danke, bitte i Ich haette gerne... Sad si me malo probudila, mogu mu opet lijepit post-ite s rečenicama po stanu. Kratko to kod mene ide, nisam ja mama kineskinja
    Vjerojatno bih bila ustrajnija da je opravdano.

Usput, naletjela sam slučajno da je američkog podpredsjednika i njegovu suprugu povezala upravo Chinese/Tiger mom profesorica Amy Chua.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ako ti je njemački "ko materinski", na tvom bih ga mjestu koristila u svakodnevnoj komunikaciji. Ne u smislu - idemo sad sjesti pa čitati/pisati/vježbati, nego bih mu samo odgovarala na pitanja na njemačkom. Šteta bi bilo da ga ne ulovi jer engleski će naučiti htio-ne htio.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 22.01.2025. at 13:45

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Danas upisala najmanju. Sviđa mi se škola. Idem izraditi kartice odmorko i pametnu karticu hr željeznica još i onda možemo zujati okolo.

Moja se najmanja nije baš uklopila u vrtić. Nadam se da će biti bolje sa školom.

Brine me što nemaju baš mjesta za produženi boravak.
    Reaktivacija ide svake g, po cijeni 2.6€ po kartici. Mi ne idemo često vlakom, prošle g je samo najstarija išla jednom s razredom. Morat ću ili dobro isplanirati izlete ove g da se te karte isplate (8€ sve zajedno) ili nema smisla.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo Pula ili Rijeka aplikacija izbacuje 8-20 h putovanja s 1-2 predsjedanja. Doista ne vidim zašto bismo išli vlakom, za Split izbacuje grešku, ne može dohvatiti podatke sa servera. Baš sam razočarana. Ako su karte trebale biti besplatne onda su ih mogli staviti besplatne...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Do Splita se moze s tom karticom. Provjereno. Aplikacija im stalno pada. U tom slucaju, otici na salter nazalost.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, ali ako do obične Rijeke piše 20 sati onda je do Splita 200 sati. Msm ne kopčam aplikaciju. Ili vlakove.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ne kužim esferu, piše skeniraj, skeniraj što...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ppstoje 2 aplikacije HŽ, jedna za kupoviju karata, jedna za red voznje, kasnjenja vlakova i sl.

Nikakvih 20h do Rijeke, krivo gledas zuta.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne kužim esferu, piše skeniraj, skeniraj što...
    U udzbeniku imas neke kružne znakiće, to skeniraj.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da, ali ako do obične Rijeke piše 20 sati onda je do Splita 200 sati. Msm ne kopčam aplikaciju. Ili vlakove.
    Idi na putovnica.net
    Imaš sve vlakove. No, nije bas neka sreća ići do Rijeke, 4 i pol sata je, a ne možes u jednom danu dolje i natrag. Nema vlakova
    Najjeftinije ti je Arriva, busevi.. Mozeš i net i aplikacija. Nađem i za 4 € kartu. Mislim da sam ti to već pisala.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da. Ma gledam za kaj sam uzela "besplatne" karte, kamo se uopće može, čini se okolica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za Arrivu je pametno deco napraviti kartice , treba recimo dokument dosta je i rodni list i slika
    Otiđe se na autobusni i napravi kartica isti čas i imaju popuste za vožnju prema godinama, kartica važi do 26 godina, arriva dobro pokriva riječko područje i Slavoniju. Ponekad je online mogu naći
    Smiješne cijene , sad li ograničeno broj komada
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.01.2025. at 20:09

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Stvarno sam razočarana kako više ništa nema u školi da se obilježava, a da ne iziskuje neko novčano ulaganje. Nema da se reciklira stare materijale. Evo, treba kupiti, kupiti, kupiti ... i onda poslije baciti, baciti... i onda lekcije i brošure o Danu planeta Zemlje, koji je ako se ne varam uskoro, opet isprintano u 500 tisuća primjeraka na papiru...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kažu klinci da su dobili neki dan školjke za ručak u školi i da nitko nije htio jesti.

Mogu si zamisliti to masovno bacanje hrane.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kažu klinci da su dobili neki dan školjke za ručak u školi i da nitko nije htio jesti.

Mogu si zamisliti to masovno bacanje hrane.
    Malo mi je čudno da bi im školjke davali u školi, ali mi ne pada na pamet što im je to izgledalo kao školjke...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

da, evo i ja sad razmišljam

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

našla, piše rižoto s plodovima mora, msm svašta, ta djeca kao da nikad nisu vidjela ribu, klinac je rekao da je sve pojeo, a starija koja inače sve jede priklonila se ostatku društva, baš ću jedan dan napraviti isto ovo doma

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

našla, piše rižoto s plodovima mora, msm svašta, ta djeca kao da nikad nisu vidjela ribu, klinac je rekao da je sve pojeo, a starija koja inače sve jede priklonila se ostatku društva, baš ću jedan dan napraviti isto ovo doma
    Da, to je logično objašnjenje.

Inače, i prije skoro 20 godina dok su moji bili u OŠ, bila je slična situacija. Djeca su doma bila naučena na hamburgere vikendom i proizvode iz pekare u tjednu. U školskoj kuhinjji dobiju finu juhu ili ričet i 70% klinaca sve ostavi.
    Ne radi se o tome da ljudi doma ne kuhaju jer nemaju, radi se o tome da im se ne da...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dat djeci rizoto s plodovima mora u skoli je onako vjerojatnost 90% da ce se bacit.

Aj da je sipa, mislim da bi imalo bolju prodju kod djece, ja recimo ne jedem skoljke, mogu na silu al mi se dize zeludac, sve ostalo morsko moze.
    O alergijama neke djece da ne govorim...

Nisam nikad cula moram priznat da je takav rizoto bio na meniju kuhinje neke osnovne skole u Zg.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.02.2025. at 08:24

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

a jučer su se vratili gladni kaže kuharica nije htjela dodat šeflju više, isto rižot al obični, mogu si zamisliti koji je to horor gledati hrpe hrane prosipane pa sam im tak i rekla sinoć valjda su kuhari tužni kad bacate hranu

to su možda bile one male dagnjice i to rijetko, ne vjerujem da su ih puno stavili
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.02.2025. at 08:25

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Def bolje od hamburgera, pomfrija i sl al vjerojatnost bacanja jako velika.

Te dagnjice su mi najgadljivije
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.02.2025. at 08:27

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne kuzim za obican rizot, dosli gladni iz skole, kuharica nije dala extra, a hrana se bacila.
    Proturjecno sve jedno na drugo?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.02.2025. at 08:29

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

tjedan ranije su imali rižot s morskim plodovima, tad se bacalo, jučer obični rižot i tu se žale da nisu dovoljno dobili
    očito su u kuhinji zaključili da djeca neće rižot pa radili manje

meni nije jasno jel ono kaj se uzme na dolcu školjka u crnom oklopu ista ta dagnja ili?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.02.2025. at 08:34

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

tjedan ranije su imali rižot s morskim plodovima, tad se bacalo, jučer obični rižot i tu se žale da nisu dovoljno dobili
    očito su u kuhinji zaključili da djeca neće rižot pa radili manje

meni nije jasno jel ono kaj se uzme na dolcu školjka u crnom oklopu ista ta dagnja ili?
    Ma figa, uzmu na veliko smrznute plodove mora i frk...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne vjerujem da je bila manja kolicina obroka nego jednostavno je djeci bilo fino i htjeli su jos.
    Postoje normativi za obroke.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

da, točno, nisu bili manji, htjeli su više, samo što su navikli da nekad mogu dobiti više, kako god nakon ovih prehlada na moje iznenađenje i zadovoljstvo gladni su kao zmajevi

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mogu dobit vise kad jelo nije svima bas top pa ostane za repete

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mogu li se uopće izraditi fizičke kartice odmorka? Svaki put moram tražiti po mapama gdje se nalaze.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Je li netko već prijavljivao djecu na zgombaonicu? Piše od 8-12:30 traje program, ali ne kužim jesam li i ja onda tamo s njima ili imaju voditelje?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mogu li se uopće izraditi fizičke kartice odmorka? Svaki put moram tražiti po mapama gdje se nalaze.
    Možeš isprintati

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ha, da, to će imati vijek trajanja par dana dok se ne izgužva ili izgubi. Ok, prijavila sam nas sad ne znam kako to izgleda i sastoji li se jelkovečka zgombaonica samo od plivanja ili kaj.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je li netko već prijavljivao djecu na zgombaonicu? Piše od 8-12:30 traje program, ali ne kužim jesam li i ja onda tamo s njima ili imaju voditelje?
    Nisi s njima. Ostaviš ih tamo. Ne znam jesi li primijetila da moraju biti plivači za sve škole osim Gajnica.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sad sam ih i to pitala. Dvoje su prošli testiranje, najmanja ide pola g već na tečaj plivanja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gajnice su miljama udaljene od najbližeg bazena na Trešnjavci
    Vjerujem da i u zgombaonicama u školama blizu bazena ima i drugih aktivnosti

Moji imaju tak papir u fasciklu, može se staviti i na mobitel ko slika, da prije je bila lijepa kartica, ali to valjda košta
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.02.2025. at 15:27

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sad sam ih i to pitala. Dvoje su prošli testiranje, najmanja ide pola g već na tečaj plivanja.
    Super!
    Žuta, kako si se uopće prijavila za to? Ja vidim da u kalendaru na njihovim stranicama zgombaonica stoji samo u ponedjeljak. Je l to znači da se prijavljuješ za cijeli tjedan prijavom za ponedjeljak ili što?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, pisalo je malim slovima negdje da s tom prvom prijavom ide prijava za cijeli tj. Jedino mi čudno kaj nisu poslali nikaj povratno tipa evo djecu smo vam upisali.

Meni se klinka juče rasplakala ko kišna g da ona neće jer mrzi plivanje. Đizs drama...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala žuta.
    Mozes provjeriti s brojem iskaznice jesu li upisani.
    Sirius, ja mislim da žuta kaže za Odmorko/zgombaonicu da curka ne zeli ici. To je za ferije od 8 do 13h. Nama koji radimo je super opcija. A djeci se moze potrefiti da im je dobro ili da im se ne svidja. Moj je isao na plivanje isto za ferije kad se mora nekako prebrikati, mi koji nemamo bake da uskoče, a radimo. Al isao je na kojesta. To njegovo ljetno ferije nam skupo ispadne. Kampovi, radionice... Odmorko je besplatan. Al na ljeto nam je jako tesko rasiriti godisnje odmore. A znam da bi bio najsretniji da ima neku baku na selu i da kod nje bude par tjedana ljeti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

No eto čini se da je najmanja dobila prvo plivaće uho il kak se to već zove... nadam se da će do jutra preć... morat ću im svima dat čepove za uši za odmorko ako ne želim slušati urlanje x3

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena,
    Ima nas puno koji nismo imali gdje djecu poslat, a kamoli par tjedana kod bake na selo. Cak i kad imas baku i dedu, ako nisu bas mladi hendlat dvoje djece (a tek više) nije bas ni lagan zadatak. Nasi su vec bili stariji kad bi otisli 1 tjedan na more s mojima,a 1 tjedan s muzevima. To je bilo to max. I starci su bili umorni nakon tjedan dana,a moji klinci nisu bili uopce zahtjevni.

Ionako nakon 4./5.razreda djeci je draze i ostat sam, veci je problem sto nema vise toliko djece po kvartu, svi se negdje razbježe po moru, kod rodbine i sl.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.02.2025. at 21:58

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bez obzira kaj smo ponavljali opet je dobil 3 iz engleskog. Pitam se kaj bi dobil da nismo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kazem ti njemu eng ocito ne ide, treba s njim redovito radit i opet ce ga tesko usvajat.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

žuta, ako si dobra u eng, to ih stvarno svo troje možeš istovremeno podučavati, ali s mrkvama, a ne batinama

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Izuje me iz cipela kad vrišti kao da mu netko čupa nokte, jučer sam samo tražila da završi lektiru i nikako. Ne može ga se ni kupiti nečime, osim legićima valjda...

Dobili su papirić za natjecanje iz matematike pa je i tu vrištao da neće...
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 13.02.2025. at 09:27

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A micek mali, on je pisao kako se čita, a test je bio pismeni, a vježbali smo čitanje. Sad sam vidjela u ednevniku. Napisao je za jeans đins i za shorts skrt. Naučio je ipak, samo ne za pismeni. Uh,...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A micek mali, on je pisao kako se čita, a test je bio pismeni, a vježbali smo čitanje. Sad sam vidjela u ednevniku. Napisao je za jeans đins i za shorts skrt. Naučio je ipak, samo ne za pismeni. Uh,...
    Kako mu ide citanje hrvatskog?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Taj trend (učenja na uho, a ne vizualnog) je započeo još s generacijom moje djece, možda čak i ranije...

Ne znam kako pomoći. I mi smo imali istih problema, čak i gorih jer su djeca učila njemački kao prvi strani jezik, a engleski izborno.

Probaj sinu naći neku igricu, to je pomagalo kod mojih. Imali smo interaktivni CD koji se zvao English is fun - be my friend (Naklada Haid, https://katalog.kgz.hr/pagesresults/...divLokacijeTab )

Probaj naći nešto slično na netu.

Isto - kojekakve igrice, mozgalice i slično na engleskom.

Što se tiče čitanja - eh, probaj s cijelim riječima, ne sa slovima. Tako nekako i izgledaju knjige za prvi razred. Nađi neki materijal za male Engleze, kako ONI uče čitati i pisati. MOžda pomogne... Sretno!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

a ono iako čita već drugu knjigu harry pottera kad čita na glas ne ide baš glatko, ali i kad priča ovako često kao da se muči, što je čudno jer sestra koja je kasnije progovorila bolje govori, ali to sve promatram iz ugla što obično svi govore u isto vrijeme i jedni druge prekidaju i uopće je teško završiti rečenicu kad se netko uvijek ubaci

ma nisam znala da će biti pismeni, do sada su ugl čitali i to se ocjenjivalo

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim da pušem u isti rog kao sirius.
    Meni ovo zvuci da on možda ima neke probleme, koji se rjesavaju kod logopeda.

Uci ih da ne prekidaju jedni druge nego da puste da netko zavrsi misao.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.02.2025. at 16:04

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Iz čitanja je danas dobil pet... ipak se rad isplatio... ajmeee

Ne znam kako ih to naučiti, najmanja je jako temperamentna...

Na suvagu nismo nikako mogli dobiti termin prije dvije g...
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 13.02.2025. at 16:12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •