Stranica 65 od 66 PrviPrvi ... 155563646566 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,201 do 3,250 od 3258

Tema: Pitanja forumašicama medicinske struke

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sami su dolazili iz boravka doma. Obično bi izašli izškole oko 15:00h, a mi dolazili oko 16:30h-17:00h.
    Cesto su ostajali i s ostalom djecom na igralistu.
    Mi smo kvart na zapadu s puno djece i pjesacke zone. Kod nas je to uobicajeno da su djeca s kljucicem oko vrata po kvartu. Nema nikakvih velikih prometnica od škole do doma jedna ili dvije zebre ovisno u kojim zgradama djeca žive.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.06.2025. at 02:31

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja ću im sad najesen dat ključiće i potpisat da mogu i sami doma, to će mi omogućit da još manje moram hodat.... hahahah šalim se
    Jučer sam napravila 16 tisuća koraka dan prije 10 tisuća... pomičem se s mrtve točke... gdje nam je ona tema o razgibavanju...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bravoooo Zuta samo tako daljee!!!
    Vjezbacice je tema aj pokreni je.

Mi smo juce prehodali 19km (na turist.putovanju smo van Europe, pa da sto vise vidimo). I sad cemo tako iz dana u dan.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kolko se čeka na prijavu na obvezno osiguranje da uđe u sustav i bude efektivno u hzzou? Isti dan ili?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne sjećam se je li kod nas bilo odmah ili 24 sata

čim odabrani liječnik povuče kartone od prethodnog, prethodni ih više ne vidi u sustavu, ali kada ih novi dobije to nisam provjeravala

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne mijenjam liječnika već osiguranje. Ugasila sam obrt, u mirovinskom podnijela papire, rekla mi da dođem krajem prošlog tjedna u hzzo prijaviti se kao nezaposlena, ali i dalje u sustavu vidim da sam kao pod samostalnim djelatnostima. Ne shvaćam jel trebam prvo tamo doći, ali ne bih htjela sad po tome petljati ako će im trebati tjedni da to prebace jer imam zakazan termin kod liječnika uskoro.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mijenjam liječnika već osiguranje. Ugasila sam obrt, u mirovinskom podnijela papire, rekla mi da dođem krajem prošlog tjedna u hzzo prijaviti se kao nezaposlena, ali i dalje u sustavu vidim da sam kao pod samostalnim djelatnostima. Ne shvaćam jel trebam prvo tamo doći, ali ne bih htjela sad po tome petljati ako će im trebati tjedni da to prebace jer imam zakazan termin kod liječnika uskoro.
    Pa moras se prijaviti na hzz kao nezaposlena sa papirima od zatvaranja obrta, i onda nakon toga na hzzo . Tada ces tek vidjeti promjenu osnove osiguranja ( kroz par dana).

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Može li se negdje u Zg obaviti pv apvt i fibrinogen brzo i bez narudžbe? U Dubravi im je prvi termin 10.7
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 30.06.2025. at 07:37

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svakako privjeri jel imaš i dopunsko osiguranje

19.7 ? Pa to je idući tjedan gdi bi brže kaj dobila?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Provjeravam to svaki dan i ne kopčam kako nije u sustavu provedeno. Idem u hzzo to provjerit nakon synlaba.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo, sve riješeno, bio neki zastoj u sustavu nisu vidjeli zahtjev što li. Isto nov sustav od prošle godine.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Može li se negdje u Zg obaviti pv apvt i fibrinogen brzo i bez narudžbe? U Dubravi im je prvi termin 10.7
    Na rebru se vadi bez narucivanja aptv i fibrinogen uz uputnicu, svaki radni dan od 6:30-8:30.. Nalaz drugi dan na mail
    Posljednje uređivanje od sirius : 30.06.2025. at 13:13

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Grrrr... da sam bar znala... uh... Zvala Dubravu prošli tj javila se neka nije znala reć ni jel rade testove uopće i nek ih nazovem popodne i zaboravila. Onda sam nekako u glavi poriktala ak imaju lab u Dubravi sigurno rade ujutro bez narudžbe... palac. Odem u petak kiša lijeva dođem gotovo pred bolnicu shvatim nemam zdr. kartice vratim se doma mokra ko kokoš. Odem jutros ponesem sve dođem tam kažu obavezno narudžba, izašla van upisala u gugla prvo iskočilo synlab, zaključila sam ak se u Dubravi čeka svud se čeka, iskeširala 23 eur za ta tri testa. :// ja i moj pileći mozak...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Grrrr... da sam bar znala... uh... Zvala Dubravu prošli tj javila se neka nije znala reć ni jel rade testove uopće i nek ih nazovem popodne i zaboravila. Onda sam nekako u glavi poriktala ak imaju lab u Dubravi sigurno rade ujutro bez narudžbe... palac. Odem u petak kiša lijeva dođem gotovo pred bolnicu shvatim nemam zdr. kartice vratim se doma mokra ko kokoš. Odem jutros ponesem sve dođem tam kažu obavezno narudžba, izašla van upisala u gugla prvo iskočilo synlab, zaključila sam ak se u Dubravi čeka svud se čeka, iskeširala 23 eur za ta tri testa. :// ja i moj pileći mozak...
    Al si bar obavila što si trebala.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mda eto nakon muke i natezanja... i birokraciju odma i tako...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne treba ti zdravstvena u bolnici. Moze i osobna. Cisto da znas. Inace na webu kbc Zagreb su navedene sve pretrage ( prezraznik) sa informacijama da li se narucuju i koliko se ceka nalaz. Uz sve ostale opce upute. Ti se barem internetom sluzis pa mozes do svega.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo , katalog pretraga.
    Sve je dostupno, samo treba traziti
    https://www.kbc-zagreb.hr/katalog-pretraga.aspx

Inace, jednostavniji nacin je pitati doktora koji je izdao uputnjcu. Obicno znaju gdje pitati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mda eto nakon muke i natezanja... i birokraciju odma i tako...
    Rekla bih da birokracija ima jako malo veze s ovom situacijom, ako mene pitas.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Obvezno i dopunsko u hzzou posle ovog, da. Ma bila sam vani s mobitelom znam za katalog al sve je nespretno s telefonom. Doista sam bila uvjerena da je poput kks samo dođeš.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zavod za transfuziju petrova 3 , takoder radi testove koagulacije bez narucivanja. Vjerujem da pise i na njihivim stranicama.

Inace je pretpostavka- majka svih zajeba.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Morala bih kod njih test grupe krvi mada ne vidim zašto mi ne bi vrijedio onaj od prije 8 g.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Morala bih kod njih test grupe krvi mada ne vidim zašto mi ne bi vrijedio onaj od prije 8 g.
    Ako ides na operaciju nalaz krvne grupe ne smije biti stariji od 6 mj. Takve su preporuke.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

I može ga se jedino u Petrovoj izraditi... koliko traje da izbace nalaz?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I može ga se jedino u Petrovoj izraditi... koliko traje da izbace nalaz?
    Za krvnu grupu nekih 2 dana.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Eto ga tek danas otkrila neki Latebra Lab u Sesvetama. Iste pretrage 1€ jeftinije, a ja potegnula skroz do Maksimira neki dan. Grrrr...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa sad znas za ubuduce da nalaze u privat.labu radis u Sesvetama, sigurna sam da maltene sve potrebno imas u Sesvetama.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.07.2025. at 12:21

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Osim ortodonta.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Grrrr... da sam bar znala... uh... Odem u petak kiša lijeva dođem gotovo pred bolnicu shvatim nemam zdr. kartice vratim se doma mokra ko kokoš.
    Nove osobne iskaznice su i zdravstvene. Ima MBO na poleđini. A ti sigurno imas novu kad si mijenjala mjesto boravka.
    Čudno mi je da to netko ne zna.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zaboravila sam cijeli novčanik. Nisam imala nijedno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Osim ortodonta.
    Ajde malo provjeri ove.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo nekoliko opcija u Sesvetama (Zagreb‑Istok) gdje možete obaviti ortodontski pregled s uputnicom HZZO‑a:

---

1. Ortodoncija Dom zdravlja Zagreb–Istok (Ninska 10, Sesvete)

Specijalizirana državna ambulanta s ortodontom dr. Šima Doko Božić .

Rade s uputnicama; najčešći odabir pri standardnom ortodontskom liječenju preko HZZO-a.

Telefonska najava je poželjna: 01/2050‑767.

---

2. Dental centar Dr. Jolić (Huberta Pettana 2, Novi Jelkovec)

Navedeni kao ustanova koja pruža ortodontske usluge u Sesvetama, moguće putem ugovora s HZZO-om .

Privatna priroda ordinacije – prije dolaska obavezno provjerite prihvaćaju li vašu uputnicu te za koje usluge.

---

3. Ordinacija Erna Geštakovski (Zumbula 7, Sesvete)

Specijalistička stomatološka ordinacija za ortodonciju .

Privatna ordinacija – moguće da radi s HZZO‑om, ali kontaktirajte ih direktno i raspitajte se.

---

Savjeti za odabir

Za HZZO-uputnicu je najizgledniji izbor ambulanta u Domu zdravlja (Ninska 10) jer je javna i specijalizirana.

Privatnim ordinacijama – obavezno provjerite imaju li ugovor s HZZO i prihvaćaju li D‑seriju uputnica za ortodontiju.

Uputnica koju vam izdaje izabrani stomatolog obično može biti C1 (pregled i obrada) ili **D1 (terapija/aparatić)** .

Za prvi pregled vam obično nije potrebna dodatna snimka – ortodont će vas uputiti ako zatreba.

---

Što dalje?

1. Posjetite izabranog izabranog stomatologa da napiše uputnicu (najčešće iz Dom zdravlja vašeg kvarta).

2. Javite se ortodontu u Dom zdravlja Sesvete ili nekoj privatnoj ordinaciji na dogovor termina.

3. Obavezno ponesite zdravstvenu karticu i uputnicu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Chat gpt

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Provjeri i ove

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo preporuka za ortodontske usluge preko uputnice HZZO-a u kvartovima Dubec i Donja/Gornja Dubrava, Zagreb:

---

1. Ordinacija Dental Par (Dankovečka 9, Dubrava)

Privatna ordinacija koja ima ugovor s HZZO-om – mogu izdati uputnicu i pokriti ortodontski postupak u okviru HZZO‑a .

Radno vrijeme: pon, pet (8–14 h); uto–čet (14–20 h).

Preporučam da ih nazovete na 01 291 23 23 i pitate o dostupnosti specijalista ortodonta i vrstama uputnica (A1, D1).

Idealan izbor ako ste u Dubravi ili Dubecu i želite bržu reakciju nego javne liste čekanja.

---

2. Klinički zavod za stomatološku protetiku – KB Dubrava

Dio Kliničke bolnice Dubrava, javna ustanova ugovorna s HZZO-om .

Iako su prvenstveno za protetiku, često obavljaju i dijagnostiku te ortodontske pretrage ako je potrebno.

Ako ortodont nije direktno tamo, KB Dubrava omogućava senzore za ortopantomogram i uputu na ortodontski pregled preko bolničkog sistema.

Prijem odlazi kroz bolnički sistem – potrebno je najprije naručiti se putem uputnice kod stomatologa.

---

3. Stomatološka poliklinika Zagreb – Odjel ortodoncije (Gornja Dubrava)

Specijalizirana ortodontska služba, vodeći ortodont dr. sc. Marija Magdalenić‑Meštrović .

Za prvi pregled trebate uputnicu A1 (ili D1 kod dugotrajne terapije) i, ako imate, najnoviji ortopantomogram.

Osobni dolazak na šalter da vas naruče – nije termin preko telefona.

Radno vrijeme: utrajnice ut‑čet i pon, sri popodne; dobro za lokalno stanovništvo Dubrave.

---

✅ Što trebate učiniti

1. Idite svom stomatologu/obiteljskom liječniku i zatražite uputnicu A1 za ortodontski pregled (ili D1 ako već imate aparat ili terapiju).

2. Kontaktirajte dogovorene ordinacije (Dental Par ili KB Dubrava) i naručite se:

Dental Par: direktno telefonski.

KB Dubrava: prijava preko bolničkog sustava sa uputnicom.

Stomatološka poliklinika Zagreb: osobni dolazak za upis.

3. Ponijeti zdravstvenu iskaznicu, uputnicu, i – ako imate – ortopantomogram (sliku zuba).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Radila sam u ortodonciji prije 20 godina. U Zg -centar su putovala djeca iz Rijeke ( na uputnicu ) za ortodonta. Jer u Rijeci nije bilo. Ljudi iz Slovenije putuju u Ivanju Reku jer im je ortodont -jeftiniji. Tako da mi je malo apsurdno birati ortodonta po lokaciji u kvartu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne znam zašto bismo se vraćali na što je nekad bilo. Kakav je to argument? Prije se pisalo uputnice i recepte rukom, došao bi u dugi red od 30+ ljudi i čekao. Danas pošalje u ljekarnu. Zar da zato budem zadovoljna kad se cezih sustav uruši u koji su ulupani milijuni? Više je ljudi, bolja je povezanost prometa, grad se raširio i centraliziraniji je Zagreb nego prije. Zašto ne bih očekivala nešto takvo poput više od dva ortodonta na 10 četvornih kilometara?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam zašto bismo se vraćali na što je nekad bilo. Kakav je to argument? Prije se pisalo uputnice i recepte rukom, došao bi u dugi red od 30+ ljudi i čekao. Danas pošalje u ljekarnu. Zar da zato budem zadovoljna kad se cezih sustav uruši u koji su ulupani milijuni? Više je ljudi, bolja je povezanost prometa, grad se raširio i centraliziraniji je Zagreb nego prije. Zašto ne bih očekivala nešto takvo poput više od dva ortodonta na 10 četvornih kilometara?
    Pa zato sto ortodonta , posebno na racun HZZO -a nema vise. Ima ih manje. Ali ima i manje djece i manje dijagnoza s kojima se uopce moze dobiti aparat na racun HZZOa. Tako da je stanje jednako lose ili losije. Putovanje u drugi kvart javnim prijevozom jednom u dva mjeseca ( ili rijede) kad dijete dobije aparat ( vjerojatno vec kad ce i samo moci putovati) mi nije nikakav argumenr. Nego samo bespotrebno gubljenje mentalne energije i vremena.
    O tome da napredujemo mogu se samo nasmijati. Medicina svakako napreduje, ali pokrivenost i dostupnost zdravstvenim uslugama nemaju veze sa napretkom. Nego s interesom da se ima jako javno zdravstvo. Svve to sto ti pises samo je forma. Mi kao razmazeni gradani metropole ponekad tesko mozemo vidjeti kakav je sadrzaj , ako nas to bas ne zanima.
    Posljednje uređivanje od sirius : 03.07.2025. at 03:28

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Inace, nije da u Istri nema ortodonta dovoljno. Niti da ih nije bilo. Postoji nesto sto se zove zdravstveni turizam . Pa je euro u ruci za vecu cijenu od susjeda Talijana kojima je to jeftinije interesantniji od ugovora s HZZO.
    Mozes pretraziti i pojmove "privatizacija zdravstva" , " dostupnpst zdravstvene skrbi" , " " unistavanje primarne zdravstvene zastite", " odlazak djelatnika iz bolnice najvise kategorije"...pa ce ti onda mozda neke stvari biti jasnije vezano uz onu temu o zlocestim djelatnicima u sustavima koji ne dizu slusalicu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bolje onda da govorimo o tome nego da ne govorimo.

Nego tek danas vidim da mi u synlabu nisu napravili taj neki pv-inr iako sam pitala rade li, tek su u petrovoj to napravili.

I aptv i fibrinogen uputnicu povukli. Ajme da sam znala mogla sam uštedjeti 23€. Aaaaa...
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 03.07.2025. at 10:10

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

PV ti je vjerojatno napravljen u domu zdravlja sa ostalim nalazima. To radi svaki DZ.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ekg sam radila jučer i sad još uvijek stoji uputnica? Je li zbog tog što radim još jedan prije zahvata?

DZ istok ne radi nazvala sam ih oni su me i uputili u bolnicu merkur.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 03.07.2025. at 12:22

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ekg sam radila jučer i sad još uvijek stoji uputnica? Je li zbog tog što radim još jedan prije zahvata?

DZ istok ne radi nazvala sam ih oni su me i uputili u bolnicu merkur.
    Ako si dobila nalaz EKGa ignoriraj to stoji uputnica u sustavu.
    Ako ttebas nalas s ocitanjem tada ce ju povuci kad ce raditi ocitanje nalaza.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne rade se dva EKGa , nisu povukli uputnucu jos.
    Vidim ti bas volis taj e gradani

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E gradjane smatram upravo istim pojmom koji je gore negdje sirius upotrijebila-mentalnim gubljenje energije a i vremena (masu toga sto bi tamo trebalo bit, nema ili ne funkcionira). Jer ako se ne mogu 100% u nesto pouzdat, onda to nije moj cup of tea.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.07.2025. at 14:39

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni toooo super odem jedno par desetaka puta u danu da vidim što se novog dešava.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zuta ovo je sad fakat koma napisat. Ti imas viska vremena, mi radimo i takve stvari ne stizemo a onda ti nas pitas da ti javimo za natjecaje za posao.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislila sam od tam gdje radite ako je otvorena pozicija ne da mi iščete po internetu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni su egrađani super. Npr. bilo koji nalaz prvo vidiš u sustavu. Ne moraš loviti i gnjaviti doktoricu da ti ga pošalje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislila sam od tam gdje radite ako je otvorena pozicija ne da mi iščete po internetu.
    Na kbc zagreb se stalno vrte natjecaji. Samo ukucaj : kbc zagreb posao.
    I otvori se cijeli jedan novi svijet. Kao e gradani.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su egrađani super. Npr. bilo koji nalaz prvo vidiš u sustavu. Ne moraš loviti i gnjaviti doktoricu da ti ga pošalje.
    Osim kad ne vidis jer sustav šteka. To nije rijetko.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •