Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
Hvala vam svima.
Uzela sam za sada naproxen tablete, cini se da pomazu ali ne bas skroz, i dalje je boli.
Mozda je pomalo cudno da se na forumu informiram o medikaciji za jedanaestogodisnjakinju, ali zivim u Nizozemskoj dvadeset i kusur godina i jos nisam vidjela ginekologa (ukljucujuci dva poroda). Ovdje sve osnovne pretrage radi kucni lijecnik.

Tako da moram pitati:
Magnezij- citav mjesec, ili samo pred krvarenje?

Lili 75 Ketonal: koliko cesto, jednu cim osjeti nagovjestaj, i onda dalje kaok, po potrebi ili redovno?

Rossa prvo lizirani brufen 1-3dan (koliko cesto), pa poslije obicni?

Da se netko ne bi brinuo, ne mislim je nakljukat svim navedenim, probat cemo pomalo dok ne nadjemo sto pomaze.
lizirani brufen 1 dnevno prva tri dana. koliko sam shvatila, to i magnezij ide kao "prevencija". taj max lady je neki slabiji od 200 mg

ovi jači brufeni 400-600 po potrebi ovisno o razini bol, ali najčešće popije samo jedan otpirlike drugi dan (iako joj je napisala da može i 2-3)

nju ne boli neizdrživo kroz cijeli ciklus

inače, što se tiče boli i lijekova protiv boli, ja sam u zadnje vrijeme često po bolnicama i svi liječnici me "ohrabruju" da koristim analgetike u slučaju bolova i da ne trpim bol jer to nema nikakvog smisla. naravno da ne treba gutati lijekove kao bombone, ali treba riješiti izvor boli, a ako se bol već pojavi, naći način kako je umanjiti i ne patiti besotrebno