-
Pa licemjerno je jer je krenulo od obitelji i zajednickih blagdana, a bas u vrijeme adventa svi rade. Trgovci koji rade te nedjelje se najvjerojatnije ubiju od posla u usporedbi s nekim običnim nedjeljama.
Puno ljudi se moralo prilagoditi tim uvjetima. Neke su posljedice jako lose, neke su neloše. Kupovanje online je bas uzas. Ja ga i sama prakticiram, jer nemam kad otici u tjednu u dućan. Ne sjećam se da sam djetetu kupila obuću u našem dućanu i platila porez kroz kupovinu. U nasem slucaju svaki rujan, a nekad i cesce ide set od 3 para tenisica, nepromocive cipele i visoke za zimu. Ljeti sandale i natikace, najcesce jos neke lagane tenisice. Raste mu noga ful. Imamo isti broj, nas dvoje. Odjecu isto djetetu ne kupujem kod nas, ali jos uvijek dosta dobijem.
Dakle, moj shopping odjece i obuce je ekoloska katastrofa - pakiranja, putovanja, povrat, pitanje sto s tim sto vratim bude. Alternativa je da netko od nas ne ide na rekreaciju. Za sebe ionako rijetko kupujem, a i to onda ne bude u Hrvatskoj, ili online ili odem van jednom godisnje kad imaju snizenja i kupim si.
Dobro je sto nas ipak ima dosta sto ne idemo vise u shopping centre pa manji ducani s prehranom ipak bolje prođu.
U manjim urbanim sredinama u RH je mozda lakse. Meni u ZG treba sat vremena da odem u ducan i vratim se. Autom.
U Francuskoj je radni tjedam 35 sati. Tih 5 sati razlike se moze dobro iskoristiti u tjednu. Kod nas dosta ljudi koji zaradjuju dovoljno da mogu trositi, radi vise od 40 sati tjedno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma