Ima li netko aparat za sladoled? Koji? Ja bih si to rado dala pokloniti za rođendan, ali sam slabo informirana. Ako netko ima, molim malo informacija. Gdje ima za kupiti, koji je dobar, kakve su cijene...?
Ima li netko aparat za sladoled? Koji? Ja bih si to rado dala pokloniti za rođendan, ali sam slabo informirana. Ako netko ima, molim malo informacija. Gdje ima za kupiti, koji je dobar, kakve su cijene...?
Tu ti se je već pisalo
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=3973
Hvala na informaciji, ali tu nema baš previše o aparatima. Zato sam i otvorila ovaj topic.
Ja sam tada kad se je pisalo htjela taj iz
spartaka za nekih 100,00 kn,ali
u Rijeci spartaka više nema.
Našla sam neki moulinex za 500,00kn a to mi
je bilo previše.
mislim da ima u sc prečko, gore na katu...vidla sam da imaju te neke aparate..a možeš i probat slatkač na licu mjesta
Puklo me na kraju sezone da bi ja aparat za sladoled...
Koje su preporuke? Proizvođač, model...?
thx
Uzela sam u pevexu mali jučer male zapremnine pa sad vidim svaki recept ide slatko vrhnje koje nije baš jeftino gotovo me onda ispadne ko kupovni sladoled kad skupim sve sastojke... no međutim ajde ipak gledam kao dobit jer je zabavno i ostavlja prostora za kreativnost... pa si mislim mogu li slatko vrhnje zamijeniti tipa kokosovim uljem haha?
To nisu supstituti jedno za drugo. Druga namjena je s. vrhnja, a druga kokosovog ulja. Što se tiče cijene, niti kokosovo ulje nije baš jeftilen.
Ako ti se čini da ti taj aparat nije ono što si očekivala i ako ga nisi koristila, vrati ga u dućan.
Koristila sam ga, stroj nije upitan, ok je odradio ovo prvo, ali evo zanimalo me... msm dobro onda ću slatko vrhnje ionako piše da ga se manje doda u odnosu na mlijeko...
Mozes raditi i frozen yogurt ili sorbet ili talijanski gelato - on se radi samo s mlijekom
Možeš kombinirati jogurt, kiselo vrhnje i voće. Ako imaš pouzdana jaja možeš i njih dodati. Od voća najbolja baza su nektarine, jagode i banane. Nektarine lošije kvalitete su neki dan na Dolcu bile 3 kg za 2€ (mislim da ih je pogodila tuča u nekoj fazi rasta, ali bile su mekane i ukusne), a banane su bile 2 kg za 2€.
Ja sam to isto računala. Nisam nikakav strucnjak od sladoleda. Radila sam od smrznutog voca koje sam na akciji kupila. Smrznuto sam smiksala i nekom malom mikseru, izmijesala sa sokom od limete, malo secera i s čvrstim jogurtom.
Drugi sam radila slicno (mixano smrznuto voce, sok od limete) samo sa slatkim vrhnjem i mlijekom i nesto vise secera. Taj zbilja dosta ispadne. Kad usporedis s kruhom koji kosta 10xvise od namirnica, ovdje imas prednost da znas sto si stavio, financijske koristi bas i nema.
Ne možeš uspoređivati kupljeni "mliječni" sladoled s okusima i sladoled koji doma radiš od voća. Ako kreneš uspoređivati sa sladoledima koji su baš od voća, onda ćeš i vidjeti uštedu.
Bačeni novci, ovaj stroj smulja neš poput otopljenog sladoleda i tjt.
je l to aparat s unutarnjom posudom?
posuda se mora prvo 24 sata zamrzavati, potom se u njoj miješaju sastojci, potom se opet zamrzava, pa miješa, pa opet zamrzava.... dugotrajan proces
ne izađe odmah gotov sladoled
Da ima takvu posudu ali u uputama stoji da se 8 h smrzava i onda radi.
Ako ti se nije smrznulo, onda nije dovoljno ohlađeno. A sad je l ne može ili nisi dovoljno držala u frizeru, ne znam. Kitchen Aid posuda se isto 24 sata drži.
Paaaa ok, mogu i tako samo kaj smrzne se onaj dio sladoleda uz rub i ne dalje.
Nisam upratila kakav aparat imaš, ali kod mene se prvo mora upaliti miješalica pa onda uliti smjesa kako se ne bi to dogodilo. I na kraju suhi sastojci tipa lješnjaci ili menta.
A ne znam, probaj dulje imati u zamrzivaču posudu i dulje miješati. Ili ako možeš drvenom ili plastičnom žlicom u pol miješanja odvojiti sa stjenke očvrsnuti dio i umiješati u smjesu, jer će ti to biti mjesta/klice odakle će se širiti čvrsta fronta.
Da,mora se s rubova posude ručno odvajati smrznuti dio
Imam i ja takav rozi.
Probaj neki drugi recept.
Ni meni niie nešto uspijevalo, valjda treba prakse...
Uglavnom, brzo je aparat zaboravljen...
imate li neke općenite upute i recept? uzela sam neki prastari aparat od mame i naravvno da ne možemo naći upute.
štagod dodaš sve dok ima slatko vrhnje dobro je
otkrila sam i da je bijela kava (s cikorijom) bolja s vrhnjem
Žuta, ako imas problem s kg, nemoj to piti. To ti je energetska bomba. Jedino ako pijes bas male kolicine, tipa salica za kavu.
Rossa, ne osjecam se ekspertom za sladoled. Nama je dobro do sto napravim, ali imam malo iskustva.
Imam 65 na 168, zadovoljna sam više manje osim svojom fleksibilnosti. Ne radim često bijelu kavu ali kak sam otkrila da šlag poboljša okus radila bih klincima. Sina deeeefinitivno moram udebljat podhitno.